X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic nie nalicza, napiszcie jeszcze raz jak to zrobić?

Do odbioru najczęściej za 1 h.

Misi@ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi nie wiem czemu, a masz kartę zarejestrowaną i ten program Rossnę? Może to dzięki temu ten rabat?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie w rossnę jest promocja ma pampki, a jak odebrać te za 1 gr?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    ogólnie w rossnę jest promocja ma pampki, a jak odebrać te za 1 gr?
    Podobno po prostu wystarczy przyjść z aplikacją i poprosić o nie. Ale przysługuje tylko 1 opakowanie i trzeba być nie wcześniej niż 6 tygodni przed deklarowaną datą porodu ;)

https://www.rossmann.pl/pampers

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 12:32

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to idę jutro po pampki, akurat będzie 34 tydzień. Już mam 6 paczek i różne firmy zobaczymy co podpasuje. Liczę że pampki bo tanio wychodzą na allegro przy smarcie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, za kilka godzin mamy jechać nad morze, a ja mam od wczoraj biegunkę. Brzuch mnie nie boli, jem normalnie, nie wymiotuję, tylko w kibelku leci ze mnie woda... Jadłam to samo co mąż, jemu nic nie jest, nie wiem kurde o co chodzi :/

On wraca za 3 h z pracy i chciałam czekać z niespodzianką, bo on nic nie wie, że jest zarezerwowany wyjazd i że już dziś wieczorem mieliśmy moczyć girki w Bałtyku. A teraz cholera nie wiem co robić :/

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurde dziewczyny, za kilka godzin mamy jechać nad morze, a ja mam od wczoraj biegunkę. Brzuch mnie nie boli, jem normalnie, nie wymiotuję, tylko w kibelku leci ze mnie woda... Jadłam to samo co mąż, jemu nic nie jest, nie wiem kurde o co chodzi :/

On wraca za 3 h z pracy i chciałam czekać z niespodzianką, bo on nic nie wie, że jest zarezerwowany wyjazd i że już dziś wieczorem mieliśmy moczyć girki w Bałtyku. A teraz cholera nie wiem co robić :/

Baileys ja miałam coś podobnego, woda leciała, tylko ze ja miałam jeden dzień, 2 razy w toalecie i spokój. Normalnie też nie wiem o co chodziło, też mnie brzuch nie bolał. Może masz to samo, może to coś od hormonów? Ja nawet diety nie trzymałam , tylko rano a wieczorem jadłam normalnie i wszystko było w porządku. Nie powtórzyło się. Poobserwuj czy dalej biegasz do toalety bo jak nie to może będzie ok. Jedź banany i ryż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:16

baileys lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się oczyszczasz przed porodem? Co raz więcej dziewczyn narzeka na biegunki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej wirus
    biegunka przed samym porodem to z nerwow glownie

jak leci woda to elektrolity, dicoflor, banan, ryz,buleczka z maslem i musza sie kiszki wyczyscic
    najlepiej zostac w domu i polegiwac
    oby bylo lepiej
    kazdy z opoznieniem moze reagowac na wirus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:24

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na powtórzony mocz, leukocyty obecne, a w osadzie leukocyty 50-70 czyli jeszcze więcej niż było (30-50), za to bakterie nieliczne, nabłonki obecne i 0-1. O co tu chodzi?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dopisać drugie.dziecko do tego programu rossn4??

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności 😉

Byłam dzisiaj na wizycie, mała waży ok 1800g, lekarz mówił, że trochę poniżej średniej (30centyl) ale w normie. Ja jestem drobna więc gin powiedział, że dzieci dużych mieć nie muszę 😉
    15 lipca kolejna wizyta, będę miała pobierany wymaz na gbs, dostanę już skierowanie na cc, jakieś ok 10 dni później kolejna już ostatnia wizyta i ściągamy pessar a między 29-31.07 prawdopodobnie cc 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:49

OlaWi, Chimera, Niebieska Gwiazda, Frida91, Limerikowo, Bobby29, Ania95, Misi@, Marcelina85, werni, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, wiki2 lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Moja aplikacja mówi, że na tym etapie ciąży mogą się pojawiać biegunki na zmianę z zaparciami. Ja miałam w zeszłym tygodniu - kilka godzin, kilka wizyt w wc i przeszło samo. Żadnych innych dolegliwości nie miałam. Trzymam kciuki by u Ciebie było tak samo!
    A nawiasem mówiąc, fajna niespodzianka dla męża 👍😊

Edit:
    Nie sądzę by było to coś groźnego. Zadzwoń może do swojego gina i spytaj co możesz wziąć by Ci ułożyło, napewno coś poradzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 13:51

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW - może zadzwon do gina czy masz się czym martwić, jeśli oczywiście masz taką możliwość. Tym bardziej że to już drugi raz te leukocyty wyszły.
    Baileys - super niespodzianka, ja obserwowałabym czy się poprawie czy pogarsza u Ciebie i za te 3 godziny podjęła decyzję. Choć znając sobie pojechałabym, mnie na żaden wyjazd nie trzeba dwa razy namawiać:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.

Co do szamponu suchego u mnie fajnie sie sprawdza, ale tego samego dnia musze myc wlosy, bo jakos mam wrażenie, ze swedzi mnie glowa... Według mnie on daje głównie efekt wizualny, nie ma nic wspólnego z myciem. Ja po takiej akcji jak porod wole umyc sie jednak na mokro :)

werni, joan85 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Nie, nia mialam takiego odczucia, oboje urodziłam Ok poludnia a od nastepnego dnia(2) rano juz normalnie w sumie funkcjonowałam lacznie z samodzielnym prysznicem i spacerami po korytarzu, na nastepny dzien (3)Ok poludnia wychodziliśmy do domu. Zadbaj jedynie zeby Ci do domu jakby co dali jakies przeciwbolowe. Za pierwszym razem bylam na Ketonalu chyba a potem paracetamol, a drugim Doreta (połączenie paracetamolu z tramadolem).

Ja właśnie po 1 w ogóle nie brałam nic na ból, byl dla mnie do zniesienia. Właśnie mam nadzieję, ze będzie tak samo albo moze lepiej, ale słyszę różne historie i trochę jednak sie zaczynam bac :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż dzidziusia wg Zawitkowskiego:

https://dziendobry.tvn.pl/a/jak-masowac-niemowle-porady-fizjoterapeuty-dzieciecego-wazny-jest-dotyk-i-emocje

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło mi zamówienie z H&M, biustonosz beznadziejny, jakiś nieforemny, wkładki to gąbki trójkątne mam takie w kostiumie kąpielowym (??), w dodatku sa za małe w stosunku do miseczki, no totalny bubel :/ Oddaje. Czyli ciągle jestem z 1 biustonoszem do karmienia z Lidla, jest zdec. lepszy. Zamówiłam też bluzkę cienką rozpinana taka łączka w czerwone kwiatki, ładna i zostawiam.
    https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0684193004.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 14:46

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A jak dopisać drugie.dziecko do tego programu rossn4??

Bede to.właśnie rozkminiac wieczorem, bo chce odebrać prezenty, o których pisza dziewczyny :D
    Jak sie dowiesz wcześniej to podziel sie wiedza :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam wpis Michała Lipy (ginekolog) z jego Insta odnośnie długości szyjki macicy:
    " Podkreślam, że podstawowym elementem opieki jest ocena długości szyjki pomiędzy 18-22 tygodniem ciąży, a za punkt odcięcia, czyli punkt alarmowy uważa się długość 25 mm. Brakuje norm, ale i dowodów na wartość diagnostyczną pomiarów długości szyjki w III trymestrze ciąży. Inaczej należy postępować w przypadku długości szyjki 20 mm w 18 tygodniu, a zupełnie odmiennie, kiedy taki pomiar uzyskujemy w tygodniu 30 czy 33... Wobec naturalnego zjawiska skracania się szyjki w miarę zbliżania się terminu porodu takie same wyniki świadczą o zupełnie innym rokowaniu i wymagają innego postępowania. Teraz wyjaśnię to co według mnie jest istotą problemu, mianowicie nieprzewidywalność! Niestety, nie ma żadnej metody, która pozwoli przewidzieć czy ewentualne przedwczesne skracanie będzie postępować, czy nie. W położnictwie nie mamy schematów, które pozwalają na prognozowanie co wydarzy się za parę tygodni. Ba, za parę dni, a nawet godzin! W innych dziedzinach jak np. onkologia czy interna można omówić naturalny przebieg każdej z chorób, natomiast ciąża jest na tyle dynamicznym stanem, że prawidłowo przebiegająca ciąża może zostać zagrożona, a te najtrudniejsze zakończyć się szczęśliwym finałem. W tym pogrzebana jest cała trudność- nie wiemy czy wspomniane 20 mm „wystarczą” do okolic terminu porodu, czy to początek skracania zwiastującego poród. Jedynym sposobem zmniejszenia ryzyka to regularna opieka lekarska i badania kontrolne zgodnie z zaleceniami😊 Na koniec dodam, że mimo ogromnego rozwoju w dziedzinie medycyny matczyno-płodowej, wprowadzenia wielu zaawansowanych technologicznie testów czy właśnie ultrasonografii do opieki nad ciężarnymi odsetek porodów przedwczesnych na całym świecie pozostaje na podobnym poziomie od 30 lat! "

Limerikowo, Misi@, Niezapominajka5, Smerfelinka, Smerfelinka lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ