Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na usg u mojego lekarza i się okazało ze szyjka ma tyle samo, co we wtorek i mówi ze jest dobrze. Ze musimy wyciszyć skurcze i odlezec i powinno buc ok. Ten lek co ma w kroplówce to to jest coś co się podaje na 48 h i on ma te skurcze uspokoić. Wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk na pluca, lekarz mówi ze myślał, ze jest o wiele gorzej.
Trochę mi lżej.
Anhydra , współczuje ze tyle musisz czekać w zawieszeniu na wyniki, wierze , ze maksymalnie jutro będziesz wiedziała na czym stoiszAnhydra, OlaWi, Chimera, IGA.G lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Mam już wyniki,mocz już ok,crp 2.29,a leukocyty w piątek były 22.9 a teraz 22.4 więc raczej zostane jeszcze troche w szpitalu.Mam do wykonania krzywa cukrową i tsh,ft3,ft4 nie jest to związane z chorobą czy w szpitalu można wykonać?Tzn.czy mają obowiązek,jak to wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:34
-
Dziewczyny, mam pytanie, jak myślicie czy na własną rękę mogę wziąć lek antyalergiczny z grupy b, czyli loratadyna lub zyrtec? Wiem, że usypiają ale wolę to niż taką masakrę jak mam
Na obiad idziemy do rodziny, a mi się leje z nosa, oczy jak królik, gardło boli... Wiem ze trzeba do lekarza ale skąd ja teraz alergologa wezmę, muszę się zapisać i pewnie z tydzień będę czekać jak nie dłużej. Najważniejsze czy lek nie zaszkodzi dziecku? Te z grupy B są badane na zwierzętach i wykazały szkodliwe działanie ale na ludzi nie wykazały ale też mało jest badań o szkodliwości.
solniczka lubi tę wiadomość
-
Kayama ja w poprzedniej ciąży dostałam pozwolenie od położnej na Zyrtec. Fakt faktem użyłam tylko raz czy dwa, bo ja alergie na sierść kota mam największą, więc wzięłam jedynie jak już musiałam, ale może jeszcze ktoś się wypowie, bo co do leków to nie raz się zdarza, że jeden lekarz pozwoli a drugi zabroni.
kayama lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Hej Vampire, oj współczuję plamień, też bym się przestraszyła. Dobrze że na ip byłaś od razu.
Co do alergii to niestety wykrakałam(( Dopadła mnie jak diabli, dziś, u rodzinki po południu mega karat, kichanie, łzawienie oczu, nie wiem czy długo to wytrzymam bo nie da się funkcjonować... Zależy jak długo będzie trwało. Mój gin mi kazał przerwać odczulanie. Też czytałam, że można kontynuować tylko zaczynać nie. No ale jak kazał to myślałam ze dobrze robię.. I teraz mi wszystko wróciło, a już takich objawów nie miałam nawet bez leków
(
Pocieszę Cię, że ja mimo odczulania też objawy mam zintensyfikowane. Winna jest ciąża.
Panna_Justyna i Anhydra, szybkiego powrotu do domów z idealnymi wynikami! Jak byłam na IP też kilka ciężarnych dziewczyn przyjmowali do szpitala. Myślę że oddział patologii ciąży mógł być najbardziej oblegany. Lepiej 5 razy z błahego powodu pojechać niż raz coś przeoczyć.
Dziękuję OlaWi, z plamieniami już niby mniej intensywnie. Przespałam wczoraj cały dzień.odwołała wszystkie odwiedziny u rodziny. Wydaje mi się, że zrozumieli, ale czas pokaże. Jutro rano idę do mojej prowadzącej.
kayama lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
kayama wrote:Dziewczyny, mam pytanie, jak myślicie czy na własną rękę mogę wziąć lek antyalergiczny z grupy b, czyli loratadyna lub zyrtec? Wiem, że usypiają ale wolę to niż taką masakrę jak mam
Na obiad idziemy do rodziny, a mi się leje z nosa, oczy jak królik, gardło boli... Wiem ze trzeba do lekarza ale skąd ja teraz alergologa wezmę, muszę się zapisać i pewnie z tydzień będę czekać jak nie dłużej. Najważniejsze czy lek nie zaszkodzi dziecku? Te z grupy B są badane na zwierzętach i wykazały szkodliwe działanie ale na ludzi nie wykazały ale też mało jest badań o szkodliwości.
Ja w akcie desperacji wzięłam.. ale ostrzegam, muli koszmarnie..
Zastanawiam się bo mam Flonidan - loratadyna i mam drugie tabletki, które brałam wcześniej przed ciążą z desloratadyną i one tak nie usypiały, czym one się różnią?
Ja odczulanie przerwałam w zeszłym roku, kiedy zaczęłam brać leki immunopresyjne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 09:55
-
OlaWi wrote:Ja w akcie desperacji wzięłam.. ale ostrzegam, muli koszmarnie..
Zastanawiam się bo mam Flonidan - loratadyna i mam drugie tabletki, które brałam wcześniej przed ciążą z desloratadyną i one tak nie usypiały, czym one się różnią?
Ja odczulanie przerwałam w zeszłym roku, kiedy zaczęłam brać leki immunopresyjne.
A może być Hitaxa? Zawiera lortadynę. Siostra ma, ja mam tylko te których brać nie można w ciąży np Telfexo. Na razie mi się zmniejszyło ale u siostry to domek wśród drzew i traw i tam alergeny atakują ze zdwojoną siłą. -
Kayama na moje oko to b-h ale ekspertem nie jestem..
Dziewczyny w szpitalach trzymam mocno za was kciuki :* i pozdrawiam wszystkie z pokładu samolotu. Mała Mozzarella fikaniech fika ile wlezie to może nie będę na urlopie panikować 😅😅😅 trzymajcie się mocno dziewuszki :*
OlaWi, Anhydra, Marcelina85, Agagusia, Misi@, kayama, Smerfelinka, Vampire, emi2016 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny, współczuje wizyt na IP i szpitala. Taki trochę czas, ze jesteśmy bardziej aktywne i brzuszki się buntują. Mam nadzieje, ze szybko wszystko wróci do normy.
Niebieska Geiazda, Anhydra - trzymam kciuki za Wasze wyniki badań.
Alergii tez Wam współczuje. Nie miałam nigdy na nic wiec nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic tej męczarni. Za to mój mąż chyba ma bo mu się katar i zatkany nos utrzymuje już ze 3 tyg. Chyba za długo na infekcje. Ale u niego to łagodny przebieg w porównaniu z tym co piszecie. Trzymajcie się!
U nas od rana sprzatanie. Cały weekend mamy taki organizacyjno-porządkowy. W sobotę mąż skręcił kanapę, która czekała na swój dzień już jakiś czas. Wczoraj lenistwo. Dziś chyba będziemy tez robić przemeblowanie sypialni żeby stestowac inne ułożenie. Mamy tak nieustawna sypialnie, ze mamy problem gdzie wstawić dostawkę dla Kazika. Wcześniej mieliśmy sypialnie tam gdzie Julek ma teraz pokój i być może będziemy musieli znowu zrobić zamianę 🥴. A jeśli nowe ułożenie w sypialnie się sprawdzi to będziemy musieli zrezygnować z zabudowy, a stolarz już umówiony i pewnie będzie kwękał na sam korytarz - za mała realizacja 😅. Znaleźć fachowca to jest jakiś koszmar ostatnimi czasy.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
[/url]
-
Bobby29 wrote:Kayama na moje oko to b-h ale ekspertem nie jestem..
Dziewczyny w szpitalach trzymam mocno za was kciuki :* i pozdrawiam wszystkie z pokładu samolotu. Mała Mozzarella fikaniech fika ile wlezie to może nie będę na urlopie panikować 😅😅😅 trzymajcie się mocno dziewuszki :*
Cudownego urlopu!! 🙂Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
kayama wrote:A może być Hitaxa? Zawiera lortadynę. Siostra ma, ja mam tylko te których brać nie można w ciąży np Telfexo. Na razie mi się zmniejszyło ale u siostry to domek wśród drzew i traw i tam alergeny atakują ze zdwojoną siłą.
Nie jestem pewna, czytałam, że loratadyna i cetyryzyna to jest ta kategoria B, czyli ewentualnie można, ale nie zaleca się stosowania w ciąży. Myślę, że jedna czy dwie tabletki nie zaszkodzą. Telfexo na pewno nie wolno. Tak na prawdę poza wapnem to chyba nie ma dozwolonych leków na alergię.. -
kayama wrote:Z innej beczki, mam takie jakby 2 sekundowe twardnienie dołu brzucha niebolesne, tak z kilka dziennie, czy to mogą być te skurcze Braxtona-Hicksa??
-
Do Kayamy.Piszę z telefonu i cytuj mi zjadło.
Koło 20tyg.zaczeła mi się macica stawiać.Nadal biorę luteine dopochwowo,rozmawiałam o tym z ginem i powiedział,że po to ją biorę by skurczy nie było.I to źle.Kazał więcej wypoczywać i polegiwać.Działa mam dwa może 3 dziennie.Niewiem czy ty luteine nadal masz czy odstawiłaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 15:25
-
Niebieska Gwiazda wrote:Do Kayamy.Piszę z telefonu i cytuj mi zjadło.
Koło 20tyg.zaczeła mi się macica stawiać.Nadal biorę luteine dopochwowo,rozmawiałam o tym z ginem i powiedział,że po to ją biorę by skurczy nie było.I to źle.Kazał więcej wypoczywać i polegiwać.Działa mam dwa może 3 dziennie.Niewiem czy ty luteine nadal masz czy odstawiłaś.
A mój prof kazał mi natychmiast lutke dopochwową zamienić na doustną i jest zdania, że aplikowanie dopochwowe podrażnia i inicjuje skurcze. Nie wiem na ile w tym prawdy,ale u mnie faktycznie po zmianie na podjęzykową szyjka zrobiła się twardsza. ..
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kilka dziennie to chyba nic niepokojącego, to normalne w zdrowej ciąży, ze macica trenuje przed porodem. Ja jak powiedziałam mojemu lekarzowi o tych napinaniach to powiedział, ze w ogóle go to nie martwi.
Kayama, kiedy miałaś wizytę i kiedy masz następna?joan85 lubi tę wiadomość
[/url]