Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Kurcze,wychodząc ze szpitala będę mieć zastrzyki z fraxiparine.Tutaj kują mnie w ramię.Jak sobie radzicie z takimi zastrzykami?
-
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:Mamusie pytanie za sto punktów dotyczące pieluszek - jak jest z jakością Babydream z Rossmana? Jest teraz spoko promocja, nie wiem czy poza Dadą kupować inne firmy
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Kurcze,wychodząc ze szpitala będę mieć zastrzyki z fraxiparine.Tutaj kują mnie w ramię.Jak sobie radzicie z takimi zastrzykami?
Niebieska, tobie teraz wprowadzają heparynę a wcześniej nie miałaś? Jaki jest powód?
U mnie pojawiły się pajączki i zauważyłam dwie zgrubione żyły na łydkach.. Czy uważacie że powinnam to skonsultować? Moja gin w sumie nic nie mówiła jak jej wspomniałam, ale może można zapobiec dalszym problemom? U jakiego lekarza takie sprawy żylne się konsultuje? Może bym przewiozła dupę z ciekawości.
Brałam heparynę do ok 14tc, zostało mi kilka-kilkanascie zastrzyków. Kusi mnie żeby je wykorzystać, zwłaszcza że może pomogę małej w nabieraniu ciałka..
Jak bym chciała skonsultować z lekarzem to jakie badania zrobić przed wizytą? Naprawdę myślę czy by po weekendzie tego nie ogarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 15:08
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja polecam ten bezzapachowy płyn z Auchan sensitive,naprawdę skład ma delikatny,nie pachnie i tani. Oprócz tego wlaczalam i tak podwójne płukanie.
Pieluchy na razie kupiłam kilka różnych opakowań jedynek - z babydream z rossmanna i z lupilu w lidlu. Jeszcze może kupię bella happy. Z tego co wiem babydream i happy są delikatne i niebielone chlorem.
Byłam w Smyku i kupiłam 2pak rampersow 56Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 15:19
Bobby29, werni, werni lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja mam z kolei Clexane. Czym one sie roznia tak wlasciwie, orientujecie sie?
-
Ja piorę w Jelp płynie i jestem zadowolona, na poczatek kupilam ten dla malyszkow0+, a na potem juz wieksza butle tańszego Family, w Gemini zamawiałam.
Clexane to oryginał, droższy, Neoparin to tańszy zamiennik naszej polskiej Polpharmy (duuuza firma, nie żaden izraelski firma-krzak), Fraxiparina to troszkę inny rodzaj heparyny drobnoczasteczkowej, takie samo działanie ale cząsteczka troche inna.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Domi_tur wrote:Baileys, wrzuć na dodatkowe płukanie samą woda
ja te pierwsze ciuszki wypralam wg zaleceń położnej z podwójnym płukaniem żeby nie miały zapachu
Ja tez zawsze dla maluszka daje podwojne plukanie. No i pamietaj o dawkowaniuMoj maz np bardzo lubi dawac za duzo wszelkich plynow i wtedy ten zapacch nawet mnie drazni. No ale kazdy lubi co innego
Mnie np posadzaja z przedawkowaniem perfum :p -
Jest komoda:)
Ciesze sie ze zamowilam taka wysoka, bo na głębokie szuflady, a ja 170 cm wiec przewijak wcale nie wychodzi jakos baaardzo wysoko. Ciuszki mi sie zmieściły wszystkie w tej górnej szufladzie duzej, pieluchy z boku, reszta duzych i malych rzeczy niżej, a dol bede miala na nasze drobiazgi. Ogolnie tych ubranek jakos malo mi sie wydaje, to rozmiar 50-56. Choc jak zliczyłam to mam 18!!! body z długim rękawem. Chyba przesadziłam, choc wiadomo ze sa mniejsze i wieksze w tym, wiec moze jakos to sie sensownie rozłoży czasowo.
Oczywiscie zamiast mojej szafeczki przy lozku bede miala najpierw kołyskę, a potem dostawkę...Kurcze, bede sie musiala z szafeczki pożegnać na nie wiadomo jak dlugo, bo oku tu mieszkamy to maly zostanie z nami. Organizer na bok łóżeczka na moje rzeczy wymyśliłam sobie uszyć, zobaczymy jak to wyjdzie.
Tapety jeszcze brakuje, obrazków i półeczek na ozdoby, ale mysle ze w 2 tygodnie to ogarniemy. Termin za 8 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 15:45
werni, Bobby29, Sylvka, Chimera, Nacha, Limerikowo, Smerfelinka, kayama lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Bobby pogadaj ze swoją ginka. Moja ginka co miesiąc się mnie pyta czy mam. Zapisuje w karcie ze brak.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile kupilyscie tych podkladow poporodowych? Tzn tych na bielizne. Ja mam 2 opakowania belli czyli 20 szt i zastanawiam sie czy wystarczy, bo nie pamiętam jak to schodzilo... Kojarzę tylko, ze potem zaczelam uzywac juz zwykłych podpasek
-
plinka89 wrote:semi, przynajmniej takir kupowalam poprzednio i zdaly egzamon, wiec nie zamierzam zmieniac
Właśnie też myślałam o tych tylko zastanawiam się ile sztuk kupić?
A tych na bieliznę mam 2x10 chyba powinno styknąć no nie? 🤔 Natomiast majtek mam dwie pary i też zastanawiam się czy wystarczy?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja tych podpasek poporodowych też mam 2x10 plus jakaś paczka, którą szwagierka wygrzebala z szafy. Majtek siateczkowych mam 4szt i kilka par jednorazowych.
A te do szpitala na łóżko kupiłam z Akuku ale nie grzeszą jakością specjalnie...Sylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Właśnie też myślałam o tych tylko zastanawiam się ile sztuk kupić?
A tych na bieliznę mam 2x10 chyba powinno styknąć no nie? 🤔 Natomiast majtek mam dwie pary i też zastanawiam się czy wystarczy? -
Bobby29 wrote:Niebieska, tobie teraz wprowadzają heparynę a wcześniej nie miałaś? Jaki jest powód?
W sumie do końca nie wiem.Myślałam,że wiąże się to z ferrytyną bo coś z nią wyszło nie tak ale jak się wgłębiłam w temat chodzi bardziej o żelazo.Miałam robione 3 razy APTT i dopiero za 3 razem wyszło w normie reszta poniżej.Robili mi d-dimery ale tam chyba ok.Szukali żylaków ale nie znaleźli.Dopytam jutro przy wypisie lub badaniu.Na tematach krzepliwości zupełnie się nie znam bo nigdy mnie nie dotyczyły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 17:23