X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:54

Ania95, Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, u mnie też dzisiaj energia po kilku dniach lenistwa! :) byłam z psem rano na spacerze (a ostatnio wychodziłam tylko na siku i kupę i do domu 😂), pojechałam kupić urodzinowy prezent dla chrześniaka męża, zrobiłam zakupy, też dzisiaj wymieniłam pościel i puściłam pranie :D a zaraz zabieram się za odkurzanie i robienie obiadu :) a potem już mąż wraca z pracy <3

Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszorowałam calusieńki balkon, czekam aż mąż wstanie po nocce w pracy, wtedy będzie mógł poodkurzac i zmienić pościel 😂
    Wczoraj na szczęście zrobiłam młodą kapustę, młode ziemniaczki i schabowe na dwa dni więc opalam nogi na balkonie i rozmyślam jak rozplanować nowe kwiaty i zioła :)

Applejoy, Chimera lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Moim zdaniem wszystko zależy od przypadku.
    Wszędzie piszą,że b-h są normalne i nie ma się czym martwić.
    Moim zdaniem jednak, jeśli są rozwojowe, czyli jest ich z dnia na dzień coraz więcej i powodują twardnienie brzucha na dłużej, warto odwiedzić lekarza. U mnie w najgorszym momencie było ich już kilkanaście w ciągu godziny. Miały właśnie tendencję do pojawiania się coraz częściej. Dobrze,że byłam wtedy pod opieką lekarzy i udało się to wszystko wyciszyć. Twardnienie brzucha powodowało nawet pójście do łazienki. Teraz przy oszczędnym trybie życia, ale chodzącym, miewam ich może ze 3-4 w ciągu dnia i są krótkie.
    Dlatego czasami warto to skonsultować i zadziałać w porę. U mnie szyjka skróciła się w ciągu 6 tyg (w tym czasie) o 0,36. Na szczęście jeszcze jest zapas i jest względnie ok. Zobaczymy jak będzie po kolejnej wizycie.
    Oby brzuszek się uspokoił. Jeśli tabletki nie pomagają,to lekarz zawsze może zmienić leki. Główka do góry.

Dzięki , dziś jest dużo lepiej, czuje się bardzo.dobrze :) Tylko to napięcie psuje wszystko i po prostu mnie męczy zwłaszcza przy chodzeniu. Skurczów na razie brak. Może wczorajsze ta biegunka i złe samopoczucie spowodowały.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy obudzil bol gardla :/ poczatkowo myslalam, ze zaprawilam sie wczoraj klima w aucie. A teraz uslyszalam, ze tesciowa, z ktora ostatnio sie widzialam podobno ma angine... Podobno, bo zawsze myslalam, ze przy anginie musi byc goraczka, a u niej brak. Glos za to jak zza swiatow!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja wyszorowałam calusieńki balkon, czekam aż mąż wstanie po nocce w pracy, wtedy będzie mógł poodkurzac i zmienić pościel 😂
    Wczoraj na szczęście zrobiłam młodą kapustę, młode ziemniaczki i schabowe na dwa dni więc opalam nogi na balkonie i rozmyślam jak rozplanować nowe kwiaty i zioła :)

Ale mi zrobilas smaka! Ja za to kupilam dzis na targu rabarbar i mam zamiar na jutro jakies ciasto wyprobowac. Zobaczymy czy wyjdzie!
    Widze, ze wszystkie wymieniacie posciel. Ja juz od tygodnia sie za to zabieram, ale nie ma ciagle czasu :D tzn maz, bo to jego fucha. Dla mnie ogarnienie tego dużego loza to zbyt duzy wysilek!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A jakie zioła siejesz? U mnie wszystkie po tygodniu opadają więc zdolności ogrodniczych ewidentnie nie mam 😂😂

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dziewczyny chyba magia forum działa bo ja tez się zawzięła za sprzątanie domu ;P. Łazienki umyte, zostaje „tylko” umycie okien, podłóg... 😂😂🙌🏻

Ania95, Chimera, Domi_tur lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Ps dziewczyny chyba magia forum działa bo ja tez się zawzięła za sprzątanie domu ;P. Łazienki umyte, zostaje „tylko” umycie okien, podłóg... 😂😂🙌🏻

Hehe nie ma to jak wzajemna motywacja 💪

Applejoy, Domi_tur lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posprzatalam juz wczoraj hihi, wiec dzisiaj sobie leze i jem truskawki 😊
    Chociaz w sumie posciel bym mogla zmienic, tylko nie dam rady materaca podniesc, zeby naciagnac przescieradlo... ja zmieniam co tydzien, moj maz w kolko mowi, ze to za czesto, ze po co itd. A Wy jak czesto zmieniacie?🙂

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Chociaz w sumie posciel bym mogla zmienic, tylko nie dam rady materaca podniesc, zeby naciagnac przescieradlo... ja zmieniam co tydzien, moj maz w kolko mowi, ze to za czesto, ze po co itd. A Wy jak czesto zmieniacie?🙂

U nas też co tydzień i też takie gadanie :P

baileys lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A jakie zioła siejesz? U mnie wszystkie po tygodniu opadają więc zdolności ogrodniczych ewidentnie nie mam 😂😂

Sieję to zdecydowanie za mocne słowo 😂 kupuję gotowce w małym eko sklepie ogrodniczym, miętę, bazylię, oregano, pietruszkę i szczypiorek obowiązkowo :) doniczka pomidorków koktajlowych i tyle. Upatrzyłam sobie na allegro fajną małą drabinkę drewnianą na kwiatki, więc w tym roku coś kolorowego posadzę, muszę jeszcze wybrać wygodny leżak i bunkruję się aż do porodu 😂

Plinka mniam zjadłabym jakieś ciacho z rabarbarem i truskawkami😍 ale pieczenie cieńko mi wychodzi :(

Applejoy lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja raz w miesiacu. Raz na tydzień to byn chyba nie wyrobila sie z praniem! :D
    Mam nadzieję, ze nie wyjde na brudasa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 13:44

Nacha, baileys lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Plinka mniam zjadłabym jakieś ciacho z rabarbarem i truskawkami😍 ale pieczenie cieńko mi wychodzi :(

mi tez różnie, wiec zobaczymy czy cos z tego będzie :P

Anhydro, co tam u Ciebie? Dalej szpital? Dawno sie nie odzywalas, chyba, ze mi cos umknelo!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi nie wiem co z tą pościelą, ja wczoraj wyciągnęłam nowy komplet jeszcze w opakowaniu, zmniejszyłam poszewki (my wolimy mniejsze poduszki taki chyba ok 50/60cm a wszystkie komplety które kupuje to mają poszewki 70/80), upralam i już prawie suche więc dziś bede w świeżej pościeli ja również 😎
    Nota bene pościel lezala nierozpakowane od kilku miesięcy i nie mogłam się zabrać zeby wyciągnąć maszynę. Teraz skoro maszyna już na wierzchu to może zacznę coś dla Mozzarelli szyć. Nie to żebym miała jakieś umiejętności, ja to raczej wiecznie początkująca, ale kupilam napownice i mam zamiar zacząć od takich trójkątnych chust/sliniaczkow w komplecie np z czapeczka i opaska. Nic fancy a myślę że będzie fajnie, prosto się szyło. Zwłaszcza że mam kupę ścinków i materiałów odłożonych i tylko zajmują miejsce, więc może to ten czas żeby się za to wziąć :) pochwalę się jak coś mi wyjdzie! :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel zmieniam tak raz na 2 tyg, chyba że jest potrzeba częściej ;)
    Zamowilismy dziś wózek i fotelik. Myślałam że będziemy czekać do 4tyg.a okazało się, że będzie już w przyszłym tygodniu :)

Bobby29, Domi_tur, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

A ja roznie. Na czuja jak zapach świeżości znika to zmieniam. Wydaje mi się że raz na dwa tygodnie to wychodzi ale zdarza mi się często też rzadziej więc plinka nie przejmuj się :)

Nacha lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam jak mi się przypomni, co dwa/trzy tygodnie bo po przestawieniu łóżka w sypialni to jest dla mnie wyższa szkoła jazdy :/ zawsze zmieniałam co tydzień/dwa, ale teraz mi się nie chce 😂 dzisiaj mąż jak wrócił z pracy rzucił hasłem "miałaś zmienić pościel" i tym optymistycznym akcentem podpisał na siebie wyrok sprzątania całego domu wraz ze zmianą pościeli😂

plinka89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida i na jaki wózek się zdecydowaliście? :)
    My mieliśmy nie kupować, ale wyszło na to, że moja Babcia bardzo chce prawnukowi kupić pojazd i jestem ciemna w tym temacie 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja zmieniam jak mi się przypomni, co dwa/trzy tygodnie bo po przestawieniu łóżka w sypialni to jest dla mnie wyższa szkoła jazdy :/ zawsze zmieniałam co tydzień/dwa, ale teraz mi się nie chce 😂 dzisiaj mąż jak wrócił z pracy rzucił hasłem "miałaś zmienić pościel" i tym optymistycznym akcentem podpisał na siebie wyrok sprzątania całego domu wraz ze zmianą pościeli😂
    Stąpa po kruchym lodzie!! 😜😜
    Ja zawsze zmianę prześcieradła zostawiam mężowi, bo podniesienie materaca 160x200 w łóżku stojącym przy ścianie to dla mnie niewykonalna sprawa. 3rogi jeszcze jakoś dam radę, ale ten kącie to nie ma opcji.

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ