Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Rzucił hasło,że data porodu 14.08. Tak naprawdę,to nie wiem co miał na myśli,bo od razu weszłam mu w słowo.
Masz całkowitą rację jeśli chodzi o wyznaczenie daty porodu podczas usg genetycznego. Wtedy wszystko było ok i pokryło się z datą, którą podał mi lekarz biorąc pod uwagę transfer
Tylko teraz te wymiary są po prostu do tyłu.
Pocieszał mnie,że nie wszystkie dzieci rodzą się duże i np. jego córa ważyła 2700 i była normalnym, donoszonym dzieckiem. Tyle,że nie można faktu wagi na tym etapie zbagatelizowac i trzeba to wszystko sprawdzić, jeśli dziecko nadal będzie do tyłu.
Także albo jutro wracam do domu z dobrymi wiesciami, albo będę zwiedzać profamilie. Dobrze,że to już jutro..
Dokladnie Tak jest, mam nadzieję że twoja mała nadrobi trochę i ogólnie okaże się że taka uroda naszych maluchów. Ale sprawdzić trzeba. Trzymaj się! Ja też się coraz bardziej stresuję przed wizytą. Mam o 20.Niezapominajka5, Smerfelinka lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby, Niezapominajka trzymam mocno kciuki za dobre wieści! Dawajcie znać co u was. Trochę to pocieszające że ktoś ma podobnie i że przepływy też macie ok. Więc może tak po prostu bywa.
Na tej stronie jest taki kalkulator centyli, lekarze też z niego korzystają
https://medicinafetalbarcelona.org/calc/
Nasze dzieciaczki.mogą być mniejsze centylowo niż wynika z tej tabelki która tu krążyła na forum,bo lekarze pewnie oceniają to na podstawie wszystkich parametrów, obwodu główki, brzuszka i kości udowej a nie tylko wagi.Bobby29, Niezapominajka5, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Bobby29 wrote:Dokladnie Tak jest, mam nadzieję że twoja mała nadrobi trochę i ogólnie okaże się że taka uroda naszych maluchów. Ale sprawdzić trzeba. Trzymaj się! Ja też się coraz bardziej stresuję przed wizytą. Mam o 20.
Koniecznie daj znać poBobby29 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Hehe dziewczyny nie chciałam was stresować
Ale wiem że lekarze z tego korzystają i na stronie mamaginekolog też jest odnośnik do tego
Te centyle to też w sumie tylko statystyka a przecież każdy jest inny...
Mi z kolei wychodzi 8 percentyl 4tyg temu a po wczorajszym pomiarze 5 percentyl czyli nie jest to jakiś mega spadek chyba... Tylko w tych tygodniach tak źle to brzmi. Choć niby czytałam że do 2 tyg rozbieżności to jeszcze nie wielki problem a tylko wskazanie do obserwacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:16
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
plinka89 wrote:Ja właśnie jak wczoraj popralam to zaczelam sie zastanawiac czy tych najmniejszych od razu nie dac córce dla lalek
Niebieska Gwiazdo - a co ty mialas za infekcje? Tak podpytyje bo ja ostatnio tez bylam chorowita, ale wszyscy lekarze jak 1 maz twierdzą, ze to nie ma wpływu na dzidzie
W połowie maja syn był przeziębiony,miał katar,trochę kaszlał.Zaraził mnie,Miałam katar,bolało mnie gardło,kaszlałam i bolał mnie brzuch na samej górze i samym dole od kaszlu.Dr twierdzi,że ciężko zarazić dziecko bo jest dużo barier ochronnych,ale czasem się zdarza.Na usg tydzień temu wyszła hiperechokardia płuc.Potem dostałam antybiotyk i ciągnę do dziś.Dziś miałam usg i płuca czyste.Czy na prawdę maluch był chory nie dowiem się nigdy.
Jestem w grupie z dużymi dziećmi.31+6 i 2320g.Dr zasugerował powtórzenie krzywej glukozy.Co o tym myślicie?Miałam krzywą robioną w 16 i 24 tygodniu ciąży a to obciąża organizm.W zeszłym tygodniu robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5.30 normy 4.80-6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 18:34
-
nick nieaktualnyNiebieska Gwiazda wrote:W zeszłym tygodniu robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5.30 normy 4.80-6.
Norma hemoglobiny glikowanej zaczyna sie od 4,8%? Ale to dla ciazy czy jak? Bo robilam w tym tyg to badanie w labie Diagnostyki i mam wynik 4,7%. Obok mam napisaną norme 4-6%... -
baileys wrote:Norma hemoglobiny glikowanej zaczyna sie od 4,8%? Ale to dla ciazy czy jak? Bo robilam w tym tyg to badanie w labie Diagnostyki i mam wynik 4,7%. Obok mam napisaną norme 4-6%...
Nie wiem jakie są normy dla ciężarnych.Najdziwniejsze jest to,że też robiłam w labie Diagnostyki i mam podana norme 4.8-6 -
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:Tez oczywiście odpaliłam kalkulator i mi wyszło 91 😱. Na polowkowym u Lipy w opisie badania mam 82 a wg kalkulatora 94. Spora rozbieżność. Może nie bawmy się w lekarzy i nie zagladajmy tam 😁
U mnie to samo, z kalkulatora wychodzi 79 percentyl, a lekarz na badaniu tydzien temu wskazal 53 😉 -
nick nieaktualnyNiebieska Gwiazda wrote:Nie wiem jakie są normy dla ciężarnych.Najdziwniejsze jest to,że też robiłam w labie Diagnostyki i mam podana norme 4.8-6
Az spojrzalam w swoje wczesniejsze wyniki - zawsze robie krew w Diagnostyce, bo mam tam znizke i zawsze dla hemoglobiny glikowanej mam norme 4-6%. Robilam to badanie dotad 3 razy i wyniki mialam 5,2 potem 4,9 najnowszy 4,7. Gin nigdy nie zglaszal uwag.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Nic konkretnego nie mówił, tylko że nieźle rośnie i chyba mu służy moja dieta
(jestem na niskotluszczowej) sprawdzał jeszcze wyniki krzywej, by się upewnić, że to nie cukrzyca. Powiedział też, że jak dalej tak będzie rósł, to to kolejne wskazanie do cc.
Fajnie masz z tym zlobkiem, przynajmniej do tej 14 możesz odpoczywać. Ja walczę od rana z przerwą na drzemkę
no wlaśnie u nas też padło słowo cc, więc będę walczyła o indukcję porodu. w marcu jak poszłam na l4 biłam się z myślami, czy rezygnować ze żłobka, ale Anielka uwielbia tam chodzić, i cieszę się, że ją zostawiłam -
MartaMartaMarta wrote:Co trzeba kliknąć w tym kalkulatorze żeby wyliczyć perycentyl? Miałam iść dwa tygodnie temu i wiem tylko że mała jest bliżej górnej granicy.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyNie wytrzymałam i poszłam do Kappahla... 🙈 Znizki bardzo spoko - 2-pak pajacow po 40 zl, sukieneczka 50 zl, 2-pak opasek 18 zl.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/344d1f3e716c.jpg
Przyszlo mi tez zamowienie z HM, bardzo fajna jakosc rampersow. Zestaw bluza i spodenki rowniez polecam, w promocji jedna czesc wychodzi jakies 22 zl. Wzielam tym razem na 62, bo mam same male ciuszki i jak mi dziecie duze wyjdzie, to nie bede miala w co ubrac.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f59a95dad035.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 21:27
Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, OlaWi, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość