Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Vampire wrote:Anhydra, dobrze, że już masz po stresie. Oby reszta się uspokoiła.
Dołączam do dziewczyn na L4. Długo się przed tym broniłam, ale dostałam nakaz leżenia. Aż się boje co to będzie, bo przez ostatnie tygodnie tak mi waga skoczyła. Niby nie jadłam więcej, w święta też. Szczególnie po tych stresach a przybyło mi 2kg w niecałe 2 tyg!! Położna się aż zdziwiła i stwierdziła, że nie widać tego po mnie.
Alergiczki, czy Was też tak swędzi skóra na całym ciele? Świąd ma tendencję wzrostową i towarzyszy mu sucha skóra. Po weekendzie majowym cisnę do mojej alergolog, bo to już tragedia.
swedzenie skory w ciazy moze byc objawem cholestazy
wymaga bad krwi- watrobowe i leczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:33
-
Anhydra, ja przy takiej długości miałam założony pessar w 19 tyg. Szew się zakłada jak jest rozwarcie do tego. U mnie się ten krążek sprawdził, w ogóle go nie czuję, a szyjka jest ok. Nie miałam mierzonej od tego czasu, bo przy krążku chyba ciężko to zmierzyć, ale przy badaniu a mam co 2 tygodnie mówi, że jest w porządku.
Bodziaki te, o których mówiłam będą od 04.05
Myślę poważnie nad gastrologiem. Po niedzielnym jedzeniu, cały wieczór spędziłam nad wc, noc była koszmarem, wczoraj od rana powtórka z rozrywki i zastanawiam się czy wędzonki i smażone mięso mnie tak nie urządziły. Dziś od rana mi niedobrze, czego nie zjem mam wrażanie, ze zaraz zwrócę. -
Anhydra - poproś o konsultacje jeszcze innego lekarza i rozmawiaj o pessarze ew. Do lipca jeszcze sporo czasu i z nim prawdopodobnie moglabys oszczędnie ale normalnie funkcjonować.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Limerikowo wrote:swedzenie skory w ciazy moze byc objawem cholestazy
wymaga bad krwi- watrobowe i leczenia
Właśnie stopy mnie nie swędzą. Bardziej skóra na łydkach, przedramionach i ramionach. Tj. zimą często po spacerze w mroźny, wietrzny dzień.Moja prowadząca jest na urlopie. Wizytę mam za 2 tygodnie. Zrobię sobie kwasy żółciowe i zastosuje sposób NiebieskiejGwiazdy z oliwką po kąpieli.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki glukozy i mam tak 86,9-142,2-113,7. Ten wynik po godzinie mnie trochę martwi.
W pierwszej ciąży wszystkie te wyniki miałam sporo niższeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 17:11
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki glukozy i mam tak 86,9-142,2-113,7. Ten wynik po godzinie mnie trochę martwi.
W pierwszej ciąży wszystkie te wyniki miałam sporo niższenie ma sie czym martwic
po obciazeniu glukoza wynik po godzinie moze byc do 180
dopiero przy stwierdzonej cukrzycy po posilku jest do 140 norma
wiki2 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też muszę się wybrać na krzywa... ale mi się nie chce.... może w piątek pójdę... kiedy już będzie koniec strajku. Zwariuje w domu z dzieciakami... bo jeszcze pracuje z domu i nie mogę sie skupić...
A propos brzucha... ja w piątek powiedziałam sąsiadce o ciąży... bo nie wiedziała... A gadalysmy że 30munutale to było rano... po południu już mam ogromniasty brzuch... chociaz w ten sam piątek w biedronce musiałam się prosić w kasie, bo miałam 1 rzecz i kolejka na pół sklepu. Podchodzę do kasy dla osób uprzywilejowanych i pytam kasjerke, czy mogę z 1 rzeczą... A ona, że to nie ją mam pytać tylko inne osoby w kolejce... ja na to, że przecież to jest kolejka dla osób uprzywilejowanych, dlatego pytam ją... ona dopiero wtedy .l"o, pani w ciazy jest"... więc ręce mi opadają. Chyba jeszcze poczekam na to kiedy będzie widać ciążowy, a nie "zarciowy" brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 17:58
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Masz dobre wyniki
nie ma sie czym martwic
po obciazeniu glukoza wynik po godzinie moze byc do 180
dopiero przy stwierdzonej cukrzycy po posilku jest do 140 norma
Dziękuje. Te 142 mnie trochę przeraziło i jakby mi było mało porównałam sobie z wynikami z pierwszej ciąży a tam dużo niżej 😁
[/url]
-
Vampire wrote:Właśnie stopy mnie nie swędzą. Bardziej skóra na łydkach, przedramionach i ramionach. Tj. zimą często po spacerze w mroźny, wietrzny dzień.
Moja prowadząca jest na urlopie. Wizytę mam za 2 tygodnie. Zrobię sobie kwasy żółciowe i zastosuje sposób NiebieskiejGwiazdy z oliwką po kąpieli.
U mnie rozciągała się skóra.Z tego co pamiętam cholestaza to raczej w okolicach 30tyg.w górę.Mnie swędziało podobnie i jak mi było chłodno to nie mogłam przykryć się kocem tylko brałam prześcieradło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 18:09
Vampire lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:U mnie rozciągała się skóra.Z tego co pamiętam cholestaza to raczej w okolicach 30tyg.w górę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 18:09
Sylvka lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:
Powiem Wam, że jak wyciągnełam body kopertowe Łucji z rozmiaru 50 - w ktorych "chodziła" przez pierwszy miesiąc to nie mogłam uwierzyć, że była taka malutka ! Toż to na lalkę !!!
Miałam identycznie jak ostatnio przeglądałam ubranka po córcea jak oglądałam jeden sweterek w którym chodziła na początku to zastanawiam się czy czasem nie uprałam go źle i się nie zmniejszył, ale przejrzałam resztę rzeczy i też takie małe 😂
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Ja w weekend przejrzałam kilka worków ciuchów po Julku i tez nie mogłam uwierzyć, ze był taki malutki 😁. Na początek wszystko mam, może ewentualnie dokupie coś z krótkim rękawem. Brakuje mi bodziakow na 68 - wiekszosc mam na krótki rękaw bo Julek z wiosny
.
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja w weekend przejrzałam kilka worków ciuchów po Julku i tez nie mogłam uwierzyć, ze był taki malutki 😁. Na początek wszystko mam, może ewentualnie dokupie coś z krótkim rękawem. Brakuje mi bodziakow na 68 - wiekszosc mam na krótki rękaw bo Julek z wiosny
.
bo wtedy Anielka w krótkich chodziła.
emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
U mnie wynik glukozy 89-151-107 i gin powiedział, że jest ok.
Odkryłam w sobie zamiłowanie do kupowania letnich rampersów - są takie słodkie, że do tej pory zgromadziłam aż 9 sztuk w rozmiarze 56 i 5 sztuk 62za to bodziaki z krótkim rękawem mam dopiero 2.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
plinka89 wrote:Warto dowiedzieć sie, bo np mi lekarz standardowo na każdej wizycie w 3 trym bada przeplywy i lozysko, wiec sobie daruje. Ale jak ktos nie ma tego w standardzie, to warto zrobic
Ja też mam standardowo pomiary przepływówyli tzw dopplera. Ale tutaj chodzi o ponowne dokonanie wszystkich pomiarów, pomiarów cisnień w każdej tętnicy i żyle (mozgowej/macicznej/naczyń lożyska), ocenie całej anatomii płodu, wszystkich struktur serca, funkcji zastawek, naczyn nerkowych, struktur mozgu itd. i naniesienie tych wyników na siatki centylowe...nirkiedy pewne zaburzenia anatomiczno-funkcjonalne sa widoczne dopiero na tym etapie. Czyli sporządza taki dogłębny raport jak przy prenatalnych.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
MartaMartaMarta wrote:Macie może jakaś sprawdzoną listę ubranek wraz z rozmiarami i ilością? Nie wiem ile czego potrzeba
i jaka będzie pogoda. ja nastawiam się jak z Anielką na pajace od września, szybko sie zakłada i są wygodne dla dziecka - nie uciskają brzuszka. mam chyba z każdego rozmiaru po kilka sztuk. Anielka nie ulewała, więc i pół dnia chodziła w jednym ubranku. zobaczymy jak będzie teraz. na początek chce body kopertowe, zeby nie zakładać przez głowę. będę unikała półśpichów, getrów przez pierwszy miesiąc na pewno, bo Aniele uciskały w brzuszku. ja robiłam sobie taką listę wyprawkową a i tak za duzo kupiłam, lepiej kupić mniej a póżniej dokupić, bo dziecko szybko wyrasta