X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja też wszystko przez internet. Może wózek i fotelik będzie stacjonarnie kupiony, bo akurat mamy sklep blisko - i tak pojedziemy przymierzyć fotelik więc pewnie wtedy zakupimy od razu, ale do jakoś w lipcu, żeby za długo nie stało na wierzchu. Gdyby nie opcja internetowych zakupów to chyba bym osiwiala. Nie znoszę chodzić po sklepach! Ja jestem z tych co nawet buty przez internet kupują, kupuje np po dwie pary tego samego modelu (jeśli nie mam sprawdzonej marki), mierze w domu i zostawiam te pasujące, a resztę odsyłam. Ubrania tak samo. Wydaje mi się że dzięki temu mam mniej impulse buy'ów, że kupię coś w sklepie bo fajne fajne, a potem leży w szafie i w tym nie chodzę bo okazuje się że to do niczego nie pasuje. A tak w domu na spokojnie mierze i jest git .

Moje zakupy też bardziej przemyślane, jak sobie zamówienie posiedzi najpierw tydzień w koszyku 😁

Bobby29, Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja kupilam Bambiboo jak byly na promocji w Rossmannie, ale to chyba nie jest to samo?
    Applejoy wrote:
    J tez myślałam o bamboo nature, tym bardziej ze srokao poleca :P

Ja czytałam ostatnio, że Bambiboo poleca i też kupiłam zapas w Rossmanie w promocji :) to chyba podobna jakość jak Bamboo Nature: http://www.srokao.pl/2018/02/pieluszki-bambiboo-szkoda-ze-tak-pozno.html?m=0

Mój ma do skręcenia łóżeczko i kołyskę na kółkach, ale temat jeszcze dojrzewa... Oby się nie okazało w ostatniej chwili, że brakuje jakichś części :/

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystko z allegro, meble z klupsia cały zestaw i wózek. Doszło do nas w ciągu tygodnia. Na wszystko paragon i faktura. A jeżeli chodzi o wózek to zaoszczędziliśmy jakieś 600 zł. Dodatkowo dostaliśmy uchwyt na wodę i dwie parasolki i adaptery do fotelika, oraz opcje kolorów, które były niemożliwe do wybrania w sklepie stacjonarnym.
    Teraz została do kupienia dostawka i też już jest w koszyku na allegro :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zamówiłam łóżeczko i materac. Takze zostaje mi tylko wanienka i stelaż ale obczajam jeszcze to na olx 😎 a tak to tylko spakować manatki do szpitala i niech sie juz dzieje co chce 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 17:01

OlaWi, werni lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Niezapominajka a jak duża jest twoja malutka? (Jakkolwiek to nie brzmi 😅). Najważniejsze że różnica się nie pogłębia, i przepływy dobre! Ja też się tym pocieszam. I liczę na to że nie urodzę przed terminem żeby chociaż te 2800 ważyła..

A co do szyjki to wg mnie to fizjologiczne że na tym etapie zaczyna się rozpulchniac o lekko skracać ale to o niczym nie świadczy. Koleżanka od 28tc chodziła z rozpulchniona, w 36tc miała już rozwarcie na palec i lekarz mówił że lada dzien, a w końcu zgodnie z planem w 38tc poszła na indukcję bo nic się wcześniej nie działo. (takie miała wskazania bo próbowała sn po cesarce a dziecko było spore). W drugą stronę tak samo, można chodzić z szyjka twarda zamknięta do końca i w kilka dni się wszystko przygotuje do porodu. Przynajmniej tak mi wszyscy mówią, że nie ma co się tym przejmować, jedynie bym brała pod uwagę w przypadku gdy to kolejny poród i wiadomo jak to się odbywa w twoim konkretnym przypadku, wtedy pewnie można się jakoś odnosić.
    W tamtym tygodniu miała 1680g. Nadal niedużo, ale przynajmniej rośnie :)
    Rozpieszczam ja smakołykami i mówię żeby rosla- mam nadzieję,że się posłucha i nie zrobi mi przykrej niespodzianki :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie znoszę chodzić po sklepach, bo wtedy zwykle kupuję coś pod presją czasu, z braku innych opcji. W necie zawsze porównuję kilka opcji, szereguję według ceny, poluję na okazję, czytam recenzje...ze sklepów stacjonarnych lubię tylko TK Maxx. Większość moich najbardziej udanych zakupów to właśnie te online. Kupuję tak ciuchy, buty, książki, kosmetyki, leki, przyprawy, zdrową żywność, elementy wyposażenia wnętrz itp.

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dokładnie, tylko pamietajcie, ze liczba osob będzie juz wieksza o 1 do podziału :D
    Moze to i oczywiste, ja sie w każdym razie przy 1 ciazy zastanawialam : D

Kayama - nie dziala u mnie darmowa dostawa... Jest jakis kod do Reserved?
    Akurat kolekcje dziecięce maja dosc fajnej jakości, bo z damskimi to roznie bywa...

No właśnie to jakaś ściema :/ Na stronie reklamowane jest 50% zniżki i darmowa dostawa, ale ona jest od 150 zł. Mi też naliczylo, post pisałam wcześniej zanim to zsumowalo.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio wciągnął mnie Amazon. Podoba mi się ich polityka gwarancyjna.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    W tamtym tygodniu miała 1680g. Nadal niedużo, ale przynajmniej rośnie :)
    Rozpieszczam ja smakołykami i mówię żeby rosla- mam nadzieję,że się posłucha i nie zrobi mi przykrej niespodzianki :)

Bardzo podobnych rozmiarów jak moja i Fridy! Też tak robię i mówię do niej żeby rosła 😅

Frida91, werni, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    A ostatnio wciągnął mnie Amazon. Podoba mi się ich polityka gwarancyjna.

Ja też lubię Amazon jako koncept, ale jedyna opcja wysyłki u nich to DHL. DHL nie cierpię, to chyba najgorsza firma. Zamowililismy odkurzacz akumulatorowy z amazona, ja cały czas w domu, a DHL co? Sms że nikogo nie zastali o zostawili w punkcie odbioru. No jasny szlag by trafił. Ja sama jestem, przecież nie będę dzwigac tego odkurzacza z punktu odbioru kiedy powinni mi go dostarczyć pod drzwi! Najgorsze że to nie odosobniony przypadek. Uwierzcie mi że mnie to skutecznie zniechęca do zakupów na Amazon.

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba szczęście, bo u mnie kurier DHL to stały bywalec i nigdy nie mam zastrzeżeń :) ostatnio odbierał od nas zepsutą wiertarko-wkrętarkę i przywiózł nam nową od Amazon, tak samo było z myszką komputerową i pilotem od głośników. Teraz kupiliśmy tam aspirator, nebulizator i termometr.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystko przez internet, fotelik moerzylismy w sklepie i wózek też oglądaliśmy na żywo a zamówiliśmy przez neta bo ponad 300zl rabatu wyszło :)
    Wanienkę zamówiłam z Ikei przez internet razem z kilkoma drobiazgami, 10zl przesyłki to nawet na paliwo bym nie wydała :) łóżeczko z allegro, w sumie to tylko część ciuszków kupiłam stacjonarnie a reszta i tak z internetu 😂

Kto tam się urlopuje w tym tygodniu? :). Drzewko wrzuć jakąś przyjemną fotkę :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czaję się na aliexpres, bo jeszcze nigdy nic nie zamawiałam. Mąż kiedyś zamówił cos z elektroniki to wyrzucił po rozpakowaniu, nie działało 🙈

dqprgu1royghdo7j.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to DPD, to jakaś porażka - spodnie z Zary na Gwiazdkę dla mojego chrześniaka dostarczył pod inny adres, osobie o innym nazwisku, nawet nie zadzwonił, nie napisał sms. Pod poprzednim adresem mieliśmy takie same problemy z innym kurierem DPD - zostawiał sobie paczki w recepcji sąsiedniego bloku i nie informował.

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Kalija pewnie macie rację 😉 większość rzeczy też kupuje przez internet , ale meble jednak wolę wcześniej zobaczyć. Wózek w tamtym roku też kupowałam stacjonarnie, chociaż akurat na tym dużo straciłam, bo właśnie nie sprawdziłam na internecie ani w innych sklepach ile on kosztuje i przeplacilam sporo 🙄

W każdym bądź razie teraz nawet nie odważyłabym się powiedzieć teściowej, zeby nie kupowała, że ja na internecie zamówię 😂 rozpętałabym wojnę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 17:18

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie nacielam się jeszcze na zamówienie z aliexpress, ale to może dlatego że jestem w kilkunastu grupach na Fb i zamawiam tylko ze sprawdzonych linków. Czytam recenzje i jak coś jest bardzo ok to zamawiam :) no może poza tanią biżuterią i ozdobami do włosów do 5zł ale zawsze przychodziły mi cudne 😍

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Za to DPD, to jakaś porażka - spodnie z Zary na Gwiazdkę dla mojego chrześniaka dostarczył pod inny adres, osobie o innym nazwisku, nawet nie zadzwonił, nie napisał sms. Pod poprzednim adresem mieliśmy takie same problemy z innym kurierem DPD - zostawiał sobie paczki w recepcji sąsiedniego bloku i nie informował.

Hahahaha to u nas na odwrót. Kurier z dpd zawsze dzwoni i umawia się czy ktoś będzie w domu, a jak nikt akurat nie odbiera to wysyła SMS. Wydaje mi się że to chyba zależy od osoby przydzielonej na dany rewir, bo kurier z dpd jest zawsze ten sam. Z DHL zbyt rzadko korzystam żeby wiedzieć.

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Zielonooka, zamawianie mebli przez Internet nie jest takie ryzykowne. Też się bałam, ale zachęciły mnie m.in ceny sporo niższe niż w sklepach i nieograniczony wybór (jestem z małego miasta). U mnie to świeży temat, bo wymienilam wszystkie meble w salonie (tylko narożnik jest że sklepu) a reszta stół, tapicerowane krzesła, komoda, stolik wszystko jest z Internetu i jestem zachwycona. Krzesła były naprawdę drogie a to robota na zamówienie, więc siedziałam jak na szpilkach zanim przyjechały 😂 A zaczęłam właśnie od łóżeczka ;)
    Niestety wszystko musi się wywietrzyć. Meble do dziecinnego też zamawiam przez Internet i już się nie boję, najwyżej będę reklamować 😉 także polecam!

My tez dużo mebli zamowilismy z internetu. Jednak tu bym radzila brac spory zapas czasu, bo:
    1. Czasami okres realizacji mebli na zamówienie jest dłuższy,
    2. Warto wziac poprawke na ewentualne wymiany/reklamacje. Niestety w naszym przypadku bylo ich trochę, choc niektorzy sprzedawcy sa jak najbardziej godni polecenia :)

Ja tez juz odczuwam twardnienia/lekkie skurcze po intensywnych dniach (czyli raczej codziennie :) )

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja też nie znoszę chodzić po sklepach, bo wtedy zwykle kupuję coś pod presją czasu, z braku innych opcji. W necie zawsze porównuję kilka opcji, szereguję według ceny, poluję na okazję, czytam recenzje...ze sklepów stacjonarnych lubię tylko TK Maxx. Większość moich najbardziej udanych zakupów to właśnie te online. Kupuję tak ciuchy, buty, książki, kosmetyki, leki, przyprawy, zdrową żywność, elementy wyposażenia wnętrz itp.

Zakupy w necie sa szczególnie blogoslawienstwem jak juz pojawia sie dziecko :)
    Ja akurat lubie stacjonarnie chodzic po sklepach, czuc zapach, fakture, porownywac, ale... Traci sie na tym mnóstwo czasu. Dlatego teraz zakupy stacjonarne to dla mnie luksus i czas dla siebie :D
    Chociaż Rossmanna mam np. Pod nosem, to zdarza mi sie często siadac wieczorem i robic zamówienia przez neta. Potem po powrocie z placu zabaw odbieram wszystko juz spakowane :P

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No właśnie to jakaś ściema :/ Na stronie reklamowane jest 50% zniżki i darmowa dostawa, ale ona jest od 150 zł. Mi też naliczylo, post pisałam wcześniej zanim to zsumowalo.

W dodatku nie ma darmowej dostawy do sklepu, z której często korzystalam :/
    Szkoda bo dla starszej córy upatrzylam kilka fajnych rzeczy... Ale bede jeszcze czujna, bo właśnie na wyprzedaż w Reserved czekam juz od dłuższego czasu! :D

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ