Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Aż się załamałam, jak Was czytam. My jesteśmy jeszcze bardzo w lesie a tu 35 tc leci... Remont w trakcie i nawet nie mam, jak coś szykować, bo w sypialni składowisko gratów z salonu zamiast kącika dla Leosia. Akcja pranie/prasowanie na przyszły tydzień zaplanowana, ale pewnie remont się przeciągnie i może być nic z tego. Rzeczy do szpitala w pudłach, łóżeczko jeszcze nie jest nawet zamówione, ale póki co nie ma gdzie go złożyć. Wanienka też czeka w internetowym koszyku, bo nie ma miejsca. Tragedia... Ale Mąż działa i widzę, że stara się, jak może. Tyle że samemu ciężko. Zaczynam panikować 😮 Ale nie przeskoczymy tego, inaczej się nie dało. Leon musi poczekać grzecznie w brzuchu i chyba będę się teraz modlić o każdy kolejny tydzień
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały materiałowe literki na łóżeczko. Skąd polecacie? A może macie kogoś sprawdzonego, kto szyje literki i materiałowe organizery na łóżeczko? Taki komplet mi się marzy, a nie mogę znaleźć nic sensownego.
Pochwalę się Wam jeszcze pierwszym zdjęciem 3d synusiaW końcu coś się udało lekarzowi uchwycić, mimo że Smerf znów nie współpracował. Cieszę się, że będzie taka pamiątka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3892433f3501.jpgwerni, kayama, Pierniczkowa, Bobby29, Chimera, Agagusia, Limerikowo, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Vampire lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Domi_tur wrote:Werni, mnie rano strasznie boli pęcherz, a po zrobieniu siku z dobre 5min podbrzusze boli jakby okres życia miał mnie zalać
nie lubię porankow ostatnio
Minky wypralam normalnie w 40 stopniach, nic się z nim nie stało
Ja ostatnio tak samo ich nie lubię. Ledwo wstaje z łóżka.
A to dobrze bo się martwilam jak to wyprać by nic się nie zepsuło. -
nick nieaktualnyJa literki zamawiałam z tego linku z Allegro. Czekałam dość długo bo maja czas realizacji 14 dni. Ale literki bardzo ładne solidne. I maja największy wybór materiałów
Zobacz ofertę: LITERKI SZYTE Z MATERIAŁU 3D 18cm 100 WZORÓW IMIĘ https://allegro.pl/oferta/literki-szyte-z-materialu-3d-18cm-100-wzorow-imie-6716464311Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Smerfelinka nie jesteś sama
mój nawet jeszcze nie zaczął remontu. Tez pewnie będzie robił sam. Ja to wymyśliłam ze kupie głębokie pojemniki z przykrywką żeby tam trzymać uprane ubranka itd. Dziś musze się przejechać do Ikei z moim jak wstanie bo śpi po nocce.
Dziewczyny a gdzie kupujecie prześcieradła do łóżeczka ? -
Nacha super są! Termin realizacji może być długi, to mi nie przeszkadza. Byle ładne i dobrze uszyte były
Werni ja planuję woreczki strunowe, żeby jakoś to spakować do szuflady. I może takie do odsysania powietrza przez odkurzacz. Że też nam się zachciało tych remontów 😅werni lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/211ca7aa6a1e.png
Ja to zakupiłam w homidesign lampkę na ścianę z imieniemSmerfelinka, Domi_tur, Nacha, Agagusia, plinka89, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, zielonooka7, Vampire lubią tę wiadomość
-
Woreczki tez musze kupić do szpitala
zrobiłam sobie listę co wogole musze kupić w Ikei.
1. Komodę plus koszyczki (organizer)
2. Pojemniki z przykrywka
3. Wanienka
4. Pojemniki do przewijaka -
Applejoy wrote:Chimera na czym byliście? Kurcze ale bym poszła na koncert (zazdro milion)
Dzisiaj ostro wzięłam się do roboty. Mamy w mieszkaniu niezły gorąc, więc postanowiłam na urodziny zrobić grilla u rodziców, a jutro u tesciów. W związku z tym wczoraj na szybko jeszcze piekłam biszkopt, a dziś zrobiłam z niego tort. Teraz mogę sobie poleżeć 15 minut i muszę się brać za ciasto drożdżowe.
Oczywiście okazało się, że zmniejszyli mi chyba paczkę biszkoptów, bo zawsze starczało żeby otoczyć cały tort, a tym razem musiałam porobić luzy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/159bc656048f.jpg
Werni woreczki strunowe też w ikei mają fajne i próżniowe też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 11:12
joan85, Smerfelinka, Misi@, Bobby29, kayama, Applejoy, werni, Limerikowo, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Smerfalinka, ale dlaczego nie możesz teraz poprać rzeczy? Schowasz gdzieś do pudełek i potem jak będzie komoda jakas gotowa to poprasujesz i przełożysz. Do nas wczoraj dotarła tapeta - będziemy oklejali część ściany w naszej sypialni w której stoi komoda i będzie łóżeczko, w sumie 2 takie szersze paski tej tapety. I mąz stwierdził że on to przyklei jak dzieci pojadą na tydzień do dziadków po 7.07 - nie ma mowy! Ja juz chce! najchętniej to dziś bym się wzięła! ale ja ze wszystkim taka w gorącej wodzie kąpana:)
Dzis jedziemy po garnitur dla M na ślub Jego siostry 14.09 - nie będę potem z noworodkiem po sklepach latała. Zostanie dokupienie jakiejś kiecki z funkcją karmienia dla mnie, ale to na początku września, pewnie przez net, jak będe wiedziałą jaki rozmiar będę miała. Boję się że nadal na tym ślubie będę wyglądała jak w 4 miesiącu ciąży... jakis fason zakrywający brzuch muszę ogarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 11:14
werni lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Powiem Wam, że jak 3 tygodnie temu miałam totalną niemoc fizyczną i psychiczną tak teraz mam jakiś przypływ energii. Tyle, że zupełnie do mnie nie dociera, że za miesiąc Szymon będzie z nami 😂 o ile wcześniej wiłam gniazdo tak teraz wszystko jest tak jakoś obok mnie 🙄 nawet dzisiaj oglądając w tvn termy Uniejów mówię do małża, że spoko za miesiąc jak już nie będę miała brzucha to sobie możemy pojechać na weekend, wreszcie poplywam i odpocznę 😂😂
plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Co do maskowania brzucha u mnie dobrze sprawdzały się sukienki w kroju litery A. tyle,że byłam już rok po porodzie, tyle że waga rosła przez nierozpoznaną IO ;/. Nadal mam tę sukienkę - użyta dwa razy i nie umiem jej się pozbyć z samego sentymentu
.
-
A u nas remont się nawet nie zaczął. W przyszłym tygodniu ma wchodzić ekipa i rozwalić co do rozwalenia a od lipca będą już robić łazienkę, malować i cyklinować. Muszą się uwinac w 3 tygodnie. Większość rzeczy dla małego mam kupionych ale duże są albo w drodze albo u mojego ojca w biurze. Brakuje nam łóżeczka dostawnego i komody ale to zamówię w przyszłym tygodniu. Na czas remontu przeprowadzam się do teściowej wiec musze spakować torbę do szpitala na wszelki wypadek a brakuje mi jeszcze koszul porodowych i do karmienia i apteczneKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Werni ja też sobie właśnie taką listę szykuję. Inaczej zginę
Agagusia nie mam gdzie prania rozstawić... Gdyby nie to, to już bym wszystko szykowała.
Ja mam wesele mojej siostry tydzień wcześniej i też już o jakiejś kiecce z funkcją karmienia myślę i o tym, jak ja będę wyglądać miesiąc po porodziewerni lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
joan85 wrote:Mnie też dziś dziwnie boli brzuch jak na okres ;/. Ogólnie wczoraj nie chciało mi się jeść kolacji przed spaniem i dziś obudziłam się przed 5 z mdłościami jak w pierwszym trymestrze
O to ja ostatnio też mam mdłości wieczorem i w nocy i się zastanawiam o co chodzi. Może za mało jem. -
Ja dziewczyny posuwam się z ogarnainiem jak żółw, ale jednak powoli do przodu. Normalnie pewnie 2-3 dni i było by po sprawie, a tym tempem to do porodu powinnam skończyć 😂 dzisiaj w planach umycie okna w sypialni i ogarnięcie kolejnego pudła. Jednego. Stawiam sobie minimalne wymagania, a jak ogarnę więcej niż jedno to super. Wczoraj ogarnęłam pudła z ozdobami i duperelami do takich DIY (wstążeczki, tasiemki, koraliczki sriczki, i dzisiaj tylko zostaje tym pudelkom znaleźć miejsce. Chodzi o to że te pudełka wcześniej stały gdzieś na regałach z a teraz w zasięgu ręki muszę mieć inne rzeczy, dla mnie i malucha. Więc powoli powoli idzie. Ja też te porządki traktuje dość "inwestycyjnie" bo my i tak będziemy się przecież przeprowadzać kilka tygodni po porodzie, więc im więcej teraz przejrze i ogarnę, tym mniej będzie tego później.
A w ogóle dzisiaj pierwszy raz EVER przy naciśnięciu brodawki pojawiła się taka ciemnożółta mikro kropeczka! Była mini mikro, ale była! A już się zaczęłam zastanawiać o co kaman, bo wiecie że ja zauważyłam w ostatnich dniach że moje piersi jakby zmalały,a przynajmniej stały się mniej takie ciężkie, a brodawki wydają mi się nie takie ciemne jak były. Normalnie jakby był jakiś regres czy co.Smerfelinka, Ania95, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki