X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:

A oddawalyscie kiedys mocz na badanie ogolne nie z porannego sikania? Bo rano zapomnialam I myslalam ze nic z tego a tu pani mowi ze moze byc tez kolejny wiec oddalam na miejscu ale nie wiem czy to bedzie w sumie wiarygodne bo od rana wypilam 2 szklanki wody

Ja oddawałam jakoś w styczniu, ale takie kwiatki mi wyszły, że i tak musiałam powtórzyć po kilku dniach...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja też się witam z krzywej, ale akurat bardzo mi smakowała 😂
    Mi też smakowala glukoza. Laborantka była zaskoczona bo ma inne doświadczenie;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:27

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    U mnie kiepska noc. Budzę się co chwilę na siku i x takim pragnieniem że pije znowu i tak w kółko. Od niedzielno-poniedziałkowych wymiotów nadal mam jakiś twardy brzuch i lekko mnie boli. Dużo się napina. Dobrze, że jutro mam wizytę. Mały na szczęście szaleje więc jestem trochę spokojniejsza.

U mnie tak samo. Macica mi się stawiała kilka razy w nocy, martwilam się i nie mogłam zasnąć. Wzięłam 3 magnezy, 2 nospy i Duphaston.

Ja pozdrawiam od endokrynologa :)

Nastawiłam się na upalne lato jak w zeszłym roku i myślałam, że rampersy się wtedy przydadzą. No i podobno przegrzewanie też niezdrowe ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ja oddawałam jakoś w styczniu, ale takie kwiatki mi wyszły, że i tak musiałam powtórzyć po kilku dniach...

No ciekawa jestem co mi wyjdzie, najwyzej tez powtorze

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rampersów mam kilka, ale nastawiam się bardziej na body w upały :) zawsze lepiej nałożyć coś na wierzch na body niż rampersa :) i patrzecie jak są zapinane, bo jak na pleckach mają napy to już średnio wygodne dla dziecka.

mocz musi być poranny, jak zrobiłam z popołudniowego to były dziwne wyniki i lekarz mówił, żeby zawsze ranny

Marcelina85 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Witam się z poranną kawą :)

Co do rampersów - przy Łucji bardzo mi się sprawdzały ale ona chodziła w nich już w maju - w zeszlym roku bylo gorąco ! Miała wtedy 4 miesiące i do konca lata to bylo nasze ulubione ubranie.

Teraz nie wiem jak bedzie ale kupiłam już dwa i kupię w lidlu kolejne 2 4.05. No i dla Łucji do spania tez kupię rampersy na lato :)

Te dziewczynkowe rampersy dziewczęce są ładniejsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:07

Mary Magdalena, Nacha, OlaWi, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi a będą rampersy na 98? do spania?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie z lidla i w 92 wcisne Aniele

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Emi a będą rampersy na 98? do spania?

Niestety... Od 50-92 ale te 92 z lidla jest duże, więc może akurat ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 09:15

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Niestety... Od 50-92 ale te 92 z lidla jest duże, więc może akurat ?
    no właśnie to kupie i zmierze jej :) bo są super do spania. teraz na olx kupilam jej na jesien pajace takie duze :) bo fajnie się sprawdzają. ma też piżamki ale woli pajace, bo ni się nie podwija

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio jak układałam sobie wszystko w nowym regale to się wystraszyłam że tego tak mało...jak było popakowane w reklamówki to myślałam że mam hoho i jeszcze więcej. Z drugiej strony jak przeliczyłam to raczej rozmiaru 56 już nie będę kupowała ;) Tak jak piszecie zawsze można dokupić. A ja raczej z tych bardziej praktycznych niż rozrzutnych i byłoby mi mega żal jakbym nakupowała pięknych ubranek i np nie założyła wcale pewnych rzeczy albo po razie i do widzenia. A nawet nie mam komu oddać (w sensie po znajomych)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaki cyrk. Poszłam na badanie. Mialam szyjke zbadana 2,5 cm. Usg (mały waży 819 g)...długi wywiad. I miałam iść do dietetyka na szkolenie. Okazało się przed chwilą że się rozchorowal i nikt nic nie wie. Mam sama zapoznać się z wytycznymi i przyjść za dwa tyg do badania całodobowego. Glukometru mi nie zapisali bo nie widzą potrzeby jak będę się trzymać diety. Matko i córko 😮

OlaWi lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ja ostatnio jak układałam sobie wszystko w nowym regale to się wystraszyłam że tego tak mało...jak było popakowane w reklamówki to myślałam że mam hoho i jeszcze więcej. Z drugiej strony jak przeliczyłam to raczej rozmiaru 56 już nie będę kupowała ;) Tak jak piszecie zawsze można dokupić. A ja raczej z tych bardziej praktycznych niż rozrzutnych i byłoby mi mega żal jakbym nakupowała pięknych ubranek i np nie założyła wcale pewnych rzeczy albo po razie i do widzenia. A nawet nie mam komu oddać (w sensie po znajomych)
    a jeszcze sporo się w prezencie dostanie :) Anielka ma jeszcze sporo ubranek z metkami... dlatego teraz podchodze racjonalnie do zakupów, ostatecznie pepco mam pod blokiem hehe

Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ja Pepco też blisko, teraz czekam na promki w Smyku to może kupie coś większego już, Załapałam się na promki zimowe i generalnie super te ubranka (wielopaki body i pajace mam). A i właśnie może coś jeszcze skapnie po rodzinie, zapomniałam że kuzyn coś wspominał że co sie po jego córce nada to mi wyśle ;)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to wszystko mam.Czekam na wyprzedaż w pepco pod koniec czerwca to może coś jeszcze upoluje.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    ooo ja Pepco też blisko, teraz czekam na promki w Smyku to może kupie coś większego już, Załapałam się na promki zimowe i generalnie super te ubranka (wielopaki body i pajace mam). A i właśnie może coś jeszcze skapnie po rodzinie, zapomniałam że kuzyn coś wspominał że co sie po jego córce nada to mi wyśle ;)
    O tak ! Promki w smyku polecam,jakosc duzo lepsza niz w pepco- choc w pepco tez kupuję ;) sama czekam na promki w smyku i wielopaki pody i pajacow :)

Nacha lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już jest wszystko z ciuszków, szczerze mówiąc to mogę ubrać jeszcze troje dzieci. Dostałam 6 wielkich toreb 56-62. Tych większych nawet jeszcze nie rozpakowałam, czekają grzecznie na strychu.

Do zamówienia zostały jeszcze tylko meble , wózek i apteczne rzeczy. Teraz tylko kupiłam papierki lakmusowe, za dużo internetów i już jakieś głupie obawy o sączenie wód.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chyba z 10 worów ubran jeszcze za dużych na Anielkę, bo mam kilka siostrzenic i wszystko nam oddają. jedynie raz na jakiś czas kupuje jej ubranka i buty, ale to na bieżąco. za to wydajemy na jedzienie, bo to mały łasuch ;p staram się, żeby jadła róznorodnie i zdrowo, a smakuje jej niemal wszystko :)

dla młodszej kupie kilka sztuk bodów, na pewno kombinezon na zime bo Anielka miała juz wtedy rozmiar 80/86, a tak to chyba tylko dla mojej przyjemności jak coś wpadnie mi w oko :)

imię nadal nie wybrane... zaczyna mnie to męczyć :( czasem jak rozmawiamy to łapię się, że nie wiem jak określić dziecię w brzuszku, i mówię dzidziuś, albo dla młodszej córki... jakoś tak mi żle z tym

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala też nadal bezimienna, w nocy jak nie mogłam spać nawet uroniłam łezkę z tego powodu... Mój M. zaakceptował 3 imiona z mojej listy, ale jest taki przekorny i uparty, że sam chce wybrać i koniecznie chciał imię, które nosi córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, ale ostatecznie się zgodziłam, bo imię mi się podoba. A On wtedy zmienił zdanie! Teraz się upiera żeby była Luiza i ciągle tak mówi do mojego brzuszka, a mi się tak średnio pasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:29

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Moja Mala też nadal bezimienna, w nocy jak nie mogłam spać nawet uroniłam łezkę z tego powodu... Mój M. zaakceptował 3 imiona z mojej listy, ale jest taki przekorny i uparty, że sam chce wybrać i koniecznie chciał Hanię, a tak się nazywa córeczka mojej najbliższej przyjaciółki, ale ostatecznie się zgodziłam, bo imię mi się podoba. A On wtedy zmienił zdanie! Teraz się upiera żeby była Luiza i ciągle tak mówi do mojego brzuszka, a mi się tak średnio pasuje...
    mój mąż też uparty, już nawet nie poruszam tematu... nie podobają mu się moje propozycje, a sam niezbyt ma swoje.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ