X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dzieki dziewxzyny za odp. Lekarz naraziw tez nie kazal sie martwic. Jest jedna petelka na szyji i jedna tak jakby po skosie cialka

Większy problem jest gdy na pępowinie zrobi się supełek.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to owinięcie pępowiną widać na zwykłym usg?

• werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dzień dobry:)

Mam pytanko , morfologie robi się na czczo czy niekoniecznie ? Zawsze robiłam na czczo, ale dziś obudziłam się głodna jak wilk i zastanawiam się czy mogę jednak cis zjeść 🤔

Robicie morfologie i badanie moczy co miesiąc?

Ja zawsze jestem na czczo. I robie co miesiąc morfologie i mocz.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dostałam właśnie sms-a, że z kartą smyka do 15.06 dodatkowe 23% rabatu na ubrania i buty, łączy się z wyprzedażą :)

Wczoraj sobie właśnie założyłam kartę :)

Domi_tur, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Podejrzewam, że jak włączy Dopplera, to wtedy widzi jak mu ta pępowina pulsuje na czerwono i niebiesko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:25

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a na jaki rozmiar kupować kombinezon na jesień, i czy na zimę kupić drugi grubszy? Czy jesień jeszcze bez kombinezonu? Bo ja się nie znam :) A w promocjach się opłaca bo generalnie one są drogie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Myślę,że tak.U mnie widział gin bez certyfikatów na dość dobrym sprzęcie.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:26

Misi@, kayama, Agagusia lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Słuchajcie a na jaki rozmiar kupować kombinezon na jesień, i czy na zimę kupić drugi grubszy? Czy jesień jeszcze bez kombinezonu? Bo ja się nie znam :) A w promocjach się opłaca bo generalnie one są drogie.
    ja mam ze trzy rodzaje kombinezonów, bo lubie po prostu :) jesien mozna i w kurteczce i cieplych spodenkach ale kombinezon nakłada sie szybciej :) co do rozmiarów ja szykuje 68/74 na jesień. wszystko zależy od wielości maluszka i przede wszystskim pogody, kiedy zacznie się chłodna jesień :)

ps i rozmiarówki producenta, bo hm ma małe rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:00

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kombinezony można kupić w ciuchu albo komisach za dobrą cenę, bo ceny w sklepach są przytłaczające. może na promocji sie uda, ale też ciężko trafić z rozmiarem. ja kupiłam w maju w smyku kurtke na zime dla Anielki za 50 zl, ale takie dużej dziewczynie już łatwiej z wyprzedzeniem kupić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wczoraj wydalam miliony monet w Newbie, a Wy piszecie o Smyku... Mąż mnie zabije jak zobaczy kolejnego kuriera 😀 Przed chwila pozegnalam pana z Pocztexu, bo przywiozl wlasnie zamowienie ze Smyka z ubieglego tyg. 😂

Zamowilam karuzele do łozeczka z projektorem Canpol Babies (ladna i wcale nie chamsko rozowa), pieluchy bambusowe Texpol i creme de la creme mojej wyprawki, czyli BabyBjorna.

Cudny ten bujaczek, mialam kaca moralnego zamawiajac go, ze taka pierdoła tyle kasy, ale jest wspanialy 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d129ad7845.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8a5bb3a4d.jpg

Smerfelinka, kayama, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Kayma dobre wiesci. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej ;)
    Domi dzieki za info. My mamy kartę, a w Luboniu jest outlet smyka więc może jak łączą się te rabaty to namówię mezusia na zakupy ;)
    Jeśli chodzi o opalanie to ja nigdy nie lubiłam. Zresztą jak to mówi moja sis ja nie mam jasnej karnacji tylko przezroczysta 😂 ja zawsze powtarzam, że porcelanowa po moim pradziadku który miał tytuł hrabiego 😁
    Mam też trochę piegow i wiecie co uwielbiam to...choć widzę, że niektórzy dziwnie na moja bladosc patrzą.. aha i tak jestem z nich dumna zwłaszcza z piegow;)

Jedynym mankamentem są moje za grube łydki. Nie mogę ich zgubić wręcz jak cw. To chyba mam większe.. No ale co z nie można mieć wszystkiego A mój mąż i tak uważa, że są piękne. Zresztą on uważa, że jestem piękna nawet po ustaniu z łóżka z tłustym włosami więc daje mi to trochę do myslenia🤔
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:19

Bobby29, plinka89 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Julkowi nie założyłam chyba nigdy kombinezonu 😁. Miałam kilka od kuzynki ale nam się nie sprawdzały. Na podróże samochodem uzywalismy kurtki bo łatwiej zdjąć w samochodzie. Na spacery praktycznie nie chodziliśmy bo Julek akurat mial etap, ze w wózku dostawał spazmów. A jak już się czasem zdażyło to miałam śpiwór do wózka.
    Zobaczymy jak to będzie teraz :)

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opalania tez wole mieć delikatna opalenizne.

Chimera tez kupuje nutridrinki. Nawet teraz w ciąży czasami kupuje. Właśnie zamówiłam na gemini rzeczy wyprawkowe i te buteleczki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam ze trzy rodzaje kombinezonów, bo lubie po prostu :) jesien mozna i w kurteczce i cieplych spodenkach ale kombinezon nakłada sie szybciej :) co do rozmiarów ja szykuje 68/74 na jesień. wszystko zależy od wielości maluszka i przede wszystskim pogody, kiedy zacznie się chłodna jesień :)

ps i rozmiarówki producenta, bo hm ma małe rzeczy

HM ma male rzeczy? Ja jak wczoraj wyciagnelam rampersy 56 to byly wielkie jak na polroczne dziecko 😉 Moze to zalezy od produktu, bo bluza i spodenki 62 z tego samego zamowienia, ale z innej linii są mniejsze od tych rampersow

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Zauważyłam, że zaczynają mi przy tym gorącu puchnąć stopy (chociaż po wczorajszym moczeniu w miednicy z zimną wodą jakby wróciły do normy). Postanowiłam więc kupić sobie sandały z paskiem na rzep albo klamerkę. Kurde nie myślałam że to będzie taki problem. Ostatecznie kupiłam jakieś takie brzydkie materiałowe, bo kompletnie nie było wyboru.

Też mam ten problem :/ od kilku dni chodzę ze spuchniętymi stopami, ale mi nic nie pomaga... Dzisiaj rano nie mogłam trampek założyć. O moich balerinach mogę zapomnieć 😂 totalnie się skurczyły 😂 zostają mi sandały 😅

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chimera tez kupuje nutridrinki. Nawet teraz w ciąży czasami kupuje. Właśnie zamówiłam na gemini rzeczy wyprawkowe i te buteleczki.
    Ja chyba zacznę kupować już i teraz, bo przez ten upał mam taki słaby apetyt, a takiego nutridrinka zimnego z lodówki, to myślę, że bym wypiła choćby na siłę.

U nas na szkole rodzenia nawet położna polecała żeby kupić ze 2-3 - można w czasie porodu się posilić albo po, bo w końcu jest to spory wysiłek.

werni lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dostałam właśnie sms-a, że z kartą smyka do 15.06 dodatkowe 23% rabatu na ubrania i buty, łączy się z wyprzedażą :)
    Cholerka! Ja nie mam karty, a szkoda, bo to o wiele więcej rabatu, a właśnie chciałam kilka rzeczy jeszcze w smyku zamówić.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Cholerka! Ja nie mam karty, a szkoda, bo to o wiele więcej rabatu, a właśnie chciałam kilka rzeczy jeszcze w smyku zamówić.
    a nie da się online założyć na szybko karty?

Ja własnie sie teraz zastanawiam czy nie zamówic jeszcze kombinezonu na zime ale totalnie nie wiem w jaki rozmiar celowac

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurcze, wczoraj wydalam miliony monet w Newbie, a Wy piszecie o Smyku... Mąż mnie zabije jak zobaczy kolejnego kuriera 😀 Przed chwila pozegnalam pana z Pocztexu, bo przywiozl wlasnie zamowienie ze Smyka z ubieglego tyg. 😂

Zamowilam karuzele do łozeczka z projektorem Canpol Babies (ladna i wcale nie chamsko rozowa), pieluchy bambusowe Texpol i creme de la creme mojej wyprawki, czyli BabyBjorna.

Cudny ten bujaczek, mialam kaca moralnego zamawiajac go, ze taka pierdoła tyle kasy, ale jest wspanialy 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d129ad7845.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8a5bb3a4d.jpg

Karuzela fajna taka by mi pasowała do wystroju pokoju :) A jaką cena?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ