X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja się w końcu wzięłam za pakowanie torby :) Nawet nie jest tego tak dużo. Tylko muszę uprasowac pieluchy i ubranka.
    Powiedzcie czy bierzecie ręcznik dla dziecka i coś do kąpieli jeśli nie zamierzacie kąpać w szpitalu? Na wszelki wypadek. Zastanawiam się też czy brać mała suszarkę do włosów czy w ogóle człowiek ma siłę na układanie włosów :)

Ja recznika dla dziecka nie bralam, zresztą chyba nigdzie nie wymagaja.
    A jak to jest w ogole po cc? Bo wtedy chyba musza wykapac dziecko?
    Co do suszarki, ja zawsze biore z soba i to taka duza, bo malymi i.hotelowymi susze z godzine:D Nienawidzę klasc sie w mokrych wlosach...

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja tez nie umiem zyc bez szczoteczki Foreo Luna do twarzy i chyba rowniez ją wezme...

A poduche do karmienia warto brac do szpitala?

Wg mnie warto, maz mi dowozil. Z tym, ze mi to bardzo ulatwilo uzyskanie dogodnej pozycji do karmienia po cc, bo brzuch jakos odciazalo

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U nas też jeszcze nie skręcone :P O dziwo to mój chciał już skręcać ale mówiłam, że jeszcze nie ma co i dopiero w lipcu może ;)

My też jeszcze nie mamy łóżeczka skreconego. Ale może po remoncie w następnym tygodniu złożymy go. :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necie :) Do walizki zapakowałam jedna paczkę.
    Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
    A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?

Ja też zapakowałam jedną, mąż dowiezie w razie czego, a w szpitalu muszą mieć awaryjnie :)
    Ciuszki 56 zdecydowanie :)
    Ja laktator muszę mieć swój, naczytalam się o zakażeniach w szpitalu i jak mam kupować elementy do szpitalnego laktatora to wolę mieć swoje wszystko :/ ale to moje zboczenie zawodowe. Tak jak chusteczki do dezynfekcji toalety i nakładki jak mam juz tam usiąść 😂

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O kurczę, a ja kupiłam w ogóle 2 paczki po 10 sztuk bo takie były porady w necie :) Do walizki zapakowałam jedna paczkę.
    Laktatora nie biorę, podobno szpitale mają na wypożyczenie.
    A odnośnie ubranek to mam dylemat bo nie wiem czy pakować 56 czy 62.. Jak robicie?

No ja tez mam 2 paczki... 10 sztuk w godzine, to chyba jakis krwotok musiala miec?!
    Ja ostatnio wzielam 56 to maz musial dowiezc wieksze, ale jakby co to chyba szpital ma na stanie jakies rezerwowe ubranka.

Ja właśnie sie zastanawiam nad szlafrokiem... Szczerze mowiac to nie pamiętam zebym po 1 porodzie w nim paradowala w szpitalu, a teraz jak będzie ciepło to w ogóle nie widzę sensu.
    Mi wszystkie koszule zaslaniaja tylek, nie wiem co wy za mini kupujecie :D

Laktator tez biorę swoj, chociaz nie pamiętam bym w szpitalu w ogole uzywala, dopiero w domu.

Ciekawe na jaka polozna trafie teraz... Po 1 cc to mi fajnie pomogla z 1 prysznicem i ogólnie byla bardzo pozytywna babka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 21:44

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie przepadam za koszulami nocnymi, więc specjalnie nie kupuje, dostałam 3szt. od siostry, ktora uzywala ich tylko w szpitalu. Nie uważam się za osobę bardzo wysoką, ale przy wzroście 175 cm mam problemy z długością tych koszul do karmienia.

U nas ciuszki dla dziecka tylko do wyjścia trzeba mieć. Coś tam naszykuje w domu i będą czekały z fotelikiem, bo wyobrażam sobie jakby mój mąż musiał wybierać z całej szafy 😁

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba nie biorę szlafroka. Teraz jak byłam w szpitalu to jedna dziewczyna tylko miała i to satynowy cienki, reszta paradowala w koszulach lub pizamach ze spodenkami w te upały :)
    Wezmę ubranka 56 i w domu przygotuje 62 do zabrania jakby co.
    Dziś moja niunia mało się ruszala i się zaczęłam niepokoić, pogadałam do niej i popukalam w brzuch no i teraz mam za swoje bo zaczęła harce ;) Chyba wszystko ok tylko dziś wolała sobie pospac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 21:49

OlaWi, Applejoy lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jak Was czytam to mam ochotę kupić nowe łóżeczko...ech mam po Antku ale jest ciemno brązowe i teraz mi nie pasuje do nowej ko drogi i. Wolałabym białe. Choć myślę czy to nie zbędny wydatek skoro mam już po synku ;( ech...

Misia a może kup podkład i farbe i przemaluje na biało? Jeszcze zdąży wywietrzec no i będzie pasować a kasy nie wydasz dużo :)

Misi@ lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja dzis zamówiłam łóżeczko i materac. Takze zostaje mi tylko wanienka i stelaż ale obczajam jeszcze to na olx 😎 a tak to tylko spakować manatki do szpitala i niech sie juz dzieje co chce 😜

Wanienki tez jeszcze nie mam :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka do karmienia na TAK, ale mąka, a nie rogal ciazowy. Wymęczona po porodzie/cc, potem nieprzespanej nocy ostatnie i czym marzyłam to bylo przytrzymywanie małego wysoko do karmienia, ktore trwało Ok 15 min co2-3godz. Na poduszce byli wygodnie, chwilami przemykałam oko nawet:) ew wlasnie karmienie na leżąco, ale to trzeba miec troche wprawy zeby przy takim maluchu mu tego cycka dobrze wystawić:)
    Podpasek tych największych ostatnio zuzylam z 6-7, potem przeszłam na mniejsze, bo one sa naprawde o-gro-mne!
    Laktator wątpię zeby byl niezbędny w pierwszych godzinach po porodzie, male ssie siatę, wystarcza mu 10 ml wiec nie bardzo co jest odciągać. A potem moze maz przywieźć przeciez. Potrzebny jest zwykle przy dłuższym pobycie z porodu jakis komplikacji, przy wcześniakach. W pierwszych dwoch dobach nikt nie wymaga od kobiety nie wiadomo jakich ilosci mleka w cyckach. Chyba ze ktoras chce/bedzie musiala karmić wyłącznie mlekiem odciągniętym, ale nawet wtedy warto ten pierwszy dzien powalczyć o normalne KP.

Co di ciuszków to nie, nowych w tej cenie nie upolowalam, chociaz pajac podobno tylko uprany nienoszony. Mozliwe bo to roz 50, wiec moze ktos sie nie zmiescil:) ale widac ze uzywane bardzo krotko i przez 1 dziecko. Tez te z dobrych materiałów dlugo trzymaja super fason i nic sie z nimi nie dzieje w praniu.
    Ja biore tylko 50/56, a tym ze z firm ktore maja duza generalnie rozmiarówkę. Zreszta dziec Ok 40 centyla, wiec gigantem raczej nie bedzie, a i ja raczej urodzę max w terminie, a licze ze z 1-2 tygodnie przed sie uda:) po 2cc raczej siedziec dlugo po terminie mi nie pozwolą, a i ja jakby co wole wowczas indukcję niz czekanie nie wiadomo jak dlugo.

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Bardzo podobnych rozmiarów jak moja i Fridy! Też tak robię i mówię do niej żeby rosła 😅

Zeby i mój tyle ważył mniej więcej co wasze szkraby :) a dowiem się dopiero w poniedziałek.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię mały alarm. Jeszcze raz spojrzałam na moje wyniki i o to co dojrzałam w moczu:

poza tym że leukocyty obecne, to przy osadzie z moczu mam tak:

nabłonki płaskie d.liczne
    nabłonki okrągłe 0 - 1
    LEUKOCYTY 30-50 wpw norma 0 -5 !!!
    Erytrocyty świeże 3-5 wpw norma 0-5
    pasma śluzu nieliczne w prep.
    bakterie d.liczne w prep.

Skąd te leukocyty, nie zauważyłam tego wcześniej.. co prawda wiem, że mam piasek, ale nie miałam takiego wyniku nigdy. Co sądzicie? To jest ten mocz, który pobierałam w labie po 2 godzinach od porannego. Powtórzyć jutro?

Może źle pobrałam. Jutro powtórzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 23:00

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia - tak szczerze to jak bylo u Ciebie z cc? Tzn czy dochodzenie do siebie po 2 boli bardziej niz za 1 razem?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chyba tez kupie szampon suchy. Nigdy go nie używałam dobry on wogole jest ? Co do włosów czasami używam maski z keratyną. Co do zakupów przez neta to często robie zamówienia. Mam dwóch stałych kurierów z gls i dpd. Laktatora tez raczej nie będę brała.

Szampon suchy dla mnie super. Psikasz głównie przy nasadzie włosów tylko nie za blisko, potem przeczesujesz dokładnie szczotka i gotowe :) U mnie min 2 dni dłużej nie myje.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje łupy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d549057c6d4f.jpg

Bobby29, Limerikowo, kayama, Smerfelinka, Misi@, Agagusia, Chimera, Sylvka lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kayama :) zapisze sobie do listy :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Zeby i mój tyle ważył mniej więcej co wasze szkraby :) a dowiem się dopiero w poniedziałek.

Werni a twój też taki knypeczek jak nasze? :)

werni lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tą szczoteczką Foreo Luna? Z ciekawości wygooglalam i rozpiętość cen to 200-1000 zł , nigdy o tym nie słyszałam choć przyznam się bez bicia, że nie śledzę zbyt kosmetycznych trendów.

Fajne łupy dziewczyny , w mojej okolicy nic fajnego się nie sprzedaje.

Misia ja też bym przemalowała łóżeczko;)

werni, Misi@ lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Robię mały alarm. Jeszcze raz spojrzałam na moje wyniki i o to co dojrzałam w moczu:

poza tym że leukocyty obecne, to przy osadzie z moczu mam tak:

nabłonki płaskie d.liczne
    nabłonki okrągłe 0 - 1
    LEUKOCYTY 30-50 wpw norma 0 -5 !!!
    Erytrocyty świeże 3-5 wpw norma 0-5
    pasma śluzu nieliczne w prep.
    bakterie d.liczne w prep.

Skąd te leukocyty, nie zauważyłam tego wcześniej.. co prawda wiem, że mam piasek, ale nie miałam takiego wyniku nigdy. Co sądzicie? To jest ten mocz, który pobierałam w labie po 2 godzinach od porannego. Powtórzyć jutro?

Może źle pobrałam. Jutro powtórzę.
    Powtórz powtórz :) i się nie denerwuj :)

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ