X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mam pytanie do Mam cukrzycowych.Jako,że dziecko duże badają mnie w kierunku cukrzycy glukometrem.Przed obiadem,dwie godziny po obiedzie,dwie godziny po kolacji wyniki wahają się między 118-123.Zmartwił mnie wynik na czczo 96.Kolacje zjadłam o 21 a badanie miałam o 6 rano.Macie jakieś wskazówki by obniżyć poziom glukozy na czczo?Wiem,że temat temat pojawia się już kolejny raz ale nie pamiętam.
    ja niestety nie pomoge bo mam podobnie, po posiłkach cukry super (nawet jak sobie pozwoliłam zjeść coś słodkiego np loda) a na czczo mam 99-115 ;/ diabetolog kazał to za przeproszeniem olać, trzymać dietę. mimo trzymania diety, jedzenia późno kolacji, nie jedzienia kolacji, kombinacji róznych cukier na czczo zły

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Hej wszystkim :)
    Ja mam dużo rozmiarów 80 czyli na kiedy to będzie dobre? 😂 na za rok?

Syn 80 nosił jak miał rok.86,92,98 co pół roku.Teraz ma 4lata i nosi 110 i 116.

Sylvka lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Moja też dzisiaj taka aktywna cały dzień, może to ta burzowa pogoda... Normalnie czuję ruchy po głównych posiłkach i w nocy, nie częściej niż co 2h,a dzisiaj rusza się nonstop.

Ja też mam tak z włosami. Zwykle musiałam myć codziennie, na początku ciąży co 2-3 dni, w drugim trymestrze spokojnie wytrzymywały 5 dni, a teraz nawet tydzień.

Moje stopy nie pachną, ale w upały są na nich widoczne grube żyły.

Marcelina dokładnie tak samo odczuwam ruchy, nie częściej niż co dwie godziny i zazwyczaj po posiłku, choć czasami zdarzy jej się bez. W nocy dwa razy, koło 24-1am i później nad ranem jak wstaje na siku. Zasatanawialam się czy to ok, zapytałam nawet o to dr Kajdy bo mam czujnie obserwować czy coś się przypadkiem nie zmienia w jej aktywności, i w odpowiedzi usłyszałam że jeżeli od początku tak było to znaczy że taka właśnie jest aktywność malucha i to jest ok.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja w tym smyku jednak nic nie kupiłam wczoraj. Wkurzyłam się bo mimo tego że byłam zalogowana to rzeczy które dodałam sobie wcześniej do koszyka mi posuwało, a nie chciało mi się już tego przegladac- nie znoszę jak sklepy tego nie przechowują. Może jeszcze zrobie drugie podejście. Zorientowałam się że na 62 tak naprawdę przyda mi się jedynie jakies sukienkobody i że 3szt body z długim rękawem, więc nie pali się :)

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nie wyspałam przez burze w nocy. Od 3 do 6 nie mogłam zasnąć. Przysnełami o 7 obudził się Dziedzic. Ale wreszcie jest trochę chłodniej! Ładnie mam się na gorze przewietrzylo. Na pare godzin starczy :).

Siedzę właśnie w labie i maja jakaś awarie :/.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ciężka noc. O północy jakiś gościu wyładowywał meble pod kamienica naprzeciwko. Idealna pora na przeprowadzki. O 2 obudziłam się głodna, więc zjadłam serek wiejski, a że w mieszkaniu słabo się wietrzy, to siadłam z tym na balkonie. Generalnie całą noc mi było gorąco, a gdzieś w oddali grzmiało, ale tylko straszyło burzą i czuję że dziś znów będzie upał. Wieczorem znów zaczęły mi puchnąć stopy i wydaje mi się, że dłonie też trochę. Muszę jechać dziś z autem na przegląd, więc mam zamiar poczekać w salonie z książką, bo na pewno mają klimę ;)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mój Klusek też wczoraj szalał cały dzień, praktycznie bez przerw. Aż się zastanawiałam, czy to aby na pewno jest ok, bo to jednak też jakaś zmiana. Zobaczę, jak będzie dzisiaj i najwyżej zapytam położną, bo po południu mam szkołę rodzenia.

Ale Wam zazdroszczę gotujących mężczyzn ;) Mój niestety sam w kuchni niewiele zrobi, raczej pomaga mnie i chociaż ja uwielbiam gotować/piec itp., to czasem mi się marzy, że i on coś upichci. Może kiedyś się doczekam :D

U mnie prawie całą noc wiało, grzmiało i lało, ale mieszkanie tak nagrzane, że nawet nie za bardzo się wychłodziło, bo okien nie mogliśmy zostawić otwartych na ościerz... I też się nie wyspałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:28

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    u nas to samo, ja się zastanawiam komu to pozniej pooddawać ;p mam nawet z metkami, wtedy szalalam z zakupami, teraz jestem ostrożna i malo co kupuje nowego. w sumie z ubranek to tylko body w lidlu na krotki p

A nie chcesz tych najmniejszych zostawic coreczce dla lalek? Ja tak przegladalam to kilka będzie w sam raz!
    A reszte moze sprzedam w paczkach na allegro lub olx, moze lepsze zostawie jakby znajomi chcieli dla ewentualnych dziewczynek w przyszłości. Jednak nie wiem kiedy to będzie, a wkurza mnie ilosc kartonow na strychu :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja niestety nie pomoge bo mam podobnie, po posiłkach cukry super (nawet jak sobie pozwoliłam zjeść coś słodkiego np loda) a na czczo mam 99-115 ;/ diabetolog kazał to za przeproszeniem olać, trzymać dietę. mimo trzymania diety, jedzenia późno kolacji, nie jedzienia kolacji, kombinacji róznych cukier na czczo zły

Dlaczego nie wprowadzi insuliny na noc przy takich wartościach? Ja odkąd mam insulinę nie ma problemu z cukrem na czczo ani ketonami. Nie muszę kombinować, moja głowa jest spokojna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:47

wiki2 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo, u nas dzisiaj dużo spokojniej, ale ewidentnie Mały zrobił wczoraj jakiś manewr bo brzuch podniósł mi się do góry, wcześniej opierał się na wzgórku a teraz jest wysoko :/ odwołali wczoraj moją wizytę w Luxmedzie bo lekarka się pochorowała, następna dopiero za dwa tygodnie, zastanawiam się czy się nie wybrać w przyszłym tyg gdzieś prywatnie.

W przyszłym tyg mam też już ostatni dzwonek do szczepienia na krztusiec, muszę się umówić do internisty i to ogarnąć. A Wy się szczepicie?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wyspałam, jak zwykle u teściów... Najpierw słyszałam telewizor, przeszkadzało mi światło migające przez szybę w drzwiach, potem zgaga, a nad ranem skurcze łydek. Ogólnie było miło i bez spięć, ale jutro chciałabym już wrócić do domu, bo właśnie wyszło, że jutro znowu mają gości, więc znowu nie pośpię.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadę do przyjaciółki, w końcu nic nie kupiłam na upominek bo wczoraj najpierw leżałam z migreną, a potem jak czacha przestała mi pękać po tabsach leżałam z mózgowa ameba próbując się nie rozpłynąć. Dziś będę miała chwilę po przyjeździe to pójdę do galerii może coś na szybko kupię. A jak nie to trudno, ciocia raz przyjedzie bez upominku 😛

Moja dzisiaj dała mi powód do stresu.. bo zbierałam się na ten autobus (żeby pojechać samochodem mój mózg musiałby być mniej zgąbczony bo to jednak 4h jazdy) a mała nic się ruszała. Nawet po śniadaniu, ani po prysznicu gdzie celowo lalam brzuch na przemian ciepła i letnią wodą. Już napisałam do przyjaciółki że zamiast na autobus dotrę na ip, ale w metrze trochę się rozruszala. Przed wyjściem jeszcze wygrzebałam mój detektor i wykrył mi standardowe tętno małej ok 140, więc ciut mi lepiej, ale i tak jest to odchylenie jakieś od normy bo zawsze po śniadaniu dokazywala a niby teraz każde odchylenie od normy ma mnie alarmować. Dzisiaj będę uważnie obserwować i najwyżej pojadę na ip. Wczoraj moja standardowo się ruszała, ani mniej ani więcej. Moje ogólne przemyślenia są takie, że cholera gdyby mi ktoś powiedział kiedyś że ciaza to AŻ TYLE stresu to bym sceptycznie stwierdziła "nie sądzę". Wiedziałam że oczywiście to normalne że się człowiek martwi czy wszystko ok, ale wydaje mi się że ja to się stresuję duzo częściej niż ustawa przewiduje, i to na każdym etapie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:23

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się ruszają dzieci - stres, za dużo się ruszają - stres...

Dostałam właśnie sms, że moja paczka ze Smyka czeka w paczkomacie... To chyba rekord prędkości 😁

Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mało się ruszają dzieci - stres, za dużo się ruszają - stres...

Dostałam właśnie sms, że moja paczka ze Smyka czeka w paczkomacie... To chyba rekord prędkości 😁

Niestety, ale my matki wariatki już tak mamy 😂 i tak już do końca naszych dni... gdy mój jest nadmiernie aktywny też włącza się tryb dochodzenia "o co come on".

Przyszedł mi polecany i lubiany biustonosz z alie i muszę powiedzieć że fajny:) na pierwsze dni przy nawale może być za mały, teraz na styk ale ok, za taką cenę to warto. W zestawie jest przedłużka także super bo dzięki temu go zapięłam :) Mam też drugi z lidla, ale ten zdecydowanie wygrywa.

Zamówiłam też zestaw moro dla małego, mimo że wykonanie super to jakoś spodenek i czapeczki trochę mnie rozczarowała 😢 body dużo lepsze. Opinie miały dobre...ale umówmy się kokosów za to nie dałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:42

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie też burza obudziła trochę chłodniej było ale z rana znowu skwar.

Ostatnio mały tez mało co się rusza i chyba się przekrecil bo w zebrach czasami czuje kopniecia. Zastanawiam się czy jechać tez na IP czy poczekać jeszcze na usg za 2 tyg.

Edit: mały właśnie upodobał sobie żebra i się kreci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:45

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na HM Mama jest troche wyprzedazy, m.in. te staniki do karmienia:

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0706104003.html

Jakby ktoras jeszcze potrzebowala :)

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był obchód,było badanie😃nadal badają glukometrem i jutro rano morfologia i crp i jak wszystko ok to do domu.

Sylvka, Marcelina85, Bobby29, IGA.G, Agagusia, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana zrobiłam pranie rzeczy bambusowych i jestem wkurzona, bo użyłam pierwszy raz proszku Lovela, oczywiście bez plynu do plukania (dotąd ciuszki pralam w Dzidziusiu), a mimo to pranie mega mocno pachnie... nie sadze, zeby to bylo dobre dla noworodka. Wrrr, a akurat bambusy chcialam wyprac jak najdelikatniej, bez zadnych zapachow, zeby nie stracily wlasciwosci. Mam nadzieje, ze jak wyschna to przestaną tak pachniec...

Z pozytywnych rzeczy kupilam na OLX uzywany monitor oddechu Babysense 7 jeszcze z roczna gwarancja i sterylizator Aventa model 284/03 🙂 Za sterylizator dalam tylko 35 zl, mysle ze warto nawet jakby mial sie przydac tylko kilka razy do pierwszego wyczyszczenia koncowek laktatora do szpitala, smoczkow i gryzakow

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, wrzuć na dodatkowe płukanie samą woda :) ja te pierwsze ciuszki wypralam wg zaleceń położnej z podwójnym płukaniem żeby nie miały zapachu :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/573dffa8a58b.jpg

Przyjechał kurier :) to cześć rzeczy które kupiłam. Za miesiąc kupie resztę. Staniki tez musze kupić.

Bobby29, Frida91, trzydziecha, Sylvka, Agagusia, Smerfelinka, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ