X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no będzie ciężko w upały, ja na szczęście moge liczyć na rodzinę w sprawie Anielki, babcie dostosowują sobie urlopy :) wszystkie damy radę :) ja mam w planach lipiec na wsi, pod lipą hehe tam Aniela ma plac zabaw, trampoline, babcie i ciocię, więc się wybiega. ale chyba będę się bała siedzieć do końca lipca, bo nie chce rodzić w pobliskim szpitalu.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj porównałam zdjęcia brzucha , różnica 2 tygodnie. Jestem w wielkim szoku, wyglądam jakbym miała rodzić na dniach. Już bym chciała zobaczyć małą, a tu wizyta dopiero 6 maja :(

Frida91 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sama mam mieszane uczucia, ale chyba się ostatecznie zdecydujemy mimo że koszt nie mały. Ostatnio zmartwił mnie ten mniejszy brzuszek, więc dla świętego spokoju chce poprosić żeby to sprawdzili.
    Co prawda zastanawiam się czy to nie za wcześnie, ale to z zalecenia Pani genetyk więc chyba należy jej ufać...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, bardzo się cieszę ze wynik jest ujemy 😍

Moim zdaniem usg III trymestru jest bardzo ważne, bo sprawdza się właśnie funkcje łożyska, ilość płynu i ocenia wzrastanie płodu. Z tym, ze do tego badania nie trzeba mieć żadnych certyfikatów, trzeba po prostu umieć je zrobić. U wielu z Was pewnie lekarz prowadzący będzie mógł to zrobić na wizycie kontrolnej.
    Ja akurat idę osobno bo oprócz wyżej wspomnianych parametrów ja potrzebuje „prześwietlić” Kazika z każdej możliwej strony 😀. Nie dlatego, ze mam jakieś wskazanie, ale żeby uspokoić moja psychikę choć na pare dni 🤡.

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dzisiaj porównałam zdjęcia brzucha , różnica 2 tygodnie. Jestem w wielkim szoku, wyglądam jakbym miała rodzić na dniach. Już bym chciała zobaczyć małą, a tu wizyta dopiero 6 maja :(
    U mnie też mega różnica w ostatnich dniach. Aż wiezadla mnie bola po bokach po tak wyskoczył ostatnio ten brzuchol.
    Ja mam wizytę dopiero 14 maja więc jeszcze mnóstwo czasu...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj potwierdzony chłopak 😊
    Jednak na prenatalnych w 13tc dr się nie mylił.
    Anhydra - super, że wynik ujemny.
    Bałam się wejść na wagę po świętach, ale nie było źle 😁 tylko 1,3kg w miesiąc.

Niebieska Gwiazda, emi2016, Chimera, Pierniczkowa, Smerfelinka, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Ania95, Kalija, Vampire, Anhydra, Domi_tur, OlaWi, Bobby29, Marcelina85, Misi@ lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu.Posiedze tu do piątku.Dla mnie to bez sensu bo zostaje na tym samym antybiotyku.Plus taki że zrbią mi badania tarczycy i krzywa glukozy będe mieć w warunkach łóżkowych.
    W czwartek mój gin stwierdził,że mam szyjkę długą i twardą,a pani doktor dziś,że długą i miekką.
    Wyjaśniło się czemu patrząc na wasze zdjęcia wydawało mi się,że mam większy brzuchol od was.Ciąża obecnie 24+5 a macica rozwinięta na 28tydzień ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 12:18

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po Świętach ! :)

PRzykro mi i bardzo Wam współczuję wizyt w szpitalu w tym okresie :( Sama w ciąży z Łucją spędziłam tak Boże Narodzenie i Nowy Rok, więc wiem, ze nie było lekko - ale czego się nei zrobi dla dziecka ?

Czekam na same dobre wieści :)
    Sylvka wrote:
    Hej dziewczyny witam się poświątecznie :)
    Mam pytanko bo planuje zakupić body z lidla jaki najlepiej rozmiar wziąć? Najmniejszy żeby było na początek czy ciut większe?
    A kolejne pytanie czy któraś planuje badanie genetyczne III trymestru? Bo my mamy już w piątek...?

Ja już byłam i kupiłam zarówno body jak i spodenki w rozmiarze 50/56 - ae lidl ma zaniżoną rozmiarówkę ;) Łucja chodzi teraz w rozmiarze 80/86, a z lidla 74/80 ;) Także na luzie można brać mniejsze :)
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- parwo ujemny :D

Co do badania III trymestru- to uważam, że jest to bardzo ważne badanie bo między innymi ocenia funkcje łożyska i przepływy! U nas w klinice- obowiązkowe.

Super !!! <3
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jestem po badaniu.Posiedze tu do piątku.Dla mnie to bez sensu bo zostaje na tym samym antybiotyku.Plus taki że zrbią mi badania tarczycy i krzywa glukozy będe mieć w warunkach łóżkowych.
    W czwartek mój gin stwierdził,że mam szyjkę długą i twardą,a pani doktor dziś,że długą i miekką.
    Wyjaśniło się czemu patrząc na wasze zdjęcia wydawało mi się,że mam większy brzuchol od was.Ciąża obecnie 24+4 a macica rozwinięta na 28tydzień ciąży.

To u mnie musi być podobnie ! Brzuch mam ogromny ! Moze to przez to że to nasze drugie ciąże ?
    Mam nadzieję, że w piątek wrócisz już do domu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:56

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dłużej posiedzę, to mam takie uczucie jakby zarazem napinała mi się góra brzucha i bolały mnie zebra. Trochę jakbym miała za ciasny stanik i ktoś mi go jeszcze bardziej zaciskał. Jak się położę albo przejdę, to mi przechodzi. Mówiłam o tym lekarzowi, ale stwierdził, że jeśli przechodzi samo od siebie, to nie ma się czym martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:45

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Umowilam się dziś do fryzjera. Mam aktualnie dłuższego boba, włosy gdzieś do ramion i postanowiłam je ściąć na krótko! Tak wiecie na chłopca 😁. Cykam się jak nie wiem, ale od wielu lat mi chodzi po głowie taka fryzura. Trzymajcie kciuki żebym nie wyglądała jak Urszula z Małej Syrenki 😁.

Mialam na 2 roku studiów taka fryzurę i bylam mega zadowolona. Gorzej potem jak zdecydowalam sie zapuszczac... Teraz tez mnie kusilo tak sciac, ale właśnie z tego powodu sie powstrzymalam :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te body kopertowe już są? myślałam, że jakoś po majówce...

Anielka nosi 92, niektóre 98, a z lidla i w 80 się wciśnie ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Wyjaśniło się czemu patrząc na wasze zdjęcia wydawało mi się,że mam większy brzuchol od was.Ciąża obecnie 24+5 a macica rozwinięta na 28tydzień ciąży.
    mi gin w piątek też mówił, że macica wysoko już jak na 24 tc :) plus taki, że nic mnie nie boli, pewnie wszystko rozciągnięte po Anieli ;D

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    mi gin w piątek też mówił, że macica wysoko już jak na 24 tc :) plus taki, że nic mnie nie boli, pewnie wszystko rozciągnięte po Anieli ;D

Możliwe,ja rodziłam 4lata temu i miałam olbrzymi brzuchol.Jak pojawiałam się na IP w 33 tyg to położne pytały czy do porodu a pacjentki czy bliźniaki.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Możliwe,ja rodziłam 4lata temu i miałam olbrzymi brzuchol.Jak pojawiałam się na IP w 33 tyg to położne pytały czy do porodu a pacjentki czy bliźniaki.
    haha u mnie to samo :) idąc do porodu, położna z powagą pytała, czy rodzimy bliźniaki. mam nadzieje, że w tej ciąży większy nie będzie, wydaje mi się, że po prostu macica rozciągnięta, mięśnie niestety, też nie to co kiedyś. ale nie będzie większy na końcówce

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Co do badania III trymestru- to uważam, że jest to bardzo ważne badanie bo między innymi ocenia funkcje łożyska i przepływy! U nas w klinice- obowiązkowe.

Ja przepływy i łożysko mam sprawdzane na każdej wizycie u swojego gina prowadzącego. Może to zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz 🤔

A tak z ciekawości ile płacicie za badanie III trymestru ?

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - super wiesci!:))) i jaki plan teraz, beda dalej szukali przyczyn tego lekkiego obrzęku, czy tylko beda to kontrolowali? Jakis wypis na horyzoncie?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja przepływy i łożysko mam sprawdzane na każdej wizycie u swojego gina prowadzącego. Może to zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz 🤔

A tak z ciekawości ile płacicie za badanie III trymestru ?

U mnie za trzecie USG liczą sobie 280, plus 100 za film i zdjęcia w 3D.

Kalija lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra fantastyczne wieści. Oby teraz do końca już było nudno i najlepiej w domku.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie, Majka ma juz 658 gram, krzywiła buzke strasznie na badaniu i jak zawsze ciumkała kciuka 😁 wszystko z nią dobrze, ma wszystkie wymiary dluzsze niz wiek ciazy, wiec chyba dobrze ją karmie 😉 Moja szyjka tez dluga 5 cm (ew. 3,8 wg tej drugiej metody pomiaru) i zamknieta. Dostalismy od doktora blogoslawienstwo na wyjazd w Tatry, tylko wchodzenie na szczyty mamy odpuscic 😉

Pytalam o te bole ciagnaco-klujace, sa zupelnie normalne i sie nimi nie przejmujemy. Luteine zostawił mi doustna, bo sie sprawdza duzo lepiej niz dp. Na kolejna wizyte mam zrobic wreszcie krzywa cukrowa i niestety to badanie aktywnosci heparyny za 200 zl.

Anhydra, gratuluje dobrych informacji i zycze Ci, zebys jak najszybciej wrocila do domku!

Duzo zdrowka dla Was dziewczyny, ja ruszam na Krakow😊 ❤

IGA.G, Niebieska Gwiazda, Anhydra, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Smerfelinka, OlaWi, Bobby29, Marcelina85, Limerikowo, Agagusia, Ania95 lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Anhydra - super wiesci!:))) i jaki plan teraz, beda dalej szukali przyczyn tego lekkiego obrzęku, czy tylko beda to kontrolowali? Jakis wypis na horyzoncie?

Żeby nie było za dobrze to szyjka mi się skróciła z 2.8 do 1.9 cm w 10 dni... tak więc pewnie zostane w szpitalu do końca. Na usg obrzęku Młodego praktycznie już niewidoczny- ładnie się wchlonął. Tak więc mieszane wieści dzisiaj.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ