X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam nadz na koniec tej ciazy
    tyg bardzo mi sie wleka
    uwielbiam wszelkie ruchy synka choc kopie dosc juz mocno, coreczki byly spokojniejsze za to teraz nadrabiaja..

zastanawiam sie czesto jakmoja mama nosila 4ta ciaze na 42l ;-)
    ja od 3 dni ratuje sie kawa z mlekiem by przetrwac dzien do 5.30 i robie sjeste 1h z dziecmi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Tak sie właśnie dopytuje bo ostatnio nowonarodzone dziecko kolezanki w szpitalu zlapalo jakas infekcje układu moczowego. Zdziwilam sie jak to możliwe, ale jak piszesz, ze stosuja takie praktyki to sie nie dziwie...
    teraz bym juz nie pozwolila na takie praktyki jak piszesz
    wiadomo ze umycie 3x wannienki i kapiel 3 bobasow zajelaby wiecej czasu, ale chodzi o zdrowie
    mysle ze 2 corki lapiace po kąpieli akurat temp to trudno mowic o przypadku

tak dzieci maja czesto zapalenie wlasnie drog moczowych przez zla pielegnacje
    moja miala w wieku 4l dopiero bo pecherz przeziebiony
    a jak bylam z Zuza (mlodsza) w szpitalu to 3 niemowlaki z zapal drog mocz, i antybiotyk w pompie na 10dni pobyt zapewniony

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że pytalyscie o żelazo. Biorę Sorbifer trochę ponad miesiąc i wyniki się poprawiły - wyszłam z anemii.
    Ja też biorę sporo lekow: fraxiparine, accard, sorbifer, magnez, witaminy mama dha premium plus, żurawit, B complex i kwas foliowy.

U nas będzie cięcie - bardzo chce, żeby mąż kangurował maluchy - on też tego chce. Mam nadzieję, że się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Przypomniało mi się, że pytalyscie o żelazo. Biorę Sorbifer trochę ponad miesiąc i wyniki się poprawiły - wyszłam z anemii.
    Ja też biorę sporo lekow: fraxiparine, accard, sorbifer, magnez, witaminy mama dha premium plus, żurawit, B complex i kwas foliowy.

A jaki masz teraz poziom hemoglobiny? Zastanawiam sie, od kiedy zaczyna sie anemia i czy moje 11,3 jest naprawde tak niepokojace

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba naprawdę mam ten syndrom wicia gniazda, a myślałam że z tymi fugami wcześniej to raczej przypadek. Dziś od 5:30 nie śpię (nie wiem dlaczego, dziś mam lajtowy dzień żadnych stresów) i co prawda leżę jeszcze w łóżku ale już myślę tylko o tym że jak wstanę to będę przesadzać kwiatki 🙄🤔😅

Mam pytanie do użytkowniczek poduchy z super mami, bo ja ciągle się waham między lidlowa a ta z supermami. Czy ona szelesci? Wiem już że ta z Lidla trochę szelesci i nie przeszkadza mi to, bardziej chodzi mi o porównanie. Z Lidla jest nieco mniejsza i inny kształt, co do ceny to lidlowa 59, supermami 99+kw. Niby nieduża różnica ale z drugiej strony po co przepłacać jak w sumie nie będę używać tak długo już? No i najważniejsze, czy znajdę dla poduchy zastosowanie po porodzie czy od razu sprzedać? Jak wy się na to zapatrujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 06:31

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mam pytanko czy odczuwacie skurcze b-h o jak? Bo.się trochę martwię. Mam ich jakby więcej. I mnie łapią seriami, napinanie z kilkanaście sekund i przerwa, i za chwilę znów. I takich powtórzeń mam z 4,5. I.druga serię miałam teraz wieczorem. Skurcze nie bolą tylko są trochę nieprzyjemne. Czy to jest normalne?
    ja też mam często skurcze seriami, cały brzuch się spina robi twardy, z Anielka miałam tak samo. łapie mnie zazwyczaj wieczorem

kayama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, a jaka Wam na tym etapie ciazy wychodzi na usg ilosc plynu owodniowego (AFI)? U mnie miesiac temu bylo 15,8 dzisiaj 17,5 i zaczynam sobie wkrecac, czy nie zblizam sie do wielowodzia, ktore podobno zaczyna sie od 20... 😕
    ja w obu ciążach 19... mam dużo wód, ponoć taka natura i dlatego brzuch duży

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja byłam tydzień temu w szpitalu i miałam robione pomiary cukrów. Wyniki nie wyszły zbyt wysokie. Nadczo 67..Po posiłkach 70-80
    W nocy poniżej 70.
    Dziś znów wysłano mnie na krzywą i wyniki chyba dobre:
    75
    Po 1h 110
    Po 2 h 86
    A wcześniejsza krzywą to:
    Nadczo : 64
    Po 1h 85
    Po 2h 61

Zmienia mi się czy to nie dziwne?
    Już sama nie wiem czym jest to spowodowane, ale dzisiejsze wyniki chyba w normie więc może i mam ochotę złamać się i zjeść coś słodkiego;)

A trzymasz diete? Jesli tak to poprawa wynikow wlasnie stad wynika

Misi@ lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A jaki masz teraz poziom hemoglobiny? Zastanawiam sie, od kiedy zaczyna sie anemia i czy moje 11,3 jest naprawde tak niepokojace

Baileys, ja miałam hemoglobinę 9,8 i dostałam Tardyferon tylko na miesiąc. Od tamtej pory hemoglobina ponad 11 (ostatnio 11,9) i ginekolog mówi, że jest ok.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj obudziłam się z mokrą plamą na piżamie przy prawym cycku 😅 jak wieczorem ściągam stanik, to też z prawego leci, a z lewego nic 😉

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja miałam ok 12 i dostałam Tardyferon, po miesiącu podskoczyla do 13 i gin mówi ok, dolna granica normy. Lepiej mieć w normie bo krew lepiej natleniona czyli dziecko też.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Miałam 10.4, po lekach poprawiło się na 11.3. Widełki zaczynają się u mnie w labie od 11.2 - więc myślę, że jeszcze przydałoby się zwiększyć liczbę czerwonych krwinek.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień! :)
    We Wrocławiu bezchmurne niebo i cieplutko :)

Próbuję wykrzesać z siebie resztki optymizmu, spanie i noce to ostatnio jakiś koszmar. Jedyna pozycja w jakiej jestem w stanie spać to na wznak, pobudki co godzinę :/ Młodemu nie pasuje żadna pozycja, przez to, że leży od biodra do biodra rozkopuje się albo nogami na jednym boku albo głową i rękami na drugim. Poduszka nie nadąża obracać się ze mną 😂 rano boli mnie cały brzuch jakby był workiem treningowym... Chyba ostatnie miesiące spędzę w salonie na kanapie śpiąc na siedząco 🙄🙄🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Zaglądam na chwilę bo wróciłam do.żywych. Od wczoraj czuje się fatalnie :( Ogólne osłabienie, bóle brzucha i biegunka. Nie wiem czy znów mi coś zaszkodziło czy to zupełnie inna przyczyna. Poczułam się lepiej dziś ok 20 dopiero.
    Niestety Spasmolina nie pomaga na napięty brzuch, mam nawet wrażenie że po no spie było lepiej. Za tydzień mam wizyte prywatna i omówię to z lekarzem, rozważam nawet położenie się na kilka dni do.szpitala jeśli coś to.da.
    Niektóre dziewczyny pisały ze będą tęsknić za brzuszkiem, ja czekam z utęsknieniem na koniec tej ciąży ... Mając nadzieję że dożyję tego końca :) bo.czasami mam wątpliwości.
    Mam pytanko czy odczuwacie skurcze b-h o jak? Bo.się trochę martwię. Mam ich jakby więcej. I mnie łapią seriami, napinanie z kilkanaście sekund i przerwa, i za chwilę znów. I takich powtórzeń mam z 4,5. I.druga serię miałam teraz wieczorem. Skurcze nie bolą tylko są trochę nieprzyjemne. Czy to jest normalne?
    Moim zdaniem wszystko zależy od przypadku.
    Wszędzie piszą,że b-h są normalne i nie ma się czym martwić.
    Moim zdaniem jednak, jeśli są rozwojowe, czyli jest ich z dnia na dzień coraz więcej i powodują twardnienie brzucha na dłużej, warto odwiedzić lekarza. U mnie w najgorszym momencie było ich już kilkanaście w ciągu godziny. Miały właśnie tendencję do pojawiania się coraz częściej. Dobrze,że byłam wtedy pod opieką lekarzy i udało się to wszystko wyciszyć. Twardnienie brzucha powodowało nawet pójście do łazienki. Teraz przy oszczędnym trybie życia, ale chodzącym, miewam ich może ze 3-4 w ciągu dnia i są krótkie.
    Dlatego czasami warto to skonsultować i zadziałać w porę. U mnie szyjka skróciła się w ciągu 6 tyg (w tym czasie) o 0,36. Na szczęście jeszcze jest zapas i jest względnie ok. Zobaczymy jak będzie po kolejnej wizycie.
    Oby brzuszek się uspokoił. Jeśli tabletki nie pomagają,to lekarz zawsze może zmienić leki. Główka do góry.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja miałam ok 12 i dostałam Tardyferon, po miesiącu podskoczyla do 13 i gin mówi ok, dolna granica normy. Lepiej mieć w normie bo krew lepiej natleniona czyli dziecko też.

Też jestem tego zdania. Ja teraz po czasie widzę, że sama odczuwałam tą anemię. Miałam po prostu mniej siły - ale zrzucałam to po prostu na ciąże. Teraz jeszcze przed badaniami, czułam, że jest lepiej i wyniki to potwierdziły.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Próbuję wykrzesać z siebie resztki optymizmu, spanie i noce to ostatnio jakiś koszmar. Jedyna pozycja w jakiej jestem w stanie spać to na wznak, pobudki co godzinę :/ Młodemu nie pasuje żadna pozycja, przez to, że leży od biodra do biodra rozkopuje się albo nogami na jednym boku albo głową i rękami na drugim. Poduszka nie nadąża obracać się ze mną 😂 rano boli mnie cały brzuch jakby był workiem treningowym... Chyba ostatnie miesiące spędzę w salonie na kanapie śpiąc na siedząco 🙄🙄🙄

Domi ja też ostatnio fatalnie sypiam, a trzy ostatnie noce to już jakiś koszmar... Ciągle muszę zmieniać pozycję, a Mały ciągle się wierci i brzuch rano mocno obolały. Do tego dokucza mi spojenie łonowe, zwłaszcza jak wstaję lub zmieniam pozycję. A na dokładkę jeszcze zgaga i mdłości 😂 Już nie wiem, czy śmiać się, czy płakać, bo to jeszcze ponad dwa miesiące. Ale brzuszka i tak będzie mi pewnie brakować ;)

U nas dziś też pięknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 11:14

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sajgon. Tego remontu ktoś nie przeżyje. Drugi dzień z rzędu małż podniósł mi tak ciśnienie że masakra. Dzisiaj rzuciłam w niego myszka z laptopa. Co gorsze.. nie trafiłam. Pojechałam na chwilę na zakupy i tak mnie coś ukłuło z prawej strony i nie wiem co to. Nie krwawię, ale trochę boli mnie podbrzusze. Miała któraś tak?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    U mnie sajgon. Tego remontu ktoś nie przeżyje. Drugi dzień z rzędu małż podniósł mi tak ciśnienie że masakra. Dzisiaj rzuciłam w niego myszka z laptopa. Co gorsze.. nie trafiłam. Pojechałam na chwilę na zakupy i tak mnie coś ukłuło z prawej strony i nie wiem co to. Nie krwawię, ale trochę boli mnie podbrzusze. Miała któraś tak?
    U mnie ostatnio pilot poszedł w ruch :D wiem,że nie jest to najlepsze wyrażenie emocji, ale przynajmniej kłótnia się szybko zakończyła i nie musiałam się dłużej denerwować ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spie jak marzenie... dzis np. od 01:30 do 11:00, z jedną tylko pobudka na siusiu. I wciaz mam durnowate sny, dzis snilo mi sie, ze krecili w Polsce film z Russelem Crowe i bylam jakims operatorem kamery czy cos 😀

A w temacie relacji malzenskich, wczoraj odbylam z eMkiem rozmowe, ze mimo duzej ilosci pracy moglby bardziej "celebrowac" ze mna te ciaze, bo to pewnie nasza jedyna, bo zostaly juz tylko 3 mce, a on cale dnie w pracy lub w domu na kompie (uroki męza z branzy IT). I jak wstalam dzis, to czekala na mnie jajeczniczka, swieze bułeczki i warzywka oraz truskaweczki z targu ❤ Tak ze dziewczyny, miloscia w nich rzucajcie, nie pilotami, bardziej dziala!😀

kayama, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiasy z konferencji laktacyjne w Gdyni. Właśnie jestem po wykładzie Dominiki Wojsz- Mamy lekarz. Bardzo fajny wykład o laktacji #karmiejemwszystko i alergiach u dzieci :)

baileys, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ