X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mamy brauna do ucha i pingo z melodyjkami.obie rzeczy sprawdzily sie i ciagle w uzyciu.takze warto dobrze zainwestowac

spokojnie sklady mm zmieniaja sie
    w kazdym jest cos, w koncu to formula z fabryki

ja wczor znalazlam ksiazecxke z 2014 czerwca wtedy jak urodzilam.na Polnej 1sza corke, Pierwsze 2lata zycia dziecka, przewodnik dla rodzicow
    i przegladalam zeby sobie wiedze odswiezyc
    jak rodzilam 2l potem druga corke juz nie bylo takich ksiazek, kryzys chyba i ciecia
    dobrze ze mamy ta, stan jak nowa
    jeszcze z moimi notatkami obliczen wagi 10% spadku w ciagu doby etc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podać :) a musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"
    oj tak to tylko na pokuse leży i inne gadzety też ;p moja siostra mi szybko wybiła wiele rzeczy z głowy ;p mówiąc, że Anielka potrzebuje prztulenia, mamy a nie smoczków, mm itp

Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiałybyśmy się na mężów zamienić bo to mój mąż odpowiada za teatralne w zestawie 4+1 gratis w naszej lodowce. Zjadłam dziś ostatniego.
    Wczoraj wracając z porannego biegania dokonał zakupu paczka, drożdżówki z rabarbarem i jagodzianki. Do pracy nie wziął nic. I co miałam z tym zrobić?
    Swoją droga to jest szczyt bezczelności - biegać rano przed praca żeby być fit, a ciężarnej żonie z nadwaga kupić powyższy secik. Chce mnie chyba na dobre wypisać z rynku, nazwijmy to matrymonialnego 😁.

Ania95, Frida91, Domi_tur, plinka89, Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko - faktycznie mąż się postarał 😂

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio chyba chudne... nie mam apetytu, mierze cukier i niski po jedzeniu, chyba za mało jem :( wciskam na siłe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mego skromnego dos to mini butelke mm czy smoczek mozna miec
    kobiety ktore w pierwszych 2ch dobach nie mialy pokarmu mimo iz niewiele potrzeba i plakaly i one i dzieciaki
    takze frustrujaca sytuacja
    polozne by przykladac a laktator nic tez nie sciagal
    na pewno 1sze dni , tyg sa trudne i dla mamy i dla dziecka
    trzeba sie odnalezc w nowej sytuacji us po porodzie czl czuje sie jakby go czolg przejechal czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:43

werni, Sylvka, Bobby29 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    To musiałybyśmy się na mężów zamienić bo to mój mąż odpowiada za teatralne w zestawie 4+1 gratis w naszej lodowce. Zjadłam dziś ostatniego.
    Wczoraj wracając z porannego biegania dokonał zakupu paczka, drożdżówki z rabarbarem i jagodzianki. Do pracy nie wziął nic. I co miałam z tym zrobić?
    Swoją droga to jest szczyt bezczelności - biegać rano przed praca żeby być fit, a ciężarnej żonie z nadwaga kupić powyższy secik. Chce mnie chyba na dobre wypisać z rynku, nazwijmy to matrymonialnego 😁.

Hahahaha jakbym swojego widziała 😂 sam codziennie rano ćwiczy i do pracy zabiera kanapki zrobione przez kochaną żonkę, a w zamian podrzuca mi pączki i drożdżówki 😂
    A zapasy słodyczy też on robi :D i to tak leży i kusi... 😁

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj popłakałam się ze śmiechu przez mojego męża 😁 ogólnie cały czas się śmieję, że Mój cierpi na zespół Kuwady, odkąd jestem w ciąży to ma humorki, zwiększony apetyt i tyje pomimo ćwiczeń 😁 przez kilka ostatnich dni miałam paskudną zgagę, oczywiście mój mąż cierpiał razem ze mną😂 ale wczoraj złapał mnie paskudny skurcz, najpierw stwardniał brzuch a potem podbrzusze zabolało tak, że aż zwinęłam się z bólu. Mija kwadrans, małż idzie z kuchni z kwaśną miną i mówi, że jakieś skurcze brzucha go złapały 😂😂😂 umarlam ze śmiechu.

A tak poważnie, to mój regularnie zapełnia zamrażarkę śmietankowymi Śnieżynkami. To w ciąży jedyne lody, które zwalczają zgagę to trzech kęsach 😁😁🍦

Limerikowo, Ania95, emi2016, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Agagusia, Bobby29, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja ostatnio chyba chudne... nie mam apetytu, mierze cukier i niski po jedzeniu, chyba za mało jem :( wciskam na siłe

A jak ketony, nie ma rano?
    Może tak być, przy diecie cukrzycowej kg lecą albo stoją w miejscu. Ja ogólnie już nie mam pomysłu co jeść, wszystko mi się przejadło. Czuję głód, ale jak pomyślę że muszę kombinować, stać przy garach w ten upał to od razu głód mija. Ogólnie mam już dość tej cukrzycy a kurczak, indyk to mi bokiem wychodzi :( cukry szaleją teraz jak najęte, więc trzeba się pilnować. Tylko insulina mnie ratuje...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maltana dużo osób go poleca to już sama nie wiem jak to jest z nim

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się robi właśnie pierwsze pranie rzeczy Mikołaja 😁 temperatura mi nie przeszkadza, bo leżę przy wiatraku 😁

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A mi się robi właśnie pierwsze pranie rzeczy Mikołaja 😁 temperatura mi nie przeszkadza, bo leżę przy wiatraku 😁

A myślałam, że tylko ja taka do tyłu 😂 nie obrażając nikogo 😘

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    A myślałam, że tylko ja taka do tyłu 😂 nie obrażając nikogo 😘

Haha ja się nawet zastanawiałam czy nie za szybko 😄 bo w końcu miesiąc jeszcze te ciuszki muszą poleżeć ☺

Bobby29 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    A jak ketony, nie ma rano?
    Może tak być, przy diecie cukrzycowej kg lecą albo stoją w miejscu. Ja ogólnie już nie mam pomysłu co jeść, wszystko mi się przejadło. Czuję głód, ale jak pomyślę że muszę kombinować, stać przy garach w ten upał to od razu głód mija. Ogólnie mam już dość tej cukrzycy a kurczak, indyk to mi bokiem wychodzi :( cukry szaleją teraz jak najęte, więc trzeba się pilnować. Tylko insulina mnie ratuje...
    ketonów nie ma, badam paskami i ostatnio miałam mocz badany. ja też mam dośc kombinowania i stania przy garach w takich upał ;/ jem duzo mniej niż w chłodne dni, no nie moge się zmusić. staram się nadrabiać warzywami z sałatą w między czasie na szybko. od mięs mnie odrzuca ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze po posilkach miałam cukry około 110-130, a teraz 80-90... w piątek wizyta, pogadam z diabetologiem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha ja się nawet zastanawiałam czy nie za szybko 😄 bo w końcu miesiąc jeszcze te ciuszki muszą poleżeć ☺
    ja juz poprałam 62 i 68 :) niech lezą grzecznie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja juz poprałam 62 i 68 :) niech lezą grzecznie :)

Ja piorę tylko 56 i 62 ☺ reszta będzie prana na bieżąco 😊

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mam komody j nie zaczęłam prania 😁 Zamówienie z apteki nadal w koszyku, pampersów brak a z ubranek też kilka rzeczy muszę dokupić :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Ja piorę od 3 dni i jestem powoli załamana że końca nie widać - bo jeszcze tak że 3 prania to na pewno. Niby nie mam dużo rzeczy - ale x2 i wychodzi tego na prawdę sporo. A jeszcze kilka muszę domówić - pieluchy bambusowe i kocyki.

OlaWi lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszków leci mi właśnie ostatnie pranie, ale potem jeszcze jest jakiś rożek, kocyki, więc końca nie widać.

Ja mam całą kolekcję bombonierek-dostalam na urodziny, normalnie daliby jakieś flaszki wina, a tak to nawet te bombonierki w "limitowanej wersji bezalkoholowej" 😏 Przy temperaturze 29stopni w mieszkaniu trzeba to wszystko szybko zjeść...

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ