Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Upatrzyłam sobie wózek używany bugaboo Gecko.Co o nim sądzicie.
https://mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/
Mialam kiedys Froga (4lata temu), ale mial prawie wszystkoe elementy oprocz stelaza powymieniane na nowsze. Teraz kupilam Cameleona 2(czyli +), z gondolach komplecie za 599 zl. Wiecej niz 500 za Gecko nie warto płacić, bo mozna niewieke dopłacając kupic Cama 1 lub 2. Rozważ, ale koniecznie obejrzyj na żywo, z przesylka nie zaryzykowalabym.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Matyldaaa wrote:@Marcelina85- dokładnie tak samo było u nas- tyle razy słyszeliśmy, że chłopak (przesądy te same
). Imię już też wybraliśmy dla chłopaka, niebieski sweterek kupiony
A teraz problem z imieniem dla dziewczynki... Najbliżej nam do Igi, Poli bądź Ady. Ale już nikomu nie mówię o moich propozycjach bo jakie imię bym nie wymieniła to zawsze ktoś już zna kogoś o tym imieniu i ma niemiłe doświadczenia i wspomnienia
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Bobby29 wrote:Mnie tez średnio się chce ale mój widzę że potrzebuje. My od początku nie mamy przecieskazan, po seksach nie mam żadnych dolegliwości więc luz. Ale na pewno nie jest to coś o czym śnie. Co generalnie jest dziwne z bo seksy są rzadziej niż przed ciążą a przed ciążą miałam sny erotyczne, a teraz nie mam..A wiem że dużo dziewczyn ma odwrotnie.
Anhydra, ja też już prawie zapomniałam jak to jest,bo od 1 tygodnia ciąży tylko raz spróbowalismy. Oboje z mężem weszliśmy chyba w tryb czekania na małą, a wszelkie igraszki odeszły w kąt
Jak dzisiaj zaproponowałam mężowi co nieco, to powiedział "pewnie- mogę się przytulić do brzuszka"OlaWi, Anhydra, Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Agagusia wrote:A z ciekawości jakir imie fla chlopca wybraliście? Bo dziewczyńskie zdecydowanie w moim typie macie:) wszystkie:) moze sie zainspiruje, bo nasz nadal bezimienny...
W imionach dla chłopca miałam duży "rozrzut" - od staromodnych typu Antek po Kamila czy KacpraMama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Marcelina85 ostatnio na pobraniu krwi widziałam całą rodzinkę (mama, tata i 2 dziewczynki) ubraną w niebieskie/turkusowe bluzki, tata miał akurat koszulę no cudnie wyglądali więc jak Ci się niebieski podoba to kupuj śmiało i nie patrz na nic, poza tym dziewczęcy niebieski też można kupić, ja miałam dla córci np bodziaka z sarenką, albo body a'la dzins (coś takiego tylko z długim rękawem no i nie było odcinane https://6.allegroimg.com/s512/03397e/083bc06544fb9f84f4be1a6145c6 )
Co do imion to my poprzednio rodzince powiedzieliśmy dopiero jak się Gwiazda urodziła, wcześniej nie zdradziliśmy naszych typów więc ominęły nas wszelkie komentarze, tym razem chcę podobnie, tym bardziej że jeszcze nawet nie zaczęliśmy myśleć, za to zdradziłam "przyjaciółce" imię dla dziewczynki i usłyszalam ze wszystkie jakie ona zna są dziwne i ona by nie dała tak dziecku na imię, jak rozmawiamy to nie nazwie małej po imieniu tylko "a ta twoja to jak", urodziła 2 miesiące po mnie i jej synek jest oczywiście przezajebisty i imię najlepsze na świecie, jakoś przestałam z nią rozmawiać (wysłuchuję monologu), nawet o ciąży nie wie, bo jak chciałam jej powiedzieć to nie słuchała tylko mówiła jaki jej synek jest cudny, więc ten tego
Jak się pojawia dziecko to dopiero się mozna przekonać kto jest przyjacielem i na kogo można liczyćMarcelina85, Klara Wysocka, joan85 lubią tę wiadomość
-
https://youtu.be/dNTITjhAU78
Pewnie już kiedyś to widziałyście - dzieciaki odpowiadają na pytanie co to jest ciąża 😀. Tez już kiedyś to widziałam ale w kontekście obecnej sytuacji wywołało uśmiech na twarzy. Częstujecie się
Miłego dnia!Bobby29, Marcelina85, Smerfelinka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dzień dobry w poniedziałek!
Mamuśki, macie w planach zakup karuzeli montowanej do łóżeczka?nie myślałam o tym gadżecie ale trafiłam dzisiaj na kilka pięknych modeli i zastanawiam się czy to przydatne, czy tylko ładne
Anhydra trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szyjka dziś jest jak u żyrafy 😛
-
Domi_tur wrote:Dzień dobry w poniedziałek!
Mamuśki, macie w planach zakup karuzeli montowanej do łóżeczka?nie myślałam o tym gadżecie ale trafiłam dzisiaj na kilka pięknych modeli i zastanawiam się czy to przydatne, czy tylko ładne
Anhydra trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szyjka dziś jest jak u żyrafy 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:02
-
Domi_tur wrote:Dzień dobry w poniedziałek!
Anhydra trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szyjka dziś jest jak u żyrafy 😛
Też się zastanawiałam.
Póki co, trafiłam na miśka, który ma piękne kołysanki, ale na razie jeszcze nie wiem gdzie go można dostać.
https://m.youtube.com/watch?v=wzZEe7HOFj0
https://m.youtube.com/watch?v=9dWW7BEMxgc
Zastanawiałam się też nad szumisiem, ale ta Pani ma taki łagodny głos i linia melodyjna jest bardzo ciekawa.
Co myślicie o szumisiach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:13
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nasz synek też bezimienny. Nic nam się nie podoba. Tzn jest kilka imion, które są ok, ale żadne nas nie zachwyciło.
Agagunia, znasz się na wózkach. Możesz mi coś powiedzieć o Bebetto Vulcano, Bebetto Holland i Riko Nano?Agagusia lubi tę wiadomość
-
My z karuzeli nie korzystaliśmy. Julek praktycznie nie przebywał w łóżeczku poza porami snu (a i wtedy rzadko 😅).
Polecam za to stojaki na podłogę, np Ikea Leka. Bardzo nam się sprawdził i będzie tez dla Kazika bo zero śladów zużycia. Można korzystać z zawieszek z zestawu ale tez powiesić coś innego.
Z szumisia korzystamy do teraz i nasza refleksja jest taka, ze mamy nadzieje wychować Kazika bez tego ustrojstwa. Moim zdaniem dziecko się od tego uzależnia. Nawet nie w tym sensie, ze bez tego nie zaśnie ale bardziej wybudza się w nocy kiedy przestaje szumiec. My mamy Whisbear z cry sensor i ten czujnik jest mega czuły - uruchamia miska nawet jak Julek się wierci i w efekcie szumi sporo. I zauważyłam, ze jak przestaje to Julek zaczyna się kręcić i czasem się wręcz wybudza. Plus jest taki ze często jak się wybudzi i szumią zacznie szumeic to Julek zasypia ale to chyba błędne koło. Na dniach chcemy wyeliminować szumisia. Kazikowi planujemy nie dawać ale wiecie jak jest - z Julkiem tez wielu rzeczy nie planowałam ale codzienność szybko mnie naprostowała 😁wiki2 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witam się po połówkowych! Krzyś ma 410g i generalnie wszystko prawidłowo, pani doktor powiedziała, że jest z tych drobniejszych ale bardzo nie odstaje. Z mniej pozytywnych to czerwone krwinki znowu mi spadły do 3,06, heboglobina do 9,8 a hematokryt do 29,7. Nie wiem czemu bo biorę od miesiąca 2 tabletki żelaza dziennie
Chyba przerzucę się na sam szpinak, jarmuż i wątróbkę.
Za to szyjka bardzo ładna bo 43mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 15:59
DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, emi2016, Chimera, Bobby29, Agagusia, OlaWi, Frida91, Marcelina85, Malinka7, Smerfelinka, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
My z szumisiem doświadczeń nie mamy.Starszy syn ma w pokoju lampkę reagującą na dzwięk.Ostatni raz przydała się gdy młody miał 3 lata i poszedł do przedszkola,bardzo przeżywał.Światło ustawione na ciemne i lampka gaśnie po 5min.Zastaniemy przy niej.
-
Witam się poniedziałkowo!
od rana mam jakiś przypływ energii - umyłam prawie wszystkie okna + wyprałam, wyprasowałam i powiesiłam zasłonki!jestem z siebie bardzo dumna!robiłam to wszystko "na raty" i nawet się nie zmęczyłam. Uświadomiłam sobie, że za dwa tygodnie zaczynam 3 trymestr
przeraziło mnie to i stwierdziłam że musze teraz nadgonić porządki póki mam na to siły
w ogóle dziewczyny bardzo bałam się tej ciąży - bo pierwszą znosiłam bardzo źle, większość czasu musiałam leżeć bo bardzo stawiał mi się brzuch od 16 tygdnia pomimo brania końskich dawek magezu i nospy, zaliczyłam pobyt w szpitalu z powodu zastoju w nerkach itp, przytyłam 20 kg a urodziłam w 36 tc to nie chce myśleć ile by było gdybym donosiłą ... bałam się że scenariusz się powtórzy - a tutaj niespodzianka! Jasne nie wspominam dobrze pierwszego trymestru ale tylko ze względów na obawy o dzidziusia (pierwszą ciążę straciłam z powodu wady genetycznej) ale ogólnie to ta ciąża jest cudowna. Mam energię, ogarniam dom i energiczną 3,5 latkę, mam czas dla siebie - w ogóle czasami nie czuję się jak w ciążyaż mnie przeraża że to już w sumie niedługo 3 trymestr bo w ogóle się tak nie czuje i chyba czas zacząć ogarniać wyprawkę
Dodatkowo mój mąż mnie ostatnio bardzo zaskoczył - nigdy nie myślałam o 3 dziecku - w sumie ze względu na męża bo go w ogóle nie ciągnęło do rodzicielstwa i trochę nam zeszło zanim zdecydowaliśmy się na pierwsze dziecko - tak samo było teraz z drugim... długo musiałam przekonywać, że to najlepszy czas itp... a on ostatnio ciągle coś mówi o 3
myślałam że zartuje sobie ze mnie ale ostatnio powiedział że na serio - że jak poradzimy sobie z dwójką to i damy radę sobie z trójką, tylko że tym razem nie będzie można tyle czekać ... zamórowało mnie normalnie
co do seksów, to mój M mógłby codziennie - dziecko mu nie przeszkadzaja różnie, raz mam ochotę, raz mniej
co do karuzeli to pamiętam że korzystałam ale nie jest to zakup potrzebny na już ale tak gdzieś od 2/3 miesiąca i to tylko na krótko bo potem dziecko zaczyna łapać za zabawkiza to projektor w karuzeli to bez sensu "gadżet" bo tego w ogólenie widać na suficie
no i karuzele mają zawsze mało piosenek więc też się szybko nudzi - u nas sprawdził się zakup małego gośniczka i po prostu puszczaliśmy kołysanki - do tej pory są one u nas rytuałem puszczanym w trakcie zasypiania - 3 lata ponad ciągle ich wszyscy słuchamy ... ciągle tą samą płytę
polecam KOŁYSANKI UTULANKI TURNAU - rewelacyjna!
co do szumisia to byłam sceptykiem - przecież wystarczy puścić szum w telefonie itp... kupiłam młodej jak miała 2,5 roku bo miała problemy z snem - u nas hit - po kilku misiącach z szumem pięknie zaczęła zasypiać sama - teraz został nam tylko misiek i jest jej ulubionymwydatek spory ale pięknie wykonany - mamy SZUMIŚ LENA. jest to dziewczynka miś która ma w brzuszku szumiące urządzenie. Urządzenie można wyciągnąć z misia i przełożyć do szaszetki serduszko który jest dołączony do zestawu - u nas miś służy jako przytulanka/przyjaciółka itp a serduszko jest przyczepione do łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 16:21
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:https://youtu.be/dNTITjhAU78
Pewnie już kiedyś to widziałyście - dzieciaki odpowiadają na pytanie co to jest ciąża 😀. Tez już kiedyś to widziałam ale w kontekście obecnej sytuacji wywołało uśmiech na twarzy. Częstujecie się
Miłego dnia!
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Malinka7 wrote:Nasz synek też bezimienny. Nic nam się nie podoba. Tzn jest kilka imion, które są ok, ale żadne nas nie zachwyciło.
Agagunia, znasz się na wózkach. Możesz mi coś powiedzieć o Bebetto Vulcano, Bebetto Holland i Riko Nano?
Wojtek(2012), Adaś(2015)