X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest z tą lovelą, ja prałam ostatnio w tym proszku pieluchy i przescieradelka, jak dla mnie on w ogóle nie pachnie. Koleżanka, która ma starsze dziecko mówiła, że co kupi ten proszek to albo baaardzo pachnie, albo wcale i przerzuciła się na płyn bobini.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go wiecej tez nie mam zamiaru uzyc, bubel cholerny, tylko Dzidziuś od teraz. To nawet Persil, z ktorego korzystam do naszych ubran, mniej pachnie

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny na HM Mama jest troche wyprzedazy, m.in. te staniki do karmienia:

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0706104003.html

Jakby ktoras jeszcze potrzebowala :)
    A ja właśnie miałam pytać czy któraś z was kupowała te staniki? I czy polecacie?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te rzeczy na wyprzedazy w HM Mama, moze sie zbiore zaraz do galerii i poogladam na zywo, bo nie wiem jakie rozmiary bym musiala miec tych topow i stanikow. Malinka, dam znac jak oblookam jak z jakoscia 🙂

Malinka7 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn do prania z Loveli, jak otwieram szufladę to wszystkie ładnie bardzo delikatnie pachną :) a te pozostałe rzeczy, które wypralam razem z plynem do płukania Yelp pachną cudownie.😍😍😍 Myślę, że proszek przy twardej wodzie się dużo gorzej spłukuje, my zrobiliśmy test na swoich ubraniach i teraz używamy tylko płynów lub kapsułek do prania.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam swoje zamowienie ze smyka i jestem mega zadowolona :) właśnie robie drugie pranie dziecięcych ubranek. Piorę w płynie do prania Lovela i nic nie maja zapachu ubranka. Proszku żadnego nie używam od lat nawet dla nas. Dla dziecka tez wole w płynie prac

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś gorszy dzień dziś. Nie mam energii w ogóle. Może muszę po wczorajszym odpocząć bo miałam kilka zalatwien, które zajęły mi pół dnia.
    Wczoraj miałam tyle planów na dziś. A dziś kompletnie nic mi się nie chce. Najchętniej to poszłabym spać. Ale muszę jeszcze obiad zrobić i ogarnąć trochę nasze ciuchy, bo przenoszę nas do innej szafy :p

Przyszła mi paczka z HubiWorld, a właściwie z ich oficjalnej stronki i wkurzyłam się. Wydawało mi się, że pieluszki tetrowe kolorowe brałam w gramaturze 140, a okazuje się że 115. Nie są zbyt fajne i jesteś wściekła na siebie jak ja to zrobiłam. A jeszcze tak uwazalam, żeby tylko zamówić z tą większą gramaturą. Ciekawe jakie będą po praniu.

Od teściowej też dostałam 10 sztuk pieluch tetrowych 115g.
    I mam już tez te rożki od nich. Później postaram się wrzucić fotkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:24

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0566321004.html ja mam ten biustonosz, wyglądam w nim jak maciora, ale z jakością nie jest źle😂

Ja też odebrałam Smyka, mega cudne te rzeczy, 68 jest naprawdę spore, więc pewnie na wiosnę będzie idealnie :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)) Na usg nie jest tak.źle, okazało się że ten zastój w nerce jest mały a jelita muszę pobudzić dieta, wczoraj się nazarlam otrębów, siemienia lnianego mnóstwo piłam i dziś już lepiej. Dostałam Controloc. Gina mam za ok 2 tygodnie. Biorę się teraz za fizjoterapie i będę ogarniac ostatnie rzeczy przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:26

Niebieska Gwiazda, werni, Chimera, Bobby29, Domi_tur, Marcelina85, Pierniczkowa, baileys, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia, plinka89, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami używam proszku loveli ale nic nie pachnie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A nie chcesz tych najmniejszych zostawic coreczce dla lalek? Ja tak przegladalam to kilka będzie w sam raz!
    A reszte moze sprzedam w paczkach na allegro lub olx, moze lepsze zostawie jakby znajomi chcieli dla ewentualnych dziewczynek w przyszłości. Jednak nie wiem kiedy to będzie, a wkurza mnie ilosc kartonow na strychu :D
    ja nawet nie mam takich malych, Anielka startowała od 62, mniejsze oddałam już. też wkurzają mnie kartony w garażu, a mam ich mnóstwo bo po sisotrzenicach ubrania do 5 roku życia...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mało się ruszają dzieci - stres, za dużo się ruszają - stres...
    poźniej za mało śpi, za dużo śpi ;p za mało je, za dużo je ;p i tak całe życie hehe

Domi_tur, Sylvka, zielonooka7, Agagusia, Limerikowo, OlaWi lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja go wiecej tez nie mam zamiaru uzyc, bubel cholerny, tylko Dzidziuś od teraz. To nawet Persil, z ktorego korzystam do naszych ubran, mniej pachnie
    ja od lat jade na Dzidziusiu lub Białym Jeleniu zwyklym :) dla mnie to ten sam proszek w innym opakowaniu hehe

baileys lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam sie pochwale moim dzisiejszym stanowiskiem do prasowania, przy połowie wanny lodowatej wody jakos to nawet zdawało egzamin:
    971fp2pbizqt_t.jpg
    Uparłam sie uprasować choc czesc dzis, zeby włożyć jak tylko komoda przyjedzie. A teraz pomyslalam ze to chyba jednak głupota w taka śmierdząca jeszcze fabryka kłaść... raczej poprzymierzam tylko i przewietrze ja ze 2 dni. Pochwale sie jak juz bedzie złożona.

Bobby29, baileys, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy :)

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy :)
    Ja wzięłam po opakowaniu jedynek i dwójek z bavydream. Opakowanie 2jek lupilu i pampers care, zobaczymy co podpasuje. Wolę spróbować kilka różnych małych paczek niż kupić 200 szt a okaze się że młoda ich nie będzie nosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 13:56

Domi_tur lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plynow ani kapsulek nie uzywam, bo te z Persila (a od lat tylko Persila uzywamy dla siebie) sie nie rozpuszczaja do konca i zostawiaja jakies gluty na ubraniach, poza tym to absurdalna produkcja niepotrzebnych odpadow plastikowych. Tak ze dziekuje, ale pozostane przy proszkach, tyle ze innych marek i juz wiecej nie kupie tej perfumowanej Loveli. Nas polozna uczulala, ze ciuszki malucha wcale nie powinny pachniec - to co nam sie wydaje slodkim dzidziusiowym zapaszkiem, dla noworodka jest mega drazniace.

Aga, patent z prasowaniem w chlodnej łazience wybitny, szkoda ze moja taka mala i nie wiem czy deska mi w poprzek wzlezie, bo bym zgapila 😀

Wrocilam z targu warzywnego i juz nie jade do galerii, za goraco jest. Kupilam agrest pierwszy raz w tym roku, yummy 😍

Dzis wizytujemy po poludniu, mam troche stresa o szyjke, bo ostatnio w kolko mnie krocze ciagnie i pobolewa... Oby bylo wszystko dobrze.

Bobby29, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,wychodząc ze szpitala będę mieć zastrzyki z fraxiparine.Tutaj kują mnie w ramię.Jak sobie radzicie z takimi zastrzykami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mam zastrzyki z heparyna od 5 tc, tak ze zazdroszcze, ze Tobie każa sie kłuc dopiero teraz 😉 Robie caly czas w brzuch w "boczki"

OlaWi lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam fraxi praktycznie od samego początku :) teraz w boczki albo pośladki.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ