Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Bardzo podobnych rozmiarów jak moja i Fridy! Też tak robię i mówię do niej żeby rosła 😅
Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja się w końcu wzięłam za pakowanie torby
Nawet nie jest tego tak dużo. Tylko muszę uprasowac pieluchy i ubranka.
Powiedzcie czy bierzecie ręcznik dla dziecka i coś do kąpieli jeśli nie zamierzacie kąpać w szpitalu? Na wszelki wypadek. Zastanawiam się też czy brać mała suszarkę do włosów czy w ogóle człowiek ma siłę na układanie włosów -
Niezapominajka5 wrote:Oby się okazało,że wszystkie będą po prostu zgrabne
Skoro wszystkie mamy dobre przepływy i dzieci podobnej wielkości to chyba znaczy, że po prostu tak bywa i to na swój sposób normalne i pocieszające
Mi lekarz mówił, że byle miała te 2500 przy urodzeniuNiezapominajka5, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyU nas na froncie wojenno-lozeczkowym atmosfera jeszcze bardziej zgestniala, bo sie oczywiście okazało, ze w meblach brakuje czesci (za mało dali jakichs kolkow czy wkretow). Moj na pelnym wku*wie sie ubral, zeby jechac do Castoramy czy innego Leroya, a ja mu subtelnie przypomnialam, ze dzisiaj święto... 😂 Do tego moskitiery odpadly w oknach w sypialni i muchy jakies nam powlazily... oj wolałam ewakuowac sie do kuchni 😀
Ja tez duzo rzeczy kupuje przez neta, ale niestety nie ma to dobrego wpływu na budzet, bo w przeciwieństwie do Was nie trzymam rzeczy w koszyku dluzej, zeby przemyslec, tylko klikam od razu z opcja płatności przy odbiorze. Nie wydaje pieniedzy w chwili zakupu, wiec mi sie wydaje, ze nie nagrzeszyłam 🙈 A potem przychodzą te paki dzien po dniu i trzeba placic.
Z przewoznikow najbardziej lubie DPD - w ciąży poznalam kuriera Jarka, ktory jest przydzielony na nasz region i po kilku poczatkowych nieporozumieniach w stylu zostawienia paczki u sąsiadów itd. osiagnelismy obecnie wspanialy konsensus. Dzwonimy do siebie zawczasu jak jest cos do dostarczenia i np. przywozi mi paczke pod mięsny lub pod lumpeks, jak akurat jestem na osiedlu, a nie w chacie 😀
Kayama, ja mam zamiar wziąć jeden ręcznik dla Bobo i rozważam lokowko-suszarkę Babyliss, ale sie troche boje czy nie uznaja na mnie za wariatke😉 Tylko bez tej szczotki bede kurde wygladac jak lokowany pudel, to moja jedyna metoda na proste włosy dopoki znow nie zrobie keratyny..
Agagusia, werni lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:
Kayama, ja mam zamiar wziąć jeden ręcznik dla Bobo i rozważam lokowko-suszarkę Babyliss, ale sie troche boje czy nie uznaja na mnie za wariatke😉 Tylko bez tej szczotki bede kurde wygladac jak lokowany pudel, to moja jedyna metoda na proste włosy dopoki znow nie zrobie keratyny..
No właśnie ją mam to samo, włosy prostuje na szczotce bo inaczej mam totalny bałagan na głowie , włosy się kręcą bez ładu i składu i.nienawidzę tegoWezmę ta suszarkę i szczotke. Może jakoś pójdzie, wezmę też suchy szampon. Wiem że po cc nie powinno się rak podnosić powyżej barków bo blizna bardzo ciągnie.
-
Tez zapakowalam suchy szampon, choc zawsze po cc bralam prysznic z myciem włosów nastepnego dnia. Suszarki nie biore.
Acard mam brac do skończenia 34tc. Za za to zastnawiam sie nad moja poduszka do spania na boku - jestem od niej uzależniona chyba:) a karmiłam czesto wlasnie na leżąco, na boku. Szczegolnie w nocy to u nas jedyna opcja byla.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Aktualizujemy nasz brzuszek i ofcjalnie startujemy z 35 tc!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd210d00aa0a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53fe75c3ae6.jpg
Nie wiem jak dziś u Was, ale ja mam jakiś mega słaby dzień 😕 Chyba ciśnienie nie teges...przespałam pół dnia a najchętniej wcale bym nie wstawała. Nawet kawa nie dała rady.Domi_tur, Frida91, Ania95, Bobby29, Chimera, Limerikowo, kayama, Smerfelinka, Applejoy, Vampire, Agagusia, OlaWi, werni lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja nie biorę ręcznika dla Małego bo w szpitalu na pewno coś dadzą w razie czego
zamiast suszarki zapakowałam suchy szampon gdyby jednak moja kondycja fizyczna nie dała mi szans na umycie głowy 😂
Mój budżet też niestety cierpi przez zakupy internetowe... W sklepie stacjonarnym noszę ciuchy po sklepie tak długo aż stwierdzam, że w sumie są mi niepotrzebne :p a przez neta klikam jak leci, a bo spodnie dresowe idealne na spacery, a to super promki gdzieś. 🙄
Kayama, ja jeszcze nie włożyłam laktatora, kubka i sztućców ani też pół butelki wody i już wiem, że będzie ciężko zapiąć torbę... A jak podczytałam na lipcowkach, że dziewczyna zużyła całą paczkę tych wielkich podpasek w pierwszych godzinach to chyba muszę mężowi kolejną torbę spakować na dowózki 😂
-
Agagusia wrote:
Agagusia cudowne! Dorwałaś nówki, bo tak się prezentują?!3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja nie biorę suszarki i liczę na to, że efekt puszystych włosów, który obserwuję w ciąży utrzyma się jeszcze te 3 dni po porodzie
biorę suchy szampon, ale też się właśnie obawiam jak to będzie z tym podnoszeniem rąk po cc... A mąż mi raczej nie będzie układał włosów
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Frida91 wrote:Na pewno tak będzie
Skoro wszystkie mamy dobre przepływy i dzieci podobnej wielkości to chyba znaczy, że po prostu tak bywa i to na swój sposób normalne i pocieszające
Mi lekarz mówił, że byle miała te 2500 przy urodzeniu
Jak bylam u przyjaciółki ostatnio, to w odwiedziny przyszła jej ciocia, farmaceutka. ona też właśnie mowi, żeby te 2,5kg miała to będzie dobrze. Zazwyczaj teale dzieci - o ile są zdrowe- bardzo szybko nadrabiają po urodzeniu. I tego się trzymajmyFrida91, Niezapominajka5, OlaWi, werni lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dzisiaj poprasowalam ciuszki, na najmniejszy rozmiar mam 7x body z krótkim, 8x z długim, 4 kaftaniki, 5 pajaców, 2 pajace polarowe, 2bluzy, 2sweterki, 2rampersy i mnóstwo spodenek/polspiochów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 14:09
-
Domi_tur wrote:
Kayama, ja jeszcze nie włożyłam laktatora, kubka i sztućców ani też pół butelki wody i już wiem, że będzie ciężko zapiąć torbę... A jak podczytałam na lipcowkach, że dziewczyna zużyła całą paczkę tych wielkich podpasek w pierwszych godzinach to chyba muszę mężowi kolejną torbę spakować na dowózki 😂
O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necieDo walizki zapakowałam jedna paczkę.
Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?
-
Kalija wrote:Moja lekarka mówiła, że teraz są zalecenia by brać do końca ciąży. Mówiła, że odstawiamy tydzień przed tp, ale chętnie przeczytam co Wasi lekarze mają w tym temacie do powiedzenia
-
nick nieaktualny
-
kayama wrote:O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necie
Do walizki zapakowałam jedna paczkę.
Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?
Laktatora też nie biorę, liczę, że nie przyda się, a jeśli już to w szpitalu mają.