Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem co jest z tą lovelą, ja prałam ostatnio w tym proszku pieluchy i przescieradelka, jak dla mnie on w ogóle nie pachnie. Koleżanka, która ma starsze dziecko mówiła, że co kupi ten proszek to albo baaardzo pachnie, albo wcale i przerzuciła się na płyn bobini.
-
nick nieaktualny
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny na HM Mama jest troche wyprzedazy, m.in. te staniki do karmienia:
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0706104003.html
Jakby ktoras jeszcze potrzebowala -
nick nieaktualny
-
Ja mam plyn do prania z Loveli, jak otwieram szufladę to wszystkie ładnie bardzo delikatnie pachną
a te pozostałe rzeczy, które wypralam razem z plynem do płukania Yelp pachną cudownie.😍😍😍 Myślę, że proszek przy twardej wodzie się dużo gorzej spłukuje, my zrobiliśmy test na swoich ubraniach i teraz używamy tylko płynów lub kapsułek do prania.
-
nick nieaktualnyJa właśnie odebrałam swoje zamowienie ze smyka i jestem mega zadowolona
właśnie robie drugie pranie dziecięcych ubranek. Piorę w płynie do prania Lovela i nic nie maja zapachu ubranka. Proszku żadnego nie używam od lat nawet dla nas. Dla dziecka tez wole w płynie prac
-
Ja mam jakiś gorszy dzień dziś. Nie mam energii w ogóle. Może muszę po wczorajszym odpocząć bo miałam kilka zalatwien, które zajęły mi pół dnia.
Wczoraj miałam tyle planów na dziś. A dziś kompletnie nic mi się nie chce. Najchętniej to poszłabym spać. Ale muszę jeszcze obiad zrobić i ogarnąć trochę nasze ciuchy, bo przenoszę nas do innej szafy :p
Przyszła mi paczka z HubiWorld, a właściwie z ich oficjalnej stronki i wkurzyłam się. Wydawało mi się, że pieluszki tetrowe kolorowe brałam w gramaturze 140, a okazuje się że 115. Nie są zbyt fajne i jesteś wściekła na siebie jak ja to zrobiłam. A jeszcze tak uwazalam, żeby tylko zamówić z tą większą gramaturą. Ciekawe jakie będą po praniu.
Od teściowej też dostałam 10 sztuk pieluch tetrowych 115g.
I mam już tez te rożki od nich. Później postaram się wrzucić fotkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:24
-
Wychodzę do domu
) Na usg nie jest tak.źle, okazało się że ten zastój w nerce jest mały a jelita muszę pobudzić dieta, wczoraj się nazarlam otrębów, siemienia lnianego mnóstwo piłam i dziś już lepiej. Dostałam Controloc. Gina mam za ok 2 tygodnie. Biorę się teraz za fizjoterapie i będę ogarniac ostatnie rzeczy przed porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 12:26
Niebieska Gwiazda, werni, Chimera, Bobby29, Domi_tur, Marcelina85, Pierniczkowa, baileys, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia, plinka89, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:A nie chcesz tych najmniejszych zostawic coreczce dla lalek? Ja tak przegladalam to kilka będzie w sam raz!
A reszte moze sprzedam w paczkach na allegro lub olx, moze lepsze zostawie jakby znajomi chcieli dla ewentualnych dziewczynek w przyszłości. Jednak nie wiem kiedy to będzie, a wkurza mnie ilosc kartonow na strychu -
baileys wrote:Ja go wiecej tez nie mam zamiaru uzyc, bubel cholerny, tylko Dzidziuś od teraz. To nawet Persil, z ktorego korzystam do naszych ubran, mniej pachnie
dla mnie to ten sam proszek w innym opakowaniu hehe
baileys lubi tę wiadomość
-
A ja Wam sie pochwale moim dzisiejszym stanowiskiem do prasowania, przy połowie wanny lodowatej wody jakos to nawet zdawało egzamin:
Uparłam sie uprasować choc czesc dzis, zeby włożyć jak tylko komoda przyjedzie. A teraz pomyslalam ze to chyba jednak głupota w taka śmierdząca jeszcze fabryka kłaść... raczej poprzymierzam tylko i przewietrze ja ze 2 dni. Pochwale sie jak juz bedzie złożona.Bobby29, baileys, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Domi_tur wrote:Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 13:56
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa plynow ani kapsulek nie uzywam, bo te z Persila (a od lat tylko Persila uzywamy dla siebie) sie nie rozpuszczaja do konca i zostawiaja jakies gluty na ubraniach, poza tym to absurdalna produkcja niepotrzebnych odpadow plastikowych. Tak ze dziekuje, ale pozostane przy proszkach, tyle ze innych marek i juz wiecej nie kupie tej perfumowanej Loveli. Nas polozna uczulala, ze ciuszki malucha wcale nie powinny pachniec - to co nam sie wydaje slodkim dzidziusiowym zapaszkiem, dla noworodka jest mega drazniace.
Aga, patent z prasowaniem w chlodnej łazience wybitny, szkoda ze moja taka mala i nie wiem czy deska mi w poprzek wzlezie, bo bym zgapila 😀
Wrocilam z targu warzywnego i juz nie jade do galerii, za goraco jest. Kupilam agrest pierwszy raz w tym roku, yummy 😍
Dzis wizytujemy po poludniu, mam troche stresa o szyjke, bo ostatnio w kolko mnie krocze ciagnie i pobolewa... Oby bylo wszystko dobrze.Bobby29, Agagusia, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny