X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest z tą lovelą, ja prałam ostatnio w tym proszku pieluchy i przescieradelka, jak dla mnie on w ogóle nie pachnie. Koleżanka, która ma starsze dziecko mówiła, że co kupi ten proszek to albo baaardzo pachnie, albo wcale i przerzuciła się na płyn bobini.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go wiecej tez nie mam zamiaru uzyc, bubel cholerny, tylko Dzidziuś od teraz. To nawet Persil, z ktorego korzystam do naszych ubran, mniej pachnie

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny na HM Mama jest troche wyprzedazy, m.in. te staniki do karmienia:

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0706104003.html

Jakby ktoras jeszcze potrzebowala :)
    A ja właśnie miałam pytać czy któraś z was kupowała te staniki? I czy polecacie?

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te rzeczy na wyprzedazy w HM Mama, moze sie zbiore zaraz do galerii i poogladam na zywo, bo nie wiem jakie rozmiary bym musiala miec tych topow i stanikow. Malinka, dam znac jak oblookam jak z jakoscia 🙂

Malinka7 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn do prania z Loveli, jak otwieram szufladę to wszystkie ładnie bardzo delikatnie pachną :) a te pozostałe rzeczy, które wypralam razem z plynem do płukania Yelp pachną cudownie.😍😍😍 Myślę, że proszek przy twardej wodzie się dużo gorzej spłukuje, my zrobiliśmy test na swoich ubraniach i teraz używamy tylko płynów lub kapsułek do prania.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam swoje zamowienie ze smyka i jestem mega zadowolona :) właśnie robie drugie pranie dziecięcych ubranek. Piorę w płynie do prania Lovela i nic nie maja zapachu ubranka. Proszku żadnego nie używam od lat nawet dla nas. Dla dziecka tez wole w płynie prac

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś gorszy dzień dziś. Nie mam energii w ogóle. Może muszę po wczorajszym odpocząć bo miałam kilka zalatwien, które zajęły mi pół dnia.
    Wczoraj miałam tyle planów na dziś. A dziś kompletnie nic mi się nie chce. Najchętniej to poszłabym spać. Ale muszę jeszcze obiad zrobić i ogarnąć trochę nasze ciuchy, bo przenoszę nas do innej szafy :p

Przyszła mi paczka z HubiWorld, a właściwie z ich oficjalnej stronki i wkurzyłam się. Wydawało mi się, że pieluszki tetrowe kolorowe brałam w gramaturze 140, a okazuje się że 115. Nie są zbyt fajne i jesteś wściekła na siebie jak ja to zrobiłam. A jeszcze tak uwazalam, żeby tylko zamówić z tą większą gramaturą. Ciekawe jakie będą po praniu.

Od teściowej też dostałam 10 sztuk pieluch tetrowych 115g.
    I mam już tez te rożki od nich. Później postaram się wrzucić fotkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:24

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0566321004.html ja mam ten biustonosz, wyglądam w nim jak maciora, ale z jakością nie jest źle😂

Ja też odebrałam Smyka, mega cudne te rzeczy, 68 jest naprawdę spore, więc pewnie na wiosnę będzie idealnie :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)) Na usg nie jest tak.źle, okazało się że ten zastój w nerce jest mały a jelita muszę pobudzić dieta, wczoraj się nazarlam otrębów, siemienia lnianego mnóstwo piłam i dziś już lepiej. Dostałam Controloc. Gina mam za ok 2 tygodnie. Biorę się teraz za fizjoterapie i będę ogarniac ostatnie rzeczy przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:26

Niebieska Gwiazda, werni, Chimera, Bobby29, Domi_tur, Marcelina85, Pierniczkowa, baileys, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia, plinka89, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami używam proszku loveli ale nic nie pachnie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A nie chcesz tych najmniejszych zostawic coreczce dla lalek? Ja tak przegladalam to kilka będzie w sam raz!
    A reszte moze sprzedam w paczkach na allegro lub olx, moze lepsze zostawie jakby znajomi chcieli dla ewentualnych dziewczynek w przyszłości. Jednak nie wiem kiedy to będzie, a wkurza mnie ilosc kartonow na strychu :D
    ja nawet nie mam takich malych, Anielka startowała od 62, mniejsze oddałam już. też wkurzają mnie kartony w garażu, a mam ich mnóstwo bo po sisotrzenicach ubrania do 5 roku życia...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mało się ruszają dzieci - stres, za dużo się ruszają - stres...
    poźniej za mało śpi, za dużo śpi ;p za mało je, za dużo je ;p i tak całe życie hehe

Domi_tur, Sylvka, zielonooka7, Agagusia, Limerikowo, OlaWi lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja go wiecej tez nie mam zamiaru uzyc, bubel cholerny, tylko Dzidziuś od teraz. To nawet Persil, z ktorego korzystam do naszych ubran, mniej pachnie
    ja od lat jade na Dzidziusiu lub Białym Jeleniu zwyklym :) dla mnie to ten sam proszek w innym opakowaniu hehe

baileys lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam sie pochwale moim dzisiejszym stanowiskiem do prasowania, przy połowie wanny lodowatej wody jakos to nawet zdawało egzamin:
    971fp2pbizqt_t.jpg
    Uparłam sie uprasować choc czesc dzis, zeby włożyć jak tylko komoda przyjedzie. A teraz pomyslalam ze to chyba jednak głupota w taka śmierdząca jeszcze fabryka kłaść... raczej poprzymierzam tylko i przewietrze ja ze 2 dni. Pochwale sie jak juz bedzie złożona.

Bobby29, baileys, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy :)

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy :)
    Ja wzięłam po opakowaniu jedynek i dwójek z bavydream. Opakowanie 2jek lupilu i pampers care, zobaczymy co podpasuje. Wolę spróbować kilka różnych małych paczek niż kupić 200 szt a okaze się że młoda ich nie będzie nosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 13:56

Domi_tur lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plynow ani kapsulek nie uzywam, bo te z Persila (a od lat tylko Persila uzywamy dla siebie) sie nie rozpuszczaja do konca i zostawiaja jakies gluty na ubraniach, poza tym to absurdalna produkcja niepotrzebnych odpadow plastikowych. Tak ze dziekuje, ale pozostane przy proszkach, tyle ze innych marek i juz wiecej nie kupie tej perfumowanej Loveli. Nas polozna uczulala, ze ciuszki malucha wcale nie powinny pachniec - to co nam sie wydaje slodkim dzidziusiowym zapaszkiem, dla noworodka jest mega drazniace.

Aga, patent z prasowaniem w chlodnej łazience wybitny, szkoda ze moja taka mala i nie wiem czy deska mi w poprzek wzlezie, bo bym zgapila 😀

Wrocilam z targu warzywnego i juz nie jade do galerii, za goraco jest. Kupilam agrest pierwszy raz w tym roku, yummy 😍

Dzis wizytujemy po poludniu, mam troche stresa o szyjke, bo ostatnio w kolko mnie krocze ciagnie i pobolewa... Oby bylo wszystko dobrze.

Bobby29, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,wychodząc ze szpitala będę mieć zastrzyki z fraxiparine.Tutaj kują mnie w ramię.Jak sobie radzicie z takimi zastrzykami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mam zastrzyki z heparyna od 5 tc, tak ze zazdroszcze, ze Tobie każa sie kłuc dopiero teraz 😉 Robie caly czas w brzuch w "boczki"

OlaWi lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam fraxi praktycznie od samego początku :) teraz w boczki albo pośladki.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ