Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę,że niektóre z Was serduszkuja
Mój mąż powiedział,że nie będzie małej po główce bił i nie daje się namówić.
Nie to żebym ja sama miała jakieś duże parcie, ale chłopa mi szkoda
Mnie jakoś wcale nie ciągnie
Jest ktoś kto też tak ma?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzięki Myszka za info. Co do placzu przeważnie się wzruszam przy filmach ale przed ciaza tez tak miałam ale teraz bardziej wrażliwa jestem. Co do seksu ostatnio mniej bo musze globulki brać. Mój przez to ze jestem w ciąży to by cały czas
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Widzę,że niektóre z Was serduszkuja
Jest ktoś kto też tak ma?
Mnie do sexu tez niespecjalnie ciągnie :p
-
Niezapominajka5 wrote:Widzę,że niektóre z Was serduszkuja
Jest ktoś kto też tak ma?ale musimy się trochę oszczędzac, ze względu na te krwawienie w 15 tyg
-
U mnie libido obecnie na poziomie -10, wcześniej było dość duże, łącznie z sennymi orgazmami🤭
Mój mąż ma zdanie dokładnie takie jak Twój choć wie, że z medycznego punktu widzenia seks w ciąży jest nawet zalecany.
No ale my nie możemy. Skusilismy się raz między "boję się" a "nie można" 😂
Dziewczyny moja Niunia się nie rusza od wczorajszego popołudnia. Wczoraj trochę ryłam w ogródku i dziś oczywiście mam wyrzuty sumienia. Jak długie zdarzają się przerwy w odczuwaniu ruchów na początku? Ja to z tych panikujących...
Rozmawiałyście wcześniej o radości z bycia w ciąży i tęsknotą za brzuszkiem. Dla mnie ciąża to ciągły strach o maleństwo i niepewność. Chciałabym już mieć dzidzie po drugiej stronie brzucha😍 za ciążą nie będę tęsknić też z racji dużych ograniczeń. Inaczej to sobie wyobrażałam choć absolutnie nie narzekam 😊Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:U mnie libido obecnie na poziomie -10, wcześniej było dość duże, łącznie z sennymi orgazmami🤭
Mój mąż ma zdanie dokładnie takie jak Twój choć wie, że z medycznego punktu widzenia seks w ciąży jest nawet zalecany.
No ale my nie możemy. Skusilismy się raz między "boję się" a "nie można" 😂
Dziewczyny moja Niunia się nie rusza od wczorajszego popołudnia. Wczoraj trochę ryłam w ogródku i dziś oczywiście mam wyrzuty sumienia. Jak długie zdarzają się przerwy w odczuwaniu ruchów na początku? Ja to z tych panikujących...
Rozmawiałyście wcześniej o radości z bycia w ciąży i tęsknotą za brzuszkiem. Dla mnie ciąża to ciągły strach o maleństwo i niepewność. Chciałabym już mieć dzidzie po drugiej stronie brzucha😍 za ciążą nie będę tęsknić też z racji dużych ograniczeń. Inaczej to sobie wyobrażałam choć absolutnie nie narzekam 😊
Najdłuższa przerwa u mnie to 2.5dnia(obecnie(22+3)i zaczęło się tydzień temu w poniedziałej.Miałam szybkie usg w środę i okazało się,że dzidziulek ulokował się w poprzek tuż pod pępkiem(mam pojemną macice tak mówi mój gin).I dodatkowo utrudniało czucie ruchów łożysko na przedniej ścianie.Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
U mnie podobnie 2-3 dni przerwy, ewentualnie takie delikatne smyrnięcia. Mały był obrócony plecami do przodu i kopał w tył, więc nie czułam. Raz poczułam dupkę wypięta z przodu. Im bardziej się wsłuchiwałam tym większa cisza
Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:W tej i poprzedniej ciąży libido zaczęło być bardzo wysokie koło 16tyg.,teraz podobnie.Mój się bał,ale powiedziałam,że jak coś będzie nie tak natychmiast powiem.Zdał się na mnie.
U mnie podobnie, wcześniej zupełnie nie miałam ochoty i bardzo się bałam. Mój M nie naciskal, choć moje rosnące piersi bardzo go pociągałyPierwsza próba nie sprawiła mi przyjemności, chyba za bardzo się stresowalam, ale teraz gdy wyluzowalam mam bardziej intensywne doznania niż przed ciążą i robimy to ok. raz w tygodniu. Też się trochę bał i dziwnie czuł z faktem, że w moim brzuchu podskakuje dziecko, że je budzimy i martwił się, czy ono to czuje, ale wytłumaczyłam mu jak to jest, pokazalam o tym artykuł i opory zniknęły. Uświadomiłam mu, że to jest dobry czas żeby się sobą nacieszyć, zanim brzuch będzie stanowił duże ograniczenie i zanim Dzidzia będzie spać i płakać w naszej sypialni
Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Mój przeszło tydzień chodzi zakatarzony i kaszle co chwila, więc nawet buziaka nie dostaje
Moje libido od jakiegos miesiąca też bez szału.
Im bardziej jestem aktywna w ciągu dnia tym mniej czuje ruchy, ale położna mówiła nam, że to normalne. Czasem jak się położę na kanapie, to widzę, że brzuch mi się rusza, a nie czuje absolutnie nic. Mój mąż się wtedy śmieje, że znowu się wgapiam w ten brzuch. -
A ja mam tylko pytanie- co to właściwie seks? Bo jakby mi się już wspomnienia sprzed 6 miesięcy zatarły...😂
Klara Wysocka, Domi_tur, Bobby29, OlaWi, Mary Magdalena, Agagusia, plinka89, Smerfelinka, emi2016, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja tez libido mam słabe od samego początku. Ale i tak nie odmawiamy sobie. Czasem częściej, czasem rzadziej. Dzidzia wtedy się nie rusza wiec nie mamy jakichś oporów
Wczoraj siedziałam do późna bo nie mogłam się zdecydować jakie kolory włóczek wybrać na kocyk dla dzidziAle w końcu powybierałam, jak przyjdą to od razu zacznę dziergać i mam nadzieję, że wyjdzie ładnie
Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Moje libido jest bardzo zmienne i niestety często zmęczenie je zabija. Wieczorem jak się kładę do lozka to już mi się nic nie chce. Ale mino wszystko kochamy się częściej niż w pierwsze ciąży. W pierwszej po którymś razie dostałam plamienia i to mnie skutecznie zniechęciła praktycznie do samego końca. Zdecydowałam się dopiero jak już na sam koniec prowadząca zaleciła męża dowcipnie na przyspieszenie porodu😁.
Niezapominajka5, Bobby29, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kalija: ja mam łożysko na przedniej ścianie i jak leżę na płasko to mam wrażenie ze bardziej widze niż czuje ruchy
(jestem 21+3), dwa tygodnie temu zeswirowalam bo nie widziałam i nie czułam cały dzien, piłam zimne i jadłam słodkie aż w końcu rano następnego dnia pojechałam sprawdzić czy wszystko Ok do poloznej posłuchać serduszka (nawet ruchy dało sie usłyszeć, ale tez ich wtedy nie czułam). Wizytę miałam mieć za tydzien ale wiedziałam ze dłużej nie wytrzymam. Generalnie zasada jest wsłuchiwania sie w ruchu od 24 tygodnia, ale wiadomo jak wazna jest nasza psychika. Zalezy wiec jak sie z tym czujesz i czy masz możliwość poleżeć na spokojnie i sie rzeczywiście wsłuchać/wczuć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 11:52
Kalija lubi tę wiadomość
-
Mnie tez średnio się chce ale mój widzę że potrzebuje. My od początku nie mamy przecieskazan, po seksach nie mam żadnych dolegliwości więc luz. Ale na pewno nie jest to coś o czym śnie. Co generalnie jest dziwne z bo seksy są rzadziej niż przed ciążą a przed ciążą miałam sny erotyczne, a teraz nie mam..A wiem że dużo dziewczyn ma odwrotnie.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Ja tez libido mam słabe od samego początku. Ale i tak nie odmawiamy sobie. Czasem częściej, czasem rzadziej. Dzidzia wtedy się nie rusza wiec nie mamy jakichś oporów
Wczoraj siedziałam do późna bo nie mogłam się zdecydować jakie kolory włóczek wybrać na kocyk dla dzidziAle w końcu powybierałam, jak przyjdą to od razu zacznę dziergać i mam nadzieję, że wyjdzie ładnie
Ja też zamówiłam włóczki na kocykmoja mama dzierga to mała będzie miała kocyk od babci. Zamówiłam włóczkę 60% bambus 40% bawełną, w kolorze szarym oraz takim brudnym tyrkusie, zobaczę na żywo który ładniejszy na kocyk ale mama mówi że i dwa może wydziergać 😊
Frida91 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki