X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Upatrzyłam sobie wózek używany bugaboo Gecko.Co o nim sądzicie.
    To starsza wersja Bugaboo Cameleon. Musisz koniecznie sprawdzic stan tapicerki i budki szczegolnie (lubią szybko blaknąć), z tym ze material budy mozesz ew dosyc tanio dokupic. Stan przednich kołek, stopien rozchybotania stelaza i stabilność zamontowanej gondoli i spacerowki wzgledem stelaza. Tapicerkę siedziska, a szczegolnie podnóżka. Pamietaj tez ze on nie ma regulacji wysokosci raczki. Tu masz opis Cama, poniżej tez rady jak dobrze kupic używkę i czym różnią sie poszczególne modele:

https://mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/
    Mialam kiedys Froga (4lata temu), ale mial prawie wszystkoe elementy oprocz stelaza powymieniane na nowsze. Teraz kupilam Cameleona 2(czyli +), z gondolach komplecie za 599 zl. Wiecej niz 500 za Gecko nie warto płacić, bo mozna niewieke dopłacając kupic Cama 1 lub 2. Rozważ, ale koniecznie obejrzyj na żywo, z przesylka nie zaryzykowalabym.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    @Marcelina85- dokładnie tak samo było u nas- tyle razy słyszeliśmy, że chłopak (przesądy te same ;)). Imię już też wybraliśmy dla chłopaka, niebieski sweterek kupiony :D A teraz problem z imieniem dla dziewczynki... Najbliżej nam do Igi, Poli bądź Ady. Ale już nikomu nie mówię o moich propozycjach bo jakie imię bym nie wymieniła to zawsze ktoś już zna kogoś o tym imieniu i ma niemiłe doświadczenia i wspomnienia :/
    A z ciekawości jakir imie fla chlopca wybraliście? Bo dziewczyńskie zdecydowanie w moim typie macie:) wszystkie:) moze sie zainspiruje, bo nasz nadal bezimienny...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Mnie tez średnio się chce ale mój widzę że potrzebuje. My od początku nie mamy przecieskazan, po seksach nie mam żadnych dolegliwości więc luz. Ale na pewno nie jest to coś o czym śnie. Co generalnie jest dziwne z bo seksy są rzadziej niż przed ciążą a przed ciążą miałam sny erotyczne, a teraz nie mam..A wiem że dużo dziewczyn ma odwrotnie.
    Ja przed ciążą miałam regularnie sny zakończone niespodzianka. A teraz niestety nie dość,że ochota przeszła, to i jeszcze sny :)
    Anhydra, ja też już prawie zapomniałam jak to jest,bo od 1 tygodnia ciąży tylko raz spróbowalismy. Oboje z mężem weszliśmy chyba w tryb czekania na małą, a wszelkie igraszki odeszły w kąt :)
    Jak dzisiaj zaproponowałam mężowi co nieco, to powiedział "pewnie- mogę się przytulić do brzuszka" :D

OlaWi, Anhydra, Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A z ciekawości jakir imie fla chlopca wybraliście? Bo dziewczyńskie zdecydowanie w moim typie macie:) wszystkie:) moze sie zainspiruje, bo nasz nadal bezimienny...
    Chłopak byłby Jan a to dlatego, że w zeszłym roku straciliśmy oboje z mężem ważnych dla nas Janów więc pobudki raczej sentymentalne.
    W imionach dla chłopca miałam duży "rozrzut" - od staromodnych typu Antek po Kamila czy Kacpra :)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 ostatnio na pobraniu krwi widziałam całą rodzinkę (mama, tata i 2 dziewczynki) ubraną w niebieskie/turkusowe bluzki, tata miał akurat koszulę no cudnie wyglądali więc jak Ci się niebieski podoba to kupuj śmiało i nie patrz na nic, poza tym dziewczęcy niebieski też można kupić, ja miałam dla córci np bodziaka z sarenką, albo body a'la dzins (coś takiego tylko z długim rękawem no i nie było odcinane https://6.allegroimg.com/s512/03397e/083bc06544fb9f84f4be1a6145c6 )

Co do imion to my poprzednio rodzince powiedzieliśmy dopiero jak się Gwiazda urodziła, wcześniej nie zdradziliśmy naszych typów więc ominęły nas wszelkie komentarze, tym razem chcę podobnie, tym bardziej że jeszcze nawet nie zaczęliśmy myśleć, za to zdradziłam "przyjaciółce" imię dla dziewczynki i usłyszalam ze wszystkie jakie ona zna są dziwne i ona by nie dała tak dziecku na imię, jak rozmawiamy to nie nazwie małej po imieniu tylko "a ta twoja to jak", urodziła 2 miesiące po mnie i jej synek jest oczywiście przezajebisty i imię najlepsze na świecie, jakoś przestałam z nią rozmawiać (wysłuchuję monologu), nawet o ciąży nie wie, bo jak chciałam jej powiedzieć to nie słuchała tylko mówiła jaki jej synek jest cudny, więc ten tego ;)
    Jak się pojawia dziecko to dopiero się mozna przekonać kto jest przyjacielem i na kogo można liczyć

Marcelina85, Klara Wysocka, joan85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/dNTITjhAU78

Pewnie już kiedyś to widziałyście - dzieciaki odpowiadają na pytanie co to jest ciąża 😀. Tez już kiedyś to widziałam ale w kontekście obecnej sytuacji wywołało uśmiech na twarzy :). Częstujecie się ;)

Miłego dnia!

Bobby29, Marcelina85, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy ratujecie co na gardlo? Pamietam ze kiedys byl ten temat

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczymy ratujecie co na gardlo? Pamietam ze kiedys byl ten temat

Ja ostatnio brałam argentin T. Bezpieczny w ciąży. W sumie chyba mi pomogl.

aadd84dc14.png[/url]
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja ostatnio brałam argentin T. Bezpieczny w ciąży. W sumie chyba mi pomogl.

Dzieki. Wysle meza. Nie chce nic do ssania bo mam problemy z cukrami a to wyglada ok :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek! :)
    Mamuśki, macie w planach zakup karuzeli montowanej do łóżeczka? :) nie myślałam o tym gadżecie ale trafiłam dzisiaj na kilka pięknych modeli i zastanawiam się czy to przydatne, czy tylko ładne :)

Anhydra trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szyjka dziś jest jak u żyrafy 😛

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mamuśki, macie w planach zakup karuzeli montowanej do łóżeczka? :) nie myślałam o tym gadżecie ale trafiłam dzisiaj na kilka pięknych modeli i zastanawiam się czy to przydatne, czy tylko ładne :)

Anhydra trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szyjka dziś jest jak u żyrafy 😛
    Ja mam do wyboru dwie, ale wybiorę od szwagierki, bo ma opcję szumu. Moi siostrzeńcy w wieku kilku miesięcy korzystali, te kołysanki i kręcące rybki ich uspakajały. Mieli taką karuzelę z pluszowymi rybkami, kilka kołysanek tam było i projektor z którego moja siostra chyba ani razu nie skorzystała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:02

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A gdzie planujesz kupić?
    Też się zastanawiałam.
    Póki co, trafiłam na miśka, który ma piękne kołysanki, ale na razie jeszcze nie wiem gdzie go można dostać.

https://m.youtube.com/watch?v=wzZEe7HOFj0
    https://m.youtube.com/watch?v=9dWW7BEMxgc

Zastanawiałam się też nad szumisiem, ale ta Pani ma taki łagodny głos i linia melodyjna jest bardzo ciekawa.

Co myślicie o szumisiach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:13

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek też bezimienny. Nic nam się nie podoba. Tzn jest kilka imion, które są ok, ale żadne nas nie zachwyciło.

Agagunia, znasz się na wózkach. Możesz mi coś powiedzieć o Bebetto Vulcano, Bebetto Holland i Riko Nano? :-)

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z karuzeli nie korzystaliśmy. Julek praktycznie nie przebywał w łóżeczku poza porami snu (a i wtedy rzadko 😅).

Polecam za to stojaki na podłogę, np Ikea Leka. Bardzo nam się sprawdził i będzie tez dla Kazika bo zero śladów zużycia. Można korzystać z zawieszek z zestawu ale tez powiesić coś innego.

Z szumisia korzystamy do teraz i nasza refleksja jest taka, ze mamy nadzieje wychować Kazika bez tego ustrojstwa. Moim zdaniem dziecko się od tego uzależnia. Nawet nie w tym sensie, ze bez tego nie zaśnie ale bardziej wybudza się w nocy kiedy przestaje szumiec. My mamy Whisbear z cry sensor i ten czujnik jest mega czuły - uruchamia miska nawet jak Julek się wierci i w efekcie szumi sporo. I zauważyłam, ze jak przestaje to Julek zaczyna się kręcić i czasem się wręcz wybudza. Plus jest taki ze często jak się wybudzi i szumią zacznie szumeic to Julek zasypia ale to chyba błędne koło. Na dniach chcemy wyeliminować szumisia. Kazikowi planujemy nie dawać ale wiecie jak jest - z Julkiem tez wielu rzeczy nie planowałam ale codzienność szybko mnie naprostowała 😁

wiki2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po połówkowych! Krzyś ma 410g i generalnie wszystko prawidłowo, pani doktor powiedziała, że jest z tych drobniejszych ale bardzo nie odstaje. Z mniej pozytywnych to czerwone krwinki znowu mi spadły do 3,06, heboglobina do 9,8 a hematokryt do 29,7. Nie wiem czemu bo biorę od miesiąca 2 tabletki żelaza dziennie :( Chyba przerzucę się na sam szpinak, jarmuż i wątróbkę.
    Za to szyjka bardzo ładna bo 43mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:59

DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, emi2016, Chimera, Bobby29, Agagusia, OlaWi, Frida91, Marcelina85, Malinka7, Smerfelinka, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z szumisiem doświadczeń nie mamy.Starszy syn ma w pokoju lampkę reagującą na dzwięk.Ostatni raz przydała się gdy młody miał 3 lata i poszedł do przedszkola,bardzo przeżywał.Światło ustawione na ciemne i lampka gaśnie po 5min.Zastaniemy przy niej.

• menka2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo!
    od rana mam jakiś przypływ energii - umyłam prawie wszystkie okna + wyprałam, wyprasowałam i powiesiłam zasłonki!jestem z siebie bardzo dumna! :D robiłam to wszystko "na raty" i nawet się nie zmęczyłam. Uświadomiłam sobie, że za dwa tygodnie zaczynam 3 trymestr :O przeraziło mnie to i stwierdziłam że musze teraz nadgonić porządki póki mam na to siły :)

w ogóle dziewczyny bardzo bałam się tej ciąży - bo pierwszą znosiłam bardzo źle, większość czasu musiałam leżeć bo bardzo stawiał mi się brzuch od 16 tygdnia pomimo brania końskich dawek magezu i nospy, zaliczyłam pobyt w szpitalu z powodu zastoju w nerkach itp, przytyłam 20 kg a urodziłam w 36 tc to nie chce myśleć ile by było gdybym donosiłą ... bałam się że scenariusz się powtórzy - a tutaj niespodzianka! Jasne nie wspominam dobrze pierwszego trymestru ale tylko ze względów na obawy o dzidziusia (pierwszą ciążę straciłam z powodu wady genetycznej) ale ogólnie to ta ciąża jest cudowna. Mam energię, ogarniam dom i energiczną 3,5 latkę, mam czas dla siebie - w ogóle czasami nie czuję się jak w ciąży :) aż mnie przeraża że to już w sumie niedługo 3 trymestr bo w ogóle się tak nie czuje i chyba czas zacząć ogarniać wyprawkę ;) Dodatkowo mój mąż mnie ostatnio bardzo zaskoczył - nigdy nie myślałam o 3 dziecku - w sumie ze względu na męża bo go w ogóle nie ciągnęło do rodzicielstwa i trochę nam zeszło zanim zdecydowaliśmy się na pierwsze dziecko - tak samo było teraz z drugim... długo musiałam przekonywać, że to najlepszy czas itp... a on ostatnio ciągle coś mówi o 3 :O myślałam że zartuje sobie ze mnie ale ostatnio powiedział że na serio - że jak poradzimy sobie z dwójką to i damy radę sobie z trójką, tylko że tym razem nie będzie można tyle czekać ... zamórowało mnie normalnie :)

co do seksów, to mój M mógłby codziennie - dziecko mu nie przeszkadza :D ja różnie, raz mam ochotę, raz mniej ;)

co do karuzeli to pamiętam że korzystałam ale nie jest to zakup potrzebny na już ale tak gdzieś od 2/3 miesiąca i to tylko na krótko bo potem dziecko zaczyna łapać za zabawki :) za to projektor w karuzeli to bez sensu "gadżet" bo tego w ogólenie widać na suficie :) no i karuzele mają zawsze mało piosenek więc też się szybko nudzi - u nas sprawdził się zakup małego gośniczka i po prostu puszczaliśmy kołysanki - do tej pory są one u nas rytuałem puszczanym w trakcie zasypiania - 3 lata ponad ciągle ich wszyscy słuchamy ... ciągle tą samą płytę :D polecam KOŁYSANKI UTULANKI TURNAU - rewelacyjna!

co do szumisia to byłam sceptykiem - przecież wystarczy puścić szum w telefonie itp... kupiłam młodej jak miała 2,5 roku bo miała problemy z snem - u nas hit - po kilku misiącach z szumem pięknie zaczęła zasypiać sama - teraz został nam tylko misiek i jest jej ulubionym :) wydatek spory ale pięknie wykonany - mamy SZUMIŚ LENA. jest to dziewczynka miś która ma w brzuszku szumiące urządzenie. Urządzenie można wyciągnąć z misia i przełożyć do szaszetki serduszko który jest dołączony do zestawu - u nas miś służy jako przytulanka/przyjaciółka itp a serduszko jest przyczepione do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 16:21

Bobby29 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kompletnie nie mam siły.Rano miałam problem by wstać z łóżka,po śniadaniu wylądowałam na kanapie i tak zostało do teraz z przerwa na obiad.Wypiłam pierwszą kawę w ciąży i nic mnie nie ruszyło.Na szczęście nic mnie nie boli.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    https://youtu.be/dNTITjhAU78

Pewnie już kiedyś to widziałyście - dzieciaki odpowiadają na pytanie co to jest ciąża 😀. Tez już kiedyś to widziałam ale w kontekście obecnej sytuacji wywołało uśmiech na twarzy :). Częstujecie się ;)

Miłego dnia!
    Najlepsze byly jajka znad kolana, worek owodniowy i skad sie biorą zaciazone jajka? Bo zwykle to z kury, a zaciazone?;)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Nasz synek też bezimienny. Nic nam się nie podoba. Tzn jest kilka imion, które są ok, ale żadne nas nie zachwyciło.

Agagunia, znasz się na wózkach. Możesz mi coś powiedzieć o Bebetto Vulcano, Bebetto Holland i Riko Nano? :-)
    Niestety na tych polskich sie zupelnie nie znam:( a wizualnie naprawde ciezko ocenić.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ