X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Rzucił hasło,że data porodu 14.08. Tak naprawdę,to nie wiem co miał na myśli,bo od razu weszłam mu w słowo.
    Masz całkowitą rację jeśli chodzi o wyznaczenie daty porodu podczas usg genetycznego. Wtedy wszystko było ok i pokryło się z datą, którą podał mi lekarz biorąc pod uwagę transfer :)
    Tylko teraz te wymiary są po prostu do tyłu.
    Pocieszał mnie,że nie wszystkie dzieci rodzą się duże i np. jego córa ważyła 2700 i była normalnym, donoszonym dzieckiem. Tyle,że nie można faktu wagi na tym etapie zbagatelizowac i trzeba to wszystko sprawdzić, jeśli dziecko nadal będzie do tyłu.
    Także albo jutro wracam do domu z dobrymi wiesciami, albo będę zwiedzać profamilie. Dobrze,że to już jutro..

Dokladnie Tak jest, mam nadzieję że twoja mała nadrobi trochę i ogólnie okaże się że taka uroda naszych maluchów. Ale sprawdzić trzeba. Trzymaj się! Ja też się coraz bardziej stresuję przed wizytą. Mam o 20.

Niezapominajka5, Smerfelinka lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Niezapominajka trzymam mocno kciuki za dobre wieści! Dawajcie znać co u was. Trochę to pocieszające że ktoś ma podobnie i że przepływy też macie ok. Więc może tak po prostu bywa.

Na tej stronie jest taki kalkulator centyli, lekarze też z niego korzystają
    https://medicinafetalbarcelona.org/calc/

Nasze dzieciaczki.mogą być mniejsze centylowo niż wynika z tej tabelki która tu krążyła na forum,bo lekarze pewnie oceniają to na podstawie wszystkich parametrów, obwodu główki, brzuszka i kości udowej a nie tylko wagi.

Bobby29, Niezapominajka5, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, dzięki za link 😙

Sprawdziłam mojego i też spadł w centylach :P teraz 57 centyl, a na wcześniejszej wizycie 79 :P

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 ale na nadal jest w miarę pośrodku więc chyba nie ma czym się martwić ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ania95 ale na nadal jest w miarę pośrodku więc chyba nie ma czym się martwić ;)

Tak, nadal jest ok, więc się nie martwię :) oby już więcej nie spadał :P

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dokladnie Tak jest, mam nadzieję że twoja mała nadrobi trochę i ogólnie okaże się że taka uroda naszych maluchów. Ale sprawdzić trzeba. Trzymaj się! Ja też się coraz bardziej stresuję przed wizytą. Mam o 20.
    Trzymam kciuki za wizytę &&&
    Koniecznie daj znać po :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kalkulator z linka jest jakiś dziwny. Mi wyszedł podczas wizyty 35 percentyl, a wg tego jest to 18 :/ Myślę, że nie ma co się sugerować i dodatkowo stresować :) choć właśnie się zestresowalam 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez oczywiście odpaliłam kalkulator i mi wyszło 91 😱. Na polowkowym u Lipy w opisie badania mam 82 a wg kalkulatora 94. Spora rozbieżność. Może nie bawmy się w lekarzy i nie zagladajmy tam 😁

plinka89 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny nie chciałam was stresować:P Ale wiem że lekarze z tego korzystają i na stronie mamaginekolog też jest odnośnik do tego :P
    Te centyle to też w sumie tylko statystyka a przecież każdy jest inny...
    Mi z kolei wychodzi 8 percentyl 4tyg temu a po wczorajszym pomiarze 5 percentyl czyli nie jest to jakiś mega spadek chyba... Tylko w tych tygodniach tak źle to brzmi. Choć niby czytałam że do 2 tyg rozbieżności to jeszcze nie wielki problem a tylko wskazanie do obserwacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:16

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ja właśnie jak wczoraj popralam to zaczelam sie zastanawiac czy tych najmniejszych od razu nie dac córce dla lalek :D

Niebieska Gwiazdo - a co ty mialas za infekcje? Tak podpytyje bo ja ostatnio tez bylam chorowita, ale wszyscy lekarze jak 1 maz twierdzą, ze to nie ma wpływu na dzidzie

W połowie maja syn był przeziębiony,miał katar,trochę kaszlał.Zaraził mnie,Miałam katar,bolało mnie gardło,kaszlałam i bolał mnie brzuch na samej górze i samym dole od kaszlu.Dr twierdzi,że ciężko zarazić dziecko bo jest dużo barier ochronnych,ale czasem się zdarza.Na usg tydzień temu wyszła hiperechokardia płuc.Potem dostałam antybiotyk i ciągnę do dziś.Dziś miałam usg i płuca czyste.Czy na prawdę maluch był chory nie dowiem się nigdy.
    Jestem w grupie z dużymi dziećmi.31+6 i 2320g.Dr zasugerował powtórzenie krzywej glukozy.Co o tym myślicie?Miałam krzywą robioną w 16 i 24 tygodniu ciąży a to obciąża organizm.W zeszłym tygodniu robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5.30 normy 4.80-6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    W zeszłym tygodniu robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5.30 normy 4.80-6.

Norma hemoglobiny glikowanej zaczyna sie od 4,8%? Ale to dla ciazy czy jak? Bo robilam w tym tyg to badanie w labie Diagnostyki i mam wynik 4,7%. Obok mam napisaną norme 4-6%...

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Norma hemoglobiny glikowanej zaczyna sie od 4,8%? Ale to dla ciazy czy jak? Bo robilam w tym tyg to badanie w labie Diagnostyki i mam wynik 4,7%. Obok mam napisaną norme 4-6%...

Nie wiem jakie są normy dla ciężarnych.Najdziwniejsze jest to,że też robiłam w labie Diagnostyki i mam podana norme 4.8-6

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Tez oczywiście odpaliłam kalkulator i mi wyszło 91 😱. Na polowkowym u Lipy w opisie badania mam 82 a wg kalkulatora 94. Spora rozbieżność. Może nie bawmy się w lekarzy i nie zagladajmy tam 😁

U mnie to samo, z kalkulatora wychodzi 79 percentyl, a lekarz na badaniu tydzien temu wskazal 53 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie wiem jakie są normy dla ciężarnych.Najdziwniejsze jest to,że też robiłam w labie Diagnostyki i mam podana norme 4.8-6

Az spojrzalam w swoje wczesniejsze wyniki - zawsze robie krew w Diagnostyce, bo mam tam znizke i zawsze dla hemoglobiny glikowanej mam norme 4-6%. Robilam to badanie dotad 3 razy i wyniki mialam 5,2 potem 4,9 najnowszy 4,7. Gin nigdy nie zglaszal uwag.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys normy widocznie zależą od labolatorium.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Nic konkretnego nie mówił, tylko że nieźle rośnie i chyba mu służy moja dieta ;) (jestem na niskotluszczowej) sprawdzał jeszcze wyniki krzywej, by się upewnić, że to nie cukrzyca. Powiedział też, że jak dalej tak będzie rósł, to to kolejne wskazanie do cc.

Fajnie masz z tym zlobkiem, przynajmniej do tej 14 możesz odpoczywać. Ja walczę od rana z przerwą na drzemkę;)

no wlaśnie u nas też padło słowo cc, więc będę walczyła o indukcję porodu. w marcu jak poszłam na l4 biłam się z myślami, czy rezygnować ze żłobka, ale Anielka uwielbia tam chodzić, i cieszę się, że ją zostawiłam :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja na 99 percentylu...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co trzeba kliknąć w tym kalkulatorze żeby wyliczyć perycentyl? Miałam iść dwa tygodnie temu i wiem tylko że mała jest bliżej górnej granicy.

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Co trzeba kliknąć w tym kalkulatorze żeby wyliczyć perycentyl? Miałam iść dwa tygodnie temu i wiem tylko że mała jest bliżej górnej granicy.
    Tam jest zakładka percentyl dla 3 trymestru i wpisuje się dokładnie tydzień i wagę dziecka. Jest też opcja z podaniem tych wszystkich wymiarów ale niestety nie wiem co tam.podać bo nie znam tych skrótów...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poszłam do Kappahla... 🙈 Znizki bardzo spoko - 2-pak pajacow po 40 zl, sukieneczka 50 zl, 2-pak opasek 18 zl.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/344d1f3e716c.jpg

Przyszlo mi tez zamowienie z HM, bardzo fajna jakosc rampersow. Zestaw bluza i spodenki rowniez polecam, w promocji jedna czesc wychodzi jakies 22 zl. Wzielam tym razem na 62, bo mam same male ciuszki i jak mi dziecie duze wyjdzie, to nie bede miala w co ubrac.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f59a95dad035.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 21:27

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, OlaWi, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ