Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Byliśmy na Riverside i było super. Koleżanka mówi, że widziała na sali ciężarówkę z jeszcze większym brzuchem niż ja mam 😁 Chociaż widziałam, że ludzie mi się przyglądali, ale raczej sympatycznie
Dzisiaj ostro wzięłam się do roboty. Mamy w mieszkaniu niezły gorąc, więc postanowiłam na urodziny zrobić grilla u rodziców, a jutro u tesciów. W związku z tym wczoraj na szybko jeszcze piekłam biszkopt, a dziś zrobiłam z niego tort. Teraz mogę sobie poleżeć 15 minut i muszę się brać za ciasto drożdżowe.
Oczywiście okazało się, że zmniejszyli mi chyba paczkę biszkoptów, bo zawsze starczało żeby otoczyć cały tort, a tym razem musiałam porobić luzy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/159bc656048f.jpg
Werni woreczki strunowe też w ikei mają fajne i próżniowe też.
Tak wiemtez sobie zapisałam. Super torcik. Ze masz siły podziwiam
-
Wczoraj zrobiłam lody czekoladowe, aż mnie kusi żeby się już do nich dobrać
Mojego zmolestowalam na przełomie kwietnia i maja na złożenie wszystkiego. W między czasie popralam i poukładałam już rzeczy małej. Teraz zostało tylko kupienie dostawki. Za 3 tygodnie już mogę być rozpakowana, oby to szybko zleciało
Bobby29, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Dziewczyny mamusie z doświadczeniem
- jak lepiej ubierać noworodka, czy body z rękawkiem i na to śpiochy czy koszulka i śpiochy? Okazało się że w ogóle brakuje mi śpiochów i muszę dokupić.
Ja pewnie przygotuje jeden komplet body na długi rekaw i polspiochy, jednen pajac oraz jakby było bardzo gorąco to rampers. Dodatkowo pewnie na wszelki wypadek body na krótki rekaw (np gdyby trzeba było założyć jako druga warstwę pod pajac lub samodzielnie do polspiochow) i pewnie dodatkowy pajac. Ewentualnie podobny zestaw w domu będzie czekał gdyby z jakiegoś powodu pobyt w szpitalu przedłużył się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 12:20
Agagusia lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Domi polecam Uniejow kiedyś byłam na tych termach
Kayama ja to chyba wezmę body z długim i polspiochy może też na krótki i pajace. -
Domi_tur wrote:Powiem Wam, że jak 3 tygodnie temu miałam totalną niemoc fizyczną i psychiczną tak teraz mam jakiś przypływ energii. Tyle, że zupełnie do mnie nie dociera, że za miesiąc Szymon będzie z nami 😂 o ile wcześniej wiłam gniazdo tak teraz wszystko jest tak jakoś obok mnie 🙄 nawet dzisiaj oglądając w tvn termy Uniejów mówię do małża, że spoko za miesiąc jak już nie będę miała brzucha to sobie możemy pojechać na weekend, wreszcie poplywam i odpocznę 😂😂
Domi, ale z tego co kojarzę basen w pologu raczej odpada...Limerikowo lubi tę wiadomość
-
- jak lepiej ubierać noworodka, czy body z rękawkiem i na to śpiochy czy koszulka i śpiochy? Okazało się że w ogóle brakuje mi śpiochów i muszę dokupić.
ja najpierw ubieram kaftaniki i body kopertowe 56 i 62 dlugi rekaw na poczatek (chyba ze bedzie kolo 26 w pokoju to krotki) do tego spodenki ze stopkami lub skarpetki
nigdy nie chcialo mi sie spiochow wciagac, wolalam zalozyc body z krotkim i na to kaftanik
akcja ubieranie/przebieranie ma przebiegac gladko wszystko pod reka- pampery,ubranka etc
same zobaczycie co Wam bedzie pasowalo jaki zestaw
1sza corka darla sie w nieboglosy tak nie lubila sie ubierac druga spokojniejsza o niebo
zobaczymy 3ci bobas jaki sie trafi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 12:42
-
Powiem tak, zależy od pogodyakurat sama mam dziecie z listopada, wiec teraz tez sie edukuje... Na szczęście mam 2 kolezanki z dziecmi z maja i czerwca. Kolezanka z czerwcowym bobo mowi, ze pajaca chyba raz ubrala. Generalnie dzidzia siedzi albo w krotkim bodziaku albo w samej pieluszce. Wiec poki pogoda sie nie zmieni to chyba nie ma co kupować za wiele tych malych śpiochów? A jesli chodzi o to czy pod spiochy koszulka czy body to dla mnie wygodniej body bo sie nic nie podwija. Koszulki ubieralam do polspiochow, spodenek itp... Ale to juz jak kto lubi
-
ja jak ide na basen to full relaks jest bez dzieci
nie trzeba dogladac nawet jak jest maz, nie zabieraja sobie zabawek etc
bralam corki po 4mz na baseny i ok nie powiem juz miesnie dobrze sie rozluzniaja z samego brodzenia po pas mimo trzymania maluszka
-
plinka89 wrote:Domi, ale z tego co kojarzę basen w pologu raczej odpada...
Napisałam to w kontekście tego jak bardzo mój umysł nie ogarnia, że dziecko niedługo będzie na świecie i wszystko się zmieni
Przecież nie wybrałabym się zaraz po porodzie na weekend poszaleć 😂 nie powiem było by to fajne, ale raczej będę walczyć o przetrwanie pierwszy miesiąc :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 13:15
-
Cześć Dziewczyny,
Wy tu o porodach, a ja sobie myśle, ze co Wy piszecie, gdzie to jeszcze 😁. Zupełnie do mnie nie dociera, ze to się może zacząć już całkiem niedługo. Jakoś nie potrafię wziąć pod uwagę takiego scenariusza. Mam jeszcze 1,5 m-ca i koniec 😁.
Pranie zacznę w lipcu jak już zepchnie temat tego egzaminu.
Mam problem z miejscem na rzeczy Julka. Mamy wstępnie ugadanaego stolarza, ale znów nic pewnego i jestem w kropce. Czy liczyć na tego stolarza czy kupić jakaś komodę? Bo na ten moment to nie mam gdzie tych popranych rzeczy pochować. Poza tym wszystko już kupione.
Ale powiem Wam, ze tu na tych Mazurach wszelkie zmartwienia są tak daleko 😁. Ze wszystkim zdążę, bobo poczeka 😀.Bobby29, baileys lubią tę wiadomość
[/url]
-
Drzewko i super, korzystaj! Zazdroszczę
ja też jakoś mam w głowie że jeszcze mam dwa miesiące. Powiem wam że ja mam jakieś przeczucie że ja moja małą przenosze, moja mama brata przenosiła o 10 dni (pierwsze dziecię) a ja jako druga tydzień przed terminem się rozpakowałam. Poza tym moja taka drobna więc tak myślę że będzie chciała dłużej posiedzieć 😂 ale jak tak piszecie o tych przygotowaniach i wcześniejszych porodach to mnie też się udziela panika, że nie znamy dnia ani godziny..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 13:27
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
werni wrote:Na rozmiar 56 to nie mam koszulek i kaftanikow. A jak do szpitala ubieracie dzieci?
ja też nie mam koszulek ani kaftaników - koszulki dopiero używałam przy większym dziecku jak skończyło używać pieluchy - jak dla mnie body to najlepszy wynalazek na świecie
a body uwielbiam bo przytrzymują pieluchę na miejscuale jak kto lubi
osobiście przy pierwszej używałam body + półśpiochy (czyli spodnie z zakrytymi stopami) lub po prostu śpioszki. Teraz też stawiam na takie zestawyoczywiście w zależności od pogody body będą mieć długi lub krótki rękaw - jak będzie chłodniej to mam bluzę / sweter i starczy
werni, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja po kontroli w szpitalu i jest dobrze ! Przepływy w normie,wody w normie,szyjka długa 3.5 cm, póki co nie ma wskazań do hospitalizacji !
a miałam przyjechać z torbą wiec się cieszę
tylko niestety dość duże miedniczki nerkowe,norma do 6 mm a u nas nwieksza miala 5mm i druga 3 mm - to niestety do kontroli
pocieszam się że póki co jest w normie.
Limerikowo, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, werni, Vampire, Marcelina85, Borówka86, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPozdrawiam dziewczyny znad morza, jest cudnie, nie za cieplo, nie za zimno, w sam raz na plazowanie dla ciezarowki 🙂🏖
Taki wyjazd to rzeczywiscie super okazja, zeby sie oderwac od wyprawek, niepokojow i lękow ciazowych, bardzo polecam!😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:01
Chimera, kayama, Smerfelinka, Bobby29, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, plinka89, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, werni, E_linka2, Vampire, Misi@, Marcelina85, Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę zazdroszczę wyjazdów. My mielismy jechac na koncert Kiss do Krakowa ale ostatecznie udało sie sprzedać bilety i zostaliśmy w domu. Jedyne co to czasem na plaże posiedzieć chwile albo do lasu na spacer uczęszczany. Dziś bylismy w lesie. Mamy tyle krzaków jagodowych w nim ze hoho. Normalnie nie schodziliśmy ze ścieżki a jagody garściami jedliśmy. Następnym razem jakis słoik wezmę 😎 nigdy mi sie jeszcze nie przytrafiło jeść jagody prosto z krzaka. No i ich tez tyle nigdy nie widziałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 15:13
werni lubi tę wiadomość
-
Nacha ale czad! Ja zaraz też idę po jagody. Niestety do sklepu 😜♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Drzewko i super, korzystaj! Zazdroszczę
ja też jakoś mam w głowie że jeszcze mam dwa miesiące. Powiem wam że ja mam jakieś przeczucie że ja moja małą przenosze, moja mama brata przenosiła o 10 dni (pierwsze dziecię) a ja jako druga tydzień przed terminem się rozpakowałam. Poza tym moja taka drobna więc tak myślę że będzie chciała dłużej posiedzieć 😂 ale jak tak piszecie o tych przygotowaniach i wcześniejszych porodach to mnie też się udziela panika, że nie znamy dnia ani godziny..
Ja też myślę, że mogę przenosić jak moja mamapierwsze dziecko 4 dni po, a drugie tydzień po terminie rodziła
Bobby29 lubi tę wiadomość