Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, jestem bardzo zajęta nauka wiec koniecznie muszę Wam pokazać co jakiś czas temu zamówiłam jako alternatywę dla parasolki do wózka 😁.
Parasolek nie znoszę, kocykow czy pieluszek nie wolno wiec wyczailam taki o to daszek:
Z jednej strony ma gumkę i montuje się na budce, a z drugiej sznureczki do przywiązania do raczki wózka. Cyrkulacja powietrza zachowana, przywiązać można tak jak pasuje (np żeby widzieć dziecia). Tylko wzór dyskusyjny, ale będzie pasował do obu wózków.
Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Drzewko gdzie takie coś wyczailas? Ja mam coś podobnego w koszyku na Ali, ale były jakieś same ciemne kolory a ciemny jakoś nie kojarzy mi się z ochroną od słońca.. więc się waham jeszcze.
Edit. Już doczytałam gdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 14:32
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny proszę o kciuki! Zbieram się na wizytę kontrolną u dr Kajdy. Zobaczymy jak tam Mozzarella sobie rośnie. Tak ją tucze to kurna musi tego fatu wreszcie nabrać chyba, nie?
DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Applejoy, Domi_tur, emi2016, E_linka2, kayama, Agagusia, Ania95, Pierniczkowa, Vampire, Chimera, Sylvka, Smerfelinka, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczyny proszę o kciuki! Zbieram się na wizytę kontrolną u dr Kajdy. Zobaczymy jak tam Mozzarella sobie rośnie. Tak ją tucze to kurna musi tego fatu wreszcie nabrać chyba, nie?
Mozarella dzisiaj pokaże jak przykoksiła, pewnie jej się wcześniej pomyliło i zamiast „masy” robiła „rzeźbę”DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
[/url]
-
Agagusia - ja tez podalam smoczek już w szpitalu, wtedy podpasowal, ale po powrocie do domu juz okazal sie zly
Do tego stopnia, ze wolalam juz nawet nie podawac, bo tylko wzmagalo to krzyk! Takze chyba nie ma zasadyBobby29, werni lubią tę wiadomość
-
Mi chyba też ten daszek okaże się niezbędny...
Dopisuje się do klubu niecierpiących parasolek!chyba się to na wszystkie strony i tyle z tego pożytku....
Wyprawka dla warszawiaka:
https://warszawarodzinna.um.warszawa.pl/wyprawka-dla-warszawskiego-maluchaBobby29, kayama lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Applejoy wrote:Mozarella dzisiaj pokaże jak przykoksiła, pewnie jej się wcześniej pomyliło i zamiast „masy” robiła „rzeźbę”
Lol 😂 oby właśnie tak było! 🤣Applejoy lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Dziewczyny, ale mam dzisiaj fajny dzień
mąż ma czas i jedzie na zakupy, potem odkurzy mieszkanie, wyjdzie z psem, a obiad mamy jeszcze z wczoraj, więc ja dzisiaj tylko leżę i pachnę, a w międzyczasie tylko puszczę kolejną pralkę 😄
Zazdroooo razy piecset. Ja wyszlam z domu przed 12 i wciaz cos ogarniam na miescie, bylam juz na warsztatach z laktacji w szkole rodzenia, w Pepco, w HM, na targu warzywnym, w sklepie meblowym. Jak wroce musze wstawic kolejne pranie i zrobic obiad. Zamien sie, tak chetnie bym polezala! 😁 -
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Zazdroooo razy piecset. Ja wyszlam z domu przed 12 i wciaz cos ogarniam na miescie, bylam juz na warsztatach z laktacji w szkole rodzenia, w Pepco, w HM, na targu warzywnym, w sklepie meblowym. Jak wroce musze wstawic kolejne pranie i zrobic obiad. Zamien sie, tak chetnie bym polezala! 😁
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
baileys wrote:Zazdroooo razy piecset. Ja wyszlam z domu przed 12 i wciaz cos ogarniam na miescie, bylam juz na warsztatach z laktacji w szkole rodzenia, w Pepco, w HM, na targu warzywnym, w sklepie meblowym. Jak wroce musze wstawic kolejne pranie i zrobic obiad. Zamien sie, tak chetnie bym polezala! 😁
Nie zamienię się, bo w życiu bym nie wytrzymała robiąc tyle co Ty 😉 ja chwilę posiedziałam z nogami na dole i teraz zamiast palców znowu mam parówki 😅 -
Mam głupie pytanie
czy ubrania które zabieramy dla siebie do szpitala, przede wszystkim koszule do porodu i karmienia, trzeba wyprasowac czy wystarczy wyprać?
oraz czy jak ogarnę to już i zapakuje w woreczki strunowe to może leżeć do porodu? Co się da chce przygotować w najbliższym czasie bo potem mogę nie dac rady. Poza tym wolę dmuchać na zimne w razie wcześniejszej akcji. To samo pytanie dotyczy ubranek dla maluszka, ile czasu mogą leżeć w szufladzie po wypraniu i prasowaniu?
-
nick nieaktualnyApplejoy wrote:Jak sobie radzisz z takim upałem? 😳 ja na moment wyrzuciłam na taras pranie to chodzili jacyś hobbici z pierścieniem i chcieli go gdzieś wrzucić 😳😂
Hehe, ja po prostu podchodze do zycia zadaniowo - upal nie upal, zaplanowalam w danym dniu cos zalatwic, to zalatwiam. W aucie mam klime, w sklepach tez jest, te momenty pomiedzy da sie wytrzymac 😀
Małż pracuje sporo, a ja w ciazy mam kupe czasu, nie wyobrazam sobie jemu kazac zalatwiac sprawy domowe po 10h pracy, skoro moge sama ruszyc dupke. Ale ja ogolnie jestem z tych co w miejscu nie usiedza i ciaza tego nie zmienila 😉Applejoy, Agagusia, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa, współczuję takich przeżyć. Tym mocniej trzymam kciuki za Twoją Malutką.
Jesteśmy po wizycie i jak leukocyty spadły do 13 tys. to pojawiło się białko w moczu. Dostałam lek i mam pościągać dalej wyniki morfologii do normy.
Odnośnie szyjki, moja stwierdziła, że 25mm to ok, ale okazało się, że moje skurcze skracaja szyjkę w czasie ich trwania. Pisałyście, że macie uczucie parcia. U mnie to samo, USG i badanie wykazało, że Mała główką napiera. Zalecenia to leżeć i to leżeć z dolną częścią ciała wyżej niż górną, żeby ją odciągać od tamtym rejonów. 😁😁 Jak się nie uspokoi to szpital. Zmontowałam skos, włączyłam wiatrak i leżę. 😊
Mam smaka na bób z czerwonym barszczem. Może wyproszę mojego na weekendzie, żeby mi pomógł.
Daszek super, już wyszukuje!
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyA ile macie stopni w mieszkaniach tak z ciekawosci? Dzis przed wyjsciem pierwszy raz zamknelam okna i faktycznie chyba jest troszke chlodniej niz przy otwartych - pokazuje mi teraz 26. To w sumie nadal o 5 za duzo, zeby normalnie zdrowo funkcjonowac 😕 A na dworze auto mi pokazywalo 37!
-
U mnie jest w mieszkaniu teraz 28,5...masakra. Wszystko pozamykane, rolety w dole, nocne wietrzenie i nic to nie daje.
Kupiliśmy fotelik, godzina wybierania, bo pan dopasowywał różne modele do naszych aut. Zero klimy w tym garażu...oh man, leje się że mnie -
Kciuki za Mozzarelle!
Ja dopiesuje się do jutro wizytujących - 11:40. Badania wyszły mi dobrze, nawet hemoglobina podskoczyła do 11.8 i płytki też w końcu w noermie:) Magia trzeciego trymestru.Domi_tur, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
wiki2 wrote:myślę, że to może być przez upały... ja jem tyle samo, a cukry mam dużo niższe...
Zdecydowanie metabolizm jest inny przy takim upale..choć u mnie ostatnio szaleństwa cukrowe nie z tej ziemii...wiki2 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]