X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest za każdym razem na wizycie :) cieszy się jak dziecko podczas usg. Jak idę na samolot to stoi grzecznie twarzą do ściany xD

Ania95 lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma któraś z was może te legginsy z Lidla? Są ok? Pas nie ciśnie? Jak rozmiarowo wypadają?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d25b5af2ef3f.png

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    chyba największym problemem u mnie będą owoce, które uwielbiam i jem w ilościach hurtowych ;/ ale dam rade :) może uda mi się dużo nie przytyć, byłoby super, bo z Anielą 16 kg... co prawda zrzuciłam od razu 10, kolejne 6 też zeszło przy kp, ale im mniej do zrzucenia tym lepiej ;p dzieki za rady i wsparcie!

No to prawda niestety owoce nie wszystkie dozwolone a te co można też nie w nieograniczonej ilości niestety :( na początku nie miałam apetytu a teraz kiedy on jest wilczy to muszę się pilnować. Jak przed ciążą nie ciągnęło mnie specjalnie do słodkiego i do połowy ciąży też nie teraz bardzo za nimi tęsknię 😥
    To jedna z niewielu rzeczy których nie mogę się doczekać po porodzie.
    Jako przekąski to polecam orzechy, migdały które ponoć nawet obniżają cukier i ratuje mnie gorzka czekolada (70).

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dziewczyny, ma któraś z was może te legginsy z Lidla? Są ok? Pas nie ciśnie? Jak rozmiarowo wypadają?

Właśnie czekam na kuriera z nimi. Dam znać jak dotrą

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    O widzicie, to dla mnie to bylo pobranie jak kazde inne, wzielam tablet i ogladalam serial. Te babki co przyszly z mezami tez siedzialy normalnie i czytaly gazety, przez to sie zastanawialam po co im ci faceci.

Doklandnie tak samo u mnie było!

baileys wrote:
    Ja znosze pobrania spoko od zawsze, tylko mam niewidoczne zyly, czasem i 3 razy musza mi sie wbijac, zanim znajda zyle. To jest najbardziej upierdliwe😕

High five! To samo :)

baileys lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    No to prawda niestety owoce nie wszystkie dozwolone a te co można też nie w nieograniczonej ilości niestety :( na początku nie miałam apetytu a teraz kiedy on jest wilczy to muszę się pilnować. Jak przed ciążą nie ciągnęło mnie specjalnie do słodkiego i do połowy ciąży też nie teraz bardzo za nimi tęsknię 😥
    To jedna z niewielu rzeczy których nie mogę się doczekać po porodzie.
    Jako przekąski to polecam orzechy, migdały które ponoć nawet obniżają cukier i ratuje mnie gorzka czekolada (70).
    a te orzechy mogę sobie podjadać między posiłkami? czy np po śniadaniu zjeść od razu? bo widzę, że np dzisiaj już głodna jestem a obiad o 13...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:

Ja zaryzykowałam i zamówiłam L, chociaż noszę M, lada chwila powinny przyjść. Mam jeansy z Lidla w rozmiarze M i krótko je ponosilam, bo już mnie cisną, a nastawiam się, że latem nogi mi spuchną.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jestem głodna bo przez ten wynik częściej myślę o jedzeniu hehe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 3 trymestrze :D
    Mój był chyba ze dwa razy, ale głównie dlatego, że jakoś nam te wizyty wypadają, gdy długo w pracy siedzi albo jak mama nie może do Tymka przyjechać, wtedy on musi pilnować. Ja mam usg na każdej wizycie.
    Co do porodu, to też mieliśmy rodzić razem, ale skończyło się cesarka, więc go to ominęło. Ja podobnie jak Domi reaguje w sytuacjach bólowych i tez się bałam, że mnie będzie wkurzal;P
    Rodzilam w Katowicach i tam osoba towarzysząca może być przy cesarce i przyznam, że chyba był w większym szoku niż ja. Chyba dlatego, że to wszystko się strasznie szybko działo. Gdyby nie trzeźwy umysł położnej, to pewnie by nawet tego jednego zdjęcia nie było, które mu z synkiem zrobiła:D
    Teraz będę prawdopodobnie rodzić w Gliwicach, a tu niestety partner nie może być przy operacji. Ciekawi mnie jak to będzie wyglądało.
    Dodam jeszcze, że mój kolega był przy porodzie swojej córki i żałował, więc to chyba zależy od chłopa i jego wrażliwości.

emi2016, Ania95, OlaWi lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które muszą uważać na cukier, spróbujcie włączyć do diety cynamon w ilości ok łyżeczki dziennie. Można jesc tak po prostu jak suplement w sensie ładować porcje zawieszona w wodzie/mleku ale oczywiście przyjemniej dodać do posiłku lub przekąski (np jabłko w kawałki pokrojone i obficie posypane cynamonem).
    Cynamon bardzo korzystnie wpływa na gospodarkę glukozą w organizmie. Nie mam pod ręką żadnego artykułu w tym temacie ale spokojnie znajdziecie na necie sporo info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 11:55

Applejoy, IGA.G, E_linka2 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny które muszą uważać na cukier, spróbujcie włączyć do diety cynamon w ilości ok łyżeczki dziennie. Można jesc tak po prostu jak suplement w sensie ładować porcje zawieszona w wodzie/mleku ale oczywiście przyjemniej dodać do posiłku lub przekąski (np jabłko w kawałki pokrojone i obficie posypane cynamonem).
    Cynamon bardzo korzystnie wpływa na gospodarkę glukozą w organizmie. Nie mam pod ręką żadnego artykułu w tym temacie ale spokojnie znajdziecie na necie sporo info.

Owsianki z cynamonem 😍😍😍

1bab7e35e8.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka właśnie przyszły leginsy. Zamówiłam L, są luźne ale nie marszczą się. Mocno kryją. Brzuch przykrywają u mnie prawie pod stanik, więc posłużą już do końca.

Malinka7 lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przed chwila zjadlam owsianko-gryczanke na kozim mleku z cynamonem i borowkami i gorzka czekolada, byla miodzio 🙂

Przyszlo mi zamowienie z Apteki Gemini, karton jest wielkosci malej wanny 😛 Kurier jak przyniosl, to spojrzal na moj brzuch, westchnal i niechetnie zaproponowal, ze on to moze wniesie do srodka i gdzies w mieszkaniu postawi. Siadam zaraz do rozpakowywania, czuje sie jakby bylo Boze Narodzenie, bo jeszcze ma przyjsc kurier z HM i z Lidla 😁

Pierniczkowa, Applejoy, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Ania95, Limerikowo, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest sens brać monitor oddechu, skoro mała będzie spać w dostawce w nocy? W dzień będzie u siebie w łóżeczku i nie wiem czy to kupować skoro ja i tak będę na nogach. Mamy 2 pokojowe mieszkanie wiec nie ma opcji żebym jej nie słyszała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:15

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    my też tak ustaliliśmy, ale i tak widział więcej niż ja ;p i dotykał głowki, jak tylko się pojawiła, ja nie miałam na to sił chciałam już przeć i mieć za sobą haha

polubiłam bo u nas było identycznie - położne chciałby dodać mi otuchy i powiedziały że jest już główka i żebym dotknęła a ja stanowczo że dopiero jak urodzę ! :) nie wyobrażam sobie aby męża nie było przy mnie - jakoś tam patrzał nawet w krocze - nam to zupełnie nie przeszkadzało ;)

IGA.G, Kalija lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ale to chyba musi byc cynamon cejlonski...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:

Ja je mam i jestem mega zadowolona! Super się noszą i materiał też dobrej jakości. Muszę nawet szczerze stwierdzić, że są dla mnie lepsze niż z hmu które dostałam od koleżanki. Rozmiar bralam s/m taki jak w rzeczywistości nosilam, z tym że teraz brzuszek trochę wiekszy i bardziej się opinają.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a te orzechy mogę sobie podjadać między posiłkami? czy np po śniadaniu zjeść od razu? bo widzę, że np dzisiaj już głodna jestem a obiad o 13...

Tak tylko pamiętaj, żeby nie były prażone na tluszczu i nie solone. Mozesz zjadać też ogórki kiszone w nadmiarze :) Ja na początku też głodowałam, teraz już ok. Unikaj nabiału na 1 śniadanie bo wywala cukier i nie łącz owoców z nabiałem. U mnie najabrdziej sprawdził się chleb ig.

IGA.G lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• menka2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż nie chciał być przy porodzie - bo jak twierdzi boi się krwi itp... przekonałam go dosyć szybko mówiąc że nie musi być tylko musi mi dać w takim razie kase na prywatną położną :D szybko zmienił zdanie i jest mi za to wdzięczy! jak sam twierdzi, było to najlepsze co go mogło spotkać w życiu i dziwi się że faceci nie chcą w tym uczestniczyć - chodzą błędne opinie wśród facetów i dlatego nie chcą być przy porodzie a to najpiekniejsze co może im się przytrafić. sam teraz namawia przyszłych ojców aby się nie wygłupiali i jeśli tylko nie ma przeciwskazań to żeby byli - tutaj chodzi raz o podziw później co parnertka/żona przeszła, ile miała w sobie siły aby urodzić ich dziecko a dwa że od razu poczuł się ojcem jak tylko zobaczył małą - ciężko to opisać słowami ale sam mówi, że będzie mi wdzięczny, że go trochę podstępem "przekonałam" ;)

a druga sprawa nie lubie egoistycznego podejścia faceta do tematu :" to mnie przerośnie" ... kurde, też chciałąbym móc tak powiedzieć i wyjść z sali i wrócić jak będzie po :) nie da się! nasze wspólne dziecko to i poród wspólny ;)

Applejoy, Smerfelinka, Frida91, Limerikowo, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też tak macie, czy tylko ja jestem taka nienormalna 🤓 z jednej strony nie mogę się doczekać aż przytulule mój wyczekany cud i chce jak najszybciej żeby to zleciało a z drugiej już prawie płaczę, że nie będę mieć wkrótce brzuszka 🙈 Też macie takie rozkminy czy tylko mi tak odwala 🤔😝

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ