Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Kciuki za Mozzarelle!
Ja dopiesuje się do jutro wizytujących - 11:40. Badania wyszły mi dobrze, nawet hemoglobina podskoczyła do 11.8 i płytki też w końcu w noermie:) Magia trzeciego trymestru.
W takim razie mam i ja nadzieję, że moje płytki podskoczą skoro taki magiczny ten trymestr 😂3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Vampire wrote:Pierniczkowa, współczuję takich przeżyć. Tym mocniej trzymam kciuki za Twoją Malutką.
Jesteśmy po wizycie i jak leukocyty spadły do 13 tys. to pojawiło się białko w moczu. Dostałam lek i mam pościągać dalej wyniki morfologii do normy.
Odnośnie szyjki, moja stwierdziła, że 25mm to ok, ale okazało się, że moje skurcze skracaja szyjkę w czasie ich trwania. Pisałyście, że macie uczucie parcia. U mnie to samo, USG i badanie wykazało, że Mała główką napiera. Zalecenia to leżeć i to leżeć z dolną częścią ciała wyżej niż górną, żeby ją odciągać od tamtym rejonów. 😁😁 Jak się nie uspokoi to szpital. Zmontowałam skos, włączyłam wiatrak i leżę. 😊
Mam smaka na bób z czerwonym barszczem. Może wyproszę mojego na weekendzie, żeby mi pomógł.
Daszek super, już wyszukuje! -
nick nieaktualnyDziewczyny na DG, jest znana wysokosc skladki ZUS na przyszly rok. Cholera, dajmy jeszcze wiecej pińcet plus, zasilkow i zapomog - co to jest za kraj co nierobow promuje, a przedsiebiorcom pod gore i pod gore 😕
https://www.money.pl/gospodarka/nowe-skladki-zus-bedzie-rekordowa-podwyzka-w-2020-r-6395995137975937a.html -
Melduje po wizycie że Mozzarella nadal jest knypeczkiem, ale rośnie, ma to swoje tempo i nie spada - od ostatniej wizyty u dr Kajdy do dziś przybrała 320g (dwa tygodnie), dziś wymierzona na 1640g i jest to nadal ten 9 percentyl. (Choć według tych miar które są na necie to jest to chyba koło 30tego percentyla, ale to jest chyba jakaś inna miara). Nadal jest ok 2 tygodnie do tyłu, ale chyba najważniejsze że utrzymuje to tempo i nie spada, przepływy nadal dobre. Generalnie to za dwa tygodnie znowu kontrola, ona chce mnie widzieć co dwa tygodnie już do porodu. Co niby jest dobre bo wolę być pod kontrolą u dobrego specjalisty, a z drugiej strony na same wizyty u dr Kajdy idzie mi 300zl na wizytę, plus wizyty rutynowe u moje lekarki i robi się okrągły tysiak na miesiąc. Ale i tak wolę być pod kontrola, i w sumie to nie mam co narzekać bo mam możliwość być pod doświadczonym okiem to nie powinnam marudzić, pieniądze rzecz nabyta i lepiej dwa razy sprawdzić niż raz przeoczyć.
Poza tym Mam bardzo zwracać uwagę na ruchy i jechać natychmiast na żelazna gdyby coś mnie niepokoilo. Ech, niby źle nie jest ale ja i tak się będę przejmować już cały czas do porodu, a to dopiero początek 😂 A młoda oczywiście nadal dupką w dole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 18:24
emi2016, baileys, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Frida91, Ania95, E_linka2, Chimera, Sylvka, Smerfelinka, Vampire, Marcelina85, Limerikowo, Pierniczkowa, Applejoy, werni, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Dziewczyny na DG, jest znana wysokosc skladki ZUS na przyszly rok. Cholera, dajmy jeszcze wiecej pińcet plus, zasilkow i zapomog - co to jest za kraj co nierobow promuje, a przedsiebiorcom pod gore i pod gore 😕
https://www.money.pl/gospodarka/nowe-skladki-zus-bedzie-rekordowa-podwyzka-w-2020-r-6395995137975937a.html
Chyba mój wreszcie się przeniesie z działalnością jak to zobaczy, do tej pory ma działalność w kraju ale chyba się wreszcie zmotywuje żeby się przerejestrować. Do tej pory było mu nie po drodze, ale też jakby nie patrzeć podatkowo mimo wszystko lepiej wychodziło tu niż u sąsiadów.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Melduje po wizycie że Mozzarella nadal jest knypeczkiem, ale rośnie, ma to swoje tempo i nie spada - od ostatniej wizyty u dr Kajdy do dziś przybrała 320g (dwa tygodnie), dziś wymierzona na 1640g i jest to nadal ten 9 percentyl. (Choć według tych miar które są na necie to jest to chyba koło 30tego percentyla, ale to jest chyba jakaś inna miara). Nadal jest ok 2 tygodnie do tyłu, ale chyba najważniejsze że utrzymuje to tempo i nie spada, przepływy nadal dobre. Generalnie to za dwa tygodnie znowu kontrola, ona chce mnie widzieć co dwa tygodnie już do porodu. Co niby jest dobre bo wolę być pod kontrolą u dobrego specjalisty, a z drugiej strony na same wizyty u dr Kajdy idzie mi 300zl na wizytę, plus wizyty rutynowe u moje lekarki i robi się okrągły tysiak na miesiąc. Ale i tak wolę być pod kontrola, i w sumie to nie mam co narzekać bo mam możliwość być pod doświadczonym okiem to nie powinnam marudzić, pieniądze rzecz nabyta i lepiej dwa razy sprawdzić nóż raz przeoczyć.
Poza tym Mam bardzo zwracać uwagę na ruchy i jechać natychmiast na żelazna gdyby coś mnie niepokoilo. Ech, niby źle nie jest ale ja i tak się będę przejmować już cały czas do porodu, a to dopiero początek 😂 A młoda oczywiście nadal dupką w dole.
Bobby, super, ze przyrasta, ze przeplywy dobre, nie zamartwiaj sie!❤ A co do kasy, to warto wydac kazde pieniadze, jesli lekarz wzbudza nasze zaufanie i rzeczywiscie bada porzadnie. U mnie wizyta z posiewem i ktg to 400 zl 😕 Badania krwi 300-400 zl, bo musze badac w kolko krzepliwosc. Ale przynajmniej to sa lekarze, od ktorych wychodzimy poinformowane i uspokojone, wiedzac dokladnie ile jest wod plodowych, jaka dlugosc szyjki, jak wygladaja wszystkie przeplywy, ktory percentyl ma glowka, nozki, brzuszek itd.
A mowila Ci lekarka czy ta dieta bialkowa cos daje na przyrost bąbla?Bobby29 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Dziewczyny na DG, jest znana wysokosc skladki ZUS na przyszly rok. Cholera, dajmy jeszcze wiecej pińcet plus, zasilkow i zapomog - co to jest za kraj co nierobow promuje, a przedsiebiorcom pod gore i pod gore 😕
https://www.money.pl/gospodarka/nowe-skladki-zus-bedzie-rekordowa-podwyzka-w-2020-r-6395995137975937a.html
Masakra. Ja zawieszam działalność po porodzie na min. pół roku,macierzyński i bezpłatne usługi medyczne się będą należały i mi i dziecku. A potem zobaczę, będę szukać pracy na etat, działalności mam już dość. -
Bobby to i tak naprawdę nie jest zły wynik
U mnie w 32+0 było 1500g. Ważne że rośnie i dobre przepływy no i że Mozzarella rusza się jak należy
Mój lekarz też chce mnie widzieć co 2 tyg.i też trochę to kosztuje no ale nie patrzę na to, bo na to musi się kasa znaleźć. Nie wyobrażam sobie teraz chodzić rzadziej bo sama bym chyba nie wytrzymała z niepewności. Na szczęście już tak dużo tygodni do końca nie zostało
Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Bobby29 wrote:Melduje po wizycie że Mozzarella nadal jest knypeczkiem, ale rośnie, ma to swoje tempo i nie spada - od ostatniej wizyty u dr Kajdy do dziś przybrała 320g (dwa tygodnie), dziś wymierzona na 1640g i jest to nadal ten 9 percentyl. (Choć według tych miar które są na necie to jest to chyba koło 30tego percentyla, ale to jest chyba jakaś inna miara). Nadal jest ok 2 tygodnie do tyłu, ale chyba najważniejsze że utrzymuje to tempo i nie spada, przepływy nadal dobre. Generalnie to za dwa tygodnie znowu kontrola, ona chce mnie widzieć co dwa tygodnie już do porodu. Co niby jest dobre bo wolę być pod kontrolą u dobrego specjalisty, a z drugiej strony na same wizyty u dr Kajdy idzie mi 300zl na wizytę, plus wizyty rutynowe u moje lekarki i robi się okrągły tysiak na miesiąc. Ale i tak wolę być pod kontrola, i w sumie to nie mam co narzekać bo mam możliwość być pod doświadczonym okiem to nie powinnam marudzić, pieniądze rzecz nabyta i lepiej dwa razy sprawdzić niż raz przeoczyć.
Poza tym Mam bardzo zwracać uwagę na ruchy i jechać natychmiast na żelazna gdyby coś mnie niepokoilo. Ech, niby źle nie jest ale ja i tak się będę przejmować już cały czas do porodu, a to dopiero początek 😂 A młoda oczywiście nadal dupką w dole.
Jeszcze troszkę wejdzie na masę i kulturystką zostanie Mozarella - jest dobrze😘😘
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Wiecie może, czy każdy lekarz na tych ostatnich wizytach sprawdza przepływy? Albo jak go o To poproszę to wykona? Bo mój ginekolog jest na urlopie i chyba pójdę na jedna dodatkowa wizytę do obcego lekarza i zastanawiam się czy badanie przepływów to jest standard czy musza mieć jakiś specjalny sprzęt do tego
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
najlepiej wyjechac i zagranica obcy kraj da na dzieci od 1go do ostatniego po wypelnieniu wniosku
a w Pl nie bedzie komu pracowac w ogole bo juz nie maplinka89 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:biznesmeni tez pobieraja pincet na rodziny
najlepiej wyjechac i zagranica obcy kraj da na dzieci od 1go do ostatniego po wypelnieniu wniosku
a w Pl nie bedzie komu pracowac w ogole bo juz nie ma
Jak to nie ma, przeciez sa Ukraińcy ;P -
Wpada przed chwilą niespodziewanie teściu. W drzwiach mnie przeprasza, że zapomniał o moich urodzinach, wręcza Merci, całuje i wychodzi... 😲 Urodziny mam za miesiąc 24.07, ale milo z jego strony, taką miałam ochotę na coś czekoladowego a nie chciało mi się wychodzić 😂 taki teść to skarb!😂
emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Asiac93, Bobby29, Ania95, Pierniczkowa, Marcelina85, Applejoy, plinka89, werni, Agagusia, Sylvka, Smerfelinka, zielonooka7, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Panna_Justyna wrote:Wiecie może, czy każdy lekarz na tych ostatnich wizytach sprawdza przepływy? Albo jak go o To poproszę to wykona? Bo mój ginekolog jest na urlopie i chyba pójdę na jedna dodatkowa wizytę do obcego lekarza i zastanawiam się czy badanie przepływów to jest standard czy musza mieć jakiś specjalny sprzęt do tegoCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A do mnie przyszedł wkład do gondoli i jest piękny! Ja jestem zachwycona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d4955a68754.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1ceec5d3abf.jpg
W tle oczywiście zabawki Lusi, żeby bratu nie było za wygodnie wrzuca pod materac klocki 😂
A tak serio to ona nie ogarnia że to nie dla niej, pół godziny już się tam bawi 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 20:58
Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Marcelina85, kayama, baileys, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:A do mnie przyszedł wkład do gondoli i jest piękny! Ja jestem zachwycona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d4955a68754.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1ceec5d3abf.jpg
W tle oczywiście zabawki Ludzi, żeby bratu nie było za wygodnie wrzuca pod materac klocki 😂
A tak serio to ona nie ogarnia że to nie dla niej, pół godziny już się tam bawi 😂 -
Smutnamiss wrote:U mnie tez spadlo do 13.7 i lekarz mowu ze rakie leukocyty to pikus, hematokryt tez sie obnizyl na 39 z dzieckiem ok wazy ok 2200, tylko mam za grube łożysko
Domi, może za miesiąc dostaniesz znowu. 😁
Gratuluję przyrostów Mozzarelli!
Mój też się uczę ucieszył na podwyżki ZUS. Do samego końca żyłam nadzieją, że to 500+ nie wejdzie. A jak jeszcze raz poczuję smród papierosów od kolejnej ostrej beneficjentki tego świadczenia z wielkim brzuchem to mnie coś trafi! Co wizytę na NFZ taka się trafi albo przyłapie jakaś przy wyjściu. 😡Bobby29 lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
emi2016 wrote:Z tego co wiem pieniądze za wczasy można odebrać tylko jeśli było się na urlopie, u mnie w pracy min 2 tygodnie ciągiem, j mojego męża min tydzień. Być może zależy to od zakładu pracy ale sprawdźcie czy u Was nie jest tak samo.
u mnie jest to z dodatków socjalnych i dają nawet w ciąży na l4, ale warunkiem jest wczesniej przepracowanie jakiego okresu.