X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro połówkowe. Nawet nie wiem jak to zleciało.
    Z wyprawą także jesteśmy w polu. Mam tylko kilka ciuszków - kupuję jak się coś trafi. Byłam dziś w dużym Tesco - niewiele zostało z wyprzedaży, ale mam 3 body i 3 pajace więcej do kolekcji :) poza tym - ubranka tam jak dla mnie są śliczne. Będę teraz polować na wyprzedaże jeszcze mocniej - a nawet jak nie, to na pewno kupię tam jeszcze coś.

W temacie wózków - byliśmy w Warszawie w takim specjalne sklepie, gdzie są wózki dla bliźniaków. Zaraz po wyjściu mieliśmy straszny mętlik w głowie. Jednak powoli mamy jednego faworyta - Peg Perego Book for Two. W naszej sytuacji wydaje się być sensowny i nawet nam się podoba. Babka potrafiła zwrócić uwagę na ważne rzeczy, dzięki temu wiemy, co nam potrzebne. Jeśli ktoś szuka wózka dla dwójki - to polecam ten sklep (nazywa się bliźniacze szczęście). Dodatkowo zwróciła nam uwagę na foteliki samochodowe - jeśli nasze maluchy uroda się dość małe to będziemy szukać takich z dodatkowymi wkładkami - aby maluch miał dobre oparcie. Dlatego kupno fotelików zostawiamy na sam koniec - z reguły są dostępne w sklepach praktycznie od ręki, a musimy wiedzieć na jaką wagę dzieci się nastawić.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra to niedobre wieści... :( Mam nadzieje, ze niebawem Cie wypuszcza i wszystko będzie ok.

Anhydra lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.

Ojej... to z wizyty prosto skierowal Cie do szpitala? A ta szyjka dalej sie skrocila o iles mm czy pomijajac czas skurczy ma te sama dlugosc? A skad w zasadzie te skurcze? Trzymam kciuki, zeby sie ustabilizowalo i zebys szybko wyszla!

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydro, mam nadzieję że wszystko szybko się ustabilizuje! Informuj nas! I trzymaj się ❤️

My mamy już łóżeczko, wózek od siostry stoi wyprany w garażu rodziców, ciuszków całą komodę, czekam jeszcze na zamówienie z Kappahla i H&M i zamykam shopping odzieżowy :p
    Całą resztę z mojej listy mam w koszyku na allegro, pozostanie tylko zamówienie z apteki 🙈

Co do szumiących misiów, ja kupiłam Szeptusia- bardziej odpowiada mi design :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:31

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, aż mi się wszystko w środku wywróciło. Kciuki zaciśnięte żeby wszystko było ok!!

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.

Jak byłam w poprzedniej ciąży i leżałam w szpitalu to była dziewczyna w 25tyg.ze skurczami i dostała steryd na rozwój płuc celeston i fenoterol na skurcze.Z tego co pamiętam już do końca musiała polegiwać w domu i trochę w szpitalu.Urodziła w 36tyg.Myślę,że u ciebie też będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:39

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Anhydra to musisz na siebie teraz chuchac i dmuchac, jakos dociagniesz do 37tc na pewno
    mi lejek robil sie w 1ej ciazy ale po 32tyg i szyjka 2.5cm

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra trzymam kciuki żeby Cię długo nie musieli trzymać i nie kazali leżeć.

Poogladalam łóżeczka na necie i chyba w końcu kupimy firmy klupś z serii Radek-proste klasyczne białe łóżeczko. Będzie pasowało do mebli z białymi frontami.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak to jest z tym kłuciem w pochwie/szyjce. Wczoraj i dziś miałam dość często...

Też miałam ok. 2 dni. U mnie nic się nie działo złego.

Anhydra trzymaj się!

Co do wyprawki, ja nadal mam tylko 1 body i nic nie wybrane. Powoli zaczynam się rozglądać za wózkiem i mebelkami.

Anhydra, Bobby29 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Ojej :( trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Trzymaj się :*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dolaczam sie do pytania o wozek, znalezlismy 2 modele uzywane w dobrym stanie - X lander move I Adamex Barletta. Macie jakies przemyslenia co do nich? Wiem ze x lander jest bardzo chwalony ale kurcze ta gondola jest duzo mniejsza niz,w adamexie I bebetto I mniej okryta a jednak ta wizja jesieni I zimy ze spiworkami itp... wizualnie bardziej podoba mi sie adamex I wszystkie bebetto ale nie wiem juz co robic :p

ja wozilam w zimie 2 corki w letnim hiszp wozku jane muum i byly zdrowe
    ubrane w body dl rekaw.sweterek.kombinezon.na nozki oprocz rajstop letnie skarpetki oczuw czapka, poliki smarowalam kremem nivea na mroz.spiworek i nakrycie wierzchnie wozka

nie wiadomo jaka zima bedzie...
    2016/2017 bylo troche mrozno
    przy -5°C juz nie wychodzilam tylko werenadowalam 20min-30

na pewno warto miecfolie na wozek na wiekszy wiatr czy deszcz, snieg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:05

trzydziecha lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny co do wózków, moze któraś się zna na wózkach joolz. Wstępnie zdecydowaliśmy się na day 3, ale w modelu geo jest fantastyczny duży kosz. Ale. W geo ten podnóżek w spacerówce jest nieregulowany (w day jest regulowany). Kosz mnie bardzo kusi ale czy ten nieregulowany podnóżek nie będzie niewygodny dla dziecka??? Czy któraś z was orientuje się w tych modelach?
    My z moim przejdziemy się do sklepu wozkowego dopiero przed świętami jak będzie w Polsce, ale w sumie nie chce polegać na opinii sprzedawców bo jakoś nie mam zaufania. Dumam sama i dumam ale nie mogę wydumać :/

Pytanie podstawowe - czy planujesz 2 dziecko szybko. Z malym odstępem? Jesli tak to rozważyłabym go - mozna latwo rozbudować na fajny wozek dla dwójki. Jesli nie, to jedynie koszyk nie skusiłby mnie. Bo od Day3 ten Gro ma gorsza sniertzache, a to dla mnie priorytet dla maluszka, jest tez cięższy, no i siedzisko spacerowe przez podnozek nie eysuwany posłuży krócej niz w day3.
    Czytałam ze w day2 juz byl powiększony kosz na zakupy, to chyba nie jest tak zle. Na wieksze zakupy zawsze mozesz tez wziac dodatkowa torbe do powieszenia na rączce i zasady normalnej torby z rzeczami dla dziecka - jeden z moich ulubionych gazdzetow wózkowych - organizer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:32

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Klara Wysocka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Cześć dziewczyny. Dowiadywała się może któraś z Was czy obecnie immunoglobulina jest refundowana przy konflikcie? Wiem, że w zeszłym roku trochę zamieszania z tym było i nie wiem na czym w końcu stanęło.
    Jest na pewno.
    Ja pierwszą dawkę mam już za sobą.

redken lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • natty85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co z tego ze muvvo chinski. Priam i balios zreszta caly cybex tez produkowany w chinach ;) ważne aby byla gwarancja w sklepie. Ja wole doplacic i kupic w stacjonarnym zawsze lepiej z reklamacja.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys przyjmij zaproszenie

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, kciuki!
    Powodzenia!

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra kciuki za szyjkę żeby trzymała aż do donoszenia ciąży

Co do karuzelki na łóżeczko to mamy tiny love "rośnij z muzyką" stara, młoda jest chyba 3 dzieckiem które korzysta, pałąk z zabawkami już dawno zdjęty a Gwiazda codziennie jak wstaje i czeka jak ja się ubiorę to sobie włącza i się cieszy :) zastanawiam się czy to już nie czas żeby jej zabrać, bo jeszcze nie odda dla rodzeństwa :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Trzymamy kciuki! bądź silna!

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka torbe w kolorze butelkowej zieleni i uwielbiam ja, sprawdza sie tez na plaze. W Wawie moge podac miejsce gdzie sa stacjonarnie, w centrum:
    https://www.calydlamamy.pl/dla-mamy/13750-siatkowa-torba-na-zakupy-szara-rex-london.html

Mozna ja zamontować do wozka za pomocą takich uniwersalnych haków:
    https://noski noski.pl/uchwyty-do-wozka?gclid=Cj0KCQjw4qvlBRDiARIsAHme6os493_Qq1lRtHtekehyBl_dA5fzCFU--GUTcqTGhpgnqG9nDZh8glYaAiOaEALw_wcB
    Albo przez takie cusie - karabińczyki:
    https://www.empik.com/reambaby-haczyk-otwierany-do-wozka-dreambaby,p1102848783,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw4qvlBRDiARIsAHme6oui8DYTy8tjq3N5ID7Y6nCNmgkmjpeIPmmdNnbpA8GU0AR39E1X-V8aArc7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Ew jak juz masz takie taki to wieszasz tam jakakolwiek torbe z zakupami i nie na problemu, przydaje sie tez do powieszenia np nosidła.

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    My na razie się rozglądamy za wózkiem/łóżeczkiem. Chciałabym mieć już wybrane i omw odpowiednim czasie tylko kupić. :-) ja nie zamierzam dawać więcej niż 2 tysiące za wózek. Jeśli spacerowka z 2w1 nie będzie mi odpowiadała to wtedy może pomyślimy i spacerówce. Ale może nie będzie tak źle. Po schodach jej targać nie będę musiała. Na spacer to raczej dam radę sama wyjść i ja popchnąć, a jak będziemy robić większe wyprawy to będzie mąż :-) zobaczymy później. My budujemy dom i jest cień szansy, że może uda się w tym roku wprowadzić, więc trzeba też ostrożnie z wydatkami.

Agagunia, szkoda. Ma Twoją opinie liczyłam, bo dużo o wózkach wiesz. No nic, zdamy się na siebie i wybierzemy jakiś. :-)

Ja Ci polecam sprawdzone rozwiazanie - kupujesz za mniej niz 2 tys, moze nawet 1 tys, ale uzywany wozek zagraniczny. I potem sprzedajesz go za niewiele mniej niz kupiłaś i masz kase na spacerowke:)

DrzewkoPomarańczowe, joan85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ