X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stres bardzo silnie wzmaga napięcia i skurcze brzucha tak więc unkajcie sytuacji, które go wzmagają.

W imieniu kuracjuszy szpitalnych dziękuję Wam bardzo za troskę i świąteczne życzenia. Nie powiem- łezka się trochę w oku kręci, gdy widzi się za oknem rodziny z baziami w świątecznych, wiosennych nastrojach...no ale rodzina już zapowiedziała, że skoro mnie nie będzie na święta, to one przyjadą do mnie 😋.

Życzę Wam Radosnych, wiosennych chwil w gronie najbliższych. Dla tych, które są wierzace- duchowego odrodzenia, dla tych nieco mniej 😉- napełnienia się nadzieją, energią i chęcią do życia.

Pierniczkowa, Frida91, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, E_linka2, Agagusia, Marcelina85, Chimera, Misi@, baileys, emi2016, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Sylvka, plinka89, natty85, Reniiata lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja nie mam spania :)
    Mnie też jakaś alergia łapie, budzę się kwadratowa na twarzy...
    My niedługo jedziemy na szkolenie z psem a potem zabieram się za gotowanie, zaprosiłam rodzinkę na śniadanie i teraz trzeba zrobić jakąś prowizorkę :)

Ja Wam Kochane życzę, żeby żadna zgaga Was w te święta nie dopadła, apetyt dopisywał, Maluszki kopały (byle nie po pęcherzu), rodziny kochały a przede wszystkim żebyście znalazły chwilę dla siebie, pamiętajcie że to ostatnie święta w pomniejszonym składzie i warto ponieść się leniuchowaniu bo za rok nasze Bobasy będą dawać czadu !!! :) ❤️

Anhydra, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Marcelina85, Chimera, Frida91, Misi@, emi2016, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja gorszy czas - pomyślcie ze za rok czekają Was swieta z maluszkami, a wtedy one naprawde nabieraha innego wymiaru! Spacer ze święconką z wózeczkiem - o tak! Ale najpierw trzeba jeszcze troche cierpliwie poczekac...
    Ja w tym roku sobie totalnie odpuściłam z przygotowywaniami, tylko lekko ogarnelam mieszkanie i robie jedynie salatke owocowa, bo za słodyczami w ciazy nie przepadam, a cos jesc musze na tych podwieczorkach. I wiecie jak mi z tym dobrze, ze mam swieta bez spiny?!?! No i oczywiscie dzis malowanie jajek z dzieciakami i spacer z koszyczkiem.

OlaWi, Marcelina85, Misi@, Chimera, Niebieska Gwiazda, Anhydra, baileys, emi2016, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie wesołych Świąt! Dużo radości i spokoju. Dla dziewczyn w szpitalu życzę żeby mimo wszystko udało się je spędzić z rodziną, żeby humor dopisywał. Alergiczkom życzę deszczu...ale dopiero we wtorek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:43

Niebieska Gwiazda, Marcelina85, baileys, emi2016, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zastanawiam się, czy też nie mam jakiejś alergii, bo od ponad miesiąca swędzi mnie skóra dookoła piszczeli. Słyszałam o siedzeniu brzucha i innych miejsc, gdzie skóra się rozciąga, ale w lydkach raczej nie przytylam... A zaczęło się to akurat wtedy, gdy odstawilam Encorton.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świat!

My świat nie mamy. Moi rodzice i siostra polecieli do SE do mojego brata. Mąż do teściów nie ma ochoty jechać, a ja nie nalegam. Wiecie, ze oni nawet nie zadzwonili na urodziny Julka? 😀 Zadzwonili dzień później ze coś im wypadło. Atmosfera jest wiec napięta jak plandeka na Żuku.
    Wczoraj w nocy zmarł dziadek męża i w środę pojedziemy na pogrzeb.

We wtorek rano mam krzywa wiec to i dobrze, ze nie uświadcze w tym roku świątecznego obżarstwa bo by mi cuda wyszły. Planujemy zrobić tradycyjna sałatkę jarzynowa i dwa fit ciasta bezglutkowe - marchewkowe i bananowe 😀.

Anhydra, baileys, emi2016, Misi@, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My świąt zwyczajnie nie obchodzimy... Zrobiliśmy michę sałatki i będziemy sobie odpoczywać w weekend :)

Życzę wam jednak spokojności i wiele pyszności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 11:35

Anhydra, emi2016, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą metforminę, czytaliście to?

https://www.chcemybycrodzicami.pl/metformina-w-ciazy-wedlug-najnowszych-badan-tak/

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o mecie parę lat temu amerykańskie publikacje medyczne. U mnie po mecie pojawiła się owulacja. Dodatkowo w pierwszych 12 tygodniach zmniejsza ryzyko poronienia. Potem zmniejsza ryzyko makrotrofi przy cukrzycy i hipotrofi.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nigdzie nie jedziemy w tym roku i całe święta spędzimy sami we dwójkę. Ale naszykowalismy sobie sporo pyszności więc nie będzie nam smutno ;)

Anhydra, emi2016, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Nacha, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i Wesołych Świąt i alergikom deszczu☺
    Na obchodzie dowiedziałam się,że w poniedziałek powtórzą mi morfologie i zobaczą co dalej.
    Moje leukocyty i tak robią co chcą.Tydzień temu w niedziele przestałam brać antybiotyk i we wtorek25.9tyś,parę dni bez antybiotyku i wczoraj leukocyty 22.9 tyś.ciekawe co będzie w pon.

emi2016, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Zdrowych, spokojnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych, bogatego zajączka, dużo pyszności na stole i radości w gronie najbliższych!
    Ja usiłuję zrobić mazurka, sosy do jajek i dwie sałatki, mam nadzieje że dam radę. Brzuch mam napięty i to męczące.
    My jedziemy jutro do mojej rodzinki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:04

DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Chimera, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje alergii! Ja jestem alergikiem od lat ale przed ciążą 4 lata się odczulałam i jest ogromna poprawa, w ciąży często kicham i mam zapchany nos w nocy ale myślę, że to raczej wysuszone powietrze. Innych objawów na szczęście brak. Powinnam się jeszcze rok odczulać ale przerwałam ze względu na ciążę wiadomo, po porodzie zrobię sobie testy czy jeszcze muszę kontynuować odczulanie.
    A czy w ciąży można coś brać na alergię? Wyczytałam, że dopuszcza się Zyrtec, Allertec, Claritine. Oczywiście po konsultacji z lekarzem.

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama teoretycznie te leki, które wypisalas można, ale... no właśnie to są leki starej generacji i jednak mają skutki uboczne np. Senność. Mi przy moim niedocukrzeniu lekarz odradzil bo nie dam rady z moja sennoscia ;( już i tak ciągle bym spala...I cały czas nie mam sił. Jedna kawa dziennie trochę pomaga, ale tylko tak na 4 godziny. Więcej nie chce pić w poprzedniej ciąży nie piłam...ech zupełnie inna jest ta ciąża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla was i wszystkich maluszków. Niech rosną zdrowe i silne!

My jesteśmy już u rodziców. Nie zrobiłam zupełnie nic do jedzenia - ale jak ich znam, to dla nich to nie problem. Poza tym oni zawsze mają swoje smaki i potrawy - jak się wyskakuje z nowościami, to i tak jemy je my, a oni nie bardzo.

Anhydra, Chimera, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dupeczki! Również ode mnie życzenia udanych u spokojnych świąt!

My jesteśmy od czwartku u moich rodziców we Włoszech, a w poniedziałek wyjeżdżamy na urlop do naszej naukochanszej Japonii. Ostatni raz tylko we dwójkę :)

Ja zrobiłam wczoraj sernik i dziś już połowy nie ma 😃 , znaczy że smakuje. I mój też wczoraj pierwszy raz poczul ruchy małej 😍😍😍 i mówi Alien Alien! 👽 👽 :)

Chimera, Niebieska Gwiazda, Ania95, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Marcelina85, Domi_tur, emi2016, E_linka2, Agagusia, Smerfelinka, joan85 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dziewczyny! Spokojnych od wszelkich stresów świąt!

Ja jestem z siebie całkiem dumna bo udało mi się zrobić dziś 6 mazurków, babę drożdżową i mini babeczki oraz faszerowane jajka. Jutro jedziemy na śniadanie do moich rodziców, gdzie będą też mama i siostra mojego męża. Bardzo wygodny układ, praktykujemy już od paru lat ;)

Misi@, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Chimera, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Smerfelinka, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ze świątecznego opychania nici.Dziś położna stwierdziła,że mam obrzęki,więc czeka mnie zmiana diety na wysokobiałkową,niskosodową przynajmniej w szpitalu.Po wyjściu przejdę się do dietetyka(muszę znaleźć jakiegoś mądrego),ponieważ przy obrzękach zaleca się wysokobiałkową ale już przy leukocytozie ograniczenie białek.W szpitalach na obrzękach znają się,a na obniżaniu leukocytów już nie bardzo.Sorki,że tak o szpitalu i moich problemach ale to jest właśnie u mnie na topie.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    I ze świątecznego opychania nici.Dziś położna stwierdziła,że mam obrzęki,więc czeka mnie zmiana diety na wysokobiałkową,niskosodową przynajmniej w szpitalu.Po wyjściu przejdę się do dietetyka(muszę znaleźć jakiegoś mądrego),ponieważ przy obrzękach zaleca się wysokobiałkową ale już przy leukocytozie ograniczenie białek.W szpitalach na obrzękach znają się,a na obniżaniu leukocytów już nie bardzo.Sorki,że tak o szpitalu i moich problemach ale to jest właśnie u mnie na topie.

Niebieska a jak u Ciebie z nerkami? Miałaś jakaś rozszerzoną diagnostykę?

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra nie miałam,obchodu nie było jeszcze.Znając realia skończy się na diecie.A jakie badania na nerki w takiej sytuacji się wykonuje?

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ