X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście sprawdzane vasa previa?

https://www.rodzice.pl/temat/vasa-previa-naczynia-przodujace-smiertelne-zagrozenie-podczas-porodu-sn/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 00:01

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

https://www.rodzice.pl/temat/vasa-previa-naczynia-przodujace-smiertelne-zagrozenie-podczas-porodu-sn/

O kurczę, 1 słyszę ale jestem na liście bo po in vitro. Chyba spytam gina na wizycie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Miałam to chyba sprawdzane u tego dodatkowego gina FMF, u ktorego bylam na usg polowkowym i usg III trymestru. Robil Dopplera naczyn dziecka, w roznych kolorach sie wyświetlaly te przeplywy w pepowinie i w ogole we wszystkich tych naczyniach biegnacych od Małej. Mysle, ze jakby cos takiego zauwazyl, to wpisalby w raport z badania.

Pytalas o szczoteczke Foreo Luna - to szczoteczka soniczna do mycia twarzy. Kupilam ok. rok temu i uzywam od tego czasu codziennie rano i wieczorem. Roznica w wygladzie skory u mnie bardzo widoczna. ZERO tzw. suchych skorek (a mialam z tym wielki problem, bo uzywalam kwasow), mniej zaskornikow, ogolnie czystsza cera - a mam tłusta z tendencja do niedoskonałości.

Roznica w cenie wynika z modelu - sa mniejsze i wieksze, ładowane z gniazdka lub nie, z opcja masazu lub nie. Najlepiej pomacac na żywo w Douglasie, bo najdrozsza wcale nie kazdemu dobrze leży w dloni (dla mnie jest za wielka). Ja mam Foreo Luna Mini 2, dałam za nią cos koło 500 zl. Bardzo mi sie tez podoba masazer okolic oczu Foreo Iris, na jesien koncze 30stke i chyba go sobie zazycze na prezent 😀
    W ogóle technologia soniczna to super sprawa, np. szczoteczki do zębów Phlips Sonicare tez daja inna jakosc mycia zębów w porownaniu z manualnymi czy zwyklymi elektrycznymi

Misi@, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja właśnie nie chce malować łóżeczka. Ostatnio już malowalismy z jasnego na ciemny brąz i mąż pokrył to jakimś lakierem. Oczywiście nie szkodliwym dla dzidzi. Poza tym szyjka prawie się zgłaszał, więc mogę urodzić, nie chce się bawić w szlifowanie itp. Bo mój mąż robi wszystko tak powoli A mi nie pozwoli tyłach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A posalyscie o luteine ja biorę znów od 28 tc. I tak planuje jeszcze do 4.07. Bo wówczas mam wizytę u ginekologa. Obyśmy wytrwali. Mój mąż jedzie do Warszawy na kilka dni więc w niedzielę jedziemy do moich rodziców bo boję się, że nie dam rady z małym..albo zacznę rodzić i co ja zrobię. Obym przetrwała podróż. Bo to w sumie niby nie daleko ale jednak 40 km.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jeśli napaliłaś się na białe łóżeczko, to sprawdź na olx, za stowkę można kupić w dobrym stanie :) swoje też możesz wystawić i tym sposobem zredukujesz koszta 😁

Agagusia, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Agagusia - tak szczerze to jak bylo u Ciebie z cc? Tzn czy dochodzenie do siebie po 2 boli bardziej niz za 1 razem?
    Nie, nia mialam takiego odczucia, oboje urodziłam Ok poludnia a od nastepnego dnia(2) rano juz normalnie w sumie funkcjonowałam lacznie z samodzielnym prysznicem i spacerami po korytarzu, na nastepny dzien (3)Ok poludnia wychodziliśmy do domu. Zadbaj jedynie zeby Ci do domu jakby co dali jakies przeciwbolowe. Za pierwszym razem bylam na Ketonalu chyba a potem paracetamol, a drugim Doreta (połączenie paracetamolu z tramadolem).

U mie w okolicy tez niewiele fajnych rzeczy jest, ale wyszukuje osoby ktore sprzedaj sporo ładnych ciuszków i wtedy mi sie przesylka za 12-15 zl opłaca, ew jak biore wiecej sztuk to negocjuje jakis rabat. Kupuje od 50 do 80 w tej chwili jak cos sie trafi.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Misi@ jeśli napaliłaś się na białe łóżeczko, to sprawdź na olx, za stowkę można kupić w dobrym stanie :) swoje też możesz wystawić i tym sposobem zredukujesz koszta 😁
    Rozważam te opcje...;)

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.
    Tylko jeśli masz ciemne włosy to kup szampon dla brunetek. Ja jestem szatynką i kupuję taki brązowy z rossmana, bo inne zostawiały mi "efekt mąki" na głowie ;)

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciemny blond włosy. Ostatnio zrobiłam ombre z miesiąc temu to górę mam ciemniejsza. Hm zobaczę jeszcze. Dziś dotarł wkoncu kurier ze smyka. Zamówiłam kilka kocy i parę innych rzeczy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Nie słyszałam... Ale przez to podejrzenie hipotrofii miałam już dwa razy ostatnio bardzo dokładnie sprawdzane przeplywy, przez dobrego specjalistę, tak jak Baileys myślę że gdyby było coś niepokojącego to by to zauważono. Btw, wydaje mi się że jak się wykonuje USG prenatalne u lekarzy specjalistów (z certyfikatami ale niekoniecznie, po prostu dobrych doświadczonych w USG płodu) to przepływy naczyniowe zawsze są wtedy sprawdzane i takie coś powinni wychwycić.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby

sprawdzanie vasa previa nie jest obowiązkowym ani nawet zalecanym badaniem z tego co wyczytałam. A jak coś nie jest obowiązkowe to wiesz ;) oczywiście Twój lekarz mógł dołożyć wszelkiej staranności, ale uważam, że warto o to dopytać i mieć spokojną głowę.

Bobby29 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niepowodzenia, wybrałam się rano na pobranie krwi a tu się okazało że dziś nie pobierają bo sobie pielęgniarki wolne pobraly :( Nie udało się też iść na rehabilitacje nfz bo to samo, za mała obsada. Żesz kurczę.... Nameczylam się i.muszę wrócić w poniedziałek. Wszystko teraz boli i leżę.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama tez miałam dziś iść na badania ale wkońcu postanowiłam ze pójdę w poniedziałek lub wtorek. Dziś czekałam na kuriera.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Werni a twój też taki knypeczek jak nasze? :)

Tak w 28+6 ważył 1070g ginka mówiła ze wszystko ok. Tydzień do tyłu. Ale mam nie patrzec na to. Termin porodu jak do tej pory.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w Rossmannie po balsam przeciw rozstępom, ten z Mamas Babydream. W końcu wzięłam tym razem oliwkę nie balsam i jeszcze 2 inne rzeczy, a potem patrzę na paragonie a dostałam rabat i zapłaciłam za tą oliwkę 1gr :P Nawet nie wiedziałam,że jest taka promocja.

werni, Agagusia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy też tak macie, ale jak wrzucam pampersy do koszyka w Rossmanie to się jakiś duzy rabat nalicza od całego koszyka. Wrzuciłam rzeczy za stowkę prawie i 22 zł rabatu dobija odkąd wrzuciłam pampki:)

werni lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie wiem czy też tak macie, ale jak wrzucam pampersy do koszyka w Rossmanie to się jakiś duzy rabat nalicza od całego koszyka. Wrzuciłam rzeczy za stowkę prawie i 22 zł rabatu dobija odkąd wrzuciłam pampki:)
    Ale oryginalne Pampersy?
    A po 34tc mozna odebrać jedno opakowanie Pampers Premium za 1gr :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Babydream zwykłe nabija mi najwięcej, paczka 19,99 za 36szt (rozm2) i liczy mi 8zl rabatu na nie :)
    Na resztę trochę mniej

Frida91, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zamawia się przez aplikacje Rossmann to kiedy produkty są do odbioru?

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ