Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Tez oczywiście odpaliłam kalkulator i mi wyszło 91 😱. Na polowkowym u Lipy w opisie badania mam 82 a wg kalkulatora 94. Spora rozbieżność. Może nie bawmy się w lekarzy i nie zagladajmy tam 😁
Ja właśnie nie zagladne... Wole przespac noc spokojnie. Chociaż nie wiem jak to będzie, bo strasznie mi dzis ciezko. Mala okropnie kopie, do tego mam wrażenie, ze jak tylko wstaje z pozycji lezacej badz siedzacej to sie zaraz posiusiam... Pewnie tak juz do konca ciazy... -
Niebieska Gwiazda wrote:W połowie maja syn był przeziębiony,miał katar,trochę kaszlał.Zaraził mnie,Miałam katar,bolało mnie gardło,kaszlałam i bolał mnie brzuch na samej górze i samym dole od kaszlu.Dr twierdzi,że ciężko zarazić dziecko bo jest dużo barier ochronnych,ale czasem się zdarza.Na usg tydzień temu wyszła hiperechokardia płuc.Potem dostałam antybiotyk i ciągnę do dziś.Dziś miałam usg i płuca czyste.Czy na prawdę maluch był chory nie dowiem się nigdy.
Jestem w grupie z dużymi dziećmi.31+6 i 2320g.Dr zasugerował powtórzenie krzywej glukozy.Co o tym myślicie?Miałam krzywą robioną w 16 i 24 tygodniu ciąży a to obciąża organizm.W zeszłym tygodniu robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5.30 normy 4.80-6.
Aha czyli do konca nie wiadomo jak to bylo, a wola pewnie zapobiegac. Ja w każdym razie na kolejnej wizycie bede kazala dokładnie obejrzeć plucka po tej mojej infekcji.
Co do cukrow, to u mnie tez dzieci duze, a krzywe idealne. Nikt mi do tej pory nie kazal powtarzac cukrów... -
Kciuki za dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się, już coraz blizej, za parę tygodni dzieciaczki bedą bezpieczne
Frida, a jak mąż pojedzie sam to będziesz miała opiekę? Jak lekarz dał zielone światło i Ty też masz ochotę jechać to ja bym się nie zastanawiała tylko jechała, szybciej czas zleci, może nie będziesz tyle rozmyślać
Dziś miałam USG 3 trymestru i duże te Wasze dzieciaczki, mój młodzieniec szacunkowo ma 1730, lekarka stwierdziła że akurat na ten tydzień ciąży, nawwet nie patrzę na centyle bo po co mam się stresowaćwidocznie taka jego uroda, jego siostra urodziła się w 36tc i ważyła 2400, a tydzień wcześniej na wizycie lekarz szacował jej wagę na 2900, więc wiecie, to tylko pomiary, a jak jest naprawdę dowiemy się dopiero jak urodzimy
plinka89, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Marcelina85, Smerfelinka, Ania95, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Myszka właśnie nie mamy tu żadnej rodziny więc tym bardziej nie uśmiecha mi się samej tak siedzieć. Mam parę znajomych ale wiadomo że to nie to samo i jak będę schizować to mi nikt tak nie przemowi do rozsądku
W ostateczności wrócimy w sobotę jakbym miała tam siedzieć jak na szpilkach a może wlasnie będzie ok i trochę lepiej się poczuję jak pobedziemy w większym towarzystwie.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:Jak miałam dziś usg to gin powiedział,że są dwa rodzaje siatek precentylowych.W jednej się nie mieszczę,a w drugiej jesteśmy na 94 precentylu.
Jesli dobrze kojarzę to ty sie i tak na cc szykujesz, prawda? W którym tygodniu planuja Ci robic czy czekasz na akcje spontaniczna? -
plinka89 wrote:Jesli dobrze kojarzę to ty sie i tak na cc szykujesz, prawda? W którym tygodniu planuja Ci robic czy czekasz na akcje spontaniczna?
Nie,chciałam VBAC.Myślałam o porodzie indukowanym w 38tyg.Dziecko ma dużą głowę z usg 35+3,a ja jutro zaczynam 33tydzień,więc mogę zapomniec.Będę robić usg za 2tyg i w 37tyg.Zobaczę co doktorek na to powie.Cc też brałam pod uwagę i jeśli tak się skończy to też chce po stymulacji na skurczach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 22:18
-
Frida, jak nie masz tu rodziny to ja bym tym bardziej jechała, jakby (tfu, tfu) coś się miało stać to stanie się jak będziesz na wyjeździe albo jak będziesz sama. Ale my przecież wiemy że nic się nie stanie, gin dał zielone światło a jakby miał wątpliwości to przecież by Ci powiedział
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Bobby daj znać
Dziś byłam w 5 10 15 przeceny są -50% i 70%
I w New yorkerze sukienkę hiszpanke kupiłam.
Byłam jeszcze w biedrze to kasjerka zawołała żebym przeszła z zakupami na początek. Jeszcze mnie obsluzyla przed starsza panią
Mały od dwóch dni w dzień mało się rusza ale bardziej aktywny jest pod wieczór.OlaWi, OlaWi, Bobby29, baileys lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! No więc tak, generalnie źle nie jest. Mała dziś wymierzona na 1326g (30tc+1), nadal mniejsza (zwłaszcza obwód brzuszka jest do tyłu, pozostałe pomiary też do tyłu ale nieco mniej) i według tych kalkulatorów lekarzowych to jest to 9 percentyl (mam na opisie że to jest wg Hadlock, czyli pewnie jakaś tam norma czy standard). Trochę mnie to dziwi bo mam na karcie opisu informacje, że wiek ciąży wg USG to 29tc+3, a ja jestem 30tc+1 więc w sumie różnica minimalna, no ale jednak mam wskazanie do wizyty u dr Kajdy ponownie za dwa tygodnie, bo ona chce sprawdzić wzrastanie w tych samych warunkach (ten sam lekarz, ten sam sprzęt). Z zaleceń to mam żyć normalnie i się nie martwić bo najprawdopodobniej taka uroda małej, ale mierzyć ciśnienie i zwracać uwagę na ruchy, i jak coś nie tak to od razu do szpitala. Poza pomiarami to wszystko jest prawidłowe, przepływy bardzo dobre. Więc niby jest ok, a przynajmniej nie ma powodów do paniki póki co. Wiem że pomiarow od innego lekarza na innym aparacie nie powinno się porównywać, ale dokładnie 2tygodnie temu waga małej oszacowana była na 940g, teraz na 1326, a to znaczy że przez dwa tygodnie przybrała niemal 400g. Jaki by ten margines błędu nie był - ważne że rośnie. A to znaczy że kontynuuję dietę odkurzaczowa, trudno, na odchudzanie przyjdzie czas - szkoda tylko że ten upał nie sprzyja apetytowi, a mój i bez upałów nie był jakiś spektakularny. Jeszcze raz dziękuję za kciuki!
Ania95, Frida91, Marcelina85, baileys, Smerfelinka, Limerikowo, plinka89, Niebieska Gwiazda, Chimera, Panna_Justyna, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Niezapominajka5, kayama, IGA.G, OlaWi, werni, Agagusia, Misi@, Anhydra lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnywerni wrote:Bobby daj znać
Dziś byłam w 5 10 15 przeceny są -50% i 70%
I w New yorkerze sukienkę hiszpanke kupiłam.
Byłam jeszcze w biedrze to kasjerka zawołała żebym przeszła z zakupami na początek. Jeszcze mnie obsluzyla przed starsza panią
Mały od dwóch dni w dzień mało się rusza ale bardziej aktywny jest pod wieczór.
Uwielbiam hiszpanki, zwłaszcza w taką pogodę! Ja w HM robiąc ostatnie zamówienie dla Młodej zamówiłam tę i jest zajebiaszcza, bardzo polecam
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0615508001.htmlwerni lubi tę wiadomość