WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    czyli ksylitol mogę? my raczej żyjemy na ksylitolu, ja mało słodzę, ale Anielce jakieś racuszki, czy naleśniki.

już dzisiaj starałam się być na diecie, ale jakoś nie umiem się odnaleźć jeszcze... zjadłam śniadanie i za godzinę bułam głodna ;/

Tak ksylitol możesz :) większość dziewczyn na cukrzycowej grupie fb go poleca, ja osobiście nie posiadam, w ogóle nie słodzę. Na początku nie jest łatwo, ale uwierz mi że to kwestia przyzywczajenia. Ogólnie jesz co 2 max 3 h generalnie dużo warzyw ( ale też nie wszystkie w dużej ilości). Ryż brązowy, kasze, ciemne makarony, wszystko pół twardo, ziemniaki nie ubite ( chociaż nie każdy może bo u niektórych wywala cukier), oczywiście mąka pszenna odpada i mięsa smażone panierowane. Wskazany drób i ryby, czasami zjadam inne ale grillowane, duszone, pieczone itd. Jednak trzymam się głównie ryb, indyka, kurczaka. Wszystkie informacje znajdziesz na internecie i napewno wyszkolą Cię na wizycie. Na początku sama byłam przerażona, ale teraz to już pikuś. Nie zawsze udaje mi się mieć te cukry w normie, to jest najabardziej wkurzając. Starasz się a nie zawsze wychodzi. Najważniejsze, że maluch ma wszystko w normie i prawidłowo przyrasta, waga też ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 00:44

Limerikowo, IGA.G lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    my jeszcze mielismy dziwna sytuacje w szpitalu po kapieli ze 2 corki dostaly goraczki
    pierwsza zabrali pod lampy i bylo oka z druga wracalam po tyg na kroplowki na 3 dni bo sluz w kupie na infekcje i nie chciala jesc
    jak wyszlam ze szpitala to jeszcze mowilam mamie ze wypisali ale cos mi mala temp nie trzyma raz ciepla raz wilgotna
    teraz to raczej odmowie kapania w jednej wodzie dla wszystkich dzieci na sali
    sama raz dwa obetre z wlasnej miski cieplej wody z mini dawka gelu

Czy dobrze rozumiem, ze kapia dzieci w 1 misce z woda? Czy to sredniowiecze! U nas myli pod bieżącą woda z kranu dzieciaki.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Kayama,jestem zadowolona z pasa ciążowego.Mam taki podtrzymujący brzuch.Chodze w nim koło 3 do 4 godzin dziennie.Mam duży brzuch i 4latka w domu więc sporo roboty jest.Nakładam go na koszulkę bawełnianą.Wieczorami mniej ciągnie mnie brzuch,miałam też problem z kręgosłupem i teraz jest o niebo lepiej.

A możesz napisać jaki masz ten pas (jakiej firmy itd.)? Też mam już spory brzuch i choć na razie mocno mnie nie ciągnie, to jak się jeszcze powiększy przez najbliższe 3 m-ce może być ciężko. W internecie rozbieżności cenowe są ogromne i zupełnie nie wiem jaki wybrać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    W Medicoverze ten terminy? Ja umówiłam się z dnia na dzień w Wawie. A w ten sam dzień mialam diabetologa online

Medicover w Łodzi to dramat. Ja nie przepadam za lekarzami tutaj. Diabetologa mają jednego na całą łódź i przyjmuje raz w tygodniu :) wolałam lux med - ale pracodawca zmienił. Strasznie służbowo większość lekarzy podchodzi do tematu, rzadko trafi się taki fajniejszy z powołania. Ale trudno. Jak mogę to staram się korzystać, ale łatwo nie jest.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Czy dobrze rozumiem, ze kapia dzieci w 1 misce z woda? Czy to sredniowiecze! U nas myli pod bieżącą woda z kranu dzieciaki.

no wlasnie na sali jest jedna duza wanienka wbudowana obok przewijaka
    albo moje po szczepieniach temp zlapaly albo po kapieli lub ktos byl chory z personelu
    jeszcze opcja ze ktores dziecko cos mialo i woda sie przenioslo
    ciekawszy byl nr ze jednej pani poloznej nie chcialo sie lac wody i przygotowac stanowiska na bobasa chyba jedynego na innej sali i przyniosla go do nas

ja na takie manewry z wlasnym bym sie nie zgodzila
    no nic co porod to czl madrzejszy
    wiadomo ze malenstwo w pierwszych dobach jest b wrazliwe

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    my jeszcze mielismy dziwna sytuacje w szpitalu po kapieli ze 2 corki dostaly goraczki
    pierwsza zabrali pod lampy i bylo oka z druga wracalam po tyg na kroplowki na 3 dni bo sluz w kupie na infekcje i nie chciala jesc
    jak wyszlam ze szpitala to jeszcze mowilam mamie ze wypisali ale cos mi mala temp nie trzyma raz ciepla raz wilgotna
    teraz to raczej odmowie kapania w jednej wodzie dla wszystkich dzieci na sali
    sama raz dwa obetre z wlasnej miski cieplej wody z mini dawka gelu

O, u nas kąpali pod kranem normalnie nad umywalką, w bieżącej wodzie... teraz chyba w innym szpitalu będę rodzić, więc nie wiem jak będzie, ale dobrze wiedzieć i pilnować tego

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Tak ksylitol możesz :) większość dziewczyn na cukrzycowej grupie fb go poleca, ja osobiście nie posiadam, w ogóle nie słodzę. Na początku nie jest łatwo, ale uwierz mi że to kwestia przyzywczajenia. Ogólnie jesz co 2 max 3 h generalnie dużo warzyw ( ale też nie wszystkie w dużej ilości). Ryż brązowy, kasze, ciemne makarony, wszystko pół twardo, ziemniaki nie ubite ( chociaż nie każdy może bo u niektórych wywala cukier), oczywiście mąka pszenna odpada i mięsa smażone panierowane. Wskazany drób i ryby, czasami zjadam inne ale grillowane, duszone, pieczone itd. Jednak trzymam się głównie ryb, indyka, kurczaka. Wszystkie informacje znajdziesz na internecie i napewno wyszkolą Cię na wizycie. Na początku sama byłam przerażona, ale teraz to już pikuś. Nie zawsze udaje mi się mieć te cukry w normie, to jest najabardziej wkurzając. Starasz się a nie zawsze wychodzi. Najważniejsze, że maluch ma wszystko w normie i prawidłowo przyrasta, waga też ok.
    wlaśnie ja ogolnie zdrowo się odżywiam, może dlatego też nie tyj jakoś mocno ostatnio. mam 6kg na plusie. słodyczy nie jem, raczej warzywa, kasze, ale lubie też sosy i tego chyba nie można... wczoraj wydrukowałam sobie przykładowe obiady i dam rade :) gorzej z tym częstym jedziniem bo z tym muszę się pilnować, i z tym posiłkiem przed snem, bo ja jem ok 18 i później już nic

Sylvka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    jak rodziłam w 2017 to nie kąpali w ogole, chyba że na życzenie mamy. ponoc lepiej nie kąpać, Anielka kąpana dopiero w domu w 9 dobie życia bo tyle leżałyśmy w szpitalu. sama oczyściła się z mazi płodowej bardzo ładnie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuję o 12:30 :)

Mam pytanie do Was. Czy Wasi faceci chodzą z Wami za każdym razem do ginekologa? 😅 mój jest co miesiąc ze mną i się zastanawiam czy to normalne 😛

OlaWi, Applejoy, Niezapominajka5, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Mam pytanie do Was. Czy Wasi faceci chodzą z Wami za każdym razem do ginekologa? 😅 mój jest co miesiąc ze mną i się zastanawiam czy to normalne 😛
    Mój chodzi w miarę mozliwosci :) Nie był tylko na dwóch pierwszych potwierdzających ciążę no i teraz na ostatniej też nie, bo nie mógł się urwać z pracy.
    Ale myślę, że jak najbardziej normalne ;) W gabinecie na ogół widzę, że wchodzą pary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 08:41

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

mój chodził prawie na każdą wizytę, na każde usg obowiązkowo ;p ale teraz nie ma czasu na to, zostaje z Anielką w domu, wizyty ustawiam wieczorami, nawet nie udało mu się na usg pojechac ;/ bo akurat Aniela nam chorowała i nie mieliśmy z kim jej zostawić czy podrzucić. moze na początku czerwca na usg się uda

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

To jest super! Chodźcie razem :) w końcu to wasze dzieciątko a nie tylko twoje 😘😘 chyba że nie możecie to już inna sprawa :)

Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż organizuje pracę tak, że zawsze zdąży do tego ginekologa :D ostatnio był 5 min przed moim wejściem :P widzę, że mu daje to radość, bardzo się cieszy na te wizyty, więc skoro nie tylko my tak we dwójkę cały czas chodzimy, to będę go dalej zabierać :D jak obserwuję przed gabinetem to różnie pary wchodzą. Czasem sama babka, a facet czeka, czasem razem, a czasem facet wchodzi na samo usg, a nie jest obecny podczas reszty wizyty.

Applejoy, baileys, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo, z tym kapaniem w jednej wodzie to jakiś dramat! Ja rozumiem 20 lat temu, ale teraz?

Ja w szpitalu nie zgodziłam się na kąpanie młodego, a pielęgniarki patrzyły na mnie jak na jakiegoś obleszka i w karcie wypisowej wpisali w zaleceniach: kapać codziennie 😁.

IGA.G, E_linka2, Chimera, Ania95 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na zwykle wizyty nie chodzi w ogóle, a na usg był dopiero 2 razy. Zostaje w domu z Julkiem. Na jeszcze jedno usg chciałabym pójść razem z Julkiem, może za miesiąc się uda.

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Limerykowo, z tym kapaniem w jednej wodzie to jakiś dramat! Ja rozumiem 20 lat temu, ale teraz?

Ja w szpitalu nie zgodziłam się na kąpanie młodego, a pielęgniarki patrzyły na mnie jak na jakiegoś obleszka i w karcie wypisowej wpisali w zaleceniach: kapać codziennie 😁.
    u nas w szpitalu nawet nie proponowali w pierwszych dobach kąpieli, dopiero jak długo się zostawało to pytali czy wykąpać dziecko. ale położne same mówiły, że lepiej w domu wykąpać dopiero. tak samo zabrobiły obcinania paznokci dzieciom i inne zabiegi które mogą narazić dziecko na złapanie jakiejś bakterii ze szpitala

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 jak masz taką potrzebę a mąż radochę to czemu nie. Mi mój na normalnych wizytach jest zupełnie niepotrzebny, jeździ ze mną jak ma wtedy wolny czas, wozi na badania krwi ale bez wchodzenia na wizytę :) był na pierwszych prenatalnych, połówkowych, we wtorek idzie ze mną na usg 3 trymestru, jemu to wystarcza, mi też :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to poruszę temat wspólnego rodzenia, jak się Wasi partnerzy zapatrują na obecność przy pełnym porodzie? Chcą być czy niekoniecznie? :)

My ustaliliśmy, że mój mąż będzie mógł wyjść w dowolnym momencie drugiej fazy porodu i wrócić jak już nasz Wielbłąd przejdzie przez ucho igielne 😂 bez żalu i pretensji. A Wy jakie macie podejście?

OlaWi, Frida91, Bobby29, Nacha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Hahaha o matko, ale się uśmiałam 😂

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A tak w ogóle, to poruszę temat wspólnego rodzenia, jak się Wasi partnerzy zapatrują na obecność przy pełnym porodzie? Chcą być czy niekoniecznie? :)

My ustaliliśmy, że mój mąż będzie mógł wyjść w dowolnym momencie drugiej fazy porodu i wrócić jak już nasz Wielbłąd przejdzie przez ucho igielne 😂 bez żalu i pretensji. A Wy jakie macie podejście?

Mój chce być przy mnie cały czas i się obraża jak mówię, że może zaczeka na zewnątrz 😅 haha ale ja tak sobie żartuję, bo bardzo chcę, żeby był przy mnie przez cały poród. Ustaliliśmy tylko, że nie zagląda w krocze ☺

IGA.G lubi tę wiadomość

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ