X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam Wsolych Świąt Wielkanocnych. Zdrowka dla Was i maluchów.
    A dziewczyna, które są w szpitalu szybkiego powrotu do domku.

Ania95, Anhydra, Smerfelinka, werni, Niebieska Gwiazda, Chimera, Marcelina85, Pierniczkowa, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie tez duzo zdrowka i spokoju na te Świeta, oby Maluszki słodko kopały, a serniki nie poszły nam w tyłki ;-) i rowniez pomyslnych informacji dla Dziewczyn na oddzialach szpitalnych :-*

My w tym roku tylko niedziele spedzamy w gosciach, w poniedzialek wypoczywamy w domku sami, a w wtorek lecimy do lekarza od rana - jak powie, ze wszystko w porzadku ze mną i Majką, to ruszamy na wyczekany urlop do Krakowa i w Tatry. Nie wiem na ile bede w stanie chodzic po gorach w 6 mcu ciazy, ale licze, ze chociaz doliny odwiedzę :-) Buziaki dla Was!

Anhydra, Smerfelinka, Misi@, werni, Vampire, Chimera, Niebieska Gwiazda, OlaWi, Domi_tur, Marcelina85, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych.

Ja to z moim spędzimy u mojej babci z rodzinką swieta.
    Dziś byłam u fryzjera zrobić kolor i podciecie bo juz nie mogłam patrzec na włosy.

Smerfelinka, Anhydra, Misi@, Chimera, OlaWi, Marcelina85, Agagusia, emi2016, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy podobno w szpitalu Brodnowskim pielegniarki strajkują bo nie dostały podwyżek a wszyscy tak.
    W sumie i dobrze że to robia bo dużo się napracuja przy porodach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 21:23

joan85 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ode mnie spokojnych, rodzinnych i pogodnych Świąt Wielkiejnocy:)
    Pewnie pojawię się dopiero po Świętach.

werni, Misi@, Niebieska Gwiazda, Chimera, OlaWi, Smerfelinka, Marcelina85, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega zapatrzona alergię. Już dawno tak nie miałam. Cały dzień swędzi mnie nie oczy gardło...mam mega katar i lśniące oczy...Czy któraś z Was też ma alergię? Ja nic nie chce brać, ale już mam dosyć tego stanu ;(

OlaWi lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys, łączę się z Tobą mentalnie we wtorek rano na wizycie. :)
    Życzę udanego urlopu!

Dziewczyny w szpitalach, dużo zdrowia dla Was i Maluszków. Anhydra, negatywnych wyników zakażenia i braku niepożądanych skurczy!

A tak przy okazji, czy któraś z Was nie zauważyła związku pomiędzy zwiększonym napięciem brzucha a stresem?
    Zaczynam mieć wrażenie, że może mieć to wpływ.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja mam mega zapatrzona alergię. Już dawno tak nie miałam. Cały dzień swędzi mnie nie oczy gardło...mam mega katar i lśniące oczy...Czy któraś z Was też ma alergię? Ja nic nie chce brać, ale już mam dosyć tego stanu ;(
    To samo. Alergikiem jestem od dawna, ale teraz to jest tragedia. Sińce pod oczami jak u starej ćpunki. :) Do tego katar, oczy i swędząca skóra! Dłonie mam masakryczne.
    Ratuje się tylko nebulizatorem. Po majówce wraca mój alergolog. Jak się czegoś dowiem to się podzielę.

OlaWi, Misi@ lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

A tak przy okazji, czy któraś z Was nie zauważyła związku pomiędzy zwiększonym napięciem brzucha a stresem?
    Zaczynam mieć wrażenie, że może mieć to wpływ.

Myślę że ma. Ja w środę dostałam bardzo stresująca wiadomość po południu i do wieczora brzuch mi twardnial doslownie co pare minut. Wzielam pare magnezow i nospe ale nie moglam sie jakoś uspokoić. Myślę że to na pewno przez stres...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

Już myślałam, że jestem z tym sama. Byłam nawet u alergologa. Dostałam jakieś wapno z wit C i D, cromohexal do nosa i krople do oczu jakieś na receptę... Jest dramatycznie. Katar to jest mało powiedziane, za chwilę się utopię w swoich smarkach, dosłownie woda mi leci z nosa. Zaczynam kaszleć. A z wapnem muszę uważać, bo mam piasek w nerkach i w sumie powinnam unikać. Kosmicznie pyli brzoza i wierzba, to przede wszystkim. Łączę się w bólu ..

Vampire ja za to mam nos jak stary alkoholik 😆

Właśnie mi się przypomniało, alergolog zalecił jeszcze, żeby po powrocie do domu przemyć twarz, przetrzeć włosy chłodną wodą, a najlepiej wziąć chłodną kąpiel. A nos przepłukiwać solą fizjologiczną. Ma to na celu zmycie pyłków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 22:26

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Myślę że ma. Ja w środę dostałam bardzo stresująca wiadomość po południu i do wieczora brzuch mi twardnial doslownie co pare minut. Wzielam pare magnezow i nospe ale nie moglam sie jakoś uspokoić. Myślę że to na pewno przez stres...

Wg mnie tak. Stres wzmaga napinanie, a przynajmniej nie pomaga w rozluźnieniu. Pamiętaj, żeby nie głaskać brzucha, bo to wzmaga twardnienie.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam wszystkim pięknych Świąt Zmartwychwstania. Dużo nadziei, zdrowia dla Was i Waszych maluszków. Obyscie wypoczely a wszystkie pyszności poszły w cycki ;)

Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Misi@, Anhydra, emi2016 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę ciepłych, radosnych świąt w przyjemnej, rodzinnej atmosferze, żeby Maluszki fikały ze szczęścia od tych wielkanocnych pyszności :) tym z Was, które są w szpitalu, przede wszystkim zdrowia, nieustającej nadziei i dobrego humoru!

Ja nie mogę spać, mimo ogromnego zmęczenia. Wczoraj zrobiłam sernik i zimne nóżki, podlalam trawę w ogrodzie i najwyraźniej się przeforsowałam, bo wieczorem mój ból prawego więzadła macicy był nie do zniesienia, do tego stopnia, że nie mogłam chodzić. Ale Mała wiercila się wieczorem aż miło i nawet mąż miał okazję po raz pierwszy poczuć jej kopniaczki :) Rano ból przeszedł, ale spędziłam 3 godziny w oczekiwaniu na wizytę na NFZ, gin standardowo kazał brać nospę i więcej Duphastonu. Potem załatwiłam różne sprawy, upiekłam mazurek i zaczęłam gotować masę pomarańczową, żurek i jajka do malowania i jak na złość w trakcie skończył mi się gaz! A chciałam wszystko skończyć przed przyjazdem moich siostrzencow, którymi miałam się opiekować wieczorem przez 4h, malując jajka. Mąż pojechał napełnić butlę, a oni przyjechali i musiałam wszystko kończyć przy nich, przy czym były wyjątkowo rozbrykane, narobiły bałaganu, w końcu padlam na sofę i przestałam zwracać uwagę, a 3-letnia sisotrzenica na mnie wlazla, ugniatajac mi brzuch, potem jeszcze siostrzeniec na mnie skoczył z wysokości upadając na bok mojego brzucha wyprostowanymi rękami! Nic mnie nie boli, ale się boję, bo ostatnie ruchy czułam o 10 i od tego czasu brzuszek ani drgnie, więc oczywiście się nakręcam... Zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady i od godziny czekam na ruchy, ale tylko dostałam zgagi, do tego jak zwykle pełnia księżyca nie daje mi zasnąć :/

Niebieska Gwiazda, Smerfelinka lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok, doczekałam się ruchów :) Dzidziulka się odwróciła i kopie akurat tam, gdzie oberwałam, jakby chciała odeprzeć atak ;)

Misi@, Niebieska Gwiazda, OlaWi, Anhydra, Domi_tur, Smerfelinka, E_linka2, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, kayama, IGA.G lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych świąt dziewczyny. Dla leżących i szpitalnych dużo cierpliwości i nudy, żeby wypisali że szpitala bo nic poważnego już nie grozi. :) Dużo kopniaków i obrotów :)

Misi@, Niebieska Gwiazda, OlaWi, Anhydra, Frida91, Smerfelinka, Marcelina85, emi2016 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie tylko ja jestem alergików uff..wstałam o 5 tej bo mam tak zapchany nos i nie mogłam leżeć. Solą robie nos raz na godzinę. Też wyglądam tragicznie mam małe swojskie, szklane oczka i czerwony nos A no i kaszel. Do tego astma mi się nasila. Ech chyba też umowie się do alergolog.W zasadzie przez ta alergię nie mogę jeść owoców. Po każdym mi gorzej ;(Wieczorem ok 18 już mi lepiej. Mniej pylkow. Chciałabym, żeby spadk deszcz wówczas pyłki opadną i choć chwilę poczuje ulgę.
    Miłego dnia dziewczyny.
    Ja chyba dziś z tych pokruszonych ciasteczek zrobię spod do sernika na zimno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 06:29

OlaWi lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Również życzę ciepłych, radosnych świąt w przyjemnej, rodzinnej atmosferze, żeby Maluszki fikały ze szczęścia od tych wielkanocnych pyszności :) tym z Was, które są w szpitalu, przede wszystkim zdrowia, nieustającej nadziei i dobrego humoru!

Ja nie mogę spać, mimo ogromnego zmęczenia. Wczoraj zrobiłam sernik i zimne nóżki, podlalam trawę w ogrodzie i najwyraźniej się przeforsowałam, bo wieczorem mój ból prawego więzadła macicy był nie do zniesienia, do tego stopnia, że nie mogłam chodzić. Ale Mała wiercila się wieczorem aż miło i nawet mąż miał okazję po raz pierwszy poczuć jej kopniaczki :) Rano ból przeszedł, ale spędziłam 3 godziny w oczekiwaniu na wizytę na NFZ, gin standardowo kazał brać nospę i więcej Duphastonu. Potem załatwiłam różne sprawy, upiekłam mazurek i zaczęłam gotować masę pomarańczową, żurek i jajka do malowania i jak na złość w trakcie skończył mi się gaz! A chciałam wszystko skończyć przed przyjazdem moich siostrzencow, którymi miałam się opiekować wieczorem przez 4h, malując jajka. Mąż pojechał napełnić butlę, a oni przyjechali i musiałam wszystko kończyć przy nich, przy czym były wyjątkowo rozbrykane, narobiły bałaganu, w końcu padlam na sofę i przestałam zwracać uwagę, a 3-letnia sisotrzenica na mnie wlazla, ugniatajac mi brzuch, potem jeszcze siostrzeniec na mnie skoczył z wysokości upadając na bok mojego brzucha wyprostowanymi rękami! Nic mnie nie boli, ale się boję, bo ostatnie ruchy czułam o 10 i od tego czasu brzuszek ani drgnie, więc oczywiście się nakręcam... Zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady i od godziny czekam na ruchy, ale tylko dostałam zgagi, do tego jak zwykle pełnia księżyca nie daje mi zasnąć :/

Polubiłam za życzenia,cieszę się że u dziecka wszystko ok.

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    O to nie tylko ja jestem alergików uff..wstałam o 5 tej bo mam tak zapchany nos i nie mogłam leżeć. Solą robie nos raz na godzinę. Też wyglądam tragicznie mam małe swojskie, szklane oczka i czerwony nos A no i kaszel. Do tego astma mi się nasila. Ech chyba też umowie się do alergolog.W zasadzie przez ta alergię nie mogę jeść owoców. Po każdym mi gorzej ;(Wieczorem ok 18 już mi lepiej. Mniej pylkow. Chciałabym, żeby spadk deszcz wówczas pyłki opadną i choć chwilę poczuje ulgę.
    Miłego dnia dziewczyny.

Z lat dziecięcych😀Jedna z najpiękniejszych chwil przedświątecznych to ta gdy mamie coś się pokruszyło.Wtedy ja i mój brat mogliśmy to wyjeść.W późniejszym życiu nie znalazłam równie pysznego ciacha😃.

Misi@, Marcelina85, Chimera lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Miłego dnia dziewczyny.

Czyżby alergia na brzozę 😉 jabłka i wszystkie owoce z pestka mniejszą od niego 🤧 skąd ja to znam. Też marzę o deszczu..

Dziewczyny to i ja Wam życzę radosnego przeżycia świąt, świętego spokoju przede wszystkim, dużo odpoczynku, wesołych kopniaków, nadziei, wiary i miłości. Wszystko się nam dobrze poukłada i w sierpniu tudzież jego okolicach będziemy radośnie świętować 😍

Niebieska Gwiazda, Misi@, Anhydra, Smerfelinka, Marcelina85, Chimera, kayama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Czyżby alergia na brzozę 😉 jabłka i wszystkie owoce z pestka mniejszą od niego 🤧 skąd ja to znam. Też marzę o deszczu..

Dziewczyny to i ja Wam życzę radosnego przeżycia świąt, świętego spokoju przede wszystkim, dużo odpoczynku, wesołych kopniaków, nadziei, wiary i miłości. Wszystko się nam dobrze poukłada i w sierpniu tudzież jego okolicach będziemy radośnie świętować 😍
    W listopadzie wyszlo mi, ze wszystkie pyłki drzew mnie uczulaja, trawy, grzyby,tylko pleśń mi nie wyszła;p
    Oprócz pestkowych owoców nie mogę jeść cytrusów, marchewki, selera pić rumianku no i czekolady...A podobno arbuza też;( A ja tak kocham owoce .... ostatnio skusiłam się na truskawek. Oczywiście hiszpańska i to też nie był dobry pomysł;p
    A wracając do napisania to wydaje mi sie, że stres ma też na to wpływ.
    Ps. Właśnie zauważyłam, że.maz skutecznie opóźnia pojemnik z polamanymi ciasteczkami ;p

OlaWi lubi tę wiadomość

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ