X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ej dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też tak macie, czy tylko ja jestem taka nienormalna 🤓 z jednej strony nie mogę się doczekać aż przytulule mój wyczekany cud i chce jak najszybciej żeby to zleciało a z drugiej już prawie płaczę, że nie będę mieć wkrótce brzuszka 🙈 Też macie takie rozkminy czy tylko mi tak odwala 🤔😝
    ja raczej w grupie pierwszej, chce jak najszybciej być po porodzie ;p chyba nie będę tęskniła za brzuchem, chcę odzyskać sprawność bo już mi ciężko

Sylvka, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu i wizyt u gina mam tak jak Domi. Mój K był ze mną na prenatalnych każdego trymestru i wystarczy. Nie ma potrzeby zeby chodził ze mną na zwykle wizyty kontrolne. Z reszta po pierwszym USG było mu bardziej niedobrze niż miał byc bardziej w euforii-ten typ tak ma 😂 Cos czuje ze przy porodzie bardziej by mnie denerwował niż pomagał. No i nie wiem czy jego żołądek to wytrzyma 😂

Pierniczkowa mam taka sama rozkmine odnośnie monitora. Ale chyba jesteśmy bardziej na nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:41

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nacha to by było dziwne, Ty rodzisz a Twój z głową w kubełku 😂

Mój mąż jeździ ze mną na pobrania tylko kiedy może i głównie dlatego, że to jest jego wyraz troski o mnie, żebym nie musiała sama prowadzić - i to jest dla mnie ok :) idziemy potem razem na dobre śniadanko i kawkę i w ten sposób spędzamy ostatnie wspólne spokojne chwile 😂

Sylvka, ja zdecydowanie chciałabym jak Iga, mieć to za sobą i odzyskać swoją dawną sprawność fizyczną-psychiczną :p

Nacha, Sylvka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Owsianki z cynamonem 😍😍😍

Taaaaaaaak! Omnomnom 😍

Applejoy lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Mam dziś Studniówkę :D Czyli najpóźniej za 79 dni poznamy naszego synka <3 Ten czas tylko mi tak pędzi ? :O Pierwsza ciąża się dłużyła, a teraz mam wrażenie, że jeszcze nic nie mam a zaraz Młody pojawi się na Świecie :O

Domi_tur - ja bardzo chciałam, żeby mój był przy porodzie, również ze względów praktycznych - miał mi sprawdzać glikemię ;) A koniec końców jak go położna zawołała to zapytałam tylko "po co on mi tutaj ?" Także ten... A on był przerażony, do teraz to wspomnia i woli żebym miała drugą cesarkę :D A ja bym wolała naturalnie... Szkoda, że raczej szans na to nei ma :(

Sylvka - mam podobne rozkminy, tym bardziej, że dla mie to już ostatnia ciąża... Będę tęskniła za tym stanem, mimo że czasem ledwie chodzę przez kręgosłup... Ale ruchy dziecka są tak magiczne i cudowne... Ehhhh....

Iga- owoce można jeść ! Tylko musisz wybierać te z niskiem Ig i nei jeść ich za dużo na raz... Po za tym IG możesz obniżyć dodając jogurt naturalny :)

Applejoy, IGA.G, Ania95, Sylvka, Bobby29 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dziewczyny jest sens brać monitor oddechu, skoro mała będzie spać w dostawce w nocy? W dzień będzie u siebie w łóżeczku i nie wiem czy to kupować skoro ja i tak będę na nogach. Mamy 2 pokojowe mieszkanie wiec nie ma opcji żebym jej nie słyszała.
    nie bedziesz 24h sprawdzac oddechu niemowlaka bo to jest fiz niemozliwe, tez musisz spac
    monitor oddechu przydaje sie w chorobie taki elektroniczny aniol stroz
    w dzien dobra jest sjesta 1h by odespac czasem trudna nocke
    kazdej nowej mamie wydaje sie ze podola 24h dozor,rzeczywistosc weryfikuje
    do dozoru dochodzi spacer i obowiazki domowe, full jak na 1na osobe
    mozna i bez monitora oddechu biegac i spr dziecko co 15min jak nasze matki robily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:07

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) mój szkrab waży 1430 g 😍 wszystko jest ok. Ułożył się główką w dół 😊 teraz wizyty co 3 tygodnie i na następnej ktg!! 😁

Limerikowo, Frida91, emi2016, Bobby29, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Applejoy, E_linka2, OlaWi, Niezapominajka5, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi pocieszyłaś mnie :) mnie nawet ta zgaga i ból krzyża nie przeszkadza. Czasami boli, ciągnie tu czy tam w pachwinach ale jak dla mnie wyjątkowy stan. Zobaczymy czy nie zmienie zdania za dwa miesiące 😅 ta pierwsza ciąża jest taka magiczna, ekscytująca. Nie wiem czy kiedyś uda mi się znów zajść a jeśli tak, to myślę że to już nie będzie takie samo przeżycie (chyba).
    Powiedz mi jeszcze bo słyszałam żeby jednak nie łączyć owoców z nabiałem ? 🤔

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ej dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też tak macie, czy tylko ja jestem taka nienormalna 🤓 z jednej strony nie mogę się doczekać aż przytulule mój wyczekany cud i chce jak najszybciej żeby to zleciało a z drugiej już prawie płaczę, że nie będę mieć wkrótce brzuszka 🙈 Też macie takie rozkminy czy tylko mi tak odwala 🤔😝

Ja też tak mam :) chciałabym już przytulić mojego kochanego synka, a z drugiej strony strasznie będzie mi brakowało jego ruchów w brzuszku 😍 to jest niesamowite kiedy nowe życie rozwija się pod naszym sercem <3 mam nadzieję, że będzie nam dane jeszcze raz to przeżyć 😊

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Emi pocieszyłaś mnie :) mnie nawet ta zgaga i ból krzyża nie przeszkadza. Czasami boli, ciągnie tu czy tam w pachwinach ale jak dla mnie wyjątkowy stan. Zobaczymy czy nie zmienie zdania za dwa miesiące 😅 ta pierwsza ciąża jest taka magiczna, ekscytująca. Nie wiem czy kiedyś uda mi się znów zajść a jeśli tak, to myślę że to już nie będzie takie samo przeżycie (chyba).
    Powiedz mi jeszcze bo słyszałam żeby jednak nie łączyć owoców z nabiałem ? 🤔

A niby dlaczego nir można łączyć owoców z nabiałem? Pierwszy raz słyszę i az jestem ciekawa argumentów ;) gdy polaczysz owoce z jogurtem nauralnym lub serkiem wiejskim zmniejsza sie ich IG oczywiscie ma byc to jogurt a nie smietana czyli nabial o nieskiej zawartosci tłuszczu, tłuste potrawy tez potrafia wybic cukier ! Szczerze mowiac z takim wzrostem po posilakch bialkowo tluszczowych trudniej jest sobie poradzić. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:16

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hahaha Nacha to by było dziwne, Ty rodzisz a Twój z głową w kubełku 😂

Mój mąż jeździ ze mną na pobrania tylko kiedy może i głównie dlatego, że to jest jego wyraz troski o mnie, żebym nie musiała sama prowadzić - i to jest dla mnie ok :) idziemy potem razem na dobre śniadanko i kawkę i w ten sposób spędzamy ostatnie wspólne spokojne chwile 😂

Sylvka, ja zdecydowanie chciałabym jak Iga, mieć to za sobą i odzyskać swoją dawną sprawność fizyczną-psychiczną :p

To jest właśnie jedno z moich wspomnień w ciąży. Mąż ze Man jeździł na pobrania krwi i potem szliśmy razem na śniadanko :).
    Zdecydowanie się bardziej ze mną cackał niż teraz 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    To jest właśnie jedno z moich wspomnień w ciąży. Mąż ze Man jeździł na pobrania krwi i potem szliśmy razem na śniadanko :).
    Zdecydowanie się bardziej ze mną cackał niż teraz 😁

Aż się za tym tęskni, prawda ? ;)

Ja ogólnie w pierwszej ciąży sobie polegiwałam, eMek wracał z pracy, mył podłogi, okna itd, a teraz robię to wszystko i jeszcze ogarniam roczniaka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:30

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png

Wysłany: 17 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przed pierwszym porodem miał nastawienie „Ty rodzisz - Ty decydujesz”. Nie miał parcia żeby być ale miał takie podejście, ze jeśli ja tego potrzebuje to on będzie. I nie wyobrażam sobie żeby go nie było. Ja miałam problem z właściwym osadem sytuacji, a on do końca myślał trzeźwo. W II fazie porodu był mi bardzo fizycznie potrzebny bo ja końcówkę miałam mega trudna, parłam bez skurczu, praktycznie non stop i mąż, lekarka i położna tez się przy tym natyrały 😁.
    Przed oczywiście tez się łudziłam, ze będzie stał od głowy i nic nie zobaczy. Koniec końców nie chciałabym widzieć tego co on wtedy widział 😁. Ja do dziś żyje w błogiej nieświadomości, nie oglądam żadnych filmików itp.
    Teraz to jest jakby oczywiste, ze on będzie wiec nawet nie poruszamy tego tematu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 17 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Aż się za tym tęskni, prawda ? ;)

Ja ogólnie w pierwszej ciąży sobie polegiwałam, eMek wracał z pracy, mył podłogi, okna itd, a teraz robię to wszystko i jeszcze ogarniam roczniaka :D

No dokładnie 😀.

Dziś musiałam z Julkiem jechać załatwić pare spraw na mieście. Ubrałam go, zakładam buty i wypuściłam go z mieszkania. Poleciał prosto w kałuże 🙄. Omal mnie to nie złamało 😁. Prawie tak jak to, ze w drodze powrotnej, 5 min od domu zasnął mi w samochodzie. Szczęśliwie udało się kontynuować drzemkę już w domu. Teraz siedzę i powinnam coś poogarniac ale zamiast tego delektuje się bloga cisza.

emi2016 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 17 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bilety na koncert na koniec września. Koncert ze dwie h plus cała logistyka na narodowym drugie 2, jak nie więcej. I teraz się zastanawiam czy mi cycki nie eksplodują 😁. Myślicie, ze mnie wpuszcza z laktatorem? 😂

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kupiłam bilety na koncert na koniec września. Koncert ze dwie h plus cała logistyka na narodowym drugie 2, jak nie więcej. I teraz się zastanawiam czy mi cycki nie eksplodują 😁. Myślicie, ze mnie wpuszcza z laktatorem? 😂

Teoretycznie nawet butelek z wodą nie można wnosić, ale może dla matki karmiącej zrobią wyjątek :P

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja po wizycie :) mój szkrab waży 1430 g 😍 wszystko jest ok. Ułożył się główką w dół 😊 teraz wizyty co 3 tygodnie i na następnej ktg!! 😁

Wspaniałości same!

Ania95 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    A niby dlaczego nir można łączyć owoców z nabiałem? Pierwszy raz słyszę i az jestem ciekawa argumentów ;) gdy polaczysz owoce z jogurtem nauralnym lub serkiem wiejskim zmniejsza sie ich IG oczywiscie ma byc to jogurt a nie smietana czyli nabial o nieskiej zawartosci tłuszczu, tłuste potrawy tez potrafia wybic cukier ! Szczerze mowiac z takim wzrostem po posilakch bialkowo tluszczowych trudniej jest sobie poradzić. ..

Podobno wybija cukier bardziej...ale może to jakiś fake. Może to chodziło o mleko a ja sobie wbiłam do głowy, że ogólnie nabiał... żyłam w takim przeświadczeniu .

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po genetycznych. Na szczęście nadal wszystko w porządku. Mały spał i zasłonił się rączkami. Waga prawie 1300, więc trochę gramów przybrał od poniedziałku. Jak zobaczyłam tego małego pucka to po prostu znów się zakochałam ❤

menka2, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, E_linka2, Ania95, emi2016, Niebieska Gwiazda, Mary Magdalena, Limerikowo, Smerfelinka, Vampire, Larissa90 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• menka2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monitor oddechu to jak większość rzeczy bardzo osobista kwestia - przy pierwszym dziecku nie zdecydowała się używać i nie żałuję pomimo, że miałam pożyczony w domu - znam historie, gdzie takie nianie dawały fałszywe alarmy bo np. odpieły się. co bardzo stresowało rodziców.

inna kwestia jest gdy dziecko ma lekarskie wskazania do używania np. wiotkość krtani która przyczynia się do bezdechów. W innym przypadku uważam że nic nie zastąpi czujności rodziców :) a i tak przyznam, że przez pierwszy miesiąc spałam na czujce i przy zapalonym świetle aby widzieć czy córka oddycha :D

plinka89 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ