Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baileys, baw się dobrze!
Współczuję Wam tych słabszych wyników, pewnie bym troszkę schizowała. Na szczęście moje poleciały niewiele od normy przed ciążą, nawet hemoglobinę utrzymuję 13,2 a przyznaję się bez bicia, że poza omega-3 ostatnio nie łykam nic bo zapominam 🙈 magnez łyknę czasem w końskiej dawce jak mnie nogi kręcą przed snem :p
Misi@ a którego masz imieniny?
P.S nawet nie wiecie jaką mam radochę, że wszystko poprasowalam jak było zimno i mokro na dworze :p wszystkie znajome ciężarówki się ze mnie wtedy śmiałyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 19:58
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ciekawe co Anhrydy i która z nas pierwsza się rozpakuje.
Mój gin mówił Ostatnio, że to już 33 tc więc już spokojnie. Szynka zgłoszona tak na poduszek palca i mam polecieć bo może się coś wydarzyć, ale niekoniecznie. Lepiej się oszczędzać bo dla dzidzi im później tym lepiej. Ale ja jak trochę pochodzę to czuje jakby mial A za chwilę rodzic. Także jestem ciekawa czy dotrwać do lipca oby mały zaczęłam aż mąż wróci z delegacji
Dzięki za opis szczegółowy skracania szyjki. Może mały urodzi się w moje imieniny
Moj tez jutro wyjeżdża na tydzień, wiec tez mam nadzieję, ze przez ten czas spokojnie dotrwamy w dwupaku. Zresztą na początek lipca chciałam jeszcze na dzialke jechać na tydzień, stamtąd w sumie i tak tylko godzina do szpitala mojegow poniedziałek wizyta, wiec zobaczymy, choc jak same piszecie to i tak różnie bywa!
Misi@ lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0874044ec8a5.jpg
Przyszedł przewijak, ładny, ładniejszy niż na zdjęciuCiągle się zastanawiam czy na pralkę kupić miękki czy też twardy, czy może ten przekładać..
Też się pochwalę swoim 😊 zamawiałam z HibiWord i jestem bardzo zadowolona, nie chciałam kolorowego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98465a66e62e.jpg
kayama, werni lubią tę wiadomość
-
Ja też ostatnio.nie.mam sil. Nie wiem czy to pogoda czy moje niskie ciśnienie czy po prostu ciąża, ale codziennie w dzień robię sobie drzemkę. Coraz mniej mogę spacerować bo zaraz mnie coś boli a to brzuch a to w pachwinach a to krzyż. Strasznie się rozleniwiam ale mam nadzieję, że po porodzie to minie
Bo póki co.ciężko mi się czasem zmobilizować do jakiejś roboty. Ostatnio chyba z tydzień leżało pranie i czekało na schowanie do szaf.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Hej! Wczoraj miałam USG, młody przybrał 400g, czyli teraz szacowana waga to 2180g. To naprawdę kruszynka w porównaniu do starszego. Ciekawe, czy do 3 kilo dobije do 6 sierpnia... Położna robiąca skan pytała czy wiem, co mam w brzuchu, a ja mówię, że ponoć chłopiec. Ponoć tak się jajkami wystawił, że nie ma wątpliwości - definitely boy
. Za to przy KTG, które już miało być ostatnim, postanowił, że tak nie może być, że dadzą mu spokój i świat już nie będzie się wokół niego krecił - dostał czkawki i napędził stracha położnym, raz tętno spadało do 0, żeby zaraz potem skoczyć powyżej 190. Dzięki temu mam dwie kolejne wizyty na KTG w przyszłym tygodniu.
Limerikowo, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Plinka no właśnie zastanawiałam się czy o tym pisać... Kurcze Dziewczyny mamy mega farta, że u nas wszystkie doturlałyśmy się w pakiecie do 30 tygodnia i wyżej... W każdym wątku miesięcznym jest jakaś tragedia
plinka89, Sylvka, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA pokazcie Wasze kaciki dla maluchow albo pokoiki, moze jeszcze wypatrze jakas inspiracje 🙂 Poki co nad lozeczko chce zamowic naklejki jelonki z Yokodesign, musze tez dokupic przewijak i jakis kosz na pranie / zabawki Małej.
Ja prasowania nawet nie zaczelam, ale wczoraj wygotowalam i wysterlizowalam wszystkie sprzety elektro i inne akcesoria - laktator, katatrek, inhalator, smoczki, nozyczki, nakladki do karmienia, butelki itd. Przy okazji dowiedzialam sie, ze szczotka do wlosow niemowlecia z naturalnym wlosiem nie nadaje sie do sterylizacji parowej - kłaki tego dzika czy z czego to tam bylo sie stopily i smierdzialo w kuchni przez godzine starą świnia 🙈😂Agagusia lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:Menka nie strasz 8-/ my w przyszłym tygodniu malujemy pokój i jeszcze nie zapakowalam walizki, wszystko leży na kanapie ... I prasowanie czeka.
haha spokojnie - ja też mimo wszystko nie gotowa, planuje dopiero jechać w przyszłym tygodniu po komode / łóżeczko i zabrać się za pakowanie ... mam nadzieje, że opóźniając przygotowania opóźnie poródbo właśnie przy pierwszym urodziłam dzień po tym jak mąż skończył malować łóżeczko dla małej ;P
joan85, kayama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaileys udanej podrozy
Domi chyba razem imieniny obchodzimy 6.07;)
Mnie mąż chce zabierać do rodziców z walizką do szpitala gdyby coś się działo.
Najbardziej mi szkoda, że chciałam jechać na ślub kuzynki w przyszłym tyg, ale boję się zaryzykować. Tym bardziej, że mają być upały;(
Ja dziś już uszykowalam sobie wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski. Po porodzie wpisze tylko Dante narodzin i będę już mial A z głowy;)
Ps zamówiłam w rossmanie produkty przez Internet były gotowe do odbioru po 40 minutach
..Wow;) mąż po nie pojechał
Edit. Mój syn do teraz śpi bez poduszki. Ja z mężem mamy tylko po jasku A wielka poducha jest w salonie czeka na gości;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:47
baileys, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość
-
czytalam Wrzesniowki juz jakis czas z racji ze mam termin teraz 29 sierpien, a moje Szczescia przenoszone po 8 i 10dni i wywolywane do wyjscia
straszne czasem jest zycie, ale i tak warto zyc
niektorzy maja ciezki krzyz do udzwignieciaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:52
-
Sylvka wrote:Mamusie doradzcie czy warto zamówić taką poduszkę? Do łóżeczka albo po prostu do wózka????
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa6b950e5bc6.png
moja dwuipollatka odrzuca jeszcze poduszke
mam takie niskie specjalnie dla dzieci
jak maja katar to spia na klinach obie -
Sylvka wrote:Kochana nie martw się ja właśnie dopiero prasuje pierwszą turę prania, remont w trakcie. Torba nie spakowana a jestem prawie 3 tygodnie więcej do przodu 😁
OpsJa spakowalam już ta walizkę, kilka rzeczy muszę dołożyć. O dziwo chyba wszystko się zmieści w walizkę kabinową. Ubranka i pieluchy też czekają, czekam na woreczki strunowe bo zamówiłam. No trochę odetchnęlam:) Jakoś to idzie do przodu. Jak już będzie gotowy pokój wszystko postawiane to będzie luzik
-
Baileys udanego wypoczynku
Moja też bez poduszki i w sumie jeszcze poczekamy, dobrze jest jak jest
Też mam taki przewijak twardy od HubiWorld tylko z innym motywem.
U mnie też totalny spadek formy. Dzisiaj ledwo doszłam z wózkiem pod malą górkę. Z noszenie córki też już coraz ciężej, jakby nie było 10 kg ma. Mam nadzieję, że będzie lepiej, byleby nie gorzej, bo nie wiem jak dotrwam do końca 🤷
-
Dziewczyny, które mają już dzieci, jak to jest po porodzie, czy to naturalnym czy cc. Czy jak dziecko wyjdzie to od razu jest lżej, macica mniejsza? Wyczytałam ze ona się zwija w ciągu 10 dni tak ze jest już pod pepkiem. Pytam bo tak strasznie liczę na ulgę, mam wrażenie że mój brzuch składa się tylko z macicy. Nie mija mi.to.napięcie, brzuch czasami twardy jak kamień. Po.ćwiczeniach rozluźnily mi się trochę mięśnie karku i na samym dole pleców. Przy rzebrach i brzuchu w pasie dalej potwornie ciągnie
Jestem tym już tak zmęczona..
-
Przyszła mi dzisiaj koszulka i body na Dzień Taty dla małża. Oczywiście dostał od razu😂
Jakość rewelacja, koszulka i body 100%bawełna bardzo dobre gatunkowo. Na mojego Dzika koszulka mogłaby być rozmiar większa, ale gdyby któraś chciała zamówić taki komplet to polecam stronkę :
http://ohshop.shoplo.com/
My na noworodkową sesję zabierzemy ten komplecik, tylko przydalałaby się jakaś koszulka dla mnie np. "mama loszka" 😂kayama, Misi@, Frida91, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość