Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny czy slyszalyscie o pieluszkach Bamboo nature? Czy macie opinie na ich temat?
Na początku używaliśmy dostępnych w sklepach.Pewnego dnia dada lekko pełna rozwaliła się i dziecko było w kulkach ze środka pieluchy.Podrażnienie leczyliśmy 2 tyg.Wtedy zainwestowaliśmy w Bamboo nature.Byłam z nich bardzo zadowolona.Ładnie chłoną i syn po nich rzadko miał podrażnienia.To co mnie dziwiło to to,że paczka bamboo jest cięższa niż pampersa,nie odczuwalne w pojedyńczej sztuce.Polecam.
Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość
-
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny które biorą acard. Czy Wam lekarze już wyłączyli acard? Właśnie wyczytałam w ulotce że jest przeciwskazany w trzecim trymestrze.
Choć mamaginekolog pisze że do 34 tygodnia.
Właśnie też o to pytałam ostatnio moją ginkę, bo słyszałam że do 32 tyg. Ale kazała mi brać do 35., widocznie przy mutacji PAI trzeba brać dłużej..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Niebieska Gwiazda wrote:Na początku używaliśmy dostępnych w sklepach.Pewnego dnia dada lekko pełna rozwaliła się i dziecko było w kulkach ze środka pieluchy.Podrażnienie leczyliśmy 2 tyg.Wtedy zainwestowaliśmy w Bamboo nature.Byłam z nich bardzo zadowolona.Ładnie chłoną i syn po nich rzadko miał podrażnienia.To co mnie dziwiło to to,że paczka bamboo jest cięższa niż pampersa,nie odczuwalne w pojedyńczej sztuce.Polecam.
Dzięki. Właśnie myślę czy tych najmniejszych nie wziąć Bamboo nature I zobaczę jak się będą sprawdzać. Jakby się nie sprawdziły to pampersy zawsze mogę dokupić w każdym innym sklepie.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyJa kupilam Bambiboo jak byly na promocji w Rossmannie, ale to chyba nie jest to samo?
Walcze wlasnie z pokrowcem fotelika, zeby go sciagnac do prania, upierdliwe to bardzo. A moj w sypialni bluzga na łozeczko na calego i przy okazji na mnie, ze takie cos wybralam 😀 Instrukcje Ikei przy instrukcjach tych mebli Bellamy to pestka hehe.
Kalija, a Wy skreciliscie juz? Nie rozpadlo Wam sie przez to malzenstwo? 😁 -
Bambiboo sa.super. poelcamStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Baileys, to już chyba taki standardzik małżeński 😂 mój miał sprawdzić tylko zawartość opakowania, ale jak już wszystko wyjął to nadąsany zaczął skręcać. Zbluzgał producenta, potem instrukcje, potem musiał wszystko poprzekręcać bo z złe miejsca śrubki wsadził. Na koniec porysował podłogę w salonie i stwierdził, że się wyprowadzamy z tego mieszkania bo jest za małe 😂😂
Mniej się nagadał w zeszłym roku przy remoncie generalnym łazienki i kibelka🙄 także teraz czy się to Szymkowi spodoba czy nie, będzie musiał grzecznie spać w łóżeczku okupionym cierpieniem Ojca😂baileys, joan85, werni lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mała waży 2500. Szyjka zamknięta i 4 cm. A skurcze to przepowiadacze, przy taśmie po prostu będą mnie boleć dużo bardziej. Jeszcze 4 tygodnie i mała będzie po drugiej stronie brzuszka.
Frida91, Niebieska Gwiazda, plinka89, Vampire, Chimera, Bobby29, Marcelina85, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Agagusia, Limerikowo, werni, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Już pisałam Smutnej.Zbadaj zęby w ciąży potrafią się szybko popsuć i są często przyczyną podwyższonych leukocytów.Wizyta u laryngologa też wskazana bo czasem pozornie nic się nie dzieje a po badaniu jest inaczej.Jakie masz crp?
Zestresowałam się dopiero jak wyszło, że się szyjka skraca. Mogłaby już wytrzymać te 5 tygodni.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Bobby29 wrote:A propos Reserved. Jak tam wygląda rozmiarów ja dziecięca? Są raczej większe, mniejsze, czy takie akurat? Wzięłabym coś bo fajne rzeczy ale nie wiem jakie rozmiary - już teraz nie mogę brać jak leci bo nie chce przesadzić, tylko uzupełniam braki w poszczególnych rozmiarach
Wedlug mnie takie akuratBobby29 lubi tę wiadomość
-
U mnie też szyjka się skraca, ale dr powiedział,że jest jeszcze ok.
Na dodatek zaczyna już trochę mieknac i nie wiem na ile to w miarę normalne, a na ile ogromy powód do zmartwień.
Mała urosła, ale tak u dziewczyn z calineczkami, nadal jest malutka.
Pocieszam się,że przeplywy są ok i ilość wód tez. Rośnie proporcjonalnie,bo opóźnienie się nie pogłębia, tylko póki co jest na takim samym poziomie
Albo poród się opozni (w co nie wierzę), albo po prostu będzie mała.Frida91, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:U nas też jeszcze nie skręcone
O dziwo to mój chciał już skręcać ale mówiłam, że jeszcze nie ma co i dopiero w lipcu może
Zaprawde powiadam Ci, wezcie sie za to wczesniej, aby zdazyly opasc zle emocje i dodatkowo plyta / drewno przestaly smierdziec 😁Frida91 lubi tę wiadomość
-
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny które biorą acard. Czy Wam lekarze już wyłączyli acard? Właśnie wyczytałam w ulotce że jest przeciwskazany w trzecim trymestrze.
Choć mamaginekolog pisze że do 34 tygodnia.
Moja lekarka mówiła, że teraz są zalecenia by brać do końca ciąży. Mówiła, że odstawiamy tydzień przed tp, ale chętnie przeczytam co Wasi lekarze mają w tym temacie do powiedzeniaMarcelina85 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie też szyjka się skraca, ale dr powiedział,że jest jeszcze ok.
Na dodatek zaczyna już trochę mieknac i nie wiem na ile to w miarę normalne, a na ile ogromy powód do zmartwień.
Mała urosła, ale tak u dziewczyn z calineczkami, nadal jest malutka.
Pocieszam się,że przeplywy są ok i ilość wód tez. Rośnie proporcjonalnie,bo opóźnienie się nie pogłębia, tylko póki co jest na takim samym poziomie
Albo poród się opozni (w co nie wierzę), albo po prostu będzie mała.
Niezapominajka a jak duża jest twoja malutka? (Jakkolwiek to nie brzmi 😅). Najważniejsze że różnica się nie pogłębia, i przepływy dobre! Ja też się tym pocieszam. I liczę na to że nie urodzę przed terminem żeby chociaż te 2800 ważyła..
A co do szyjki to wg mnie to fizjologiczne że na tym etapie zaczyna się rozpulchniac o lekko skracać ale to o niczym nie świadczy. Koleżanka od 28tc chodziła z rozpulchniona, w 36tc miała już rozwarcie na palec i lekarz mówił że lada dzien, a w końcu zgodnie z planem w 38tc poszła na indukcję bo nic się wcześniej nie działo. (takie miała wskazania bo próbowała sn po cesarce a dziecko było spore). W drugą stronę tak samo, można chodzić z szyjka twarda zamknięta do końca i w kilka dni się wszystko przygotuje do porodu. Przynajmniej tak mi wszyscy mówią, że nie ma co się tym przejmować, jedynie bym brała pod uwagę w przypadku gdy to kolejny poród i wiadomo jak to się odbywa w twoim konkretnym przypadku, wtedy pewnie można się jakoś odnosić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 16:09
Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:Kalija, a Wy skreciliscie juz? Nie rozpadlo Wam sie przez to malzenstwo? 😁
Ja nawet nie zamówiłam jeszcze🙈 mąż przekłada remont pokoiku z tygodnia na tydzień, część rzeczy mam w salonie i bardzo mnie to denerwuje , nie chce dokładać do tego kartonów z meblami. Mamy czas😎
-
Ale się rozpisalyscie dopiero nadrobiłam dzisiejszy i wczorajszy dzień.
U mnie ostatnio często twardnienia brzucha zwłaszcza po wysiłku. W pierwszej ciąży ich nie miałam bądź nie umiałam rozpoznać, ale na pewno nie były tak odczuwalne jak teraz.
Co do łóżeczka to chyba będę rekordzistką, bo moje dojedzie na parę dni przed porodem 😂 u mnie w miejscowości nie ma żadnego sklepu z łóżeczkami jedynie można dostać turystyczne, przez internet trochę boję się zamawiać, w weekend byliśmy u teściów zajechaliśmy tez tam do jednego sklepu, ale nie było bardzo wyboru. Finalnie teściową uparła sie, że oni kupią a ja tym razem już jej nie przegadam i dam jej wolną rękę. W pierwszej ciąży pewnie zaraz bym się kłóciła, że to ja mam wybrać łóżeczko. Jedynie obawiam się, że wcisną jej najdroższe zachwalając, że najlepsze.
Co do ubranek Reserved ja mialam zaledwie kilka dla córki z tamtad i zadowolona bylam. Co do rozmiaru to raczej standard, nie za duże, nie za małe.
Wy już tyle rzeczy macie gotowych a ja skończyłam na jednym praniu ubranek i pieluch. Muszę wziąć się za wszystko powoli, bo w końcu mi czasu braknie.
Dziewczyny jak ja czytam, że niektóre z was będą już rozpakowane za 4,5 tygodni to wciaz wydaje się jakaś abstrakcja 😲
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Ja mam 41 z hakiem i ponoc duzo za duzy bo powinien byc ok 35. Do tego leukocyty 15 tys, nie mam stanu zapalnego czuje sie cudownie smigam zero objawow tylko ten strach
https://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania/jak-odczytac-wyniki-badan-krwi-i-moczu-w-ciazy-aa-EEYq-Nre2-kpF6.html
Wg tego to jest ok. Możliwy spadek o 4-7% . -
zielonooka7 wrote:Ale się rozpisalyscie dopiero nadrobiłam dzisiejszy i wczorajszy dzień.
U mnie ostatnio często twardnienia brzucha zwłaszcza po wysiłku. W pierwszej ciąży ich nie miałam bądź nie umiałam rozpoznać, ale na pewno nie były tak odczuwalne jak teraz.
Co do łóżeczka to chyba będę rekordzistką, bo moje dojedzie na parę dni przed porodem 😂 u mnie w miejscowości nie ma żadnego sklepu z łóżeczkami jedynie można dostać turystyczne, przez internet trochę boję się zamawiać, w weekend byliśmy u teściów zajechaliśmy tez tam do jednego sklepu, ale nie było bardzo wyboru. Finalnie teściową uparła sie, że oni kupią a ja tym razem już jej nie przegadam i dam jej wolną rękę. W pierwszej ciąży pewnie zaraz bym się kłóciła, że to ja mam wybrać łóżeczko. Jedynie obawiam się, że wcisną jej najdroższe zachwalając, że najlepsze.
Co do ubranek Reserved ja mialam zaledwie kilka dla córki z tamtad i zadowolona bylam. Co do rozmiaru to raczej standard, nie za duże, nie za małe.
Wy już tyle rzeczy macie gotowych a ja skończyłam na jednym praniu ubranek i pieluch. Muszę wziąć się za wszystko powoli, bo w końcu mi czasu braknie.
Dziewczyny jak ja czytam, że niektóre z was będą już rozpakowane za 4,5 tygodni to wciaz wydaje się jakaś abstrakcja 😲
Zielonooka, zamawianie mebli przez Internet nie jest takie ryzykowne. Też się bałam, ale zachęciły mnie m.in ceny sporo niższe niż w sklepach i nieograniczony wybór (jestem z małego miasta). U mnie to świeży temat, bo wymienilam wszystkie meble w salonie (tylko narożnik jest że sklepu) a reszta stół, tapicerowane krzesła, komoda, stolik wszystko jest z Internetu i jestem zachwycona. Krzesła były naprawdę drogie a to robota na zamówienie, więc siedziałam jak na szpilkach zanim przyjechały 😂 A zaczęłam właśnie od łóżeczka
Niestety wszystko musi się wywietrzyć. Meble do dziecinnego też zamawiam przez Internet i już się nie boję, najwyżej będę reklamować 😉 także polecam! -
Ja też wszystko przez internet. Może wózek i fotelik będzie stacjonarnie kupiony, bo akurat mamy sklep blisko - i tak pojedziemy przymierzyć fotelik więc pewnie wtedy zakupimy od razu, ale do jakoś w lipcu, żeby za długo nie stało na wierzchu. Gdyby nie opcja internetowych zakupów to chyba bym osiwiala. Nie znoszę chodzić po sklepach! Ja jestem z tych co nawet buty przez internet kupują, kupuje np po dwie pary tego samego modelu (jeśli nie mam sprawdzonej marki), mierze w domu i zostawiam te pasujące, a resztę odsyłam. Ubrania tak samo. Wydaje mi się że dzięki temu mam mniej impulse buy'ów, że kupię coś w sklepie bo fajne fajne, a potem leży w szafie i w tym nie chodzę bo okazuje się że to do niczego nie pasuje. A tak w domu na spokojnie mierze i jest git .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 16:41
plinka89, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki