Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Napisałam to w kontekście tego jak bardzo mój umysł nie ogarnia, że dziecko niedługo będzie na świecie i wszystko się zmieni
Przecież nie wybrałabym się zaraz po porodzie na weekend poszaleć 😂 nie powiem było by to fajne, ale raczej będę walczyć o przetrwanie pierwszy miesiąc :p
HeheJa to ostatnio mam problem z ogatrnieciem rzeczywistości
mialam nawet nadzieję, ze moze masz nowe wytyczne i mozna, bo te chętnie bym sie pobasenowala
Dzis z kolei zamawiam lody czekoladowe... Babka naklada i patrze, ze daje czarny kolor i mowie, ze przeciez mialy byc czekoladowe, a ona daje smietankowe 🤣 zgabczenie totalnejoan85, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
U mnie też ciążowy mózg zawodzi 😂 pojechałam do sklepu po zakupy i z przekroczeniem progu zapomniałam co miałam kupić. Pewnie czegoś zapomniałam, ale trudno. Teraz już najlepiej wszystko sobie zapisywać.
Ja też ciągle myślę, że dwa miesiące to taki odległy czas, że wszystko może poczekać, ale macie racje idę zaraz poszukać przynajmniej ubrań, które spakuję w torbę. Zrobię też listę i mam nadzieję ogarnąć to na dniach.
-
Mi do ogarnięcia to zostaly juz tylko/az rzeczy apteczne typu podklady, purelan, bepanthen. Nie moge sie zebrac by usiasc wiwczorem przed kompem i to ogarnąć... Z drugiej strony mam świadomość, ze jakby co to zawsze można dostac stacjonarnie, z pewna strata wprawdzie, ale jest :p
-
zielonooka7 wrote:U mnie też ciążowy mózg zawodzi 😂 pojechałam do sklepu po zakupy i z przekroczeniem progu zapomniałam co miałam kupić. Pewnie czegoś zapomniałam, ale trudno. Teraz już najlepiej wszystko sobie zapisywać.
Ja też ciągle myślę, że dwa miesiące to taki odległy czas, że wszystko może poczekać, ale macie racje idę zaraz poszukać przynajmniej ubrań, które spakuję w torbę. Zrobię też listę i mam nadzieję ogarnąć to na dniach.
A ja jestem przerażona... Tzn. cieszę się, że niedługo ta ciąża się skończy - mam już dosyćAle z drugiej strony jestem przerażona tym jak nasze życie się zmieni ! Chciałam mieć więcej dzieci, ale teraz jestem zmartwiona tym jak sobie poradzę z dwójką... Wbrew pozorom jedno dziecka prawie wcale nie ogranicza, a z dwójką będę już "uwiązana" w domu... Trundniej będzie gdziekolwiek wyjśc z dwójką takich maluchów.
-
nick nieaktualnyJa jestem tez troche przerażona tą zmianą życiową. Pierwsze dziecko i kompletnie nie wiem jak ro bedzie 😎 A jeszcze mam zamysł taki że za rok na jesień chce isc do pracy. Tylko bede musiała jakąś nową znaleźć. Z obecnej musiałam zrezygnować (bez żadnych zwolnień/zasiłków itd). I się zastanawiam jak to będzie, jak to się pogodzi 😉 ale jakoś się człowiek ogarnie
-
Dziewczyny, miała któraś sytuacje, ze główka była tydzień mniejsza? Zawsze miałam albo równo albo tydzień w przód a teraz tydzień młodsza. I w 2 tygodnie urosła jakby o 6 dni. Lekarz mówił ze wszystko jest w normie i nawet nie zwrócił na to uwagi a ja w domu się zorientowałam jak spojrzałam ba wymiary. A drugie, jakie macie Afi? Bo ja mam 8,6 , lekarz podał norma ale widzę w necie, ze 5/6 to już byłoby mało i mam stres czemu mam tak mało tych wód ;//// miała któraś tak? Dziś zaczęłam już tankować w siebie w domu i mam plan pic 3 litry , mam nadzieje , ze podskoczy
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Dziewczyny, miała któraś sytuacje, ze główka była tydzień mniejsza? Zawsze miałam albo równo albo tydzień w przód a teraz tydzień młodsza. I w 2 tygodnie urosła jakby o 6 dni. Lekarz mówił ze wszystko jest w normie i nawet nie zwrócił na to uwagi a ja w domu się zorientowałam jak spojrzałam ba wymiary. A drugie, jakie macie Afi? Bo ja mam 8,6 , lekarz podał norma ale widzę w necie, ze 5/6 to już byłoby mało i mam stres czemu mam tak mało tych wód ;//// miała któraś tak? Dziś zaczęłam już tankować w siebie w domu i mam plan pic 3 litry , mam nadzieje , ze podskoczy
-
Dziewczyny a co do afi, to gdzie to macie podane, która wartość się bierze? Moja gin podaje mi tylko że w normie, od niej opisów nie dostaje. U dr Kajdy dostałam opis (tam jest że w normie) ale oprócz tego zdjęcia. Na tych zdjęciach jest pomiar kilku tych kieszonek i do każdej jest inna wartość afi. To się bierze jakaś średnia z tego czy np największą wartość? Bo ja te rozmiary tych kieszonek miałam różne..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Leżała ze mną w szpitalu dziewczyna która miała małą ilość wód płodowych.Gin zlecił jej suplement Medargin.Po 2tyg. wyniki się poprawiły.Jest to suplement na kiepskie przepływy,małą ilość wód płodowych i tak jak wyczytałam teraz w googlach małą mase płodu.Skonsultuj z lekarzem może to pomoże
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Niebieska poczytałam o tym suplemencie i chyba sobie kupię go. Czytam właśnie że niektórzy lekarze zalecają go przy niskiej masie maluchów, choć u mnie ani jedną ani druga lekarka nie zalecała żadnych supli ani leków. Poczytam jeszcze i zdecyduję, według mnie nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi, bo to tylko arginina która jest aminokwasem.
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Przepływy to się chuba dopplerem bada? To miałam dobre , nie wiem może za mało piłam ;/ lekarz teraz zaczął urlop i wolałabym nie dzwonić skoro na wizycie mówił ze wszytsko ok, w ostateczności umówię się za tydzień do kogo innego by sprawdzić jak sytuacja. Ale dziękuje za rady ;*
Co do liczenia afi , to wartości tych kieszonek się dodaje
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Co do liczenia afi , to wartości tych kieszonek się dodaje
Dziękiwychodzi że ja mam afi 11. I dopiero zobaczyłam że na jednym ze zdjęć miałam to już zsumowane więc się zgadza
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Moja ginka tez mi nie podaje tak szczegolowych informacji.
Dziś zrobiłam 1 pranie ubranek dodałam tez chusteczki lapiace kolor. -
cześć dziewczyny! dawno mnie nie było. Jeśli post nie zaginie w gąszczu innych, to proszę zapisać, że u mnie będzie chłopiec. Za tydzień robimy urodziny starszego synka, a za dwa mamy wesele znajomych. Nie wiem jak to przetrwam przez te upały, jestem w średnio imprezowym nastroju...do tej pory byłam dwa razy w szpitalu ale wszystko jest ok na dzień dzisiejszy. Nastrajam się pozytywnie na poród siłami natury po cc. Jeszcze dwa miesiące...zobaczymy jak będzie
Bobby29, OlaWi, Chimera, Marcelina85, Agagusia, Vampire, majóweczka83 lubią tę wiadomość
-
Bobby, a tak z ciekawości - ile tych kieszonek Ci podała lekarka? Bo ja mam napisane 3 kieszonki a w necie czytam ze się mierzy 4 kieszonki
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Mniejsza główka to akurat na plus przy sn
Poza tym tydzień to wg mojej lekarki żadna różnicau nas główka do tej pory była w tyle jak wszystko poza nóżkami :p więc stwierdziliśmy, że Mały będzie miał głowę po tacie bo ja to akurat mam łeb jak sklep😂 a na ostatnim usg już wszystko poza brzuszkiem było kilka dni do przodu
Plinka, ja się obraziłam na męża że zabrał moją ładowarkę do pracy, którą sama sobie przepięłam po jego wyjściu do innego kontaktu 😂 znam ten klimat 😂plinka89 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam nigdzie podanej wartości afi. Lekarz jedynie powiedział, że wody płodowe są w normie.
A ja dziś zaczęłam prasowanie i się wkurzyłam, bo w ciemnym praniu mam masę granatowych kuleczek na każdym ciuszki... I musiałam po każdym ubraniu ciągnąć rolką a nawet skubać! Maaaasakra. Zeszło mi z tym dwa razy dłużej.