Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak przyjdzie moja włóczka to dam wam znać jak jakościowo jakbyście były zainteresowane, bo sklad wg mnie bomba. Moja mama robiła mnie i bratu różne fajne sweterki, a ja pamiętam też bardzo wyraźnie taka spódniczkę/sukieneczkę ogrodniczke różowa, która mama wydziergala. Mama mówi że miałam nie wiecej niż 3 lata jak ja nosiłam ale pamietam
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobbu - gdzie zamawiallas włoczki? Ja dla każdego z moich dzieci cis robiłam na drutach - kocyk i ochraniacze na pojedyncze szczebelki lozeczka - mam takie podłużne szczebelki, te otulinka potem po prostu pozaszywakam na kazdym szczebelku. Moze tym razem tez wzielabym sie za rękodzieło... a turkus i szary to zdecydowanie moje kolory:), choc tym razem tez musztarda mi sie marzy.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
IGA.G wrote:mnie w pierwszej ciąży było obojętnie ;p a teraz to mam duże libido
ale musimy się trochę oszczędzac, ze względu na te krwawienie w 15 tyg
Mnie tez ciagniechce nadrobić, bo po porodzie tez swoje trzeba odczekać
choc szczesliwie tak to natura wynyslila, ze na szczęście wtedy ochoty brak!
-
Takie pytanie do tych z Was, ktore nie biora preparatow wielowitaminowych i maja hemoglobine w normie. Czy przyjmujecie zelazo? Jesli tak to jaki preparat polecacie i czy jest na recepte?
Ja ze swoich doświadczeń dodam, ze ostatnio dalam sie skusic na lek maglek. W ziko aptece cena byla korzystna i farmaceutka polecila zamiast magneb6. Powiem tylko, ze zaluje, bo tabletki niepowlekane i strasznie ciezko mi sie je polyka... -
nick nieaktualnyplinka89 wrote:Takie pytanie do tych z Was, ktore nie biora preparatow wielowitaminowych i maja hemoglobine w normie. Czy przyjmujecie zelazo? Jesli tak to jaki preparat polecacie i czy jest na recepte?
Ja ze swoich doświadczeń dodam, ze ostatnio dalam sie skusic na lek maglek. W ziko aptece cena byla korzystna i farmaceutka polecila zamiast magneb6. Powiem tylko, ze zaluje, bo tabletki niepowlekane i strasznie ciezko mi sie je polyka...
Mialam hemoglobine ostatnio ok. 12. Lekarz wlaczyl mi zelazo co drugi dzien, Sorbifer Durules. Jest na recepte, ma tez w sobie od razu wit. C. Bardzo polecam, bo to pierwsze zelazo, po ktorym nie mam rewolucji zoladkowych.
Jak tam spedzacie to piekne popoludnie? My sie wybieramy wlasnie do opery, ciekawa jestem jak panna w brzuszku zareaguje na muzyke klasyczna w tak glosnym wydaniu -
Agagusia wrote:Bobbu - gdzie zamawiallas włoczki? Ja dla każdego z moich dzieci cis robiłam na drutach - kocyk i ochraniacze na pojedyncze szczebelki lozeczka - mam takie podłużne szczebelki, te otulinka potem po prostu pozaszywakam na kazdym szczebelku. Moze tym razem tez wzielabym sie za rękodzieło... a turkus i szary to zdecydowanie moje kolory:), choc tym razem tez musztarda mi sie marzy.
Zamówiłam z niteczka.pl (co prawda na allegro bo miałam darmowa wysyłkę z allegro Smart ale ceny i asortyment włóczkowe ten sam).
Wzięłam te kolory na kocyk:
https://niteczka.pl/pl/p/BAMBOO-wloczka-BAMBUS-BAWELNA-100g-KOLORY-siwy-36/238
https://niteczka.pl/pl/p/BAMBOO-wloczka-BAMBUS-BAWELNA-100g-KOL-patynowy-41/77
Dodatkowo wzięłam ten kolor na jakiś sweterek dla małej:
https://niteczka.pl/pl/p/BAMBOO-wloczka-BAMBUS-BAWELNA-100g-KOL-morelowy-43/75
Oraz ten kolor już dla mamy na jakiś sweter:
https://niteczka.pl/pl/p/BAMBOO-wloczka-BAMBUS-BAWELNA-100g-KOLORY-jeans-27/228
Jak przyjdą to zrobię zdjęcia na zywo i zobaczymy jak te kolory się prezentują
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:Mialam hemoglobine ostatnio ok. 12. Lekarz wlaczyl mi zelazo co drugi dzien, Sorbifer Durules. Jest na recepte, ma tez w sobie od razu wit. C. Bardzo polecam, bo to pierwsze zelazo, po ktorym nie mam rewolucji zoladkowych.
Jak tam spedzacie to piekne popoludnie? My sie wybieramy wlasnie do opery, ciekawa jestem jak panna w brzuszku zareaguje na muzyke klasyczna w tak glosnym wydaniu
Kocham operę! Na co idziecie?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
plinka89 wrote:Mnie tez ciagnie
chce nadrobić, bo po porodzie tez swoje trzeba odczekać
choc szczesliwie tak to natura wynyslila, ze na szczęście wtedy ochoty brak!
plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Cześć! Nadrabiam i z przyjemnością informuję, że kolejna dziewczynka na pokładzie
Trochę zaskoczenie bo absolutnie wszyscy wróżyli chłopakano i zaczynają się małżeńskie negocjacje odnośnie imienia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 19:07
Frida91, Chimera, Klara Wysocka, IGA.G, Niebieska Gwiazda, Misi@, Anhydra, Marcelina85, emi2016, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Smerfelinka, plinka89, kayama, Sylvka, Agagusia, OlaWi, Larissa90 lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
plinka89 wrote:Takie pytanie do tych z Was, ktore nie biora preparatow wielowitaminowych i maja hemoglobine w normie. Czy przyjmujecie zelazo? Jesli tak to jaki preparat polecacie i czy jest na recepte?
plinka89, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Matyldaaa wrote:Cześć! Nadrabiam i z przyjemnością informuję, że kolejna dziewczynka na pokładzie
Trochę zaskoczenie bo absolutnie wszyscy wróżyli chłopakano i zaczynają się małżeńskie negocjacje odnośnie imienia...
U mnie też było zaskoczenie, bo każdy mi wróżył, że jak nie mam mdłości i mam ochotę na słone i kwaśne, a na słodkie nie, to będzie chłopak. I że ładnie wyglądam, a dziewczynka "odbiera urodę"ciemnota i zabobon 😂 ale trochę się zdążyliśmy zasugerować tym gadaniem, kupiłam nawet parę niebieskich ciuszków i miałam praktycznie wybrane imię dla chłopca, a dla dziewczynki jakoś nam trudniej się zdecydować. A dzisiaj na rodzinnym obiedzie każdy komentował któreś imiona z naszej listy i skutecznie nam obrzydzili większość opcji
Ubranek różowych nie zamierzam kupować, sama bardzo lubię chodzić w niebieskim i granatowym, więc nie mam oporów żeby tak samo ubierać córeczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:31
Klara Wysocka, Anhydra, Agagusia, OlaWi, werni lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
@Marcelina85- dokładnie tak samo było u nas- tyle razy słyszeliśmy, że chłopak (przesądy te same
). Imię już też wybraliśmy dla chłopaka, niebieski sweterek kupiony
A teraz problem z imieniem dla dziewczynki... Najbliżej nam do Igi, Poli bądź Ady. Ale już nikomu nie mówię o moich propozycjach bo jakie imię bym nie wymieniła to zawsze ktoś już zna kogoś o tym imieniu i ma niemiłe doświadczenia i wspomnienia
Klara Wysocka, Domi_tur, plinka89, Anhydra, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam dzisiaj na targach mamaville we Wroclawiu- ile tam cudowności!!❤️ Ale silna wola zwyciężyła 😉
Kupiłam jedynie plecak do powieszenia na wózku zamiast tych toreb wózkowych i jestem zachwycona! Uważam że to bardzo funkcjonalne rozwiązanie więc o nim pisze, kupiłam szary z canpolawcześniej chciałam zamawiać na aliexpres ale 109zl to nie tragedia a jaram się jak dziecko 😁
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Dziewczyny jutro mam wizytę na 18. Trzymajcie kciuki za moją szyjkę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 21:43
Niebieska Gwiazda, Frida91, Smerfelinka, Klara Wysocka, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, PaniHa, Kalija, OlaWi, Agagusia, kayama, Bobby29, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Męczę się. Nie dość że zwróciłam wszystko co dzisiaj zjadłam oprócz popcornu.. rano chyba a trochę zaszalałam prasowanie i wyjmowanie sukienek z szafy z dość wysokiego drąga. Teraz cierpię, nie wiem czy coś naciągnęłam, boli mnie brzuch jakby naokoło macicy. Mały się wierci więc przypuszczam, że jest ok. Trochę się bali a. Ale ten ból mnie drażni. Wzięłam nospe, ale akurat tak się zdarzyło, że jadłam później obiad i chybana nie zdążyła się przyjąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 22:47
-
Niebieska Gwiazda wrote:Upatrzyłam sobie wózek używany bugaboo Gecko.Co o nim sądzicie.
https://mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/
Mialam kiedys Froga (4lata temu), ale mial prawie wszystkoe elementy oprocz stelaza powymieniane na nowsze. Teraz kupilam Cameleona 2(czyli +), z gondolach komplecie za 599 zl. Wiecej niz 500 za Gecko nie warto płacić, bo mozna niewieke dopłacając kupic Cama 1 lub 2. Rozważ, ale koniecznie obejrzyj na żywo, z przesylka nie zaryzykowalabym.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm