Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
W Rossmannie z kartą rossnę akurat teraz jest promocja na pampersy Babydream.
Co do pampersów za 1gr, to mi właśnie ostatnio przyszedł mail, że mogę odebrać (w aplikacji nie mam takiej informacji).
My wczoraj też skrecalismy łóżeczko i choć początkowo mąż mówił, że będzie robił to sam i ja mam mu nie przeszkadzać tak potem moja pomoc się przydała.a nie chciał mojej obecności przy tym, bo ja zawsze marudzę i muszę sama coś spróbować zrobić, bo wydaje mi się że zrobię to lepiej
Mieliśmy jeszcze trochę planów organizacyjnych na wczoraj, ale po tym jak złożyliśmy łóżeczko, to mąż stwierdził że zabiera nas na lody. W drodze powrotnej wstąpiliśmy do teściowej, a od teściowej wracaliśmy na sygnale do domu, bo znajomi zadzwonili że się do nas wybierają.no i tak już przesiedzieliśmy do samej nocy.
Do czegoś jeszcze chyba miałam się odnieść, ale teraz już nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 16:24
-
Ja dziś miałam wizytę na NFZ i też były takie braki w personelu z powodu długiego weekendu, że naczekalam się 3 godziny na KTG
szyjka nadal ok, zapis w porządku, za tydzień dowiem się więcej na usg trzeciego trymestru
Limerikowo, Bobby29, Misi@, OlaWi, Agagusia, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Vampire dzieki za fachowy wpis
ja w 1ej ciazy mialam w 32tc 2.5cm szyjka i zalecenia tryb oszczedny i polegiwanie
do konca w 2 ciazach szyjka trzymala na 1cm jak szalona i musieli ja, gladzic w 41tc+1 i 41+3 w szpitalu 😀 ani rozwarcia an8 skurczy na ktg
siedzialyby Panienki chyba do 45tcVampire lubi tę wiadomość
-
myślę, że nie ma co panikować już na tym etapie skracaniem szyjki, twardnieniami itp.
ja się całkiem zgadzam, ze stwierdzeniem że jest nieprzewidywalna i nie znamy dnia ani godziny
podam swój przykład:
30 listopada w poniedziałek byłam na rutynowej wizycie, szyjka długa/twarda - jak to powiedział lekarz spokojnie donosze do końca roku a urodziłam 4 dni później(termin miałam na 30 grudnia)- nawet dostaliśmy zielone światło na weekendowy wypad w góry!
od tego 30 listopada zero skurczy,twardnienia w ilości takich że nie niepokoiły mnie - z czwartku na piątek delikatne ćmienie brzucha, ale takie pierdu pierdu - myślałam, że się przemęczyłam dnia poprzedniego - a rano w piątek o 7 odeszły mi wody(był to 36 t 0 d dokłądnie )do szpitala dojechałam po godzinie 8 rano i już miałam całkowicie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na dwa palce - poród całkowicie fizjologiczny jeszcze tego samego dnia ... tak więc jak ktoś się mnie teraz pyta kiedy termin to owszem mówię, że do końca lipca ale równie dobrze może być lada dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 17:29
Bobby29, Misi@, Frida91, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiekawe co Anhrydy i która z nas pierwsza się rozpakuje.
Mój gin mówił Ostatnio, że to już 33 tc więc już spokojnie. Szyjka zgładzona tak na opuszek palca i mam polegiwac bo może się coś wydarzyć, ale niekoniecznie. Lepiej się oszczędzać bo dla dzidzi im później tym lepiej. Jak trochę pochodzę to czuje jakby miala za chwilę rodzic. Także jestem ciekawa czy dotrwam do lipca oby mały zaczekal aż mąż wróci z delegacji
Dzięki za opis szczegółowy skracania szyjki. Może mały urodzi się w moje imieninyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 20:37
-
Vampire wrote:Dziękuję, Ty się najlepiej z nas orientujesz. Zęby u mnie idealne, za to z zatokami gorzej. Na tle alergicznym ciągle coś się tam dzieje, szczególnie teraz jak wszystko pyli. I mocz średnio mi wyszedł, zrobiłam sobie posiew i bakteriuria jest ale nieznaczna. CRP mi nie zleciła, posiewu też, nastraszyła, że twardy brzuch plus wysokie leukocyty to niedobrze.. Po skierowanie do specjalistów muszę po rodzinnych biegać. Gin nie wydaje?
Zestresowałam się dopiero jak wyszło, że się szyjka skraca. Mogłaby już wytrzymać te 5 tygodni.
To może skonsultuj się z laryngologiem i alergologiem i zbadaj crp prywatnie kosztuje kilkanaście złotych.Jak leżałam w szpitalu w kwietniu na sali była dziewczyna i miała wielki katar,okazało sìę że miała alergie.Leżała w szpitalu bo crp wyszło 14,zbijali antybiotykiem a i tak wypisali ją z takim samym wynikiem.Alergie też potrafią namieszać w wynikach.Niestety nie wiem jakie miała inne wyniki. -
Mamusie doradzcie czy warto zamówić taką poduszkę? Do łóżeczka albo po prostu do wózka????
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa6b950e5bc6.png3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja też w lesie. Najgorsze że przez te upały i moje niskie ciśnienie to nic mi się nie chce, cały czas bym drzemała a wszystko leży..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Sylvka wrote:Mamusie doradzcie czy warto zamówić taką poduszkę? Do łóżeczka albo po prostu do wózka????
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa6b950e5bc6.png
Maluszki powinny spac calkiem bez poduszki do okolo roku wiec chyba szkoda kasykayama, werni, Sylvka, emi2016, menka2 lubią tę wiadomość
-
A u mnie plytki krwi spadły do 101tys i bedzie pewnie problemStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
kayama wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0874044ec8a5.jpg
Przyszedł przewijak, ładny, ładniejszy niż na zdjęciuCiągle się zastanawiam czy na pralkę kupić miękki czy też twardy, czy może ten przekładać..
Przed chwila czytałam o przewijakach na blogu i ze twardy można mieć go wszędzie. Taki chce kupić na komodę. A gdzie Ty go zamawialas ? -
werni wrote:Przed chwila czytałam o przewijakach na blogu i ze twardy można mieć go wszędzie. Taki chce kupić na komodę. A gdzie Ty go zamawialas ?
Zamawialam na Allegro. Szukałam używanego i na olx ale z przesyłka to się w ogóle nie opłaca. Chyba kupię drugi twardy bo.boję się że będzie mało stabilnie, pralka ma 45x60 A przewijaki są jednak większe.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzieki za rady, nadal troche latam do kibelka, ale wzielam probiotyk Vivomixx i jest lepiej. Gin odpisal, ze brac probiotyki i smecte ewentualnie, nic wiecej.
My juz w trasie do Kolobrzega 😀🏖
Małż - jako ze sie nic nie spodziewal - to przylazł do domu dopiero po 17, bo jeszcze byl w Castoramie kupic brakujace wkrety do lozeczka, nastawil sie na konczenie wczorajszej roboty 🙈 A tu walizka w korytarzu i zona uszykowana w podroz 😁 Mam nadzieje, ze jakos dotrwam jeszcze te 3h drogi i bedzie fajnie.
I nie straszcie przedwczesnymi porodami, bo ja nad to morze pojechalam jak stalam, bez zadnych toreb szpitalnych ani niczego takiego!😮Misi@, Chimera, Marcelina85, OlaWi, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
natty85 wrote:A u mnie plytki krwi spadły do 101tys i bedzie pewnie problem
U mnie też spadły... od dwóch ostatnich pobrań są poniżej normy i pewnie jescze polecą..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:U mnie też spadły... od dwóch ostatnich pobrań są poniżej normy i pewnie jescze polecą..Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
kayama wrote:Menka nie strasz 8-/ my w przyszłym tygodniu malujemy pokój i jeszcze nie zapakowalam walizki, wszystko leży na kanapie ... I prasowanie czeka.
Kochana nie martw się ja właśnie dopiero prasuje pierwszą turę prania, remont w trakcie. Torba nie spakowana a jestem prawie 3 tygodnie więcej do przodu 😁kayama lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]