X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Napisałam to w kontekście tego jak bardzo mój umysł nie ogarnia, że dziecko niedługo będzie na świecie i wszystko się zmieni :)
    Przecież nie wybrałabym się zaraz po porodzie na weekend poszaleć 😂 nie powiem było by to fajne, ale raczej będę walczyć o przetrwanie pierwszy miesiąc :p

Hehe :D Ja to ostatnio mam problem z ogatrnieciem rzeczywistości :D mialam nawet nadzieję, ze moze masz nowe wytyczne i mozna, bo te chętnie bym sie pobasenowala :D

Dzis z kolei zamawiam lody czekoladowe... Babka naklada i patrze, ze daje czarny kolor i mowie, ze przeciez mialy byc czekoladowe, a ona daje smietankowe 🤣 zgabczenie totalne :)

joan85, Domi_tur lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciążowy mózg zawodzi 😂 pojechałam do sklepu po zakupy i z przekroczeniem progu zapomniałam co miałam kupić. Pewnie czegoś zapomniałam, ale trudno. Teraz już najlepiej wszystko sobie zapisywać.

Ja też ciągle myślę, że dwa miesiące to taki odległy czas, że wszystko może poczekać, ale macie racje idę zaraz poszukać przynajmniej ubrań, które spakuję w torbę. Zrobię też listę i mam nadzieję ogarnąć to na dniach.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do ogarnięcia to zostaly juz tylko/az rzeczy apteczne typu podklady, purelan, bepanthen. Nie moge sie zebrac by usiasc wiwczorem przed kompem i to ogarnąć... Z drugiej strony mam świadomość, ze jakby co to zawsze można dostac stacjonarnie, z pewna strata wprawdzie, ale jest :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    U mnie też ciążowy mózg zawodzi 😂 pojechałam do sklepu po zakupy i z przekroczeniem progu zapomniałam co miałam kupić. Pewnie czegoś zapomniałam, ale trudno. Teraz już najlepiej wszystko sobie zapisywać.

Ja też ciągle myślę, że dwa miesiące to taki odległy czas, że wszystko może poczekać, ale macie racje idę zaraz poszukać przynajmniej ubrań, które spakuję w torbę. Zrobię też listę i mam nadzieję ogarnąć to na dniach.

A ja jestem przerażona... Tzn. cieszę się, że niedługo ta ciąża się skończy - mam już dosyć :P Ale z drugiej strony jestem przerażona tym jak nasze życie się zmieni ! Chciałam mieć więcej dzieci, ale teraz jestem zmartwiona tym jak sobie poradzę z dwójką... Wbrew pozorom jedno dziecka prawie wcale nie ogranicza, a z dwójką będę już "uwiązana" w domu... Trundniej będzie gdziekolwiek wyjśc z dwójką takich maluchów.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tez troche przerażona tą zmianą życiową. Pierwsze dziecko i kompletnie nie wiem jak ro bedzie 😎 A jeszcze mam zamysł taki że za rok na jesień chce isc do pracy. Tylko bede musiała jakąś nową znaleźć. Z obecnej musiałam zrezygnować (bez żadnych zwolnień/zasiłków itd). I się zastanawiam jak to będzie, jak to się pogodzi 😉 ale jakoś się człowiek ogarnie

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miała któraś sytuacje, ze główka była tydzień mniejsza? Zawsze miałam albo równo albo tydzień w przód a teraz tydzień młodsza. I w 2 tygodnie urosła jakby o 6 dni. Lekarz mówił ze wszystko jest w normie i nawet nie zwrócił na to uwagi a ja w domu się zorientowałam jak spojrzałam ba wymiary. A drugie, jakie macie Afi? Bo ja mam 8,6 , lekarz podał norma ale widzę w necie, ze 5/6 to już byłoby mało i mam stres czemu mam tak mało tych wód ;//// miała któraś tak? Dziś zaczęłam już tankować w siebie w domu i mam plan pic 3 litry , mam nadzieje , ze podskoczy

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AFI obecnie wynosi 16,5. Wpierwzzej ciąży też miałam 9 a jak do porodu przyszło, to na raty mi odchodziły 🙄

06837800ba.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Dziewczyny, miała któraś sytuacje, ze główka była tydzień mniejsza? Zawsze miałam albo równo albo tydzień w przód a teraz tydzień młodsza. I w 2 tygodnie urosła jakby o 6 dni. Lekarz mówił ze wszystko jest w normie i nawet nie zwrócił na to uwagi a ja w domu się zorientowałam jak spojrzałam ba wymiary. A drugie, jakie macie Afi? Bo ja mam 8,6 , lekarz podał norma ale widzę w necie, ze 5/6 to już byłoby mało i mam stres czemu mam tak mało tych wód ;//// miała któraś tak? Dziś zaczęłam już tankować w siebie w domu i mam plan pic 3 litry , mam nadzieje , ze podskoczy
    Mojej główka teraz zwolniła, a reszta nadal wyprzedza o dwa tygodnie. Co do wód to moja gin kazała mi pić min 3 l dziennie samej wody, nie wliczając w.to herbat czy kaw.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AFI chyba 12,5. U mnie cała dzidzia jest mniejsza niż wiek ciąży ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AFI 16.Dziecko jest o 10 dni do przodu.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do afi, to gdzie to macie podane, która wartość się bierze? Moja gin podaje mi tylko że w normie, od niej opisów nie dostaje. U dr Kajdy dostałam opis (tam jest że w normie) ale oprócz tego zdjęcia. Na tych zdjęciach jest pomiar kilku tych kieszonek i do każdej jest inna wartość afi. To się bierze jakaś średnia z tego czy np największą wartość? Bo ja te rozmiary tych kieszonek miałam różne..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżała ze mną w szpitalu dziewczyna która miała małą ilość wód płodowych.Gin zlecił jej suplement Medargin.Po 2tyg. wyniki się poprawiły.Jest to suplement na kiepskie przepływy,małą ilość wód płodowych i tak jak wyczytałam teraz w googlach małą mase płodu.Skonsultuj z lekarzem może to pomoże

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska poczytałam o tym suplemencie i chyba sobie kupię go. Czytam właśnie że niektórzy lekarze zalecają go przy niskiej masie maluchów, choć u mnie ani jedną ani druga lekarka nie zalecała żadnych supli ani leków. Poczytam jeszcze i zdecyduję, według mnie nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi, bo to tylko arginina która jest aminokwasem.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy to się chuba dopplerem bada? To miałam dobre , nie wiem może za mało piłam ;/ lekarz teraz zaczął urlop i wolałabym nie dzwonić skoro na wizycie mówił ze wszytsko ok, w ostateczności umówię się za tydzień do kogo innego by sprawdzić jak sytuacja. Ale dziękuje za rady ;*
    Co do liczenia afi , to wartości tych kieszonek się dodaje

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Co do liczenia afi , to wartości tych kieszonek się dodaje

Dzięki :) wychodzi że ja mam afi 11. I dopiero zobaczyłam że na jednym ze zdjęć miałam to już zsumowane więc się zgadza :)

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka tez mi nie podaje tak szczegolowych informacji.

Dziś zrobiłam 1 pranie ubranek dodałam tez chusteczki lapiace kolor.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! dawno mnie nie było. Jeśli post nie zaginie w gąszczu innych, to proszę zapisać, że u mnie będzie chłopiec. Za tydzień robimy urodziny starszego synka, a za dwa mamy wesele znajomych. Nie wiem jak to przetrwam przez te upały, jestem w średnio imprezowym nastroju...do tej pory byłam dwa razy w szpitalu ale wszystko jest ok na dzień dzisiejszy. Nastrajam się pozytywnie na poród siłami natury po cc. Jeszcze dwa miesiące...zobaczymy jak będzie

Bobby29, OlaWi, Chimera, Marcelina85, Agagusia, Vampire, majóweczka83 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, a tak z ciekawości - ile tych kieszonek Ci podała lekarka? Bo ja mam napisane 3 kieszonki a w necie czytam ze się mierzy 4 kieszonki

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniejsza główka to akurat na plus przy sn :)
    Poza tym tydzień to wg mojej lekarki żadna różnica :) u nas główka do tej pory była w tyle jak wszystko poza nóżkami :p więc stwierdziliśmy, że Mały będzie miał głowę po tacie bo ja to akurat mam łeb jak sklep😂 a na ostatnim usg już wszystko poza brzuszkiem było kilka dni do przodu :)

Plinka, ja się obraziłam na męża że zabrał moją ładowarkę do pracy, którą sama sobie przepięłam po jego wyjściu do innego kontaktu 😂 znam ten klimat 😂

plinka89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nigdzie podanej wartości afi. Lekarz jedynie powiedział, że wody płodowe są w normie.

A ja dziś zaczęłam prasowanie i się wkurzyłam, bo w ciemnym praniu mam masę granatowych kuleczek na każdym ciuszki... I musiałam po każdym ubraniu ciągnąć rolką a nawet skubać! Maaaasakra. Zeszło mi z tym dwa razy dłużej.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ