Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaWi wrote:ogólnie w rossnę jest promocja ma pampki, a jak odebrać te za 1 gr?
https://www.rossmann.pl/pampersWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:32
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny, za kilka godzin mamy jechać nad morze, a ja mam od wczoraj biegunkę. Brzuch mnie nie boli, jem normalnie, nie wymiotuję, tylko w kibelku leci ze mnie woda... Jadłam to samo co mąż, jemu nic nie jest, nie wiem kurde o co chodzi
On wraca za 3 h z pracy i chciałam czekać z niespodzianką, bo on nic nie wie, że jest zarezerwowany wyjazd i że już dziś wieczorem mieliśmy moczyć girki w Bałtyku. A teraz cholera nie wiem co robić -
baileys wrote:Kurde dziewczyny, za kilka godzin mamy jechać nad morze, a ja mam od wczoraj biegunkę. Brzuch mnie nie boli, jem normalnie, nie wymiotuję, tylko w kibelku leci ze mnie woda... Jadłam to samo co mąż, jemu nic nie jest, nie wiem kurde o co chodzi
On wraca za 3 h z pracy i chciałam czekać z niespodzianką, bo on nic nie wie, że jest zarezerwowany wyjazd i że już dziś wieczorem mieliśmy moczyć girki w Bałtyku. A teraz cholera nie wiem co robić
Baileys ja miałam coś podobnego, woda leciała, tylko ze ja miałam jeden dzień, 2 razy w toalecie i spokój. Normalnie też nie wiem o co chodziło, też mnie brzuch nie bolał. Może masz to samo, może to coś od hormonów? Ja nawet diety nie trzymałam , tylko rano a wieczorem jadłam normalnie i wszystko było w porządku. Nie powtórzyło się. Poobserwuj czy dalej biegasz do toalety bo jak nie to może będzie ok. Jedź banany i ryż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:16
baileys lubi tę wiadomość
-
raczej wirus
biegunka przed samym porodem to z nerwow glownie
jak leci woda to elektrolity, dicoflor, banan, ryz,buleczka z maslem i musza sie kiszki wyczyscic
najlepiej zostac w domu i polegiwac
oby bylo lepiej
kazdy z opoznieniem moze reagowac na wirus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:24
-
A jak dopisać drugie.dziecko do tego programu rossn4??Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Witam się po dłuższej nieobecności 😉
Byłam dzisiaj na wizycie, mała waży ok 1800g, lekarz mówił, że trochę poniżej średniej (30centyl) ale w normie. Ja jestem drobna więc gin powiedział, że dzieci dużych mieć nie muszę 😉
15 lipca kolejna wizyta, będę miała pobierany wymaz na gbs, dostanę już skierowanie na cc, jakieś ok 10 dni później kolejna już ostatnia wizyta i ściągamy pessar a między 29-31.07 prawdopodobnie cc 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:49
OlaWi, Chimera, Niebieska Gwiazda, Frida91, Limerikowo, Bobby29, Ania95, Misi@, Marcelina85, werni, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, wiki2 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Kurde dziewczyny, za kilka godzin mamy jechać nad morze, a ja mam od wczoraj biegunkę. Brzuch mnie nie boli, jem normalnie, nie wymiotuję, tylko w kibelku leci ze mnie woda... Jadłam to samo co mąż, jemu nic nie jest, nie wiem kurde o co chodzi
On wraca za 3 h z pracy i chciałam czekać z niespodzianką, bo on nic nie wie, że jest zarezerwowany wyjazd i że już dziś wieczorem mieliśmy moczyć girki w Bałtyku. A teraz cholera nie wiem co robić
Moja aplikacja mówi, że na tym etapie ciąży mogą się pojawiać biegunki na zmianę z zaparciami. Ja miałam w zeszłym tygodniu - kilka godzin, kilka wizyt w wc i przeszło samo. Żadnych innych dolegliwości nie miałam. Trzymam kciuki by u Ciebie było tak samo!
A nawiasem mówiąc, fajna niespodzianka dla męża 👍😊
Edit:
Nie sądzę by było to coś groźnego. Zadzwoń może do swojego gina i spytaj co możesz wziąć by Ci ułożyło, napewno coś poradziWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:51
-
OlaW - może zadzwon do gina czy masz się czym martwić, jeśli oczywiście masz taką możliwość. Tym bardziej że to już drugi raz te leukocyty wyszły.
Baileys - super niespodzianka, ja obserwowałabym czy się poprawie czy pogarsza u Ciebie i za te 3 godziny podjęła decyzję. Choć znając sobie pojechałabym, mnie na żaden wyjazd nie trzeba dwa razy namawiać
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
werni wrote:Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.
Co do szamponu suchego u mnie fajnie sie sprawdza, ale tego samego dnia musze myc wlosy, bo jakos mam wrażenie, ze swedzi mnie glowa... Według mnie on daje głównie efekt wizualny, nie ma nic wspólnego z myciem. Ja po takiej akcji jak porod wole umyc sie jednak na mokrowerni, joan85 lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Nie, nia mialam takiego odczucia, oboje urodziłam Ok poludnia a od nastepnego dnia(2) rano juz normalnie w sumie funkcjonowałam lacznie z samodzielnym prysznicem i spacerami po korytarzu, na nastepny dzien (3)Ok poludnia wychodziliśmy do domu. Zadbaj jedynie zeby Ci do domu jakby co dali jakies przeciwbolowe. Za pierwszym razem bylam na Ketonalu chyba a potem paracetamol, a drugim Doreta (połączenie paracetamolu z tramadolem).
Ja właśnie po 1 w ogóle nie brałam nic na ból, byl dla mnie do zniesienia. Właśnie mam nadzieję, ze będzie tak samo albo moze lepiej, ale słyszę różne historie i trochę jednak sie zaczynam bac
-
Przyszło mi zamówienie z H&M, biustonosz beznadziejny, jakiś nieforemny, wkładki to gąbki trójkątne mam takie w kostiumie kąpielowym (??), w dodatku sa za małe w stosunku do miseczki, no totalny bubel
Oddaje. Czyli ciągle jestem z 1 biustonoszem do karmienia z Lidla, jest zdec. lepszy. Zamówiłam też bluzkę cienką rozpinana taka łączka w czerwone kwiatki, ładna i zostawiam.
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0684193004.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 14:46
-
Wrzucam wpis Michała Lipy (ginekolog) z jego Insta odnośnie długości szyjki macicy:
" Podkreślam, że podstawowym elementem opieki jest ocena długości szyjki pomiędzy 18-22 tygodniem ciąży, a za punkt odcięcia, czyli punkt alarmowy uważa się długość 25 mm. Brakuje norm, ale i dowodów na wartość diagnostyczną pomiarów długości szyjki w III trymestrze ciąży. Inaczej należy postępować w przypadku długości szyjki 20 mm w 18 tygodniu, a zupełnie odmiennie, kiedy taki pomiar uzyskujemy w tygodniu 30 czy 33... Wobec naturalnego zjawiska skracania się szyjki w miarę zbliżania się terminu porodu takie same wyniki świadczą o zupełnie innym rokowaniu i wymagają innego postępowania. Teraz wyjaśnię to co według mnie jest istotą problemu, mianowicie nieprzewidywalność! Niestety, nie ma żadnej metody, która pozwoli przewidzieć czy ewentualne przedwczesne skracanie będzie postępować, czy nie. W położnictwie nie mamy schematów, które pozwalają na prognozowanie co wydarzy się za parę tygodni. Ba, za parę dni, a nawet godzin! W innych dziedzinach jak np. onkologia czy interna można omówić naturalny przebieg każdej z chorób, natomiast ciąża jest na tyle dynamicznym stanem, że prawidłowo przebiegająca ciąża może zostać zagrożona, a te najtrudniejsze zakończyć się szczęśliwym finałem. W tym pogrzebana jest cała trudność- nie wiemy czy wspomniane 20 mm „wystarczą” do okolic terminu porodu, czy to początek skracania zwiastującego poród. Jedynym sposobem zmniejszenia ryzyka to regularna opieka lekarska i badania kontrolne zgodnie z zaleceniami😊 Na koniec dodam, że mimo ogromnego rozwoju w dziedzinie medycyny matczyno-płodowej, wprowadzenia wielu zaawansowanych technologicznie testów czy właśnie ultrasonografii do opieki nad ciężarnymi odsetek porodów przedwczesnych na całym świecie pozostaje na podobnym poziomie od 30 lat! "Limerikowo, Misi@, Niezapominajka5, Smerfelinka, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕