X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, możesz też kupić zwykłą lanolinę z Ziaja - to praktycznie to samo :) Ja mam na liście do szpitala podkreślone przez położną jako obowiązkową i smarowanie od 38 tygodnia profilaktycznie raz dziennie sutków :) więc myślę, że może się przydać :)

wiki2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To radze sie wczytac dokladnie, bo w skladzie NAN jak byk widnieje oleina palmowa. Do tego maltodekstryna - zageszczacz bomba cukrowa 🙄
    Nie wiem gdzie masz tego byka :P nie ma nic o czym piszesz.
    6e7768ad7dca9a51med.png

chyba lepiej czytać aktualne składy niż jakieś stare porównania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:37

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje mm, mam zamiar karmić piersią :) nawet butelek nie mam, smoczków.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do brodawek to mam maltan. Nie trzeba po nim zmywać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z lano maść z ziajki, bo tańsza ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Kupowałyście jakies mm tak w razie czego, na wypadek gdyby, żeby gdzieś tam w szafce było... pytanie co polecacie? Bebiko?

jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podać :) a musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie nic trochę mnie to martwi, chciałabym karmić piersią. Nie wiem czy to że nic się teraz nie dzieje ma jakiś wpływ potem.

spokojnie nie ma - mi też nic nie cieknie ;) przy pierwszej ciąży też nic nie ciekło a mleko pojawiło się już w pierwszej dobie po porodzie i karmiłam długo :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podać :) a musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"

Taki właśnie mam zamiar, ale wszystkie znajome poleciły żeby było głęboko w szafce ale było :( zeby nie kupować później pierwszego lepszego...sama nie wiem. Już zamówiłam dwa małe i już trudno.

menka2, Limerikowo lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Uuu dzień dobry, jakie tu wszyscy ambintne wyjściowe plany mają😁 ja dzisiaj odbieram trasę kanapa-kuchnia - kibelek-kanapa i tak do wieczora 😁 niedawno wstawalam, na termometrze jedyne 29 stopni 😲 więc pierwszy spacer uskutecznię ok 20 🙈

Co do kupowania mm, to wiecie, ja jestem więcej niż niż pewna, że przygoda z karmieniem piersią będzie wspaniałą i skuteczną metodą karmienia przez długie miesiące 😁 i bezproblemową 😁 ale jednak gdybym w środku nocy miała mega kryzys i awarię, to jakoś czuję się spokojna :) Nie chcę namawiać ale może schowajcie na dnie głębokiej szuflady choć jedną saszetkę? :)

I przez Was muszę zjeść dziś bób 😂
    Jak wyglądają wizyty w tym tygodniu? Ktoś się wybiera? Ja idę jutro :)

Ja idę też jutro do gina na nfz. Jakoś ok 12 ,muszę sprawdzić. Ciekawe jak mnie dalej zapisze bo czytałam ze w 3 trymestrze powinno się chodzić co 2-3 tygodnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zważyłam i waga dalej stoi, 69,5 kg , 6,5 na plusie. Zagadka, przecież dziecko waży, macica swoje waży, dodatkowa krew itp..
    Trochę się martwię czy mała na pewno rośnie, sprawdzimy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:50

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam tylko z rana po owocki i teraz jak długo mogę to będę siedziała. Jedziemy dziś zakupić fotelik, akurat o 15...mam nadzieję że mają tam klimę.

Do brodawek mam maść maltan-dostalam od żony kuzyna. Ona urodziła w lutym i trzymali ja po porodzie w szpitalu ze względu na ciśnienie, więc jak miała problem, to zleciła kuzynowi zakup maści, a on że nie wiedział jaką, to kupił 3rozne 😁 ona używała tylko ziaji, więc dała mi jedną z pozostałych :)

werni lubi tę wiadomość

• Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym uważała na maltan- ma w składzie glukozę i niestety w połączeniu np ze zraniona brodawka moze powodować rozwój grzybicy. Ma tez propylen glycol którego sroka radzi unikać nawet w chusteczkach do pupy dla dzieci a tu miałby byc bezpośrednio niemal do buzi, ja bez zmywania bym nie używała. Lanolina z Ziaji mi sie super sprawdzała, chociaz początkowo miałam te droga z Lansinoha (bo myslalam ze nie bedzie potrzeby kupowac i ta była najtańsza z czystych dostępnych w UK)- tez polecam.

Nacha: moge opisać komplikacje jakie były przy moim pierwszym porodzie tylko nie wiem czy wszyscy chcą takie tematy na forum? (Córka ostateczne zdrowa, sprawna i mega inteligentna niemal 3 latka teraz, naprawde wyszła z tego obronna reka ale do roku była pod kontrola szpitala na wizytach, gdzie widziałam dzieci które miały mniej szczęścia i tak właśnie do tego podchodzę- to był fart ze sie udało ostatecznie).

• kayama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś miała problemy z zaparciami to potwierdzam, buraczki super działają :) Ciekawe czy barszcz czerwony też zadziała bo nie chce mi się codziennie jeść buraczków.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kulinarnych tematów to mi w takie upały elegancko wchodzi arbuz z lodówki.

Tylko uważajcie, żeby nie kłaść obok wafelka teatralnego bo u mnie właśnie jest 1:0 dla wafelka...

Domi_tur, Sylvka, Applejoy, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam arbuza z lodówki! Ale jak kupiłam w zeszłym tygodniu, to chyba ktoś w sklepie wcześniej tym samym nożem kroił pora, albo jestem w ciąży przeczulona...

OlaWi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee to nie ja pytałam :)

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Uwielbiam arbuza z lodówki! Ale jak kupiłam w zeszłym tygodniu, to chyba ktoś w sklepie wcześniej tym samym nożem kroił pora, albo jestem w ciąży przeczulona...

Dlatego ja kupuje całe 😁. Ale u mnie w domu jeszcze Julian jest amatorem arbuza. Schodzi jak woda :)

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    I ostatecznie jaki termometr i aspirator wybrałaś? :)
    Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
    Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5777a68f1b8.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f913bda0abd.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:08

Limerikowo lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas minimum 2 kg arbuza dziennie schodzi :) Kurde, ale w mojej lodówce nie ma wafelkow :( z chęcią się zamienię na lodówki 😂

OlaWi lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poleciałam po arbuza i od razu do lodówy 😂 przy cukrzycy nie poszaleje, ale coś się tam dziubnie. Wafelków też nie posiadam :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ