X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dzieki dziewxzyny za odp. Lekarz naraziw tez nie kazal sie martwic. Jest jedna petelka na szyji i jedna tak jakby po skosie cialka

Większy problem jest gdy na pępowinie zrobi się supełek.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to owinięcie pępowiną widać na zwykłym usg?

• werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dzień dobry:)

Mam pytanko , morfologie robi się na czczo czy niekoniecznie ? Zawsze robiłam na czczo, ale dziś obudziłam się głodna jak wilk i zastanawiam się czy mogę jednak cis zjeść 🤔

Robicie morfologie i badanie moczy co miesiąc?

Ja zawsze jestem na czczo. I robie co miesiąc morfologie i mocz.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dostałam właśnie sms-a, że z kartą smyka do 15.06 dodatkowe 23% rabatu na ubrania i buty, łączy się z wyprzedażą :)

Wczoraj sobie właśnie założyłam kartę :)

Domi_tur, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Podejrzewam, że jak włączy Dopplera, to wtedy widzi jak mu ta pępowina pulsuje na czerwono i niebiesko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:25

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a na jaki rozmiar kupować kombinezon na jesień, i czy na zimę kupić drugi grubszy? Czy jesień jeszcze bez kombinezonu? Bo ja się nie znam :) A w promocjach się opłaca bo generalnie one są drogie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Myślę,że tak.U mnie widział gin bez certyfikatów na dość dobrym sprzęcie.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:26

Misi@, kayama, Agagusia lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Słuchajcie a na jaki rozmiar kupować kombinezon na jesień, i czy na zimę kupić drugi grubszy? Czy jesień jeszcze bez kombinezonu? Bo ja się nie znam :) A w promocjach się opłaca bo generalnie one są drogie.
    ja mam ze trzy rodzaje kombinezonów, bo lubie po prostu :) jesien mozna i w kurteczce i cieplych spodenkach ale kombinezon nakłada sie szybciej :) co do rozmiarów ja szykuje 68/74 na jesień. wszystko zależy od wielości maluszka i przede wszystskim pogody, kiedy zacznie się chłodna jesień :)

ps i rozmiarówki producenta, bo hm ma małe rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:00

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kombinezony można kupić w ciuchu albo komisach za dobrą cenę, bo ceny w sklepach są przytłaczające. może na promocji sie uda, ale też ciężko trafić z rozmiarem. ja kupiłam w maju w smyku kurtke na zime dla Anielki za 50 zl, ale takie dużej dziewczynie już łatwiej z wyprzedzeniem kupić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wczoraj wydalam miliony monet w Newbie, a Wy piszecie o Smyku... Mąż mnie zabije jak zobaczy kolejnego kuriera 😀 Przed chwila pozegnalam pana z Pocztexu, bo przywiozl wlasnie zamowienie ze Smyka z ubieglego tyg. 😂

Zamowilam karuzele do łozeczka z projektorem Canpol Babies (ladna i wcale nie chamsko rozowa), pieluchy bambusowe Texpol i creme de la creme mojej wyprawki, czyli BabyBjorna.

Cudny ten bujaczek, mialam kaca moralnego zamawiajac go, ze taka pierdoła tyle kasy, ale jest wspanialy 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d129ad7845.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8a5bb3a4d.jpg

Smerfelinka, kayama, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Kayma dobre wiesci. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej ;)
    Domi dzieki za info. My mamy kartę, a w Luboniu jest outlet smyka więc może jak łączą się te rabaty to namówię mezusia na zakupy ;)
    Jeśli chodzi o opalanie to ja nigdy nie lubiłam. Zresztą jak to mówi moja sis ja nie mam jasnej karnacji tylko przezroczysta 😂 ja zawsze powtarzam, że porcelanowa po moim pradziadku który miał tytuł hrabiego 😁
    Mam też trochę piegow i wiecie co uwielbiam to...choć widzę, że niektórzy dziwnie na moja bladosc patrzą.. aha i tak jestem z nich dumna zwłaszcza z piegow;)

Jedynym mankamentem są moje za grube łydki. Nie mogę ich zgubić wręcz jak cw. To chyba mam większe.. No ale co z nie można mieć wszystkiego A mój mąż i tak uważa, że są piękne. Zresztą on uważa, że jestem piękna nawet po ustaniu z łóżka z tłustym włosami więc daje mi to trochę do myslenia🤔
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:19

Bobby29, plinka89 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Julkowi nie założyłam chyba nigdy kombinezonu 😁. Miałam kilka od kuzynki ale nam się nie sprawdzały. Na podróże samochodem uzywalismy kurtki bo łatwiej zdjąć w samochodzie. Na spacery praktycznie nie chodziliśmy bo Julek akurat mial etap, ze w wózku dostawał spazmów. A jak już się czasem zdażyło to miałam śpiwór do wózka.
    Zobaczymy jak to będzie teraz :)

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opalania tez wole mieć delikatna opalenizne.

Chimera tez kupuje nutridrinki. Nawet teraz w ciąży czasami kupuje. Właśnie zamówiłam na gemini rzeczy wyprawkowe i te buteleczki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam ze trzy rodzaje kombinezonów, bo lubie po prostu :) jesien mozna i w kurteczce i cieplych spodenkach ale kombinezon nakłada sie szybciej :) co do rozmiarów ja szykuje 68/74 na jesień. wszystko zależy od wielości maluszka i przede wszystskim pogody, kiedy zacznie się chłodna jesień :)

ps i rozmiarówki producenta, bo hm ma małe rzeczy

HM ma male rzeczy? Ja jak wczoraj wyciagnelam rampersy 56 to byly wielkie jak na polroczne dziecko 😉 Moze to zalezy od produktu, bo bluza i spodenki 62 z tego samego zamowienia, ale z innej linii są mniejsze od tych rampersow

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Zauważyłam, że zaczynają mi przy tym gorącu puchnąć stopy (chociaż po wczorajszym moczeniu w miednicy z zimną wodą jakby wróciły do normy). Postanowiłam więc kupić sobie sandały z paskiem na rzep albo klamerkę. Kurde nie myślałam że to będzie taki problem. Ostatecznie kupiłam jakieś takie brzydkie materiałowe, bo kompletnie nie było wyboru.

Też mam ten problem :/ od kilku dni chodzę ze spuchniętymi stopami, ale mi nic nie pomaga... Dzisiaj rano nie mogłam trampek założyć. O moich balerinach mogę zapomnieć 😂 totalnie się skurczyły 😂 zostają mi sandały 😅

• Chimera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chimera tez kupuje nutridrinki. Nawet teraz w ciąży czasami kupuje. Właśnie zamówiłam na gemini rzeczy wyprawkowe i te buteleczki.
    Ja chyba zacznę kupować już i teraz, bo przez ten upał mam taki słaby apetyt, a takiego nutridrinka zimnego z lodówki, to myślę, że bym wypiła choćby na siłę.

U nas na szkole rodzenia nawet położna polecała żeby kupić ze 2-3 - można w czasie porodu się posilić albo po, bo w końcu jest to spory wysiłek.

werni lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dostałam właśnie sms-a, że z kartą smyka do 15.06 dodatkowe 23% rabatu na ubrania i buty, łączy się z wyprzedażą :)
    Cholerka! Ja nie mam karty, a szkoda, bo to o wiele więcej rabatu, a właśnie chciałam kilka rzeczy jeszcze w smyku zamówić.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Cholerka! Ja nie mam karty, a szkoda, bo to o wiele więcej rabatu, a właśnie chciałam kilka rzeczy jeszcze w smyku zamówić.
    a nie da się online założyć na szybko karty?

Ja własnie sie teraz zastanawiam czy nie zamówic jeszcze kombinezonu na zime ale totalnie nie wiem w jaki rozmiar celowac

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurcze, wczoraj wydalam miliony monet w Newbie, a Wy piszecie o Smyku... Mąż mnie zabije jak zobaczy kolejnego kuriera 😀 Przed chwila pozegnalam pana z Pocztexu, bo przywiozl wlasnie zamowienie ze Smyka z ubieglego tyg. 😂

Zamowilam karuzele do łozeczka z projektorem Canpol Babies (ladna i wcale nie chamsko rozowa), pieluchy bambusowe Texpol i creme de la creme mojej wyprawki, czyli BabyBjorna.

Cudny ten bujaczek, mialam kaca moralnego zamawiajac go, ze taka pierdoła tyle kasy, ale jest wspanialy 😍

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d129ad7845.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd8a5bb3a4d.jpg

Karuzela fajna taka by mi pasowała do wystroju pokoju :) A jaką cena?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ