Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostalam ta luteina na napinające sie podbrzusze, mimo ze skurcze całkowicie praktycznie minęły to gin ba nfz mowil ze lutki nie odstawiamy. Odczułam ze do samego konca bede ja brala, bo wypisał mi 3 op i powiedział ‚musimy dobie zrobic zapas teraz, bo jest refundowana tylko do 34tc’. Moj gin prywatny wspominał cos ze na miesiac od poprzedniej wizyty mam wrócić do poprzedniego zestawu lekow, nie wiem czy luteinę tez to obejmuje... wizyte mam w czwartek. Tyle ze wtedy tez podejmiemy decyzje czy i gdzie jedziemy na wakacje od 12.05, a w takiej sytuacje wolałabym tej luteiny tuz przed wyjazdem nie odstawiać.
Mimo czasem lekko innych decyzji, generalnie ten na nfz i prywatny podobnie ta ciąże prowadzą. Ciesze sie ze zdecydowałam sie na podwojne wizyty, bo częściej nam spokoj w glowie ze np szyjka nadal Ok, No i badania.
A ja Diphergan mialam na wymioty w pierwszej ciazy, ale tylko w szpitalu. Przez to ze on jest starej generacji to daje duzo działań niby niepożądanych, ktore sa wykorzystywane w leczeniu rożnych dolegliwości:) mozna miec tez nadzieje ze przez to ze stary, to dobrze przebadany. Tyle ze na recepte. No i moze dawać senność.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Kayama - zerknij na oferty na majowke na Travelist.pl. Tylko trzeba sie zarejestrować. Ja zabookowałam fajna ofertę w Olsztynie - kiedys bylam na obozie w Kortowie i zawsze chcialam wrócić
Teściowie zaproponowali żebyśmy chlopcow przywieźli na tydzien, skoro pogoda taka. ładna. No i skorzystamy - maz ich zawiezie w niedziele jak bede na uczelni, potem dwa dni w domu i w srode jedziemy na 3 dni na wyjazd de dwoje:) No w sumie troje:) i odbieramy dzieci po meza pracy w sobote nastepna. Obym sie dobrze czuła i pogoda byla.
Oczywiscie pytam: ktos ma jakby co dobry szpital do polecenia w okolicach Olsztyna?musze byc przygotowana, zeby miec spokojna glowe!
A Wy, te ktore na chodzie, macie jakies plany?
Anhydra - dzis to juz chyba musowo te wyniki bedziesz miala, nie? Zaciągam mooocno kciuki za Was! Niebieska - jest szansa ze Cie wypiszą?Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Cześć Dziewczyny,
Pozdrawiam z testu obciążenia glukoza. Wypicie poszło gładko w miarę. Dostałam coś cytrynowego. Ale z każda minuta jest chyba gorzej. Jakoś tak mi słabo czy coś. Kazik fika aż miło.
Zabrałam ze sobą książkę i zaraz zabieram się za lekturę.
Umowilam się dziś do fryzjera. Mam aktualnie dłuższego boba, włosy gdzieś do ramion i postanowiłam je ściąć na krótko! Tak wiecie na chłopca 😁. Cykam się jak nie wiem, ale od wielu lat mi chodzi po głowie taka fryzura. Trzymajcie kciuki żebym nie wyglądała jak Urszula z Małej Syrenki 😁.Bobby29, Domi_tur lubią tę wiadomość
[/url]
-
O matko ja dziś zaczynam 26 tc 😍
A dziś wieczorem wizyta i usg! Trzymajcie kciuki również za to! 🙂.
Miłego dnia!Smerfelinka, emi2016, Domi_tur, Anhydra, Larissa90, Niebieska Gwiazda, Agagusia, IGA.G, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
[/url]
-
Cześć po świętach!
Współczuję Wam tych wszystkich wizyt na IP i pobytów w szpitalu. Sama pamiętam swoje 1,5 miesiąca, które spędziłam w szpitalu na samym początku i chociaż miałam super opiekę, to jednak nie jest najbardziej komfortowa sytuacja. Życzę Wam szybkiego powrotu do domu i jeszcze chwili spokoju przed porodem.
Anhydra mam nadzieję, że w końcu dostaniesz wyniki i nie będą dłużej trzymać Cię w niepewności.
DrzewkoPomarańczowe odważna decyzja! Ale czasami zmiana jest potrzebna. Ja się muszę zapisać koniecznie do fryzjera, bo później już pewnie nie o tym będę myślała
Następna wizyta u mnie w czwartek i już się nie mogę doczekać. A to przy tym nasza rocznica ślubu, więc w prezencie poszpiegujemy LeosiaNa śniadanie zjadłam kawałek ciasta i teraz czuję te jego fikołki jeden za drugim. Chyba smakowało
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Agagusia to odstawisz po powrocie,ja miałam odstawiać w czwartek ale gin stwietdził,że w szpitalu i tak będą mi podawać więc nadal biorę i chyba odstawi na następnej wizycie.
Jak coś mam zapas luteiny.Daj znać jak będzie ci potrzebna a refundacja się skończy. -
Frida91 wrote:Ja nie wiem czy to przez świąteczne obżarstwo czy zbliżający się 3 trymestr ale coraz ciężej się czuję. Wieczorami jak jestem zmęczona to mam wrażenie że ledwo się ruszam... Brzuch mi przeszkadza i kręgosłup boli
W ogóle w ciągu ostatniego tygodnia strasznie mi wyskoczył brzuch od przodu.
Trochę mnie dołuje to samopoczucie bo do tej pory czułam się naprawdę dobrze i miałam sporo energii ale widzę, że nie będzie lekko zwłaszcza jak przyjdą upały.
No ale już bliżej niż dalej.
Dziś idę pierwszy raz do szkoły rodzeniachoć bieganie za Anielką czasem sprawia mi już kłopot, bo zanim ruszę to ona już kilka metrów ode mnie ;p
Frida91 lubi tę wiadomość
-
co do zaparć, na razie nie mam, ale w pierwszej ciąży od 6-7 miesiąca była to moja codzienność ;/ łącznie z kolkami jelitowymi ;/ bardzo pomogła dieta, lekkostrawna, duzo warzyw, kefiry, codziennie śliwki suszone i owoce, w kryzysowych momentach kompot z suszu gotowałam i po dwóch godzinach miałam spokój
kombinujcie co na Was działa.
-
Był obchód,lekarz prowadzący ciążę stwierdził,że infekcji brak ale jeszcze sprawdzi w papierach,czeka mnie badanie i jeśli będzie ok to do domu.
Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, emi2016, Marcelina85, Chimera, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Kayama, mam dokładnie tak samo. Nie stale, ale czasem czuje właśnie takie napięcie w górnych partiach brzucha jakby mi mięśnie próbowały siłą ten rosnący brzuch zatrzymać. Brzuch w ogóle mam caly twardy taki napompowany, tylko jak się położę jest miękki. Wizytę mam dopiero za tydzień, zobaczę, co mi wtedy lekarz powie.
-
Mary Magdalena wrote:Kayama, mam dokładnie tak samo. Nie stale, ale czasem czuje właśnie takie napięcie w górnych partiach brzucha jakby mi mięśnie próbowały siłą ten rosnący brzuch zatrzymać. Brzuch w ogóle mam caly twardy taki napompowany, tylko jak się położę jest miękki. Wizytę mam dopiero za tydzień, zobaczę, co mi wtedy lekarz powie.
chodząć napinasz mięśnie, więc wtedy nie sprawdza się miękkości
-
Frida91 wrote:Ja nie wiem czy to przez świąteczne obżarstwo czy zbliżający się 3 trymestr ale coraz ciężej się czuję. Wieczorami jak jestem zmęczona to mam wrażenie że ledwo się ruszam... Brzuch mi przeszkadza i kręgosłup boli
W ogóle w ciągu ostatniego tygodnia strasznie mi wyskoczył brzuch od przodu.
Trochę mnie dołuje to samopoczucie bo do tej pory czułam się naprawdę dobrze i miałam sporo energii ale widzę, że nie będzie lekko zwłaszcza jak przyjdą upały.
No ale już bliżej niż dalej.
Dziś idę pierwszy raz do szkoły rodzenia
Piąteczkaja zaczynam się czuć identycznie. Ostatnio łapie mnie wieczorami dół z tego powodu, bo do tej pory sama ogarniałam chatę, zakupy, obiady, spacery z psem, a z dnia na dzień zaczynam mieć coraz mniej siły na to. Brzuch też mi wyskoczył, nie da się go już ukryć 😉 musimy jakoś wytrzymać... Jeszcze trochę
Frida91 lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:jak leżysz i brzuch mięknie to raczej wszystko ok
chodząć napinasz mięśnie, więc wtedy nie sprawdza się miękkości
Chyba tak do końca nie jest jak piszesz. Wstając i chodząc na macicę wywierany jest większy ciężar i stąd właśnie się napina i twardnieje (nie mają z tym nic wspólnego mięśnie brzucha). Dlatego przy skurczach obowiązuje leżenie. Takie ciągle odczucie napięcia powinno zostać skntrolowane. Nie mowie, ze od razu coś się dzieje, ale na własnym przykładzie powiem, że naprawdę jakikolwiek objaw pojawiający się nagle i budzący niepokój powinien zostać skonsultowany z lekarzem. U mnie te skurcze skracajace szyjkę pojawiły się dopiero w momencie drogi do lekarza (wstanie-ogarnięcia sie- kilka kroków do kliniki-chwila siedzenia w oczekiwaniu na wizyte). Wiec u mnie typowo pionizacja ciała je stymulowała, bo dopóki leżałam to tych twardnien nie miałam.
W ogóle to stwierdzam, że ten II trymestrym, określany jako "najpiękniejszy okres ciaży' bywa równie stresujący jak I trym i przebiega pod znakiem "potencjalnie skracajacej szyjki i skurczów macicy". Już drżę co będzie w III trymestrze 😂
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej dziewczyny witam się poświątecznie
Mam pytanko bo planuje zakupić body z lidla jaki najlepiej rozmiar wziąć? Najmniejszy żeby było na początek czy ciut większe?
A kolejne pytanie czy któraś planuje badanie genetyczne III trymestru? Bo my mamy już w piątek...?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Anhydra wrote:Chyba tak do końca nie jest jak piszesz. Wstając i chodząc na macicę wywierany jest większy ciężar i stąd właśnie się napina i twardnieje (nie mają z tym nic wspólnego mięśnie brzucha). Dlatego przy skurczach obowiązuje leżenie. Takie ciągle odczucie napięcia powinno zostać skntrolowane. Nie mowie, ze od razu coś się dzieje, ale na własnym przykładzie powiem, że naprawdę jakikolwiek objaw pojawiający się nagle i budzący niepokój powinien zostać skonsultowany z lekarzem. U mnie te skurcze skracajace szyjkę pojawiły się dopiero w momencie drogi do lekarza (wstanie-ogarnięcia sie- kilka kroków do kliniki-chwila siedzenia w oczekiwaniu na wizyte). Wiec u mnie typowo pionizacja ciała je stymulowała, bo dopóki leżałam to tych twardnien nie miałam.
W ogóle to stwierdzam, że ten II trymestrym, określany jako "najpiękniejszy okres ciaży' bywa równie stresujący jak I trym i przebiega pod znakiem "potencjalnie skracajacej szyjki i skurczów macicy". Już drżę co będzie w III trymestrze 😂ale oczywiście zawsze warto skonsultować z lekarzem. chodziło mi o to, że jak się stoi to macica raczej miękka nie będzie. w pierwszej ciąży miałam wg mnie często napięty brzuch, ale lekarz mi tłumaczył, że jak położe się i odpocznę i on mięknię to wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:01
-
Sylvka wrote:Hej dziewczyny witam się poświątecznie
Mam pytanko bo planuje zakupić body z lidla jaki najlepiej rozmiar wziąć? Najmniejszy żeby było na początek czy ciut większe?
A kolejne pytanie czy któraś planuje badanie genetyczne III trymestru? Bo my mamy już w piątek...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:04
Kalija, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Hej dziewczyny witam się poświątecznie
A kolejne pytanie czy któraś planuje badanie genetyczne III trymestru? Bo my mamy już w piątek...?
Planowałam, ale moja lekarka powiedziała, że to typowo komercyjne badanie i szkoda kasy. Zdjecie 3d czy 4d może mi zrobić sama u siebie w gabinecie. Także teraz sama nie wiem 🤔
Edit:
Ja wezmę body 56 i 62Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 11:09
-
Dziewczyny- parwo ujemny
Co do badania III trymestru- to uważam, że jest to bardzo ważne badanie bo między innymi ocenia funkcje łożyska i przepływy! U nas w klinice- obowiązkowe.IGA.G, Frida91, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, E_linka2, emi2016, Smerfelinka, Agagusia, Kalija, Vampire, plinka89, OlaWi, Marcelina85, AnaKwiat lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja na następnej wizycie będę w 28t+0 więc oewnie mój lekarz zrobi mi te wszystkie badania. Nie muszę się specjalnie zapisywać i osobno płacić za to na szczęście.
Co do dolegliwości to niestety mamy kiepski czas. Będzie coraz ciężej a lato to trudna pora jak na 3 trymestr... Ale pociesza mnie że już większość ciąży za mną i jakoś na pewno to zleci.
Współczuję wam dziewczyny tych problemów i stresów z szyjkami itd.