X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    A ja jestem przerażona... Tzn. cieszę się, że niedługo ta ciąża się skończy - mam już dosyć :P Ale z drugiej strony jestem przerażona tym jak nasze życie się zmieni ! Chciałam mieć więcej dzieci, ale teraz jestem zmartwiona tym jak sobie poradzę z dwójką... Wbrew pozorom jedno dziecka prawie wcale nie ogranicza, a z dwójką będę już "uwiązana" w domu... Trundniej będzie gdziekolwiek wyjśc z dwójką takich maluchów.

Ojj rozumiem i to doskonale. Mnie też nachodzą takie myśli. Z pierwszą córką w sumie od początku nie miałam problemu jechać gdziekolwiek sama. Nawet teraz z brzuchem często jeździmy same a potem już tak jak mówisz człowiek uziemiony w domu i trzeba będzie czekać na zbawienie- męża, żeby cokolwiek zrobić. Początki na pewno nie będą łatwe, ale mam wciąż nadzieję, że z czasem da się to wszystko ogarnąć 😀

emi2016 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Bobby, a tak z ciekawości - ile tych kieszonek Ci podała lekarka? Bo ja mam napisane 3 kieszonki a w necie czytam ze się mierzy 4 kieszonki

Mam 4 kieszonki zamierzone. Skoro u ciebie 3 to pewnie dlatego suma 8 z kawałkiem, jak dodasz do tego czwarta to będzie wiecej! Ale nawet te 8 to norma, a więcej płynów nie zaszkodzi, zwłaszcza przy tej pogodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 19:44

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje , dziewczyny! ❤️

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ojj rozumiem i to doskonale. Mnie też nachodzą takie myśli. Z pierwszą córką w sumie od początku nie miałam problemu jechać gdziekolwiek sama. Nawet teraz z brzuchem często jeździmy same a potem już tak jak mówisz człowiek uziemiony w domu i trzeba będzie czekać na zbawienie- męża, żeby cokolwiek zrobić. Początki na pewno nie będą łatwe, ale mam wciąż nadzieję, że z czasem da się to wszystko ogarnąć 😀

Ej no nie straszcie, ze tak z 2 juz ciezko... Ja wyznaje zawsze zasade, ze wszystko jest kwestia dobrej organizacji :) Mam tylko marzenie, zeby 2 corka byla przynajmniej takim samym okazem zdrowia jak 1, a wszystko będzie do ogarnięcia! Nie wiem czy mialam takie szczęście, ale jak wspominam to z 1 corka nie mielismy wiekszych problemów przez co najmniej rok (nie wliczam tych wynyslonych na własne zyczżyczenie 😂)
    Nie pamiętam jaka u Was różnica wieku, bo u mnie będzie blisko 3 lata. Starsza juz wyczekuje siostrzyczki i mam nadzieję, ze będzie ,,pomocna" tzn. mam zamiar wlaczyc ja w akcje typu podaj krem, pampersika itp... Ona lubi bardzo takie zabawy, bo czuje sie wazna i dorosla :) Oby tylko zdrowie dopisalo, a jakos sobie poradzimy.

Bobby29, Marcelina85, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dwójką będzie trochę trudniej ale do ogarnięcia.Martwi mnie troche to że będę musiała codziennie zabierać młodszego do przedszkola i boję się,że będzie łapał choroby.Będę zdana tylko na siebie,teściowie daleko,a moi rodzice jeszcze dalej.Co zrobić gdy młodszy będzie chory?Nie chciałabym by starszy opuszczał przedszkole bo brat chory.I jeszcze wychodzenie z dwójką maluchów w mróz -20.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    A ja jestem przerażona... Tzn. cieszę się, że niedługo ta ciąża się skończy - mam już dosyć :P Ale z drugiej strony jestem przerażona tym jak nasze życie się zmieni ! Chciałam mieć więcej dzieci, ale teraz jestem zmartwiona tym jak sobie poradzę z dwójką... Wbrew pozorom jedno dziecka prawie wcale nie ogranicza, a z dwójką będę już "uwiązana" w domu... Trundniej będzie gdziekolwiek wyjśc z dwójką takich maluchów.
    ja nie czulam się uwiazana ani z 1ym dzieckiem ani 2im
    trzymalam sie planu dnia dostosowanego do dzieci, rozrywki dopasowane do wieku
    i tak bobas poptrzebowal mamy a starsza troche rozrywki typu park, spacer, pl zabaw , zakupy podstawowe, a gotowalam rano raz na dwa dni i tak do tej pory

wieczory mialam dla siebie i meza
    jesli dzieci byly zdrowe dni zbiegaly szybko, od karmienia do karmienia, przewijania , spania
    taka 2latka to juz odchowany Skarb

emi2016, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek teraz ma fazę na tatusia...I chyba trochę jest już na mnie obrażony bo nie chce go nosić i nie mogę biegac z nim. Trochę mnie to smuci, ale wiem, że to normalna faza rozwojową i ten etap tatusiów jest naturalny. Mam nadzieję, że nie poczuje się odrzucony. Wczoraj powiedział mi, że mnie nie kocha tylko tatusia i chce z nim spac. W końcu mu powiedziałam, że ja zawsze będę go kochać i cieszę się, że kocha tatę. Popatrzył na mnie i mówi. No trochę Cię kocham i lubię Twoje przytulasy. I już było dobrze. Synek zmienia się i to niesamowite. Ciężki czas przed nami.
    Musiałam się podzielić moimi smuteczkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 21:11

werni lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zazwyczaj 2 chorowaly, starsza lapie i za 3dni mlodsza chora
    dochodzily do zdrowka prawie jednoczesnie
    w duze mrozy zostawaly w domu
    z niemowlakiem ponizej -5°C niebezpiecznie jest wychodzic na zew, poza tym.sezon chorobowy
    na zew zimno, a w sklepie ukrop zawsze na rozbieranie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja nie czulam się uwiazana ani z 1ym dzieckiem ani 2im
    trzymalam sie planu dnia dostosowanego do dzieci, rozrywki dopasowane do wieku
    i tak bobas poptrzebowal mamy a starsza troche rozrywki typu park, spacer, pl zabaw , zakupy podstawowe, a gotowalam rano raz na dwa dni i tak do tej pory

wieczory mialam dla siebie i meza
    jesli dzieci byly zdrowe dni zbiegaly szybko, od karmienia do karmienia, przewijania , spania
    taka 2latka to juz odchowany Skarb

No właśnie mnie córeczka praktycznie wcale nie ogranicza.. Tzn pierwsze 3 miesiace są ciezkie ale to wiadomo a potem nie mialam zadnych problemow,chorób, marudzenia w miejscach publicznych,wyjscia na zakupy czy do restauracji tez bez problemu. Natomiast z dwójką nie wiem jak to ogarnę.. Ale moze nie bedzie tak źle ? Moze po prostu końcówka ciąży mnie przeraża ?
    Dzisiaj Łucja śpi pierwszy raz w dużym łóżeczku- wybraliśmy. Minnen z ikei ale boje sie ze wypadanie czy cos.. I troche mi żal ze juz nie spi w zwyklym łóżeczku dla małych dzieci... Zaczyna do mnie docierac ze strasznie szybko rosnie :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak ogarnę się z jednym a co dopiero przy dwójce :) Szacun dziewczyny :) Ja ogólnie jeszcze jestem mało mobilna, bo jeżdżę autem od przypadku do przypadku i sądzę że będzie mi ciężko. Także albo się ogarnę i zacznę jeździć, albo będę zdana na innych. Problemem jest też to, że mamy jedno auto a jak wiadomo małż nim dojeżdża...no i tak myślę...w praktyce może się okazać, że będziemy potrzebować drugie mniejsze.

A z innej beczki czy jak idziecie spać to czujecie, że tak to określe "niepokój" w łydkach, jakby chciały mi mięśnie tańcować 😂 bo inaczej tego nazwać nie umiem...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Ja też nie mam nigdzie podanej wartości afi. Lekarz jedynie powiedział, że wody płodowe są w normie.
    U mnie dopiero na scanach po 30 tc była podana wartość AFI. Wcześniej tylko zapis, że wody w normie.

06837800ba.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, daj znać jak Łucji minęła pierwsza noc w dorosłym łóżku :) też się zastanawialiśmy czy Izy nie przenieść, ale chyba ostatecznie jeszcze zostanie z nami. A Łucja przesypia całe noce? Jak Wam idzie tuptanie? Dzisiaj sąsiedzi byli w szoku jak zobaczyli Gwiazdę idącą przodem a za nią matkę z babcią, wszyscy pytali kiedy ona tak ruszyła, przecież niedawno jeszcze nic nie było.

U nas dziś 6 rocznica ślubu... aż miałam ochotę na piccollo, bo przez ostatnie 3 lata nic alkoholu nie tknęłam, aby wąchałam :D jak już młoda zrobiła bezpieczne przerwy w karmieniu to zaszłam w drugą ciążę, a w piwnicy czeka wino od gości weselnych, no nic, ja też poczekam :D

co do ubierania, to zamierzam zabrać po 2 body z krótkim i długim rękawem, śpiochy i półśpiochy. Kaftaników ani razu córeczce nie założyłam, a miałam upraną ogromną stertę po kuzynce, jakoś uważam że to nie jest wygodne ani dla dziecka ani dla mnie, tym razem wyprałam tylko 5 naszych, które dostaliśmy, bo ja żadnego nie kupiłam, tak w ogóle to dopiero teraz jak jest upał zakładam młodej bluzeczki (+ pielucha i tak śmiga po domu), wczesniej nosiła body, bo wolałam mieć świadomość że nic jej się nie podwija i ma plecki i brzuszek zakryte

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - Ty piszesz o tradycyjnych śpiochach ( dol +gora na szelki), polspiochach (spodenki ze stopkami), czy pajacach ( calisc z długim rękawem i dluga nogawka)? Tradycyjnych śpiochów i kaftaników używałam tylko przy pierwszym synku. To malo praktyczne i juz teraz w sklepach nie widuje wcale. Przy drugim glownie body i spodenki/polspiochy, teraz tak samo planuje i dokupilam wiecej pajaców bo sa mega praktyczne,’ mozna same nałożyć albo z body z krotkim rękawem w chłodniejsze dni.
    Smerfelinka - daj zbac jak jakas fajba kiecke upatrzysz.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znowu przepadałam, pojechaliśmy po garniak dla M do outletu, pamiętałam ze w Only mieli kiedys dzial z outletem Name it dla dzieci. Zajrzałam tylko na chwilkę... oczywiscie byly fajne ciuszki w super cenach, a dodatkowo czwarta rzecz za 1 zl. No i wyszłam z torba dla małego i druga dla starszych.
    Polecam, jesli ktoras ma niedaleko ten outlet, jakis Name it uwielbiam, nic sie z tymi ciuchami nie dzieje mimo prania wielokrotnego, tylko pamiętajcie ze rozmiary duze wypadają. Zreszta jak wszystkie skandynawskie. Za lacznie 90 zl:
    shek1r60yy7h_t.jpg

Domi_tur, werni, werni, emi2016, Limerikowo, Applejoy, Misi@, Smerfelinka, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało w temacie wina w piwnicy... Dostałam dwa lata temu butelkę Dorato z datą ważności do 1995, z masą fusów na dnie 😂 jeszcze starszy pan , który mi ją dawał z ogromną dumą powiedział, że to długo leżakujący champagne 😂a to tylko nasze musujące stare białe wino za 15zł, które przeleżało dwadzieścia lat w kredensie 😂 od tej pory upewniam się na butelkach, czy przypadkiem nie ma tam jakiejś daty ważności 😁

plinka89, Applejoy, Agagusia, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mój synek teraz ma fazę na tatusia...I chyba trochę jest już na mnie obrażony bo nie chce go nosić i nie mogę biegac z nim. Trochę mnie to smuci, ale wiem, że to normalna faza rozwojową i ten etap tatusiów jest naturalny. Mam nadzieję, że nie poczuje się odrzucony. Wczoraj powiedział mi, że mnie nie kocha tylko tatusia i chce z nim spac. W końcu mu powiedziałam, że ja zawsze będę go kochać i cieszę się, że kocha tatę. Popatrzył na mnie i mówi. No trochę Cię kocham i lubię Twoje przytulasy. I już było dobrze. Synek zmienia się i to niesamowite. Ciężki czas przed nami.
    Musiałam się podzielić moimi smuteczkami

Ostatnio u nas była mowa na fazy mamy i taty. Na początku wiadomo mama a kiedy już trochę podrosnie to do taty będzie biegał. Taka równowaga. :)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga boskie rzeczy! Muszę obczaić ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, te tańsze wina wypiliśmy już dawno temu, zostały tylko te lepsze, przynajmniej taką mam nadzieję że lepsze :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja dzis znowu przepadałam, pojechaliśmy po garniak dla M do outletu, pamiętałam ze w Only mieli kiedys dzial z outletem Name it dla dzieci. Zajrzałam tylko na chwilkę... oczywiscie byly fajne ciuszki w super cenach, a dodatkowo czwarta rzecz za 1 zl. No i wyszłam z torba dla małego i druga dla starszych.
    Polecam, jesli ktoras ma niedaleko ten outlet, jakis Name it uwielbiam, nic sie z tymi ciuchami nie dzieje mimo prania wielokrotnego, tylko pamiętajcie ze rozmiary duze wypadają. Zreszta jak wszystkie skandynawskie. Za lacznie 90 zl:
    shek1r60yy7h_t.jpg

Piekne ciuszki ! Uwielbiam rzeczy z Name it :) mam stamtąd piekne sukienki dla Łucji ❤

Myszk@ - odkąd przenieśliśmy Łucję do osobnego pokoju zaczela przesypiac cale noce,wczesniej cczęsto o sie wzbudzała,nawet gdy spala w lozeczku obok naszego łóżka. Czasem budzi sie ok 4 na mleko i wtedy dosypia do 6. Ogolnie polecam ! Chociaz pamietam ze bylo mi przykro gdy przenosilismy ja do jej pokoju - konczyl sie jakis etap... Nie mniej jednak duzo na tym zyskalismy. Wszyscy.

Tuptanie idzie nam swietnie. Zaczął sie etap ucieczek przy kazdej mozliwej okazji ;) nie hcce chodzic za reke tylko od razu puszcza i wedruje tam gdzie ona chce.

Wszystkiego najlepszego z okazji 6 rocznicy slubu ❤

A łóżko nie jest takie znowu dorosłe bo ma tylko 135 długości ale rozsuwa się na 160 i potem na 200 cm ;) ale i tak wygląda na nim jak kropeczka... Moja malutka kruszynka ❤ jednak jest roznica miedzu lozeczkiem 120x60 a 135x80 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:17

Limerikowo, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja 2.5l spi jeszcze ze szczebelkami 140×70 teraz i ma dziurke do wchodzenia i wychodzenia
    5l w lozku 190x90 z barierka ale juz od roku nie spada mimo iz zamienia sobie glowe z nogami i odwrotnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 00:11

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ