X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:

A oddawalyscie kiedys mocz na badanie ogolne nie z porannego sikania? Bo rano zapomnialam I myslalam ze nic z tego a tu pani mowi ze moze byc tez kolejny wiec oddalam na miejscu ale nie wiem czy to bedzie w sumie wiarygodne bo od rana wypilam 2 szklanki wody

Ja oddawałam jakoś w styczniu, ale takie kwiatki mi wyszły, że i tak musiałam powtórzyć po kilku dniach...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja też się witam z krzywej, ale akurat bardzo mi smakowała 😂
    Mi też smakowala glukoza. Laborantka była zaskoczona bo ma inne doświadczenie;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:27

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    U mnie kiepska noc. Budzę się co chwilę na siku i x takim pragnieniem że pije znowu i tak w kółko. Od niedzielno-poniedziałkowych wymiotów nadal mam jakiś twardy brzuch i lekko mnie boli. Dużo się napina. Dobrze, że jutro mam wizytę. Mały na szczęście szaleje więc jestem trochę spokojniejsza.

U mnie tak samo. Macica mi się stawiała kilka razy w nocy, martwilam się i nie mogłam zasnąć. Wzięłam 3 magnezy, 2 nospy i Duphaston.

Ja pozdrawiam od endokrynologa :)

Nastawiłam się na upalne lato jak w zeszłym roku i myślałam, że rampersy się wtedy przydadzą. No i podobno przegrzewanie też niezdrowe ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ja oddawałam jakoś w styczniu, ale takie kwiatki mi wyszły, że i tak musiałam powtórzyć po kilku dniach...

No ciekawa jestem co mi wyjdzie, najwyzej tez powtorze

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rampersów mam kilka, ale nastawiam się bardziej na body w upały :) zawsze lepiej nałożyć coś na wierzch na body niż rampersa :) i patrzecie jak są zapinane, bo jak na pleckach mają napy to już średnio wygodne dla dziecka.

mocz musi być poranny, jak zrobiłam z popołudniowego to były dziwne wyniki i lekarz mówił, żeby zawsze ranny

Marcelina85 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Witam się z poranną kawą :)

Co do rampersów - przy Łucji bardzo mi się sprawdzały ale ona chodziła w nich już w maju - w zeszlym roku bylo gorąco ! Miała wtedy 4 miesiące i do konca lata to bylo nasze ulubione ubranie.

Teraz nie wiem jak bedzie ale kupiłam już dwa i kupię w lidlu kolejne 2 4.05. No i dla Łucji do spania tez kupię rampersy na lato :)

Te dziewczynkowe rampersy dziewczęce są ładniejsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:07

Mary Magdalena, Nacha, OlaWi, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi a będą rampersy na 98? do spania?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie z lidla i w 92 wcisne Aniele

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Emi a będą rampersy na 98? do spania?

Niestety... Od 50-92 ale te 92 z lidla jest duże, więc może akurat ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 09:15

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Niestety... Od 50-92 ale te 92 z lidla jest duże, więc może akurat ?
    no właśnie to kupie i zmierze jej :) bo są super do spania. teraz na olx kupilam jej na jesien pajace takie duze :) bo fajnie się sprawdzają. ma też piżamki ale woli pajace, bo ni się nie podwija

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jak układałam sobie wszystko w nowym regale to się wystraszyłam że tego tak mało...jak było popakowane w reklamówki to myślałam że mam hoho i jeszcze więcej. Z drugiej strony jak przeliczyłam to raczej rozmiaru 56 już nie będę kupowała ;) Tak jak piszecie zawsze można dokupić. A ja raczej z tych bardziej praktycznych niż rozrzutnych i byłoby mi mega żal jakbym nakupowała pięknych ubranek i np nie założyła wcale pewnych rzeczy albo po razie i do widzenia. A nawet nie mam komu oddać (w sensie po znajomych)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaki cyrk. Poszłam na badanie. Mialam szyjke zbadana 2,5 cm. Usg (mały waży 819 g)...długi wywiad. I miałam iść do dietetyka na szkolenie. Okazało się przed chwilą że się rozchorowal i nikt nic nie wie. Mam sama zapoznać się z wytycznymi i przyjść za dwa tyg do badania całodobowego. Glukometru mi nie zapisali bo nie widzą potrzeby jak będę się trzymać diety. Matko i córko 😮

OlaWi lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ja ostatnio jak układałam sobie wszystko w nowym regale to się wystraszyłam że tego tak mało...jak było popakowane w reklamówki to myślałam że mam hoho i jeszcze więcej. Z drugiej strony jak przeliczyłam to raczej rozmiaru 56 już nie będę kupowała ;) Tak jak piszecie zawsze można dokupić. A ja raczej z tych bardziej praktycznych niż rozrzutnych i byłoby mi mega żal jakbym nakupowała pięknych ubranek i np nie założyła wcale pewnych rzeczy albo po razie i do widzenia. A nawet nie mam komu oddać (w sensie po znajomych)
    a jeszcze sporo się w prezencie dostanie :) Anielka ma jeszcze sporo ubranek z metkami... dlatego teraz podchodze racjonalnie do zakupów, ostatecznie pepco mam pod blokiem hehe

Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ja Pepco też blisko, teraz czekam na promki w Smyku to może kupie coś większego już, Załapałam się na promki zimowe i generalnie super te ubranka (wielopaki body i pajace mam). A i właśnie może coś jeszcze skapnie po rodzinie, zapomniałam że kuzyn coś wspominał że co sie po jego córce nada to mi wyśle ;)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to wszystko mam.Czekam na wyprzedaż w pepco pod koniec czerwca to może coś jeszcze upoluje.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ooo ja Pepco też blisko, teraz czekam na promki w Smyku to może kupie coś większego już, Załapałam się na promki zimowe i generalnie super te ubranka (wielopaki body i pajace mam). A i właśnie może coś jeszcze skapnie po rodzinie, zapomniałam że kuzyn coś wspominał że co sie po jego córce nada to mi wyśle ;)
    O tak ! Promki w smyku polecam,jakosc duzo lepsza niz w pepco- choc w pepco tez kupuję ;) sama czekam na promki w smyku i wielopaki pody i pajacow :)

Nacha lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już jest wszystko z ciuszków, szczerze mówiąc to mogę ubrać jeszcze troje dzieci. Dostałam 6 wielkich toreb 56-62. Tych większych nawet jeszcze nie rozpakowałam, czekają grzecznie na strychu.

Do zamówienia zostały jeszcze tylko meble , wózek i apteczne rzeczy. Teraz tylko kupiłam papierki lakmusowe, za dużo internetów i już jakieś głupie obawy o sączenie wód.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chyba z 10 worów ubran jeszcze za dużych na Anielkę, bo mam kilka siostrzenic i wszystko nam oddają. jedynie raz na jakiś czas kupuje jej ubranka i buty, ale to na bieżąco. za to wydajemy na jedzienie, bo to mały łasuch ;p staram się, żeby jadła róznorodnie i zdrowo, a smakuje jej niemal wszystko :)

dla młodszej kupie kilka sztuk bodów, na pewno kombinezon na zime bo Anielka miała juz wtedy rozmiar 80/86, a tak to chyba tylko dla mojej przyjemności jak coś wpadnie mi w oko :)

imię nadal nie wybrane... zaczyna mnie to męczyć :( czasem jak rozmawiamy to łapię się, że nie wiem jak określić dziecię w brzuszku, i mówię dzidziuś, albo dla młodszej córki... jakoś tak mi żle z tym

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala też nadal bezimienna, w nocy jak nie mogłam spać nawet uroniłam łezkę z tego powodu... Mój M. zaakceptował 3 imiona z mojej listy, ale jest taki przekorny i uparty, że sam chce wybrać i koniecznie chciał imię, które nosi córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, ale ostatecznie się zgodziłam, bo imię mi się podoba. A On wtedy zmienił zdanie! Teraz się upiera żeby była Luiza i ciągle tak mówi do mojego brzuszka, a mi się tak średnio pasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:29

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Moja Mala też nadal bezimienna, w nocy jak nie mogłam spać nawet uroniłam łezkę z tego powodu... Mój M. zaakceptował 3 imiona z mojej listy, ale jest taki przekorny i uparty, że sam chce wybrać i koniecznie chciał Hanię, a tak się nazywa córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, ale ostatecznie się zgodziłam, bo imię mi się podoba. A On wtedy zmienił zdanie! Teraz się upiera żeby była Luiza i ciągle tak mówi do mojego brzuszka, a mi się tak średnio pasuje...
    mój mąż też uparty, już nawet nie poruszam tematu... nie podobają mu się moje propozycje, a sam niezbyt ma swoje.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ