Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa wrote:Domi jutro mam podjechać do szpitala na dyżur mojej. Koło 14 już powinnam tam być.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Bobby29 wrote:Mnie się wydaje że na tym etapie to normalne że się rozpulchnia. Ale po co macalaś 😅
Jakbyś się mocno stresowała jedz na ip, po co się męczyć!
A szyjke twarda porównują do koncowki nosa w dotyku, miekka raczaj do ust - nic trudnego, dla ciekawych.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Mam może niedyskretne pytanie do dziewczyn które robią masaż krocza. Jak długo już to robicie i czy czujecie jakąś różnicę?
Ja zaczęłam, co prawda miałam teraz prawie tydzień przerwy ale szczerze mówiąc wielkiem różnicy nie widzę, nie wiem jakim cudem to ma się aż tak rozciągnąć... -
Vampire wrote:Hej, w końcu Was dogoniłam. 😁 Ostatnio ciągle 4 dni do tyłu.
Gratuluje udanych wizyt i rosnących maluszków! Moja Mała już ma 1800g i wszystko ok. Tylko szyjka mi się skróciła do 2,6 cm i mam podwyższone leukocyty od kwietnia, czyli 15-16 tys. Internet podpowiada, że to granica normy dla ciężarnej. Moja gin mnie straszy szpitalem, od gina od USG wiem, że jak szyjka jest miękka to i tak trzeba płucka podciągnąć.
Już pisałam Smutnej.Zbadaj zęby w ciąży potrafią się szybko popsuć i są często przyczyną podwyższonych leukocytów.Wizyta u laryngologa też wskazana bo czasem pozornie nic się nie dzieje a po badaniu jest inaczej.Jakie masz crp?
Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:U mnie tragedia nue dość ze cukrzyca ciążowa to ponoc zatrucie. Leukocyty ogromne bo 15.2 i hematokryt 41 duzo za duzy. Boje sie ze to jakis nowotwor i w pon znowu szpital.... Dzidzia w 30 tyg 1600, ponoc za duzo sie rusza i moze sie opetlic obawiam sie ze nie wyjde do rozwiazania
Smutnamiss w ciąży te wyniki niektóre wariują, staraj się nie pisać czarnych scenariuszy! Maluch dobrze waży, a to że cię wezmą do szpitala to nawet dobrze w przypadku takich dolegliwości, będziesz pod obserwacja. Trzymamy kciuki i głowa do góry!Limerikowo lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Agagusia wrote:No taka juz jestem ciekawska:) nie martwi mnie to bardzo, bardziej sie zastanawiam czy tak bylo te dwa tygodniem temu czy teraz sie cos zmieniło. Jutro kończymy 33tc. W tamtej ciazy dokladnie dokladbie w 34 tygodniu trafilam z lekkim krwawieniem najpierw do Otwocka - stwierdzili ze szyjka miekka, przepuszczę palec i zagrożenie porodem. POjechalismy ba Żelazna i tam w usg wyszla szyjka dluga, zostawili mnie na pato na 4 dni, wszystko ustało drugiego dnia. Urodziłam w 37t4d. Moze taka moja uroda ze szyjka najpierw mięknie, a potem dopiero sie skraca. Zreszta co bym im powiedziala na IP - macnęłam sobie szyjke i wydaje mi sie miekka... nie, nie jestem lekarzem, ale lubie duzo wiedzieć co i jak u mnie, wiec stwierdziłam ze sprawdze i poriwnam za jakis czas.
A szyjke twarda porównują do koncowki nosa w dotyku, miekka raczaj do ust - nic trudnego, dla ciekawych.
Chciałam sprawdzić swoją i czy miękka czy twarda.Znam się na tym bo by zajść w ciążę chodziłam do gina specjalisty od naprotechnologii.Lekarze mają problem by się do niej dostać bo jest wysoko mi się nie udało.W szpitalu na ostatnim badaniu powiedzieli:szyjka wysoko,zamknięta,mięsista.
Agagusia jesteś nadal na luteinie?Ona przeciwdziała skracaniu i zmiękczeniu szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 22:25
-
Frida91 wrote:Mam może niedyskretne pytanie do dziewczyn które robią masaż krocza. Jak długo już to robicie i czy czujecie jakąś różnicę?
Ja zaczęłam, co prawda miałam teraz prawie tydzień przerwy ale szczerze mówiąc wielkiem różnicy nie widzę, nie wiem jakim cudem to ma się aż tak rozciągnąć... -
U mnie chyba sie sprawdza z tym brzuchem - dlugo bylam w szkole sportowej, trenowałam sporo, a teraz ten rozstep. Skory na szczescie nie mam luźnej, pomarszczonej, normalnie miedzy ciążami jest napięta jako-tako, rozstępów tez zero. Ale za to, moze przez ten rozstep, rano brzuch płaski w miare, a jak tylko cos zjem to od razu zaczyna odstawać, tak wlasnie na 3-4 miesiac ciazy jak sie mocniej najem:( wkurza mnie to bo gore mam raczej drobna i wydaje mi sie ze wlasnie ciazowo to wyglada, nawet bez ciazy. Jak tym razem z profesjonalna pomocą nie uda sie tych mięśni ‚zstapic’ to poważnie plastykę rozważam. Znam babkę po 2cc, we Wloszech mieszkała i tam to ponoc bardzo pupularne ze robia plastykę po wszystkich planowanych dzieciach. Babka Ok 40, rozmiar tak 40-42, ale brzuch ma mega płaski, mimo ze robila po 30. Wiki, czy to Ty plastykę mialas? Cos kojarze...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Dziewczyny, czy któras ma spisane wszystkie formalnosci jakie trzeba zalatwic po porodzie, z terminami, gdzie itp? chodzi o zarejestrowanie w urzedzie stanu, pesel, zgłoszenie do zus, becikowe, 500+ itp. Chciałam to wszystko miec przygotowane taka sciagawka, bo potem to nie bedzie na to czsu ani głowy
menka2 lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Kurde...właśnie przeczytalam w newsach, ze ba końcówkę czerwca moga wrócić upaly, w niektórych niejscach po 40st! 😂
Tez słyszalam i juz sie boje! Nie wiem jak to wytrzymac, ostatnio byla juz masakra przy 30 kilku... Rolety spuszczone, okna zamkniete i lezenie pod wiatrakiem. Co roku myslimy o zalozeniu klimatyzacji i w koncu trzeba to zrobic bo takie lata sa juz co roku.
A moze te prognozy sie nie sprawdza -
Masakra musze do weekendu zrobić prania.
Co do wstania to się przekrecam na bok i dopiero wstaje, czasami mój mi pomaga wstać.
Dziś jakoś słabo się czuje ale wzięłam się za ubranka i policzylam. Kilka rzeczy jeszcze brakuje. -
Hej! Ale dzisiaj naprodukowałyście
Dopiero nadrobiłam, bo miałam dziś ogromnie dużo spraw remontowych, a wieczorem jeszcze wizytę.
Mały Smerf nie jest już taki mały, bo ma 2,5 kg!Wszystko wygląda dobrze, ale u mnie szyjka już powoli się skraca. Gin mówi, że to ok i teraz już tak może być. Dalej jest twarda i zamknięta, ale z 4 cm zrobiły się prawie 3. Dowiedziałam się też, że w skończonym 39 tc chce mnie już położyć do szpitala. Mówi, że po naszych przejściach trzeba trochę bardziej o nas zadbać i on będzie spokojniejszy, jak będę pod opieką. W sumie to mi to odpowiada i ja też pewnie będę spokojniejsza. Mamy więc 5 tygodni, żeby wszystko było na tip top
Bobby gratuluję świetnych wieści
Baileys kiecka rewelacyjna! I zazdroszczę, bo ja niestety bez stanika już dawno nie daję rady 😅
Pierniczkowa trzymam kciuki, żeby maluszek został jeszcze w brzuchu!
Ja mojemu Mężowi kupiłam koszulkę z pizzą, gdzie brakuje jednego kawałka, a do kompletu body właśnie z tym brakującym kawałkiem
Nie straszcie tymi upałami! Ja w przyszłym tygodniu ogłaszam wielką akcję prania i prasowania ciuszkówWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 23:41
Limerikowo, Bobby29, Applejoy, Chimera, Ania95, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, werni, Agagusia, OlaWi, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Aga, tak. Jak miałam I bardzo jestem zadowolona... ogólnie miałam duży brzuch w ciazy, popekalam po 40tyg... gdybym urodziła w terminie, to nie byłoby problemu... przez rozstępy miałam pomarszczona skórę na brzuchu... waga wraocila do normy, brzuch płaski, a skóra wisiała... bleee.. drugi synek doprawil to , co pierwszy nie zrobił i efekt taki, że 3lata po 2 ciąży zrobiłam plastykę.... A jeśli mowa o rozstepie mięśni, to tez miałam... byłam wcześniej u chirurga i nie zdiagnozowal. Powiedział, że jest ok... mój plastyk powiedział, że zrobiłam cud z brzuchem, bo to że mam rozstęp mięśni okazało się dopiero na stole operacyjnym... miałam po 2cm nad i pod pepkiem na 4palce... Ale brzuch od zawsze miałam płaski (!) Miesnie mialam szyte... teraz brzuch mam stosunkowo mały w porównaniu do poprzednich ciąż... sprawdzałam ostatnio stare notatki, to miałam wcześniej 112-115cm na tym etapie. Teraz 101cm na wysokości pepka. Synek jest mniejszy, mniej przytylam (dużo mniej). Pewne kwestia cukrzycy i diety (w drugiej ciazy też bardzo pilnowałam się z dieta, ale i tak skończyłam na +27kg
)... a teraz mam +10kg i 77kg... może nie trzeba będzie poprawiać
robiłam w Czechach... zapłaciłam 4200zl za operację, opiekę i pas. Teraz jest drożej, ale i tak nie ma porównania z polskimi cenami 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 09:10
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Hej juz od 6 nie śpię słońce jak zwykle mnie obudziło. Teraz jest pochmurnie eh. Wczoraj zamówiłam kilka pajacykow,bodziakow i kaftanikow od jednej kobiety. Dziś odbieram. Mieszka blisko. Ciuszki większość nowki. Wszystko zadbane.
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Ja po Tosi mialam troche rozstępów teraz mam cały brzuch:( Macie jakieś sprawdzone patenty na rozstępy?? Laser?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Ja po Tosi mialam troche rozstępów teraz mam cały brzuch:( Macie jakieś sprawdzone patenty na rozstępy?? Laser?
-
No wlasnie ja jeszcze karmię piersia Tosie
a zaraz zacznę syna. Wiec nie wiem czy za 2 lata nie.bedzie za.pozno. Na razie sa.fioletowe i wygladaja.okropnie
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niebieska Gwiazda wrote:Chciałam sprawdzić swoją i czy miękka czy twarda.Znam się na tym bo by zajść w ciążę chodziłam do gina specjalisty od naprotechnologii.Lekarze mają problem by się do niej dostać bo jest wysoko mi się nie udało.W szpitalu na ostatnim badaniu powiedzieli:szyjka wysoko,zamknięta,mięsista.
Agagusia jesteś nadal na luteinie?Ona przeciwdziała skracaniu i zmiękczeniu szyjki.
Zactydzien wizyta to dopytam dokladnie, maly tez juz powinien miec te 2100-2200. A gdyby cis do tego czadu die działo, jakies skurcze częste to na IP to wyjaśnię.
Wiki Dzieki za info. A ile czasu bylas w klinice i ile potem typowej rekowalescencji leżącej w domu? To prawda ze nie mozna nic podnosić ciezkawego przez pol roku?
Wojtek(2012), Adaś(2015)