Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny, czy w związku z upałami lub etapem ciąży zauważyliście jakaś zmianę w swoich włosach? Bo moje jakoś bardzo mało się przetłuszczają ostatnio, nie miałam nigdy problemów z tym, i nawet jak chodziłam do pracy kiedy dbałam o to żeby zawsze świeżo i ładnie wyglądały, to mogłam myć co 3ci dzień - z tym że ten trzeci dzień to już potraktowane suchym szamponem i spięte, ale były ok. A teraz nawet tydzień mogę nie myć i nadal wyglądają ok - poza tym że mi nieświeżo to bym mogła ich nie myć. Myślicie że to bardziej z pogodą związane czy z hormonami? Co do skóry to nie zauważyłam większego przesuszenia, raczej podobnie jak zwykle (czyli normalnie w kierunku suchej).
Mam tak właśnie z włosami od ok. 2 tyg. Na upartego moglabym myc 1 raz w tygodniumi się wydaje, ze to hormony, bo wtedy nie bylo tak cieplo.
-
Sylvka wrote:Hej wszystkim
Ja mam dużo rozmiarów 80 czyli na kiedy to będzie dobre? 😂 na za rok?
Hahaha! Moja jak miala 2 latka to nosila 80 jeszcze. To wszystko zalezy od firmy, fasonu. Teraz ma 2,5 lat a w szafie rozpietosc od 86 do 98... Ostatnio w reserved jej szorty kupilam 86, to taka szeroka guma, ze jej z pupki spadaja. Teraz w dodatku przu tych upalach malo je jak na nia, wiec jeszcze sie okaze ze do tych 80 wroce :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:42
joan85, Sylvka lubią tę wiadomość
-
Generalnie pozniej im wiedzę rozmiary tym dzieciaki je dluzej nosza. Moj młody ma prawie 4 lata, z tym ze drobny jest. I nosi 92-98. W 80 to pamietam ze Ok roku weszliśmy i conajmniej z 6 miesiecy, jak nie dluzej nosil.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
plinka89 wrote:Mam tak właśnie z włosami od ok. 2 tyg. Na upartego moglabym myc 1 raz w tygodniu
mi się wydaje, ze to hormony, bo wtedy nie bylo tak cieplo.
No proszę, to ja mam to samo) Myje raz w tygodniu bo mi sie czesciej nie chce o nie ma potrzeby. Szok. Normalnie przed ciąża mylam co 2, 3 dni.
-
nick nieaktualnyWlasnie jem kolacje - placuszki bananowe. O 23:15. A potem płacz, ze 9 kg na plusie😂 Ucze męza gotowac, a on sie aktywizuje dopiero o takich godzinach, wiec nie mam wyjscia i jem. Ale skubany dobre zrobil, mi gorsze wychodza 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e10998349ed.jpg
Limerikowo, joan85, Smerfelinka, Chimera, Agagusia, Kalija lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Wlasnie jem kolacje - placuszki bananowe. O 23:15. A potem płacz, ze 9 kg na plusie😂 Ucze męza gotowac, a on sie aktywizuje dopiero o takich godzinach, wiec nie mam wyjscia i jem. Ale skubany dobre zrobil, mi gorsze wychodza 😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e10998349ed.jpg
Właśnie skończyłam jeść omlet przygotowany przez małża. Z serem żółtym, camembertem i szynka. I tez nie dziwi +12 na wadze 😁[/url]
-
Pochwale się Wam, ze zasiadłam dziś do nauki 😁. Idzie jak po grudzie, ale rozkręcam się. W weekend mam zjazd powtórkowy i chciałabym choć cześć przerobić .Ale jutro znów pewnie upały mnie dojada i zasiądę o 20 🙄.
Idę się myć i spać. Jutro z rana śmigam do labu bo w pon wizyta u gin. W poniedziałek wyjeżdżamy na urlop wiec się cieszę, ze ta wizyta mi tak przypadła - będę spokojniejsza o wyjazd.
Dobrej nocy Dziewczyny!Bobby29, baileys, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
A ja dziś na kolację podwójna porcję chłodnika z jajkiem wciągnęłam, i teraz przed snem mam ochotę jeszcze na coś. Pewnie zjem trochę truskawek bo mam ochotę na coś soczystego ale będę musiała pogodzić się z faktem że częściej na siusiu w nocy będę wstawać niz zwykle♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyJa mam jutro wizyte u gina. Niby mocno sie nie stresuje, bo tydzien temu bylismy na usg III trym i bylo wszystko ok, ale miewam od kilku dni znow meczace, ciagnace bóle krocza i wole, zeby to nie bylo jakies rozejscie spojenia łonowego czy cos w tym stylu... 😕
Maja lubi ojcowskie gotowanie, fika jak koziołek po placuszkach. Bobby, my bylismy o 21 w Tesco, bo zapragnelam wlasnie truskawek 😀Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dziewczyny, mam wrażenie że Młody dzisiaj zrobił jakiś dziwny manewr. Pomijam, że od rana nie ma kwadransa żeby się nie wiercił, ale czuję bardzo mocne ruchy, uderzenia przy prawym biodrze. Skoro ostatnio był głową w dół, a jeszcze wczoraj nogami bił w żołądek to nie rozumiem co tu się wydarzyło... W ogóle ten nadmiar ruchów jest dla mnie niepokojący :p
Moja też dzisiaj taka aktywna cały dzień, może to ta burzowa pogoda... Normalnie czuję ruchy po głównych posiłkach i w nocy, nie częściej niż co 2h,a dzisiaj rusza się nonstop.
Ja też mam tak z włosami. Zwykle musiałam myć codziennie, na początku ciąży co 2-3 dni, w drugim trymestrze spokojnie wytrzymywały 5 dni, a teraz nawet tydzień.
Moje stopy nie pachną, ale w upały są na nich widoczne grube żyły.
Bobby29 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
baileys wrote:Ja mam jutro wizyte u gina. Niby mocno sie nie stresuje, bo tydzien temu bylismy na usg III trym i bylo wszystko ok, ale miewam od kilku dni znow meczace, ciagnace bóle krocza i wole, zeby to nie bylo jakies rozejscie spojenia łonowego czy cos w tym stylu... 😕
Maja lubi ojcowskie gotowanie, fika jak koziołek po placuszkach. Bobby, my bylismy o 21 w Tesco, bo zapragnelam wlasnie truskawek 😀
Mnie też boli krocze od paru dni.Sprawdzali w szpitalu spojenie łonowe i stanęło na tym,że miednica się rozrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 02:27
-
Mam pytanie do Mam cukrzycowych.Jako,że dziecko duże badają mnie w kierunku cukrzycy glukometrem.Przed obiadem,dwie godziny po obiedzie,dwie godziny po kolacji wyniki wahają się między 118-123.Zmartwił mnie wynik na czczo 96.Kolacje zjadłam o 21 a badanie miałam o 6 rano.Macie jakieś wskazówki by obniżyć poziom glukozy na czczo?Wiem,że temat temat pojawia się już kolejny raz ale nie pamiętam.
-
zielonooka7 wrote:Ja mam kilka ciuszkow na 50, z pierwsza corka sie przydaly, bo urodzila sie akurat 50 cm a w rozmiarze 56 plywala doslownie.
Weszlam na smyka, zalozylam karte po czym stwierdzilam, ze nic mi nie potrzeba tak na prawde i wyszlam ze stronyMam az nadto ubran po 1 corce a druga ma zapas co najmniej do zimy wlacznie z kombinezonami.