X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Domi jutro mam podjechać do szpitala na dyżur mojej. Koło 14 już powinnam tam być.
    Powodzenia, oby to tylko przepowiadaczy. Choc dziecko juz calkiem duze masz. Bedzie dobrze, trzymam kciuki!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Mnie się wydaje że na tym etapie to normalne że się rozpulchnia. Ale po co macalaś 😅
    Jakbyś się mocno stresowała jedz na ip, po co się męczyć!
    No taka juz jestem ciekawska:) nie martwi mnie to bardzo, bardziej sie zastanawiam czy tak bylo te dwa tygodniem temu czy teraz sie cos zmieniło. Jutro kończymy 33tc. W tamtej ciazy dokladnie dokladbie w 34 tygodniu trafilam z lekkim krwawieniem najpierw do Otwocka - stwierdzili ze szyjka miekka, przepuszczę palec i zagrożenie porodem. POjechalismy ba Żelazna i tam w usg wyszla szyjka dluga, zostawili mnie na pato na 4 dni, wszystko ustało drugiego dnia. Urodziłam w 37t4d. Moze taka moja uroda ze szyjka najpierw mięknie, a potem dopiero sie skraca. Zreszta co bym im powiedziala na IP - macnęłam sobie szyjke i wydaje mi sie miekka... nie, nie jestem lekarzem, ale lubie duzo wiedzieć co i jak u mnie, wiec stwierdziłam ze sprawdze i poriwnam za jakis czas.
    A szyjke twarda porównują do koncowki nosa w dotyku, miekka raczaj do ust - nic trudnego, dla ciekawych.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam może niedyskretne pytanie do dziewczyn które robią masaż krocza. Jak długo już to robicie i czy czujecie jakąś różnicę?
    Ja zaczęłam, co prawda miałam teraz prawie tydzień przerwy ale szczerze mówiąc wielkiem różnicy nie widzę, nie wiem jakim cudem to ma się aż tak rozciągnąć...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Hej, w końcu Was dogoniłam. 😁 Ostatnio ciągle 4 dni do tyłu.

Gratuluje udanych wizyt i rosnących maluszków! Moja Mała już ma 1800g i wszystko ok. Tylko szyjka mi się skróciła do 2,6 cm i mam podwyższone leukocyty od kwietnia, czyli 15-16 tys. Internet podpowiada, że to granica normy dla ciężarnej. Moja gin mnie straszy szpitalem, od gina od USG wiem, że jak szyjka jest miękka to i tak trzeba płucka podciągnąć.

Już pisałam Smutnej.Zbadaj zęby w ciąży potrafią się szybko popsuć i są często przyczyną podwyższonych leukocytów.Wizyta u laryngologa też wskazana bo czasem pozornie nic się nie dzieje a po badaniu jest inaczej.Jakie masz crp?

Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    U mnie tragedia nue dość ze cukrzyca ciążowa to ponoc zatrucie. Leukocyty ogromne bo 15.2 i hematokryt 41 duzo za duzy. Boje sie ze to jakis nowotwor i w pon znowu szpital.... Dzidzia w 30 tyg 1600, ponoc za duzo sie rusza i moze sie opetlic obawiam sie ze nie wyjde do rozwiazania

Smutnamiss w ciąży te wyniki niektóre wariują, staraj się nie pisać czarnych scenariuszy! Maluch dobrze waży, a to że cię wezmą do szpitala to nawet dobrze w przypadku takich dolegliwości, będziesz pod obserwacja. Trzymamy kciuki i głowa do góry!

Limerikowo lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    No taka juz jestem ciekawska:) nie martwi mnie to bardzo, bardziej sie zastanawiam czy tak bylo te dwa tygodniem temu czy teraz sie cos zmieniło. Jutro kończymy 33tc. W tamtej ciazy dokladnie dokladbie w 34 tygodniu trafilam z lekkim krwawieniem najpierw do Otwocka - stwierdzili ze szyjka miekka, przepuszczę palec i zagrożenie porodem. POjechalismy ba Żelazna i tam w usg wyszla szyjka dluga, zostawili mnie na pato na 4 dni, wszystko ustało drugiego dnia. Urodziłam w 37t4d. Moze taka moja uroda ze szyjka najpierw mięknie, a potem dopiero sie skraca. Zreszta co bym im powiedziala na IP - macnęłam sobie szyjke i wydaje mi sie miekka... nie, nie jestem lekarzem, ale lubie duzo wiedzieć co i jak u mnie, wiec stwierdziłam ze sprawdze i poriwnam za jakis czas.
    A szyjke twarda porównują do koncowki nosa w dotyku, miekka raczaj do ust - nic trudnego, dla ciekawych.

Chciałam sprawdzić swoją i czy miękka czy twarda.Znam się na tym bo by zajść w ciążę chodziłam do gina specjalisty od naprotechnologii.Lekarze mają problem by się do niej dostać bo jest wysoko mi się nie udało.W szpitalu na ostatnim badaniu powiedzieli:szyjka wysoko,zamknięta,mięsista.
    Agagusia jesteś nadal na luteinie?Ona przeciwdziała skracaniu i zmiękczeniu szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 22:25

• Chimera Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mam może niedyskretne pytanie do dziewczyn które robią masaż krocza. Jak długo już to robicie i czy czujecie jakąś różnicę?
    Ja zaczęłam, co prawda miałam teraz prawie tydzień przerwy ale szczerze mówiąc wielkiem różnicy nie widzę, nie wiem jakim cudem to ma się aż tak rozciągnąć...
    Frida a używasz do tego masażu jakiegoś oleju / olejku? Zabrałabym się do tego, ale muszę kupić wpierw jakiś specyfik.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba sie sprawdza z tym brzuchem - dlugo bylam w szkole sportowej, trenowałam sporo, a teraz ten rozstep. Skory na szczescie nie mam luźnej, pomarszczonej, normalnie miedzy ciążami jest napięta jako-tako, rozstępów tez zero. Ale za to, moze przez ten rozstep, rano brzuch płaski w miare, a jak tylko cos zjem to od razu zaczyna odstawać, tak wlasnie na 3-4 miesiac ciazy jak sie mocniej najem:( wkurza mnie to bo gore mam raczej drobna i wydaje mi sie ze wlasnie ciazowo to wyglada, nawet bez ciazy. Jak tym razem z profesjonalna pomocą nie uda sie tych mięśni ‚zstapic’ to poważnie plastykę rozważam. Znam babkę po 2cc, we Wloszech mieszkała i tam to ponoc bardzo pupularne ze robia plastykę po wszystkich planowanych dzieciach. Babka Ok 40, rozmiar tak 40-42, ale brzuch ma mega płaski, mimo ze robila po 30. Wiki, czy to Ty plastykę mialas? Cos kojarze...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któras ma spisane wszystkie formalnosci jakie trzeba zalatwic po porodzie, z terminami, gdzie itp? chodzi o zarejestrowanie w urzedzie stanu, pesel, zgłoszenie do zus, becikowe, 500+ itp. Chciałam to wszystko miec przygotowane taka sciagawka, bo potem to nie bedzie na to czsu ani głowy :)

menka2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Kurde...właśnie przeczytalam w newsach, ze ba końcówkę czerwca moga wrócić upaly, w niektórych niejscach po 40st! 😂

Tez słyszalam i juz sie boje! Nie wiem jak to wytrzymac, ostatnio byla juz masakra przy 30 kilku... Rolety spuszczone, okna zamkniete i lezenie pod wiatrakiem. Co roku myslimy o zalozeniu klimatyzacji i w koncu trzeba to zrobic bo takie lata sa juz co roku.
    A moze te prognozy sie nie sprawdza :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Frida a używasz do tego masażu jakiegoś oleju / olejku? Zabrałabym się do tego, ale muszę kupić wpierw jakiś specyfik.
    Tak używam olejku migdałowego z apteki.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra musze do weekendu zrobić prania.

Co do wstania to się przekrecam na bok i dopiero wstaje, czasami mój mi pomaga wstać.

Dziś jakoś słabo się czuje ale wzięłam się za ubranka i policzylam. Kilka rzeczy jeszcze brakuje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale dzisiaj naprodukowałyście ;) Dopiero nadrobiłam, bo miałam dziś ogromnie dużo spraw remontowych, a wieczorem jeszcze wizytę.

Mały Smerf nie jest już taki mały, bo ma 2,5 kg! <3 Wszystko wygląda dobrze, ale u mnie szyjka już powoli się skraca. Gin mówi, że to ok i teraz już tak może być. Dalej jest twarda i zamknięta, ale z 4 cm zrobiły się prawie 3. Dowiedziałam się też, że w skończonym 39 tc chce mnie już położyć do szpitala. Mówi, że po naszych przejściach trzeba trochę bardziej o nas zadbać i on będzie spokojniejszy, jak będę pod opieką. W sumie to mi to odpowiada i ja też pewnie będę spokojniejsza. Mamy więc 5 tygodni, żeby wszystko było na tip top ;)

Bobby gratuluję świetnych wieści :)

Baileys kiecka rewelacyjna! I zazdroszczę, bo ja niestety bez stanika już dawno nie daję rady 😅

Pierniczkowa trzymam kciuki, żeby maluszek został jeszcze w brzuchu!

Ja mojemu Mężowi kupiłam koszulkę z pizzą, gdzie brakuje jednego kawałka, a do kompletu body właśnie z tym brakującym kawałkiem :D

Nie straszcie tymi upałami! Ja w przyszłym tygodniu ogłaszam wielką akcję prania i prasowania ciuszków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 23:41

Limerikowo, Bobby29, Applejoy, Chimera, Ania95, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, werni, Agagusia, OlaWi, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka - moze nie będzie konieczne prasowanie, bo slonko wypali wszystko na pieprz :D

Ja dzis bardzo duzo pilam i teraz chyba zasne na kibelku, bo caly czas latam :p

Smerfelinka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak. Jak miałam I bardzo jestem zadowolona... ogólnie miałam duży brzuch w ciazy, popekalam po 40tyg... gdybym urodziła w terminie, to nie byłoby problemu... przez rozstępy miałam pomarszczona skórę na brzuchu... waga wraocila do normy, brzuch płaski, a skóra wisiała... bleee.. drugi synek doprawil to , co pierwszy nie zrobił i efekt taki, że 3lata po 2 ciąży zrobiłam plastykę.... A jeśli mowa o rozstepie mięśni, to tez miałam... byłam wcześniej u chirurga i nie zdiagnozowal. Powiedział, że jest ok... mój plastyk powiedział, że zrobiłam cud z brzuchem, bo to że mam rozstęp mięśni okazało się dopiero na stole operacyjnym... miałam po 2cm nad i pod pepkiem na 4palce... Ale brzuch od zawsze miałam płaski (!) Miesnie mialam szyte... teraz brzuch mam stosunkowo mały w porównaniu do poprzednich ciąż... sprawdzałam ostatnio stare notatki, to miałam wcześniej 112-115cm na tym etapie. Teraz 101cm na wysokości pepka. Synek jest mniejszy, mniej przytylam (dużo mniej). Pewne kwestia cukrzycy i diety (w drugiej ciazy też bardzo pilnowałam się z dieta, ale i tak skończyłam na +27kg :-/ )... a teraz mam +10kg i 77kg... może nie trzeba będzie poprawiać ;-) robiłam w Czechach... zapłaciłam 4200zl za operację, opiekę i pas. Teraz jest drożej, ale i tak nie ma porównania z polskimi cenami 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 09:10

Bobby29 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz od 6 nie śpię słońce jak zwykle mnie obudziło. Teraz jest pochmurnie eh. Wczoraj zamówiłam kilka pajacykow,bodziakow i kaftanikow od jednej kobiety. Dziś odbieram. Mieszka blisko. Ciuszki większość nowki. Wszystko zadbane. :)

Agagusia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po Tosi mialam troche rozstępów teraz mam cały brzuch:( Macie jakieś sprawdzone patenty na rozstępy?? Laser?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja po Tosi mialam troche rozstępów teraz mam cały brzuch:( Macie jakieś sprawdzone patenty na rozstępy?? Laser?
    Mi nic nie pomoglo, ale ja od razu miałam białe, cieniutki niteczki. Nie miałam fazy fioletowych/ciemnych... A wtedy ponoć najłatwiej się pozbyć. Jeśli chodzi o laser to mi było powiedziane, że dopiero po końcu laktacji... A potem zaszłam w druga ciążę i już było i tak za późno...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja jeszcze karmię piersia Tosie ;) a zaraz zacznę syna. Wiec nie wiem czy za 2 lata nie.bedzie za.pozno. Na razie sa.fioletowe i wygladaja.okropnie :/

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Chciałam sprawdzić swoją i czy miękka czy twarda.Znam się na tym bo by zajść w ciążę chodziłam do gina specjalisty od naprotechnologii.Lekarze mają problem by się do niej dostać bo jest wysoko mi się nie udało.W szpitalu na ostatnim badaniu powiedzieli:szyjka wysoko,zamknięta,mięsista.
    Agagusia jesteś nadal na luteinie?Ona przeciwdziała skracaniu i zmiękczeniu szyjki.
    Luteinę odstawiłam w 30tygodniu. Ja generalnie nie mam nic przeciwko powolnemu skracaniu sie szyjki, tylko zeby za szybko to nie poszlo. Moja na 4,5 cm troche straszy, tym bardziej ze najlepiej byloby gdybym urodzila sana bez indukcji max do terminu. Dzis zaczynamy 34 tc:) wiec za równiutko 4 tygodnie moge rodzic:)
    Zactydzien wizyta to dopytam dokladnie, maly tez juz powinien miec te 2100-2200. A gdyby cis do tego czadu die działo, jakies skurcze częste to na IP to wyjaśnię.

Wiki Dzieki za info. A ile czasu bylas w klinice i ile potem typowej rekowalescencji leżącej w domu? To prawda ze nie mozna nic podnosić ciezkawego przez pol roku?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ