Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Dzidzia się mocno rusza, skacze na wszystkie strony, fajnie bo zywotna tylko trochę to nieprzyjemne już na tym etapie
Położona główka w dół, plecki z lewej.
U mnie tez sie pobudza, szczególnie wieczorami. Wczoraj nawet zaczelam sobie wkrecac czy czasem nie dzieje sie cos zlego 🙈 -
My tez jak Domi byliśmy wczoraj nad woda i powiem Wam, ze po południu w cieniu bylo całkiem przyjemnie, osmiele sie powiedzieć, ze jak zawialo od wody to nawet chlodnawo
A to prawda co Domi pisze o opalaniu, bo mnie tez brazowi nawet w cieniu
Jutro tez wybieramy sie do południa, na obiecany dla córki piknik!
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Racja, od lat ciemna opalenizna kojarzy mi się z takimi pomarszczonymi, wysuszonymi na wiór babciami na plaży, w kolorze lakierobejcy "ciemny orzech" 😂 patrzysz i nie wiesz ile ma lat, bo mąż całkiem rześki
Motto życiowe mojego męża brzmi: „Stary facet nie jest tak stary jak stara baba” 😂Kalija, Domi_tur, Misi@, Agagusia, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej!
Witam się z placu bojuDziś i jutro ekipa stolarska, a od soboty Mężuś działa z remontem! W końcu się dzieje
Ale mnóstwo mam teraz rzeczy na głowie i chociaż czytam Was na bieżąco, to ciągle brakuje czasu, żeby przysiąść na chwilę i coś napisać.
Domi, Plinka ależ Wam zazdroszczę tych wypadów nad wodę! Ja się kiszę w mieszkaniu. Mieliśmy w czerwcu jechać gdzieś na weekend, a tu się wszystko opóźniło i raczej nic z tego, bo w lipcu to już się nie odważę.
Bobby bardzo się cieszę, że Malutka rośnie i mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach, żeby Was za długo nie męczyli i wypuścili z konkretnymi informacjami
Ja nie mogę uwierzyć, że to już 34 tc leci, a za miesiąc Leoś będzie donoszonyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 10:45
Misi@, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
ja w ciazy boje sie duzej ekspozycji slonecznej czuje od razu podwyz.puls.biore acard 150.w tejciazy walcze z zylakami.mowilam juz mezowi by po pologu zbieral na zabieg
oczyw krem 50 ja i dzieci
slonce musi byc dosc mocne bo pod kostiumem tez czasem pieg wyskoczy
takze o 12 zabieram dzieci na obiad i sjestaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 10:26
-
W pielęgnacji nic nie zmieniłam wiec to podrażnienie to ewidentnie pot bo kiedyś tak miałam zawsze po ostrym treningu
Moja pielęgnacja wyglada tak, ze jak mam makijaż to zmywam go balsamem olejowym, ściągam konjackiem i myje twarz delikatna pianka. Jak nie mam makijażu to tylko pianka. Potem tonik na zmianę resibo lub clochee a następnie krem z nacomi najczęściej. Na dzień podobnie tylko krem z resibo lub alkemie.
Może teraz nie powinnam mimo braku makijażu omijać mycia olejem bo może ta pianka sobie z tym potem nie radzi 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 10:34
[/url]
-
Ja też z tych co na słońcu nie siedzą, takie leczenie i smażenie w ogóle do mnie nie przemawia, nawet z książką czy krzyżówką wolę się schować w cień. Mój gin na ostatniej wizycie mnie przestrzegał, że jakbym gdzieś wyjeżdżała, to mam się nie wystawiać za wiele na słońce, zwłaszcza brzucha, bo dziecko nie ma jeszcze "systemu termoregulacji" (jakoś tak to nazwał).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:24
Frida91, joan85 lubią tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny czy ktorejs dzieciaczek jest owiniety pepowia? Co lekarz na to? Wczoraj na wiz waga rowno 2kg i ze moze byc duzy, ale mi sie wydaje ze jest ok, co myslicie?
teraz sa duze szanse ze jesli sie bobas obwinie to i odwinie bo ma jeszcze miejsce
ja mam scan 21go po polud.zobaczymy jak tam wagowo bo moj mniejszy zdecydowanie od Waszych Skarbow.27+0 bylo 970g
obecnie ruchy staja sie troche dokuczliwe, intensywne i czasem nieprzyjemne bo lozysko na tylnej scianie -
Ja teraz byłam kilka dni nad morzem, w ciąży się nie opalam a i tak złapało mnie słońce pomimo, że nie było skwaru i byłam wysmarowana filtrami w tym 50 na twarz.
Widziałam starsze otyłe Panie na plaży opalajace swoje wałeczki na heban i zastanawiałam się po co one to robią?
Pamiętam jak moja babcia, bardzo elegancka i szczupła kobieta, 20 lat temu pojechała z nami nad wodę to siedziała w cieniu, w zwiewnej sukience i krytycznym spojrzeniem omiatała smażące się na słońcu swoje rówieśniczki. Babcia zmarła w wieku 82 lat a wyglądała na po 60-tce. Moja mama z kolei kocha słońce, nie smaruje się filtrami bo myśli, że opalenizna ją odmładza i że wygląda sexi🙈 nie da sobie wytłumaczyć. Oczywiście skutek jest całkowicie odwrotny. -
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny czy ktorejs dzieciaczek jest owiniety pepowia? Co lekarz na to? Wczoraj na wiz waga rowno 2kg i ze moze byc duzy, ale mi sie wydaje ze jest ok, co myslicie?
W zeszły piątek usłyszałam od mojego gina,że dziecko owinięte pępowiną.Dodał,że co druga kobitka tak ma.Jeśli delikatne owinięte to zwykle się o ty nie mówi.Mi powiedział,bo ja ztych co lubią wiedzieć.Jeśli się nie odwinie to po 35 tyg ktg 3 razy w tygodniu.Potem doktorek poszedł na urlop,a wczoraj na usg zapomniałam zapytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 10:51
-
nick nieaktualnySłuchajcie kremy z filtrem 50 działają tak samo jak np 20, 30 tylko dłużej więc nie ma się co dziwić że słonko nas łapie nawet przy "takiej ochronie- 50".
Ta promka w Smyku rewelka. Jutro może się przejdę stacjonarnie ale dziś już zamówiłam bluzę i ogrodniczki na 68 i taki pajac z kapturkiem/kombinezon 74. Nie mogłam sie powstrzymać zwłaszcza że za to zapłace 61zł
Nie wiem jak u was będzie działało ale ja musiałam w koszyku (jak już byłam zalogowana) usunąć nr swojej karty i dodać na nowo bo mi nie doliczało rabatu 23%. -
unas szelki z pepowiny bylyb duzym problemem
na resusytacje, brak krzyku oddechu sinawy kolor skory i 5pkt tylko
corka byla na neonatologii na kontrole oddechu
potem straszne kolki do 4.5mca i niespanie oprocz 5h w nocy i 30m8n w ciagu dnia
bardzo byla niespokojna i placzliwa.mi plecy juz wysiadaly o 2ej w nocy,do tego klopoty z jedzeniem
jesc nam zaczela po 14mcu,ratowal nas kisiel
nie licze pielgrzymek po lekarzach wszedzie ta sama diagnoza ze niedotlenienie
za to teraz widac ze rozwija sie normalnie, pieknie je
ufam ze 3 bobas juz zadnego takiego numeru nie wywinie
a my mielismy rehab metoda bobath prawej raczki bo byla w przykurczu co zauwazylam tam wlasnie gdzie pepowina sie zaciesnila
potem rehab juz sama robilam:rozciaganie raczki, wanna i duza pilka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 11:04
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Kurde, a ja nic z ciuszków nie potrzebuje 😭
Drzewko ja też, ale chyba się złamię 😂 Promocja super 😁OlaWi lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml