Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajko, możesz też kupić zwykłą lanolinę z Ziaja - to praktycznie to samo
Ja mam na liście do szpitala podkreślone przez położną jako obowiązkową i smarowanie od 38 tygodnia profilaktycznie raz dziennie sutków
więc myślę, że może się przydać
wiki2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaileys wrote:To radze sie wczytac dokladnie, bo w skladzie NAN jak byk widnieje oleina palmowa. Do tego maltodekstryna - zageszczacz bomba cukrowa 🙄
nie ma nic o czym piszesz.
chyba lepiej czytać aktualne składy niż jakieś stare porównania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:37
-
Sylvka wrote:Kupowałyście jakies mm tak w razie czego, na wypadek gdyby, żeby gdzieś tam w szafce było... pytanie co polecacie? Bebiko?
jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podaća musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"
-
Pierniczkowa wrote:U mnie nic trochę mnie to martwi, chciałabym karmić piersią. Nie wiem czy to że nic się teraz nie dzieje ma jakiś wpływ potem.
spokojnie nie ma - mi też nic nie cieknieprzy pierwszej ciąży też nic nie ciekło a mleko pojawiło się już w pierwszej dobie po porodzie i karmiłam długo
-
menka2 wrote:jeśli nastawiasz się na KP to nie kupuj - zalecenia mojej położnej przy pierwszym porodzie. Dzisiaj takie czasy że i w środku nocy w razie czego mleko kupisz a jak jest w domu to łątwiej o pokuse w kryzysie aby podać
a musimy pamiętać, że dziecko płacze nie tylko z głodu a często właśnie mamy dają mm "bo napewno głodne"
Taki właśnie mam zamiar, ale wszystkie znajome poleciły żeby było głęboko w szafce ale byłozeby nie kupować później pierwszego lepszego...sama nie wiem. Już zamówiłam dwa małe i już trudno.
menka2, Limerikowo lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Uuu dzień dobry, jakie tu wszyscy ambintne wyjściowe plany mają😁 ja dzisiaj odbieram trasę kanapa-kuchnia - kibelek-kanapa i tak do wieczora 😁 niedawno wstawalam, na termometrze jedyne 29 stopni 😲 więc pierwszy spacer uskutecznię ok 20 🙈
Co do kupowania mm, to wiecie, ja jestem więcej niż niż pewna, że przygoda z karmieniem piersią będzie wspaniałą i skuteczną metodą karmienia przez długie miesiące 😁 i bezproblemową 😁 ale jednak gdybym w środku nocy miała mega kryzys i awarię, to jakoś czuję się spokojnaNie chcę namawiać ale może schowajcie na dnie głębokiej szuflady choć jedną saszetkę?
I przez Was muszę zjeść dziś bób 😂
Jak wyglądają wizyty w tym tygodniu? Ktoś się wybiera? Ja idę jutro
Ja idę też jutro do gina na nfz. Jakoś ok 12 ,muszę sprawdzić. Ciekawe jak mnie dalej zapisze bo czytałam ze w 3 trymestrze powinno się chodzić co 2-3 tygodnie. -
Ja się zważyłam i waga dalej stoi, 69,5 kg , 6,5 na plusie. Zagadka, przecież dziecko waży, macica swoje waży, dodatkowa krew itp..
Trochę się martwię czy mała na pewno rośnie, sprawdzimy jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:50
-
Ja wyszłam tylko z rana po owocki i teraz jak długo mogę to będę siedziała. Jedziemy dziś zakupić fotelik, akurat o 15...mam nadzieję że mają tam klimę.
Do brodawek mam maść maltan-dostalam od żony kuzyna. Ona urodziła w lutym i trzymali ja po porodzie w szpitalu ze względu na ciśnienie, więc jak miała problem, to zleciła kuzynowi zakup maści, a on że nie wiedział jaką, to kupił 3rozne 😁 ona używała tylko ziaji, więc dała mi jedną z pozostałychwerni lubi tę wiadomość
-
Ja bym uważała na maltan- ma w składzie glukozę i niestety w połączeniu np ze zraniona brodawka moze powodować rozwój grzybicy. Ma tez propylen glycol którego sroka radzi unikać nawet w chusteczkach do pupy dla dzieci a tu miałby byc bezpośrednio niemal do buzi, ja bez zmywania bym nie używała. Lanolina z Ziaji mi sie super sprawdzała, chociaz początkowo miałam te droga z Lansinoha (bo myslalam ze nie bedzie potrzeby kupowac i ta była najtańsza z czystych dostępnych w UK)- tez polecam.
Nacha: moge opisać komplikacje jakie były przy moim pierwszym porodzie tylko nie wiem czy wszyscy chcą takie tematy na forum? (Córka ostateczne zdrowa, sprawna i mega inteligentna niemal 3 latka teraz, naprawde wyszła z tego obronna reka ale do roku była pod kontrola szpitala na wizytach, gdzie widziałam dzieci które miały mniej szczęścia i tak właśnie do tego podchodzę- to był fart ze sie udało ostatecznie). -
Z kulinarnych tematów to mi w takie upały elegancko wchodzi arbuz z lodówki.
Tylko uważajcie, żeby nie kłaść obok wafelka teatralnego bo u mnie właśnie jest 1:0 dla wafelka...Domi_tur, Sylvka, Applejoy, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Chimera wrote:Uwielbiam arbuza z lodówki! Ale jak kupiłam w zeszłym tygodniu, to chyba ktoś w sklepie wcześniej tym samym nożem kroił pora, albo jestem w ciąży przeczulona...
Dlatego ja kupuje całe 😁. Ale u mnie w domu jeszcze Julian jest amatorem arbuza. Schodzi jak woda[/url]
-
Niezapominajka5 wrote:I ostatecznie jaki termometr i aspirator wybrałaś?
Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f913bda0abd.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:08
Limerikowo lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Też poleciałam po arbuza i od razu do lodówy 😂 przy cukrzycy nie poszaleje, ale coś się tam dziubnie. Wafelków też nie posiadam3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]