X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mnóstwo ciuszki po pierworodnym. Już je przejrzałam i jest ich tak dużo że mąż chce dokupić jeszcze jedna szafę dla dzieci

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży mąż się uparł i wybrał imię,ustąpiłam choć srednio mi się podobało.Ile miesięcy można słuchać.Tym razem ja wybieram i nawet nie pytam go o zdanie.Jak wybiorę to go poinformuje.Mam kilka typów ale ciężko mi się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:01

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zostaje Leonard choć ani ja ani mąż do końca nie jesteśmy przekonani. Antek jednak Powiedział, żeby już tak zostawić, że jest najładniejsze. Nawet w piątek pochwalił się swojej koleżance z przedszkola, że wybrał imię dla brata...😅

Nacha, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadeusz,Ryszard,Leopold,Stefan,Ludwik,Jan,Nikodem.To moje typy w kolejności najbardziej mi pasującej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:24

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu usg, szyjka 2,65 wiec cały czas bardzo podobnie, w pon było 2,8. Mój lekarz mówi , ze wszystko jest ok. Czekam na rozmowe z ordynatorem , co dalej, mam nadzieje ze puści mnie do domu. Dalej meczy mnie zaparcie i wzdęcie, marże o kawie i swoim własnym , domowym wc 🙈 znów mi pwoiedzieli ze w niedziele to był błąd pomiaru tej mojej szyjki. A no i mały wazy ok. 1100 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:20

Niebieska Gwiazda, emi2016, Agagusia, OlaWi, plinka89, Bobby29, Ania95, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:45

Marcelina85, Misi@, joan85 lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie tak było :) moja siostra dała mi imię :) rodzice chcieli, żebym miała na imię Marta albo Gosia. a Magda była zafascynowana imieniem Iga, była wtedy takie nietypowe ;p i tak zostałam Igą :) teraz to znane imię, ale wiecie ile razy w dzieciństwie nie znali takiego imienia i pytali ponownie czy dobrze usłyszeli.

jakbym ja miała wybrać imię dla córy, była by Matylda i juz ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal czekam w szpitalu. Nie miałam szkolenia więc siedzę w poczekalni. Pani pielęgniarka dała mi kubek zupy bo jestem tu od 7 ej ...ech dobrze że chociaż przebadali małego. Szkoda jednak dnia.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zveow3.jpg

a oto mój brzuchol ;p tak jak pisałam, w porównaniu do waszych zgrabniutkich, ja wyglądam jak na końcówce ciąży ;0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 12:47

emi2016, Misi@, Chimera, Nacha, OlaWi, Marcelina85, E_linka2, Bobby29, Ania95, Vampire, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

a oto mój brzuchol ;p tak jak pisałam, w porównaniu do waszych zgrabniutkich, ja wyglądam jak na końcówce ciąży ;0

ja mam podobny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 12:50

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    ja mam podobny :D
    na weekend ruszam na zakupy, bo wszystkie bluzki za krótkie... myślałam, że jakoś to będzie, ale jednak nie ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle poszło mi też w boczki, taki bardziej rozlany mam ten brzuch. z Anielką taka piłeczka była, a teraz jakby mógł to by i na plecach był hehe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Moja siostra miała taką akcję. Starszy syn (wtedy prawie 4lata) sobie wybrał że będzie Antek. Co tylko mu powiedzieli, że młodszy będzie się nazywał Michał, to zaczynał płakać i było "nie mów tak, to będzie mój Antoś" i koniec dyskusji. W końcu moja mama się włączyła, ale tylko trafiła razem z siostrą i szwagrem na czarną listę ;) W końcu pewnego dnia szwagier stoi przy piecu, coś gotuje, podchodzi do niego mój siostrzeniec i mówi "niech wam będzie, niech będzie Michaś, ale na drugie ma mieć Antoni" :D

U nas teście pytali się swojej 3 letniej wnuczki (siostrzenicy męża) jak nasz dzidziuś ma mieć na imię i ma być Walentynka. Powiedziałam małej, że to ciocia i wujek wybierają imię dla dzidziusia i oczywiście był ryk, że przecież ona już wybrała.

Wogole teściowa zwozi mi rzeczy po swoich wnuczkach, niby powinnam się cieszyć bo możemy zaoszczędzić pieniądze, ale z drugiej strony córkom swojej córki kupowała i kupuje wszystko nowe i to w hurtowych ilościach choc
    szwagierka mogła dużo rzeczy dostać od sióstr swojego męża. Jakoś tak mi dziwnie, nie wiem czy chce te używane rzeczy tym bardziej, że stać nas na nową wyprawkę dla długo oczekiwanego potomka. Odbieram to chyba trochę jako łaskę....
    Mąż mówi, że się czepiam. Czepiam się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:03

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja też nie mam zgrabnego brzuszka. Przytyłam 6kg i czuje się jak ciężarówka. Do tego od 2 tyg. Mam ogromny apetyt, wciąż krążą wokół lodówki 😕 teraz to pewnie zacznę tyć🙈

Nacha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija moja mama jak usłyszała, że dostanę od koleżanek ciuszki dla małego, to nakupiła knostwo, ale to mnóstwo nowych. Bo jej pierwszy wnuk nie bedzi chodził w używanych. Musi mieć nowe. Chyba kwestia podejścia.

Dalej leżę, brzuch mi twardnieje kiedy chodzę i lekko boli. Mam nadzieję że to rozciąganie. Ogólnie osłabiona jakaś jestem. Jutro wizyta trzymajcie kciuki żeby było ok.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija ja biorę po siostrzenicach, Anielka ma taki przemiał teraz, getry podarte na kolanach, i coraz rozsądniej podchodzę do kupowania nowych i drogich ubrań... szkoda mi kasy, wolę dac jej po siostrzenicy lub kupić w ciuchu i komisie niż żałować jak ostatnio getrów z zary które założyła RAZ ;/ wróciła z dziurą ze żłoba.

co do relacji rodzinnych, to nie wypowiem się. ja staram się nie oczekiwać od nikogo... a miałam taka sytuacje, że męża siostrzeńcy i siostrzenica z Anglii dostawali paki ubrań. a Anielka już nie, a ta ciotka co wysyłała to jest męża chrzestną i nie dostaliśmy od niej zupełnie nic.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku wpadałam w szał zakupowy, kupowałam dużo, ale na szczęście mi minęło :D

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mam taki sam brzuch. Aż się boje co będzie za miesiąc. Mój się śmieje że mała przynajmniej ma duży metraż mieszkania.

Niezapominajka5, Limerikowo lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Iga ja też nie mam zgrabnego brzuszka. Przytyłam 6kg i czuje się jak ciężarówka. Do tego od 2 tyg. Mam ogromny apetyt, wciąż krążą wokół lodówki 😕 teraz to pewnie zacznę tyć🙈

ja teraz jestem na "diecie:, bo przełom 6/7 miesiąc utyłam z Anielką prawie 5 kg w 5 tyg... ale fakt pozwalałam sobie wtedy... teraz jem zdrowo i regularnie. a i tak nie ma szału bo na plusie 4.5-5 kg...

później na przełomie 7/8 miesiąca kolejne 4 kg mi wtedy przybyło... od 36 tc nic nie przybrałam.

wizyte mam 17 maja. i chciałabym max 3 kg przybrać

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Iga mam taki sam brzuch. Aż się boje co będzie za miesiąc. Mój się śmieje że mała przynajmniej ma duży metraż mieszkania.
    to cieszę się, że nie jestem sama;d

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ