X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja też w lesie. Najgorsze że przez te upały i moje niskie ciśnienie to nic mi się nie chce, cały czas bym drzemała a wszystko leży..

U mnie to samo, zero mocy :/

OlaWi lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, baw się dobrze! :)

Współczuję Wam tych słabszych wyników, pewnie bym troszkę schizowała. Na szczęście moje poleciały niewiele od normy przed ciążą, nawet hemoglobinę utrzymuję 13,2 a przyznaję się bez bicia, że poza omega-3 ostatnio nie łykam nic bo zapominam 🙈 magnez łyknę czasem w końskiej dawce jak mnie nogi kręcą przed snem :p

Misi@ a którego masz imieniny? :)

P.S nawet nie wiecie jaką mam radochę, że wszystko poprasowalam jak było zimno i mokro na dworze :p wszystkie znajome ciężarówki się ze mnie wtedy śmiały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 19:58

Agagusia lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ciekawe co Anhrydy i która z nas pierwsza się rozpakuje.
    Mój gin mówił Ostatnio, że to już 33 tc więc już spokojnie. Szynka zgłoszona tak na poduszek palca i mam polecieć bo może się coś wydarzyć, ale niekoniecznie. Lepiej się oszczędzać bo dla dzidzi im później tym lepiej. Ale ja jak trochę pochodzę to czuje jakby mial A za chwilę rodzic. Także jestem ciekawa czy dotrwać do lipca oby mały zaczęłam aż mąż wróci z delegacji ;)
    Dzięki za opis szczegółowy skracania szyjki. Może mały urodzi się w moje imieniny ;)

Moj tez jutro wyjeżdża na tydzień, wiec tez mam nadzieję, ze przez ten czas spokojnie dotrwamy w dwupaku. Zresztą na początek lipca chciałam jeszcze na dzialke jechać na tydzień, stamtąd w sumie i tak tylko godzina do szpitala mojego :D w poniedziałek wizyta, wiec zobaczymy, choc jak same piszecie to i tak różnie bywa!

Misi@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0874044ec8a5.jpg
    Przyszedł przewijak, ładny, ładniejszy niż na zdjęciu :) Ciągle się zastanawiam czy na pralkę kupić miękki czy też twardy, czy może ten przekładać..

Też się pochwalę swoim 😊 zamawiałam z HibiWord i jestem bardzo zadowolona, nie chciałam kolorowego.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98465a66e62e.jpg

kayama, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio.nie.mam sil. Nie wiem czy to pogoda czy moje niskie ciśnienie czy po prostu ciąża, ale codziennie w dzień robię sobie drzemkę. Coraz mniej mogę spacerować bo zaraz mnie coś boli a to brzuch a to w pachwinach a to krzyż. Strasznie się rozleniwiam ale mam nadzieję, że po porodzie to minie :P Bo póki co.ciężko mi się czasem zmobilizować do jakiejś roboty. Ostatnio chyba z tydzień leżało pranie i czekało na schowanie do szaf.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj miałam USG, młody przybrał 400g, czyli teraz szacowana waga to 2180g. To naprawdę kruszynka w porównaniu do starszego. Ciekawe, czy do 3 kilo dobije do 6 sierpnia... Położna robiąca skan pytała czy wiem, co mam w brzuchu, a ja mówię, że ponoć chłopiec. Ponoć tak się jajkami wystawił, że nie ma wątpliwości - definitely boy ;). Za to przy KTG, które już miało być ostatnim, postanowił, że tak nie może być, że dadzą mu spokój i świat już nie będzie się wokół niego krecił - dostał czkawki i napędził stracha położnym, raz tętno spadało do 0, żeby zaraz potem skoczyć powyżej 190. Dzięki temu mam dwie kolejne wizyty na KTG w przyszłym tygodniu.

Limerikowo, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytacie jeszcze czasem wrzesniowki?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka no właśnie zastanawiałam się czy o tym pisać... Kurcze Dziewczyny mamy mega farta, że u nas wszystkie doturlałyśmy się w pakiecie do 30 tygodnia i wyżej... W każdym wątku miesięcznym jest jakaś tragedia :(

plinka89, Sylvka, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokazcie Wasze kaciki dla maluchow albo pokoiki, moze jeszcze wypatrze jakas inspiracje 🙂 Poki co nad lozeczko chce zamowic naklejki jelonki z Yokodesign, musze tez dokupic przewijak i jakis kosz na pranie / zabawki Małej.

Ja prasowania nawet nie zaczelam, ale wczoraj wygotowalam i wysterlizowalam wszystkie sprzety elektro i inne akcesoria - laktator, katatrek, inhalator, smoczki, nozyczki, nakladki do karmienia, butelki itd. Przy okazji dowiedzialam sie, ze szczotka do wlosow niemowlecia z naturalnym wlosiem nie nadaje sie do sterylizacji parowej - kłaki tego dzika czy z czego to tam bylo sie stopily i smierdzialo w kuchni przez godzine starą świnia 🙈😂

Agagusia lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Menka nie strasz 8-/ my w przyszłym tygodniu malujemy pokój i jeszcze nie zapakowalam walizki, wszystko leży na kanapie ... I prasowanie czeka.

haha spokojnie - ja też mimo wszystko nie gotowa, planuje dopiero jechać w przyszłym tygodniu po komode / łóżeczko i zabrać się za pakowanie ... mam nadzieje, że opóźniając przygotowania opóźnie poród :D bo właśnie przy pierwszym urodziłam dzień po tym jak mąż skończył malować łóżeczko dla małej ;P

joan85, kayama lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys udanej podrozy ;)
    Domi chyba razem imieniny obchodzimy 6.07;)
    Mnie mąż chce zabierać do rodziców z walizką do szpitala gdyby coś się działo.
    Najbardziej mi szkoda, że chciałam jechać na ślub kuzynki w przyszłym tyg, ale boję się zaryzykować. Tym bardziej, że mają być upały;(
    Ja dziś już uszykowalam sobie wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski. Po porodzie wpisze tylko Dante narodzin i będę już mial A z głowy;)
    Ps zamówiłam w rossmanie produkty przez Internet były gotowe do odbioru po 40 minutach
    ..Wow;) mąż po nie pojechał;)
    Edit. Mój syn do teraz śpi bez poduszki. Ja z mężem mamy tylko po jasku A wielka poducha jest w salonie czeka na gości;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:47

baileys, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po skanie.30+4 1670g Pociechy, szyjka 4.29.wszystkie parametry ok
    musze troche wiecej pic usg 3/4 d wylapalo troche gestszy plyn owodniowy ale ilosc b dobra

Misi@, Bobby29, OlaWi, Vampire, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam Wrzesniowki juz jakis czas z racji ze mam termin teraz 29 sierpien, a moje Szczescia przenoszone po 8 i 10dni i wywolywane do wyjscia

straszne czasem jest zycie, ale i tak warto zyc

niektorzy maja ciezki krzyz do udzwigniecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Mamusie doradzcie czy warto zamówić taką poduszkę? Do łóżeczka albo po prostu do wózka????

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa6b950e5bc6.png

moja dwuipollatka odrzuca jeszcze poduszke
    mam takie niskie specjalnie dla dzieci
    jak maja katar to spia na klinach obie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, jak mi podasz jakiś skuteczny przepis to ja 06.07 mogę też rodzic 😁 tylko może wieczorem bo na 14 jadę na rzęsy 😂😂😂

Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Kochana nie martw się ja właśnie dopiero prasuje pierwszą turę prania, remont w trakcie. Torba nie spakowana a jestem prawie 3 tygodnie więcej do przodu 😁

Ops :) Ja spakowalam już ta walizkę, kilka rzeczy muszę dołożyć. O dziwo chyba wszystko się zmieści w walizkę kabinową. Ubranka i pieluchy też czekają, czekam na woreczki strunowe bo zamówiłam. No trochę odetchnęlam:) Jakoś to idzie do przodu. Jak już będzie gotowy pokój wszystko postawiane to będzie luzik ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys udanego wypoczynku ;)

Moja też bez poduszki i w sumie jeszcze poczekamy, dobrze jest jak jest :)

Też mam taki przewijak twardy od HubiWorld tylko z innym motywem.

U mnie też totalny spadek formy. Dzisiaj ledwo doszłam z wózkiem pod malą górkę. Z noszenie córki też już coraz ciężej, jakby nie było 10 kg ma. Mam nadzieję, że będzie lepiej, byleby nie gorzej, bo nie wiem jak dotrwam do końca 🤷

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już dzieci, jak to jest po porodzie, czy to naturalnym czy cc. Czy jak dziecko wyjdzie to od razu jest lżej, macica mniejsza? Wyczytałam ze ona się zwija w ciągu 10 dni tak ze jest już pod pepkiem. Pytam bo tak strasznie liczę na ulgę, mam wrażenie że mój brzuch składa się tylko z macicy. Nie mija mi.to.napięcie, brzuch czasami twardy jak kamień. Po.ćwiczeniach rozluźnily mi się trochę mięśnie karku i na samym dole pleców. Przy rzebrach i brzuchu w pasie dalej potwornie ciągnie :( Jestem tym już tak zmęczona..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi dzisiaj koszulka i body na Dzień Taty dla małża. Oczywiście dostał od razu😂
    Jakość rewelacja, koszulka i body 100%bawełna bardzo dobre gatunkowo. Na mojego Dzika koszulka mogłaby być rozmiar większa, ale gdyby któraś chciała zamówić taki komplet to polecam stronkę :
    http://ohshop.shoplo.com/

My na noworodkową sesję zabierzemy ten komplecik, tylko przydalałaby się jakaś koszulka dla mnie np. "mama loszka" 😂

kayama, Misi@, Frida91, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Czytacie jeszcze czasem wrzesniowki?
    Czytałam na bieżąco i bardzo mi przykro :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ