X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Malinka właśnie przyszły leginsy. Zamówiłam L, są luźne ale nie marszczą się. Mocno kryją. Brzuch przykrywają u mnie prawie pod stanik, więc posłużą już do końca.
    A jaki mówiłaś wcześniej rozmiar spodni? Ile masz wzrostu? Nie są za długie?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    A jaki mówiłaś wcześniej rozmiar spodni? Ile masz wzrostu? Nie są za długie?
    Mam 170 muszę troszkę podwinąć ale dramatu nie ma. Wcześniej nosiłam Mki.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Mam 170 muszę troszkę podwinąć ale dramatu nie ma. Wcześniej nosiłam Mki.
    To ja mam 164, to pewnie będą o wiele za duże.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie czy wszystkie wózki Bebetto nie mają opcji składania spacerówki? W takim sensie, że siedzisko składa się ze stelażem?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holland ma taką możliwość. Jak reszta modeli, to nie wiem ;)

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    To ja mam 164, to pewnie będą o wiele za duże.

Ja mam 164 i bralam s/m 38 i na długość są idealne.

Malinka7 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Podobno wybija cukier bardziej...ale może to jakiś fake. Może to chodziło o mleko a ja sobie wbiłam do głowy, że ogólnie nabiał... żyłam w takim przeświadczeniu .

Z mlekiem faktycznie wybija cukier bardziej :) ale jogurt naturalny jest bezpieczny :) Gratuluję udanej wizyty !

menka2 wrote:
    monitor oddechu to jak większość rzeczy bardzo osobista kwestia - przy pierwszym dziecku nie zdecydowała się używać i nie żałuję pomimo, że miałam pożyczony w domu - znam historie, gdzie takie nianie dawały fałszywe alarmy bo np. odpieły się. co bardzo stresowało rodziców.

inna kwestia jest gdy dziecko ma lekarskie wskazania do używania np. wiotkość krtani która przyczynia się do bezdechów. W innym przypadku uważam że nic nie zastąpi czujności rodziców :) a i tak przyznam, że przez pierwszy miesiąc spałam na czujce i przy zapalonym świetle aby widzieć czy córka oddycha :D

Ja tak samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 19:54

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, Majka wazy 1065 g i podobno wszystko z nia w porzadku 🙂 Wszystkie wymiary przekraczaja wiek ciazy, brzuszek juz jest na 29 tc, a nogi na koniec 28 tc 😮 (a pamietam, jak sie martwilam po prenatalnych, ze ma za krotka kosc udowa).
    Szyjka sie skrocila do 4 cm, co nadal jest dobrym wynikiem, niemniej dostalam mala zjebke za 20 km chodzenia po gorach 😛 (wczesniej mialam szyjke 4,85). Mimo ze brzuch mam miekki i nie odczuwam skurczy, gin kazal bardziej sie oszczedzac.

Z lekow dostalam dodatkowe zelazo, jakies w fiolkach rozpuszczalne, mam teraz brac 2 razy dziennie, raz Sorbifer, a raz to nowe (dziwne, bo hemogolobine mam 11,3 wiec nie jakos fatalnie). No i niestety Clexane zwiekszony do dawki 0,6, bo krew nadal za gesta 😕 Oprocz tego standardowo DHA, kwas foliowy, b12, wit. D, jod, luteina doustna, aspargin, cytrynian magnezu i aspirin cardio. Czy Wy tez az tyle supli bierzecie?

I mimo idealnego cukru znow mam zrobic hemoglobine glikowana i stanowczo nie robic odstepstw od diety bg. Sama nie wiem czy go sluchac z ta dieta, boje sie ze Maluch potem nie bedzie tolerowal glutenu jak go w ogole nie zazna w zyciu plodowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:04

Sylvka, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, emi2016, Applejoy, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dziewczyny, orientujecie czy wszystkie wózki Bebetto nie mają opcji składania spacerówki? W takim sensie, że siedzisko składa się ze stelażem?
    Ja pisałam do bebetto to odp ze spacerówka składa sie ze stelażem tylko w vulcano, luca i holland. Ale teraz jest jeszcze nico do którego jest gondola zeby było 2w1. Nico był typowa spacerówka która sie składała ze stelażem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:23

Domi_tur lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    no wlasnie na sali jest jedna duza wanienka wbudowana obok przewijaka
    albo moje po szczepieniach temp zlapaly albo po kapieli lub ktos byl chory z personelu
    jeszcze opcja ze ktores dziecko cos mialo i woda sie przenioslo
    ciekawszy byl nr ze jednej pani poloznej nie chcialo sie lac wody i przygotowac stanowiska na bobasa chyba jedynego na innej sali i przyniosla go do nas

ja na takie manewry z wlasnym bym sie nie zgodzila
    no nic co porod to czl madrzejszy
    wiadomo ze malenstwo w pierwszych dobach jest b wrazliwe

Tak sie właśnie dopytuje bo ostatnio nowonarodzone dziecko kolezanki w szpitalu zlapalo jakas infekcje układu moczowego. Zdziwilam sie jak to możliwe, ale jak piszesz, ze stosuja takie praktyki to sie nie dziwie...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    jak rodziłam w 2017 to nie kąpali w ogole, chyba że na życzenie mamy. ponoc lepiej nie kąpać, Anielka kąpana dopiero w domu w 9 dobie życia bo tyle leżałyśmy w szpitalu. sama oczyściła się z mazi płodowej bardzo ładnie

Tak slyszalam tez o takich praktykach, ale nie woem czy tez dotyczy to dzieci po cc. Nas tez zawsze pytali czy wyrazamy zgode na mycie, jakos wolalam by domyli pupe po smolce, bo jednak co chusteczki to nie woda...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja pisałam do bebetto to odp ze spacerówka składa sie ze stelażem tylko w vulcano, luca i holland. Ale teraz jest jeszcze nico do którego jest gondola zeby było 2w1. Nico był typowa spacerówka która sie składała ze stelażem.
    Dziękuję ❤️

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tydzień temu w szpitalu i miałam robione pomiary cukrów. Wyniki nie wyszły zbyt wysokie. Nadczo 67..Po posiłkach 70-80
    W nocy poniżej 70.
    Dziś znów wysłano mnie na krzywą i wyniki chyba dobre:
    75
    Po 1h 110
    Po 2 h 86
    A wcześniejsza krzywą to:
    Nadczo : 64
    Po 1h 85
    Po 2h 61

Zmienia mi się czy to nie dziwne?
    Już sama nie wiem czym jest to spowodowane, ale dzisiejsze wyniki chyba w normie więc może i mam ochotę złamać się i zjeść coś słodkiego;)

wisieninka_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn na Lutyckiej był ja panu sam ... I było o tyle fajnie, że polozna najpierw mi pokazała A potem mogłam ja myć pod jej czujnym okiem ;)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A tak w ogóle, to poruszę temat wspólnego rodzenia, jak się Wasi partnerzy zapatrują na obecność przy pełnym porodzie? Chcą być czy niekoniecznie? :)

My ustaliliśmy, że mój mąż będzie mógł wyjść w dowolnym momencie drugiej fazy porodu i wrócić jak już nasz Wielbłąd przejdzie przez ucho igielne 😂 bez żalu i pretensji. A Wy jakie macie podejście?

Przy pierwszym porodzie niewyobrazalam sobie by moglo go zavraknac, zreszta on tez jak najbardziej chcial mi towarzyszyć. Dla mnie to glownie poczucie bezpieczeństwa bylo wazne. Ale powiem szczerze, ze podczas parcia mialam chwile, ze jego obecnosc byla po prostu wkurzajaca. Ale moj porod byl dlugi i ciezki moze to tez dlatego, bylam zdenerwowana. Po cc super, bo od razu kangurowal mala :) teraz tez tak chce.
    Wiem jednak, ze bardzo psychicznie przezyl ten porod, ale głównie właśnie dlatego, ze bardzo bal sie o mnie i maluszka. Nie mieliśmy natomiast żadnych problemów z obrzydzeniem, bo wiem, ze niektorzy tego sie boja. Po cc sam dawal mi jeszcze zastrzyki, bo ja jestem lewa do takich rzeczy.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Witam się w 3 trymestrze :D
    Mój był chyba ze dwa razy, ale głównie dlatego, że jakoś nam te wizyty wypadają, gdy długo w pracy siedzi albo jak mama nie może do Tymka przyjechać, wtedy on musi pilnować. Ja mam usg na każdej wizycie.
    Co do porodu, to też mieliśmy rodzić razem, ale skończyło się cesarka, więc go to ominęło. Ja podobnie jak Domi reaguje w sytuacjach bólowych i tez się bałam, że mnie będzie wkurzal;P
    Rodzilam w Katowicach i tam osoba towarzysząca może być przy cesarce i przyznam, że chyba był w większym szoku niż ja. Chyba dlatego, że to wszystko się strasznie szybko działo. Gdyby nie trzeźwy umysł położnej, to pewnie by nawet tego jednego zdjęcia nie było, które mu z synkiem zrobiła:D
    Teraz będę prawdopodobnie rodzić w Gliwicach, a tu niestety partner nie może być przy operacji. Ciekawi mnie jak to będzie wyglądało.
    Dodam jeszcze, że mój kolega był przy porodzie swojej córki i żałował, więc to chyba zależy od chłopa i jego wrażliwości.

Ktory szpital w Kato pozwala na obecność przy cc?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam na chwilę bo wróciłam do.żywych. Od wczoraj czuje się fatalnie :( Ogólne osłabienie, bóle brzucha i biegunka. Nie wiem czy znów mi coś zaszkodziło czy to zupełnie inna przyczyna. Poczułam się lepiej dziś ok 20 dopiero.
    Niestety Spasmolina nie pomaga na napięty brzuch, mam nawet wrażenie że po no spie było lepiej. Za tydzień mam wizyte prywatna i omówię to z lekarzem, rozważam nawet położenie się na kilka dni do.szpitala jeśli coś to.da.
    Niektóre dziewczyny pisały ze będą tęsknić za brzuszkiem, ja czekam z utęsknieniem na koniec tej ciąży ... Mając nadzieję że dożyję tego końca :) bo.czasami mam wątpliwości.
    Mam pytanko czy odczuwacie skurcze b-h o jak? Bo.się trochę martwię. Mam ich jakby więcej. I mnie łapią seriami, napinanie z kilkanaście sekund i przerwa, i za chwilę znów. I takich powtórzeń mam z 4,5. I.druga serię miałam teraz wieczorem. Skurcze nie bolą tylko są trochę nieprzyjemne. Czy to jest normalne?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ktory szpital w Kato pozwala na obecność przy cc?

Uniwersytecki na Ligocie.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

z bebetto nico nalezy zdjac siedzisko spacerowki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaka Wam na tym etapie ciazy wychodzi na usg ilosc plynu owodniowego (AFI)? U mnie miesiac temu bylo 15,8 dzisiaj 17,5 i zaczynam sobie wkrecac, czy nie zblizam sie do wielowodzia, ktore podobno zaczyna sie od 20... 😕

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ