X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Polecam za to stojaki na podłogę, np Ikea Leka. Bardzo nam się sprawdził i będzie tez dla Kazika bo zero śladów zużycia. Można korzystać z zawieszek z zestawu ale tez powiesić coś innego.

też mamy ikea leka i jest super, do tego jeszcze typową matę edukacyjną. karuzelke mam, ale użyłam ze trzy razy. ogólnie nie kładłam Anielki w łóżeczku, żeby się pobawiła czy poczekała, łóżeczko słuszyło tylko do snu i miała wiązać łóżeczko z tym, że kładziemy się spać

Agagusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam sie do pytania o wozek, znalezlismy 2 modele uzywane w dobrym stanie - X lander move I Adamex Barletta. Macie jakies przemyslenia co do nich? Wiem ze x lander jest bardzo chwalony ale kurcze ta gondola jest duzo mniejsza niz,w adamexie I bebetto I mniej okryta a jednak ta wizja jesieni I zimy ze spiworkami itp... wizualnie bardziej podoba mi sie adamex I wszystkie bebetto ale nie wiem juz co robic :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja również wbije się z pytaniem dot. Wózka cybex balios s :) to wlasnir na niego padł wybór :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 18:45

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie mamy 707g chlopca:) miedniczki juz sie nie powiększyły wiec oprocz cukrzycy wszysyko ¥
    Ok :) kupilismy joie mytrax i na razie kestem zadowolona...zobaczymy jaka bedzie gondola. Baliosa ogladala.ale to typowo miejski wozek. Mojemy mezowi batdzoek podobal sie muvvo quick

Ania95, Frida91, OlaWi, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, IGA.G, Chimera, Smerfelinka, Marcelina85, Agagusia, Limerikowo, Klara Wysocka, Vampire lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balios S fajny jest też go oglądałam, fajna zgrabna spacerówka. Adamex Barletta też mi się podobał, ale nie mieli go na stanie w sklepie. I podobnie jak Bebetto, jest dosyć ciężki. Ale fakt, gondolę ma dużą. Pani nam doradziła, żeby jednak bardziej przywiązywać wagę do spacerówki, bo gondola będzie na chwilę. Na tą chwilę nasz typ to Joie Mytrax Signature, spacerówka 12 kg, szybkie składanie, gondola ujdzie chociaż nieco wąska jest. Albo Mutsy Nio. Muuvo jest mega lekki <3 tylko chiński, brałam go pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:00

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Nasz synek też bezimienny. Nic nam się nie podoba. Tzn jest kilka imion, które są ok, ale żadne nas nie zachwyciło.

Agagunia, znasz się na wózkach. Możesz mi coś powiedzieć o Bebetto Vulcano, Bebetto Holland i Riko Nano? :-)
    My też nadal w powijakach z wózkiem.
    Tak ciężko się zdecydować :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Najlepsze byly jajka znad kolana, worek owodniowy i skad sie biorą zaciazone jajka? Bo zwykle to z kury, a zaciazone?;)

Tez mi się spodobały jajka nad kolanami 😁

Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero może w.maju zaczniemy się rozglądać za wózkiem, pewnie dopiero maj-czerwiec kupimy. Ale raczej polskie bierzemy pod uwagę. Póki co jesteśmy totalnie w lesie z wyprawka, ale tez nie chciałam jeszcze kupować tych dużych klamotów, typu wózek, łóżeczko itp. ;)
    Na razie w sumie mamy tylko ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:19

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dowiadywała się może któraś z Was czy obecnie immunoglobulina jest refundowana przy konflikcie? Wiem, że w zeszłym roku trochę zamieszania z tym było i nie wiem na czym w końcu stanęło.

preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My dopiero może w.maju zaczniemy się rozglądać za wózkiem, pewnie dopiero maj-czerwiec kupimy. Ale raczej polskie bierzemy pod uwagę. Póki co jesteśmy totalnie w lesie z wyprawka, ale tez nie chciałam jeszcze kupować tych dużych klamotów, typu wózek, łóżeczko itp. ;)
    Na razie w sumie mamy tylko ciuszki :)

Frida u nas to samo. Mamy tylko ciuszki. Dziś w biedronce kupiliśmy z moim pake chusteczek nawilżających z dady.
    Co do żelaza biorę biofer z Wit c.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Frida u nas to samo. Mamy tylko ciuszki. Dziś w biedronce kupiliśmy z moim pake chusteczek nawilżających z dady.
    W sumie co tu się spieszyć. ;) Można wcześniej powybierać a potem wiele rzeczy można zamówić z dostawą do domu. Choć nie powiem, syndrom wicia gniazda mocno mi się włączył i już bym pokupowala więcej, ale poczekam jeszcze ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    W sumie co tu się spieszyć. ;) Można wcześniej powybierać a potem wiele rzeczy można zamówić z dostawą do domu. Choć nie powiem, syndrom wicia gniazda mocno mi się włączył i już bym pokupowala więcej, ale poczekam jeszcze ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak to jest z tym kłuciem w pochwie/szyjce. Wczoraj i dziś miałam dość często...

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wózków, moze któraś się zna na wózkach joolz. Wstępnie zdecydowaliśmy się na day 3, ale w modelu geo jest fantastyczny duży kosz. Ale. W geo ten podnóżek w spacerówce jest nieregulowany (w day jest regulowany). Kosz mnie bardzo kusi ale czy ten nieregulowany podnóżek nie będzie niewygodny dla dziecka??? Czy któraś z was orientuje się w tych modelach?
    My z moim przejdziemy się do sklepu wozkowego dopiero przed świętami jak będzie w Polsce, ale w sumie nie chce polegać na opinii sprzedawców bo jakoś nie mam zaufania. Dumam sama i dumam ale nie mogę wydumać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:40

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Cześć dziewczyny. Dowiadywała się może któraś z Was czy obecnie immunoglobulina jest refundowana przy konflikcie? Wiem, że w zeszłym roku trochę zamieszania z tym było i nie wiem na czym w końcu stanęło.

Jak sie chodzi na nfz to tak. Jak bylam w ciazyz synem to wogole o tym nie slyszalam. Teraz zostalam poinformowana przez lekarza na nfz ze bede miala zastrzyk przed 28tc

redken lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie się rozglądamy za wózkiem/łóżeczkiem. Chciałabym mieć już wybrane i omw odpowiednim czasie tylko kupić. :-) ja nie zamierzam dawać więcej niż 2 tysiące za wózek. Jeśli spacerowka z 2w1 nie będzie mi odpowiadała to wtedy może pomyślimy i spacerówce. Ale może nie będzie tak źle. Po schodach jej targać nie będę musiała. Na spacer to raczej dam radę sama wyjść i ja popchnąć, a jak będziemy robić większe wyprawy to będzie mąż :-) zobaczymy później. My budujemy dom i jest cień szansy, że może uda się w tym roku wprowadzić, więc trzeba też ostrożnie z wydatkami.

Agagunia, szkoda. Ma Twoją opinie liczyłam, bo dużo o wózkach wiesz. No nic, zdamy się na siebie i wybierzemy jakiś. :-)

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo - na wózek 2w1 max.2tys chcemy wydać. W domu mam windę, dźwigać nie bede musiała wiec nie jestem bardzo wybredna. Łóżeczko już mam.upatrzone.

Malinka7 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na razie kupilismy tylko ciuszki, ale wiekszosc rzeczy mamy upatrzona. Nie chcialam nic duzego kupowac przed połowkowymi. Jutro idziemy, probuje o tym nie myslec, ale mam mega stresa... zaluje, ze nie umowilam sie wczesniej tylko dopiero na 22 tc. Wy juz macie to za soba, a ja trzese portkami :-/

Co do wozkow, w sobote po raz juz chyba piaty bylismy w sklepie Bobowozki, znow spedzilismy tam godzine i znow podobal nam sie tylko Priam. Ja wiem, ze on jest ciezki, amortyzacje ma bez szalu i cene z kosmosu, ale kurcze dla mnie wyglada ekstra i spacerowke ma mega przemyslana. Nie chce az tyle wydawac na wozek, bo mam mala szanse na kolejna ciaze i wiem, ze to beda wyrzucone pieniadze. Alternatywa mogloby byc Mutsy, ale maja benadziejne budy i Joolz, ktory z kolei ma kubelkowa spacerowke. I tak wracamy do Priama za kazdym razem ech

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzę trochę olx i pojawiła się oferta gondoli do naszej spacerówki. Planowałam kupić nowa za jakiś czas ale ta wg opisu i zdjęć prezentuje się idealnie. Chyba pojadę jutro obejrzeć i jeśli rzeczywiście taki sztos to chyba kupię bo cena atrakcyjna. Miałabym wtedy temat wózków zamknięty. Zostanie mi jeszcze łóżeczko, ale to już zdecydowałam ze będzie to chicco next2me. Zamawiać będę pewnie nie wcześniej niż w czerwcu. A i jeszcze fotelik, ale to już tez mam wybrany.
    W ogóle to praktycznie wszystko mam po synku wiec nawet nie ma nad czym kminic ;). A pamiętam jak w poprzedniej ciąży dumalam nad wszystkim, wybierałam, oglądałam :).

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ