Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też mam jutro połówkowe. Nawet nie wiem jak to zleciało.
Z wyprawą także jesteśmy w polu. Mam tylko kilka ciuszków - kupuję jak się coś trafi. Byłam dziś w dużym Tesco - niewiele zostało z wyprzedaży, ale mam 3 body i 3 pajace więcej do kolekcjipoza tym - ubranka tam jak dla mnie są śliczne. Będę teraz polować na wyprzedaże jeszcze mocniej - a nawet jak nie, to na pewno kupię tam jeszcze coś.
W temacie wózków - byliśmy w Warszawie w takim specjalne sklepie, gdzie są wózki dla bliźniaków. Zaraz po wyjściu mieliśmy straszny mętlik w głowie. Jednak powoli mamy jednego faworyta - Peg Perego Book for Two. W naszej sytuacji wydaje się być sensowny i nawet nam się podoba. Babka potrafiła zwrócić uwagę na ważne rzeczy, dzięki temu wiemy, co nam potrzebne. Jeśli ktoś szuka wózka dla dwójki - to polecam ten sklep (nazywa się bliźniacze szczęście). Dodatkowo zwróciła nam uwagę na foteliki samochodowe - jeśli nasze maluchy uroda się dość małe to będziemy szukać takich z dodatkowymi wkładkami - aby maluch miał dobre oparcie. Dlatego kupno fotelików zostawiamy na sam koniec - z reguły są dostępne w sklepach praktycznie od ręki, a musimy wiedzieć na jaką wagę dzieci się nastawić. -
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.
Ojej... to z wizyty prosto skierowal Cie do szpitala? A ta szyjka dalej sie skrocila o iles mm czy pomijajac czas skurczy ma te sama dlugosc? A skad w zasadzie te skurcze? Trzymam kciuki, zeby sie ustabilizowalo i zebys szybko wyszla!Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydro, mam nadzieję że wszystko szybko się ustabilizuje! Informuj nas! I trzymaj się ❤️
My mamy już łóżeczko, wózek od siostry stoi wyprany w garażu rodziców, ciuszków całą komodę, czekam jeszcze na zamówienie z Kappahla i H&M i zamykam shopping odzieżowy :p
Całą resztę z mojej listy mam w koszyku na allegro, pozostanie tylko zamówienie z apteki 🙈
Co do szumiących misiów, ja kupiłam Szeptusia- bardziej odpowiada mi design
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:31
-
Anhydra wrote:Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.
Jak byłam w poprzedniej ciąży i leżałam w szpitalu to była dziewczyna w 25tyg.ze skurczami i dostała steryd na rozwój płuc celeston i fenoterol na skurcze.Z tego co pamiętam już do końca musiała polegiwać w domu i trochę w szpitalu.Urodziła w 36tyg.Myślę,że u ciebie też będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:39
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra trzymam kciuki żeby Cię długo nie musieli trzymać i nie kazali leżeć.
Poogladalam łóżeczka na necie i chyba w końcu kupimy firmy klupś z serii Radek-proste klasyczne białe łóżeczko. Będzie pasowało do mebli z białymi frontami.Anhydra lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jak to jest z tym kłuciem w pochwie/szyjce. Wczoraj i dziś miałam dość często...
Też miałam ok. 2 dni. U mnie nic się nie działo złego.
Anhydra trzymaj się!
Co do wyprawki, ja nadal mam tylko 1 body i nic nie wybrane. Powoli zaczynam się rozglądać za wózkiem i mebelkami.
Anhydra, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Dziewczyny- nadrobie Was później. Jestem w szpitalu. Dostałam pierwsza dawkę sterydów i jakieś leki na skurcze. Robi mi się lejek od wewnętrznej strony szyki przy skurczach i po ustaniu szyjka powraca do poprzedniej długości. Na wszelki wypadek mnie zostawili na obserwacji. Z Małym wszystko ok. Waży 710 g.
Ojejtrzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Trzymaj się :*
-
trzydziecha wrote:Dolaczam sie do pytania o wozek, znalezlismy 2 modele uzywane w dobrym stanie - X lander move I Adamex Barletta. Macie jakies przemyslenia co do nich? Wiem ze x lander jest bardzo chwalony ale kurcze ta gondola jest duzo mniejsza niz,w adamexie I bebetto I mniej okryta a jednak ta wizja jesieni I zimy ze spiworkami itp... wizualnie bardziej podoba mi sie adamex I wszystkie bebetto ale nie wiem juz co robic :p
ja wozilam w zimie 2 corki w letnim hiszp wozku jane muum i byly zdrowe
ubrane w body dl rekaw.sweterek.kombinezon.na nozki oprocz rajstop letnie skarpetki oczuw czapka, poliki smarowalam kremem nivea na mroz.spiworek i nakrycie wierzchnie wozka
nie wiadomo jaka zima bedzie...
2016/2017 bylo troche mrozno
przy -5°C juz nie wychodzilam tylko werenadowalam 20min-30
na pewno warto miecfolie na wozek na wiekszy wiatr czy deszcz, sniegWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:05
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny co do wózków, moze któraś się zna na wózkach joolz. Wstępnie zdecydowaliśmy się na day 3, ale w modelu geo jest fantastyczny duży kosz. Ale. W geo ten podnóżek w spacerówce jest nieregulowany (w day jest regulowany). Kosz mnie bardzo kusi ale czy ten nieregulowany podnóżek nie będzie niewygodny dla dziecka??? Czy któraś z was orientuje się w tych modelach?
My z moim przejdziemy się do sklepu wozkowego dopiero przed świętami jak będzie w Polsce, ale w sumie nie chce polegać na opinii sprzedawców bo jakoś nie mam zaufania. Dumam sama i dumam ale nie mogę wydumać
Pytanie podstawowe - czy planujesz 2 dziecko szybko. Z malym odstępem? Jesli tak to rozważyłabym go - mozna latwo rozbudować na fajny wozek dla dwójki. Jesli nie, to jedynie koszyk nie skusiłby mnie. Bo od Day3 ten Gro ma gorsza sniertzache, a to dla mnie priorytet dla maluszka, jest tez cięższy, no i siedzisko spacerowe przez podnozek nie eysuwany posłuży krócej niz w day3.
Czytałam ze w day2 juz byl powiększony kosz na zakupy, to chyba nie jest tak zle. Na wieksze zakupy zawsze mozesz tez wziac dodatkowa torbe do powieszenia na rączce i zasady normalnej torby z rzeczami dla dziecka - jeden z moich ulubionych gazdzetow wózkowych - organizer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:32
Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
redken wrote:Cześć dziewczyny. Dowiadywała się może któraś z Was czy obecnie immunoglobulina jest refundowana przy konflikcie? Wiem, że w zeszłym roku trochę zamieszania z tym było i nie wiem na czym w końcu stanęło.
Ja pierwszą dawkę mam już za sobą.redken lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
I co z tego ze muvvo chinski. Priam i balios zreszta caly cybex tez produkowany w chinach
ważne aby byla gwarancja w sklepie. Ja wole doplacic i kupic w stacjonarnym zawsze lepiej z reklamacja.
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Baileys przyjmij zaproszenieStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Anhydra kciuki za szyjkę żeby trzymała aż do donoszenia ciąży
Co do karuzelki na łóżeczko to mamy tiny love "rośnij z muzyką" stara, młoda jest chyba 3 dzieckiem które korzysta, pałąk z zabawkami już dawno zdjęty a Gwiazda codziennie jak wstaje i czeka jak ja się ubiorę to sobie włącza i się cieszyzastanawiam się czy to już nie czas żeby jej zabrać, bo jeszcze nie odda dla rodzeństwa
-
Trzymamy kciuki! bądź silna!Anhydra lubi tę wiadomość
-
Mam taka torbe w kolorze butelkowej zieleni i uwielbiam ja, sprawdza sie tez na plaze. W Wawie moge podac miejsce gdzie sa stacjonarnie, w centrum:
https://www.calydlamamy.pl/dla-mamy/13750-siatkowa-torba-na-zakupy-szara-rex-london.html
Mozna ja zamontować do wozka za pomocą takich uniwersalnych haków:
https://noski noski.pl/uchwyty-do-wozka?gclid=Cj0KCQjw4qvlBRDiARIsAHme6os493_Qq1lRtHtekehyBl_dA5fzCFU--GUTcqTGhpgnqG9nDZh8glYaAiOaEALw_wcB
Albo przez takie cusie - karabińczyki:
https://www.empik.com/reambaby-haczyk-otwierany-do-wozka-dreambaby,p1102848783,dziecko-p?gclid=Cj0KCQjw4qvlBRDiARIsAHme6oui8DYTy8tjq3N5ID7Y6nCNmgkmjpeIPmmdNnbpA8GU0AR39E1X-V8aArc7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Ew jak juz masz takie taki to wieszasz tam jakakolwiek torbe z zakupami i nie na problemu, przydaje sie tez do powieszenia np nosidła.
Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Malinka7 wrote:My na razie się rozglądamy za wózkiem/łóżeczkiem. Chciałabym mieć już wybrane i omw odpowiednim czasie tylko kupić.
ja nie zamierzam dawać więcej niż 2 tysiące za wózek. Jeśli spacerowka z 2w1 nie będzie mi odpowiadała to wtedy może pomyślimy i spacerówce. Ale może nie będzie tak źle. Po schodach jej targać nie będę musiała. Na spacer to raczej dam radę sama wyjść i ja popchnąć, a jak będziemy robić większe wyprawy to będzie mąż
zobaczymy później. My budujemy dom i jest cień szansy, że może uda się w tym roku wprowadzić, więc trzeba też ostrożnie z wydatkami.
Agagunia, szkoda. Ma Twoją opinie liczyłam, bo dużo o wózkach wiesz. No nic, zdamy się na siebie i wybierzemy jakiś.
Ja Ci polecam sprawdzone rozwiazanie - kupujesz za mniej niz 2 tys, moze nawet 1 tys, ale uzywany wozek zagraniczny. I potem sprzedajesz go za niewiele mniej niz kupiłaś i masz kase na spacerowke:)DrzewkoPomarańczowe, joan85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)