Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Miałyście sprawdzane vasa previa?
https://www.rodzice.pl/temat/vasa-previa-naczynia-przodujace-smiertelne-zagrozenie-podczas-porodu-sn/
Miałam to chyba sprawdzane u tego dodatkowego gina FMF, u ktorego bylam na usg polowkowym i usg III trymestru. Robil Dopplera naczyn dziecka, w roznych kolorach sie wyświetlaly te przeplywy w pepowinie i w ogole we wszystkich tych naczyniach biegnacych od Małej. Mysle, ze jakby cos takiego zauwazyl, to wpisalby w raport z badania.
Pytalas o szczoteczke Foreo Luna - to szczoteczka soniczna do mycia twarzy. Kupilam ok. rok temu i uzywam od tego czasu codziennie rano i wieczorem. Roznica w wygladzie skory u mnie bardzo widoczna. ZERO tzw. suchych skorek (a mialam z tym wielki problem, bo uzywalam kwasow), mniej zaskornikow, ogolnie czystsza cera - a mam tłusta z tendencja do niedoskonałości.
Roznica w cenie wynika z modelu - sa mniejsze i wieksze, ładowane z gniazdka lub nie, z opcja masazu lub nie. Najlepiej pomacac na żywo w Douglasie, bo najdrozsza wcale nie kazdemu dobrze leży w dloni (dla mnie jest za wielka). Ja mam Foreo Luna Mini 2, dałam za nią cos koło 500 zl. Bardzo mi sie tez podoba masazer okolic oczu Foreo Iris, na jesien koncze 30stke i chyba go sobie zazycze na prezent 😀
W ogóle technologia soniczna to super sprawa, np. szczoteczki do zębów Phlips Sonicare tez daja inna jakosc mycia zębów w porownaniu z manualnymi czy zwyklymi elektrycznymiMisi@, Kalija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTylko ja właśnie nie chce malować łóżeczka. Ostatnio już malowalismy z jasnego na ciemny brąz i mąż pokrył to jakimś lakierem. Oczywiście nie szkodliwym dla dzidzi. Poza tym szyjka prawie się zgłaszał, więc mogę urodzić, nie chce się bawić w szlifowanie itp. Bo mój mąż robi wszystko tak powoli A mi nie pozwoli tyłach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 09:43
-
nick nieaktualnyA posalyscie o luteine ja biorę znów od 28 tc. I tak planuje jeszcze do 4.07. Bo wówczas mam wizytę u ginekologa. Obyśmy wytrwali. Mój mąż jedzie do Warszawy na kilka dni więc w niedzielę jedziemy do moich rodziców bo boję się, że nie dam rady z małym..albo zacznę rodzić i co ja zrobię. Obym przetrwała podróż. Bo to w sumie niby nie daleko ale jednak 40 km.
-
plinka89 wrote:Agagusia - tak szczerze to jak bylo u Ciebie z cc? Tzn czy dochodzenie do siebie po 2 boli bardziej niz za 1 razem?
U mie w okolicy tez niewiele fajnych rzeczy jest, ale wyszukuje osoby ktore sprzedaj sporo ładnych ciuszków i wtedy mi sie przesylka za 12-15 zl opłaca, ew jak biore wiecej sztuk to negocjuje jakis rabat. Kupuje od 50 do 80 w tej chwili jak cos sie trafi.plinka89 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.
werni lubi tę wiadomość
-
Mam ciemny blond włosy. Ostatnio zrobiłam ombre z miesiąc temu to górę mam ciemniejsza. Hm zobaczę jeszcze. Dziś dotarł wkoncu kurier ze smyka. Zamówiłam kilka kocy i parę innych rzeczy.
-
Kalija wrote:Miałyście sprawdzane vasa previa?
https://www.rodzice.pl/temat/vasa-previa-naczynia-przodujace-smiertelne-zagrozenie-podczas-porodu-sn/
Nie słyszałam... Ale przez to podejrzenie hipotrofii miałam już dwa razy ostatnio bardzo dokładnie sprawdzane przeplywy, przez dobrego specjalistę, tak jak Baileys myślę że gdyby było coś niepokojącego to by to zauważono. Btw, wydaje mi się że jak się wykonuje USG prenatalne u lekarzy specjalistów (z certyfikatami ale niekoniecznie, po prostu dobrych doświadczonych w USG płodu) to przepływy naczyniowe zawsze są wtedy sprawdzane i takie coś powinni wychwycić.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby
sprawdzanie vasa previa nie jest obowiązkowym ani nawet zalecanym badaniem z tego co wyczytałam. A jak coś nie jest obowiązkowe to wieszoczywiście Twój lekarz mógł dołożyć wszelkiej staranności, ale uważam, że warto o to dopytać i mieć spokojną głowę.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
U mnie niepowodzenia, wybrałam się rano na pobranie krwi a tu się okazało że dziś nie pobierają bo sobie pielęgniarki wolne pobraly
Nie udało się też iść na rehabilitacje nfz bo to samo, za mała obsada. Żesz kurczę.... Nameczylam się i.muszę wrócić w poniedziałek. Wszystko teraz boli i leżę.
-
Kayama tez miałam dziś iść na badania ale wkońcu postanowiłam ze pójdę w poniedziałek lub wtorek. Dziś czekałam na kuriera.
-
Bobby29 wrote:Werni a twój też taki knypeczek jak nasze?
Tak w 28+6 ważył 1070g ginka mówiła ze wszystko ok. Tydzień do tyłu. Ale mam nie patrzec na to. Termin porodu jak do tej pory. -
A ja dziś byłam w Rossmannie po balsam przeciw rozstępom, ten z Mamas Babydream. W końcu wzięłam tym razem oliwkę nie balsam i jeszcze 2 inne rzeczy, a potem patrzę na paragonie a dostałam rabat i zapłaciłam za tą oliwkę 1gr
Nawet nie wiedziałam,że jest taka promocja.
werni, Agagusia lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi_tur wrote:Nie wiem czy też tak macie, ale jak wrzucam pampersy do koszyka w Rossmanie to się jakiś duzy rabat nalicza od całego koszyka. Wrzuciłam rzeczy za stowkę prawie i 22 zł rabatu dobija odkąd wrzuciłam pampki:)
A po 34tc mozna odebrać jedno opakowanie Pampers Premium za 1grCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny