X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bardzo podobnych rozmiarów jak moja i Fridy! Też tak robię i mówię do niej żeby rosła 😅
    Oby się okazało,że wszystkie będą po prostu zgrabne :)

Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu wzięłam za pakowanie torby :) Nawet nie jest tego tak dużo. Tylko muszę uprasowac pieluchy i ubranka.
    Powiedzcie czy bierzecie ręcznik dla dziecka i coś do kąpieli jeśli nie zamierzacie kąpać w szpitalu? Na wszelki wypadek. Zastanawiam się też czy brać mała suszarkę do włosów czy w ogóle człowiek ma siłę na układanie włosów :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Oby się okazało,że wszystkie będą po prostu zgrabne :)
    Na pewno tak będzie ;) Skoro wszystkie mamy dobre przepływy i dzieci podobnej wielkości to chyba znaczy, że po prostu tak bywa i to na swój sposób normalne i pocieszające ;)
    Mi lekarz mówił, że byle miała te 2500 przy urodzeniu :)

Niezapominajka5, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na froncie wojenno-lozeczkowym atmosfera jeszcze bardziej zgestniala, bo sie oczywiście okazało, ze w meblach brakuje czesci (za mało dali jakichs kolkow czy wkretow). Moj na pelnym wku*wie sie ubral, zeby jechac do Castoramy czy innego Leroya, a ja mu subtelnie przypomnialam, ze dzisiaj święto... 😂 Do tego moskitiery odpadly w oknach w sypialni i muchy jakies nam powlazily... oj wolałam ewakuowac sie do kuchni 😀

Ja tez duzo rzeczy kupuje przez neta, ale niestety nie ma to dobrego wpływu na budzet, bo w przeciwieństwie do Was nie trzymam rzeczy w koszyku dluzej, zeby przemyslec, tylko klikam od razu z opcja płatności przy odbiorze. Nie wydaje pieniedzy w chwili zakupu, wiec mi sie wydaje, ze nie nagrzeszyłam 🙈 A potem przychodzą te paki dzien po dniu i trzeba placic.

Z przewoznikow najbardziej lubie DPD - w ciąży poznalam kuriera Jarka, ktory jest przydzielony na nasz region i po kilku poczatkowych nieporozumieniach w stylu zostawienia paczki u sąsiadów itd. osiagnelismy obecnie wspanialy konsensus. Dzwonimy do siebie zawczasu jak jest cos do dostarczenia i np. przywozi mi paczke pod mięsny lub pod lumpeks, jak akurat jestem na osiedlu, a nie w chacie 😀

Kayama, ja mam zamiar wziąć jeden ręcznik dla Bobo i rozważam lokowko-suszarkę Babyliss, ale sie troche boje czy nie uznaja na mnie za wariatke😉 Tylko bez tej szczotki bede kurde wygladac jak lokowany pudel, to moja jedyna metoda na proste włosy dopoki znow nie zrobie keratyny..

Agagusia, werni lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Kayama, ja mam zamiar wziąć jeden ręcznik dla Bobo i rozważam lokowko-suszarkę Babyliss, ale sie troche boje czy nie uznaja na mnie za wariatke😉 Tylko bez tej szczotki bede kurde wygladac jak lokowany pudel, to moja jedyna metoda na proste włosy dopoki znow nie zrobie keratyny..

No właśnie ją mam to samo, włosy prostuje na szczotce bo inaczej mam totalny bałagan na głowie , włosy się kręcą bez ładu i składu i.nienawidzę tego :) Wezmę ta suszarkę i szczotke. Może jakoś pójdzie, wezmę też suchy szampon. Wiem że po cc nie powinno się rak podnosić powyżej barków bo blizna bardzo ciągnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zapakowalam suchy szampon, choc zawsze po cc bralam prysznic z myciem włosów nastepnego dnia. Suszarki nie biore.
    Acard mam brac do skończenia 34tc. Za za to zastnawiam sie nad moja poduszka do spania na boku - jestem od niej uzależniona chyba:) a karmiłam czesto wlasnie na leżąco, na boku. Szczegolnie w nocy to u nas jedyna opcja byla.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie umiem zyc bez szczoteczki Foreo Luna do twarzy i chyba rowniez ją wezme...

A poduche do karmienia warto brac do szpitala?

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Aktualizujemy nasz brzuszek i ofcjalnie startujemy z 35 tc!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd210d00aa0a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53fe75c3ae6.jpg

Nie wiem jak dziś u Was, ale ja mam jakiś mega słaby dzień 😕 Chyba ciśnienie nie teges...przespałam pół dnia a najchętniej wcale bym nie wstawała. Nawet kawa nie dała rady.

Domi_tur, Frida91, Ania95, Bobby29, Chimera, Limerikowo, kayama, Smerfelinka, Applejoy, Vampire, Agagusia, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę ręcznika dla Małego bo w szpitalu na pewno coś dadzą w razie czego :) zamiast suszarki zapakowałam suchy szampon gdyby jednak moja kondycja fizyczna nie dała mi szans na umycie głowy 😂

Mój budżet też niestety cierpi przez zakupy internetowe... W sklepie stacjonarnym noszę ciuchy po sklepie tak długo aż stwierdzam, że w sumie są mi niepotrzebne :p a przez neta klikam jak leci, a bo spodnie dresowe idealne na spacery, a to super promki gdzieś. 🙄

Kayama, ja jeszcze nie włożyłam laktatora, kubka i sztućców ani też pół butelki wody i już wiem, że będzie ciężko zapiąć torbę... A jak podczytałam na lipcowkach, że dziewczyna zużyła całą paczkę tych wielkich podpasek w pierwszych godzinach to chyba muszę mężowi kolejną torbę spakować na dowózki 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chwale łupami z olx - jestem zachwycona:) wiekszosc to Newbie i lindex, a ceny 8-12 zl sztuka:)
    zgcedzvvi10e_t.jpg

Domi_tur, Sylvka, baileys, Bobby29, Smerfelinka, kayama, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja sie chwale łupami z olx - jestem zachwycona:) wiekszosc to Newbie i lindex, a ceny 8-12 zl sztuka:)
    zgcedzvvi10e_t.jpg

Agagusia cudowne! Dorwałaś nówki, bo tak się prezentują?!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę suszarki i liczę na to, że efekt puszystych włosów, który obserwuję w ciąży utrzyma się jeszcze te 3 dni po porodzie ;) biorę suchy szampon, ale też się właśnie obawiam jak to będzie z tym podnoszeniem rąk po cc... A mąż mi raczej nie będzie układał włosów :P

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Na pewno tak będzie ;) Skoro wszystkie mamy dobre przepływy i dzieci podobnej wielkości to chyba znaczy, że po prostu tak bywa i to na swój sposób normalne i pocieszające ;)
    Mi lekarz mówił, że byle miała te 2500 przy urodzeniu :)

Jak bylam u przyjaciółki ostatnio, to w odwiedziny przyszła jej ciocia, farmaceutka. ona też właśnie mowi, żeby te 2,5kg miała to będzie dobrze. Zazwyczaj teale dzieci - o ile są zdrowe- bardzo szybko nadrabiają po urodzeniu. I tego się trzymajmy :)

Frida91, Niezapominajka5, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj poprasowalam ciuszki, na najmniejszy rozmiar mam 7x body z krótkim, 8x z długim, 4 kaftaniki, 5 pajaców, 2 pajace polarowe, 2bluzy, 2sweterki, 2rampersy i mnóstwo spodenek/polspiochów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 14:09

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywolana do tablicy tylko to tu tak zostawię 😁

5c14ada2cdb5b7fbmed.jpg

95a52eb1b59f99c1med.jpg

Limerikowo, Domi_tur, Smerfelinka, kayama, Applejoy, Chimera, Frida91, Ania95, Bobby29, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Kayama, ja jeszcze nie włożyłam laktatora, kubka i sztućców ani też pół butelki wody i już wiem, że będzie ciężko zapiąć torbę... A jak podczytałam na lipcowkach, że dziewczyna zużyła całą paczkę tych wielkich podpasek w pierwszych godzinach to chyba muszę mężowi kolejną torbę spakować na dowózki 😂

O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necie :) Do walizki zapakowałam jedna paczkę.
    Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
    A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Moja lekarka mówiła, że teraz są zalecenia by brać do końca ciąży. Mówiła, że odstawiamy tydzień przed tp, ale chętnie przeczytam co Wasi lekarze mają w tym temacie do powiedzenia
    Ja mam brac do konca 34 tyg potem nie wolno bo ponoc serce dziecku niszczy

27a73b5519.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    https://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania/jak-odczytac-wyniki-badan-krwi-i-moczu-w-ciazy-aa-EEYq-Nre2-kpF6.html

Wg tego to jest ok. Możliwy spadek o 4-7% .

Mi ladnie spadał a teraz wrocił do poziomu pierwszego mirsiaca ciąży

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to mam ochotę kupić nowe łóżeczko...ech mam po Antku ale jest ciemno brązowe i teraz mi nie pasuje do nowej ko drogi i. Wolałabym białe. Choć myślę czy to nie zbędny wydatek skoro mam już po synku ;( ech...

• Chimera Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necie :) Do walizki zapakowałam jedna paczkę.
    Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
    A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?
    Ja mam zapakowane 2 paczki, bo tak było na liście ze szpitala, to samo z podkładami. Jak będę widziała, że coś mi szybko schodzi, to poproszę męża albo mamę żeby mi dowieźli.
    Laktatora też nie biorę, liczę, że nie przyda się, a jeśli już to w szpitalu mają.

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ