X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mamy brauna do ucha i pingo z melodyjkami.obie rzeczy sprawdzily sie i ciagle w uzyciu.takze warto dobrze zainwestowac

spokojnie sklady mm zmieniaja sie
    w kazdym jest cos, w koncu to formula z fabryki

ja wczor znalazlam ksiazecxke z 2014 czerwca wtedy jak urodzilam.na Polnej 1sza corke, Pierwsze 2lata zycia dziecka, przewodnik dla rodzicow
    i przegladalam zeby sobie wiedze odswiezyc
    jak rodzilam 2l potem druga corke juz nie bylo takich ksiazek, kryzys chyba i ciecia
    dobrze ze mamy ta, stan jak nowa
    jeszcze z moimi notatkami obliczen wagi 10% spadku w ciagu doby etc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podać :) a musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"
    oj tak to tylko na pokuse leży i inne gadzety też ;p moja siostra mi szybko wybiła wiele rzeczy z głowy ;p mówiąc, że Anielka potrzebuje prztulenia, mamy a nie smoczków, mm itp

Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiałybyśmy się na mężów zamienić bo to mój mąż odpowiada za teatralne w zestawie 4+1 gratis w naszej lodowce. Zjadłam dziś ostatniego.
    Wczoraj wracając z porannego biegania dokonał zakupu paczka, drożdżówki z rabarbarem i jagodzianki. Do pracy nie wziął nic. I co miałam z tym zrobić?
    Swoją droga to jest szczyt bezczelności - biegać rano przed praca żeby być fit, a ciężarnej żonie z nadwaga kupić powyższy secik. Chce mnie chyba na dobre wypisać z rynku, nazwijmy to matrymonialnego 😁.

Ania95, Frida91, Domi_tur, plinka89, Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko - faktycznie mąż się postarał 😂

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio chyba chudne... nie mam apetytu, mierze cukier i niski po jedzeniu, chyba za mało jem :( wciskam na siłe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mego skromnego dos to mini butelke mm czy smoczek mozna miec
    kobiety ktore w pierwszych 2ch dobach nie mialy pokarmu mimo iz niewiele potrzeba i plakaly i one i dzieciaki
    takze frustrujaca sytuacja
    polozne by przykladac a laktator nic tez nie sciagal
    na pewno 1sze dni , tyg sa trudne i dla mamy i dla dziecka
    trzeba sie odnalezc w nowej sytuacji us po porodzie czl czuje sie jakby go czolg przejechal czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:43

werni, Sylvka, Bobby29 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    To musiałybyśmy się na mężów zamienić bo to mój mąż odpowiada za teatralne w zestawie 4+1 gratis w naszej lodowce. Zjadłam dziś ostatniego.
    Wczoraj wracając z porannego biegania dokonał zakupu paczka, drożdżówki z rabarbarem i jagodzianki. Do pracy nie wziął nic. I co miałam z tym zrobić?
    Swoją droga to jest szczyt bezczelności - biegać rano przed praca żeby być fit, a ciężarnej żonie z nadwaga kupić powyższy secik. Chce mnie chyba na dobre wypisać z rynku, nazwijmy to matrymonialnego 😁.

Hahahaha jakbym swojego widziała 😂 sam codziennie rano ćwiczy i do pracy zabiera kanapki zrobione przez kochaną żonkę, a w zamian podrzuca mi pączki i drożdżówki 😂
    A zapasy słodyczy też on robi :D i to tak leży i kusi... 😁

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj popłakałam się ze śmiechu przez mojego męża 😁 ogólnie cały czas się śmieję, że Mój cierpi na zespół Kuwady, odkąd jestem w ciąży to ma humorki, zwiększony apetyt i tyje pomimo ćwiczeń 😁 przez kilka ostatnich dni miałam paskudną zgagę, oczywiście mój mąż cierpiał razem ze mną😂 ale wczoraj złapał mnie paskudny skurcz, najpierw stwardniał brzuch a potem podbrzusze zabolało tak, że aż zwinęłam się z bólu. Mija kwadrans, małż idzie z kuchni z kwaśną miną i mówi, że jakieś skurcze brzucha go złapały 😂😂😂 umarlam ze śmiechu.

A tak poważnie, to mój regularnie zapełnia zamrażarkę śmietankowymi Śnieżynkami. To w ciąży jedyne lody, które zwalczają zgagę to trzech kęsach 😁😁🍦

Limerikowo, Ania95, emi2016, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Agagusia, Bobby29, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja ostatnio chyba chudne... nie mam apetytu, mierze cukier i niski po jedzeniu, chyba za mało jem :( wciskam na siłe

A jak ketony, nie ma rano?
    Może tak być, przy diecie cukrzycowej kg lecą albo stoją w miejscu. Ja ogólnie już nie mam pomysłu co jeść, wszystko mi się przejadło. Czuję głód, ale jak pomyślę że muszę kombinować, stać przy garach w ten upał to od razu głód mija. Ogólnie mam już dość tej cukrzycy a kurczak, indyk to mi bokiem wychodzi :( cukry szaleją teraz jak najęte, więc trzeba się pilnować. Tylko insulina mnie ratuje...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maltana dużo osób go poleca to już sama nie wiem jak to jest z nim

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się robi właśnie pierwsze pranie rzeczy Mikołaja 😁 temperatura mi nie przeszkadza, bo leżę przy wiatraku 😁

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A mi się robi właśnie pierwsze pranie rzeczy Mikołaja 😁 temperatura mi nie przeszkadza, bo leżę przy wiatraku 😁

A myślałam, że tylko ja taka do tyłu 😂 nie obrażając nikogo 😘

Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    A myślałam, że tylko ja taka do tyłu 😂 nie obrażając nikogo 😘

Haha ja się nawet zastanawiałam czy nie za szybko 😄 bo w końcu miesiąc jeszcze te ciuszki muszą poleżeć ☺

Bobby29 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    A jak ketony, nie ma rano?
    Może tak być, przy diecie cukrzycowej kg lecą albo stoją w miejscu. Ja ogólnie już nie mam pomysłu co jeść, wszystko mi się przejadło. Czuję głód, ale jak pomyślę że muszę kombinować, stać przy garach w ten upał to od razu głód mija. Ogólnie mam już dość tej cukrzycy a kurczak, indyk to mi bokiem wychodzi :( cukry szaleją teraz jak najęte, więc trzeba się pilnować. Tylko insulina mnie ratuje...
    ketonów nie ma, badam paskami i ostatnio miałam mocz badany. ja też mam dośc kombinowania i stania przy garach w takich upał ;/ jem duzo mniej niż w chłodne dni, no nie moge się zmusić. staram się nadrabiać warzywami z sałatą w między czasie na szybko. od mięs mnie odrzuca ;/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze po posilkach miałam cukry około 110-130, a teraz 80-90... w piątek wizyta, pogadam z diabetologiem

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Haha ja się nawet zastanawiałam czy nie za szybko 😄 bo w końcu miesiąc jeszcze te ciuszki muszą poleżeć ☺
    ja juz poprałam 62 i 68 :) niech lezą grzecznie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja juz poprałam 62 i 68 :) niech lezą grzecznie :)

Ja piorę tylko 56 i 62 ☺ reszta będzie prana na bieżąco 😊

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mam komody j nie zaczęłam prania 😁 Zamówienie z apteki nadal w koszyku, pampersów brak a z ubranek też kilka rzeczy muszę dokupić :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Ja piorę od 3 dni i jestem powoli załamana że końca nie widać - bo jeszcze tak że 3 prania to na pewno. Niby nie mam dużo rzeczy - ale x2 i wychodzi tego na prawdę sporo. A jeszcze kilka muszę domówić - pieluchy bambusowe i kocyki.

OlaWi lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszków leci mi właśnie ostatnie pranie, ale potem jeszcze jest jakiś rożek, kocyki, więc końca nie widać.

Ja mam całą kolekcję bombonierek-dostalam na urodziny, normalnie daliby jakieś flaszki wina, a tak to nawet te bombonierki w "limitowanej wersji bezalkoholowej" 😏 Przy temperaturze 29stopni w mieszkaniu trzeba to wszystko szybko zjeść...

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ