X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wawie upalnie. Pokazuje mi ze dziś będzie 35st na tel. Co do pragnienia to tez bym więcej piła.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w wisielczym nastroju. Julian przyrządził po wstaniu ponad godzinna awanturę. Chciało mu się pic i próbował napić się z bidonu ze słomka na leżąco, podnosząc go go góry nogami (wiadomo, ze nie poleci). Płacz, ze jest za malutko. Na nic moje prośby, żeby spróbował na siedząco, na boczku. Dolałam mu w końcu wody, ale nie wiele to pomogło. Dalej próbował się napic się w nieprawidłowy sposób mimo, ze używa takiego bidonu już od ponad roku 😅. A jak już się rozkręcił to był dym o wszystko. Takie pobudki są ostatnio mega częste, już mam kurwa dość. Nie potrafię temu zaradzić, pomoc mu, sama się przez to mega stresuje i mam wyrzuty ze względu na Kazika :(.
    Jestem dziś lekuchno podminowana.

85ddec5fabd0c88fmed.jpg

aadd84dc14.png[/url]
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z siebie dumna, chyba dopięłam zamówienie apteczne na ostatni guzik 😍 w tym termometr, aspirator do nosa, smoczki, dodatkowy ręcznik kąpielowy i 5 stów poszło się pitolić 😂 Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.
    Ostatecznie wzięłam tylko dwie buteleczki z gotowym mlekiem jeden bebilo i nestle na spróbowanie. Te smoczki do nich faktycznie są takie jednorazowe? Przy okazji wizyty w Rossmanie weźmę jeszcze parę saszetek i myślę, że jako takie zabezpieczenie będzie.
    Teraz druga tura prania (bo ciuszków przybywa) dopakowanie torby do końca i będzie git 👍 Remont się robi, ale to mnie o dziwo jakoś najmniej przeraża 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko butelkę ze smoczkiem anatomicznym w razie podawania odciągniętego mleka. Smoczków uspokajaczy ani mm nie kupuję bo też zaklinam rzeczywistośc że nie będzie to potrzebne ;) A w razie awarii zawsze można kupić. W szpitalu mleko mają jakby co,ale w pierwszych dobach dziecko tyle nie potrzbuje.

Kupiłam sobie dziś od rana truskawki, bób i ogórki. Będę nastawiac małosolne 😋

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czy smoczki, ktore ,,uzywala" corka moge podac na probe drugiej? Oczywiście po sterylizacji!

Nie chce kupować, bo mamy chyba z 5 sztuk... Wygladaja kompletnie jak nowe, bo córka nie zaakceptowala w sumie żadnego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 09:13

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja kupiłam tylko butelkę ze smoczkiem anatomicznym w razie podawania odciągniętego mleka. Smoczków uspokajaczy ani mm nie kupuję bo też zaklinam rzeczywistośc że nie będzie to potrzebne ;) A w razie awarii zawsze można kupić. W szpitalu mleko mają jakby co,ale w pierwszych dobach dziecko tyle nie potrzbuje.

Kupiłam sobie dziś od rana truskawki, bób i ogórki. Będę nastawiac małosolne 😋

Też zastanawiałam się nad smoczkami, ale ostatecznie wzięłam też w razie W. Chociaż może faktycznie też nie powinnam zapeszać 😁
    To ja idę po czereśnie... :)

Frida91 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wpitoliłam jagodziankę i kawę na śniadanie o 7. Teraz trochę czereśni, malin i brzoskwinię. Na 14 lecę do fryzjera, przed zjem wczorajsze młode ziemniaki i fasolkę szparagową. Na mieście już obczajam do jakiej lodziarni pójdę hahaha.
    Na kolacje będzie bób. Ja i moje +12kg (dziś się zważyłam) mamy się dobrze :P

kayama, Frida91, Domi_tur, Limerikowo, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ma kolację zjadłam z pół kg bobu, sensacji gastrycznych nie było :))

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zaraz na pocztę lecę. Ja to się gotuje we własnej skórze. Ja to chyba kupie truskawki :)
    Kupiłam dwa smoczki ale raczej będę używała ich w późniejszym okresie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja kupiłam nakładki z lovi a czy sie przydadzą to cholera wie. Wole miec w domu bo jakby trzeba było kupić to nie wiem czy mój by ogarnął co to jest 😂 najwyżej bede 20zl w plecy

Ja mleka nie kupiłam awaryjnie. Co prawda myślałam o jakis próbkach. Albo tak jak Domi to w butelce juz gotowe do podania.
    Z rodzajem to każdy sobie jakimiś kryteriami sam dobiera. Czasem dziecko któregoś nie toleruje. Okaże sie potem. Wychodzimy z założenia ze jak juz to tylko mm od NAN bo nie ma oleju palmowego a nie chcemy tego dziadostwa od urodzenia dziecku dawać bo jest prawie wszędzie (staramy sie tego unikać robiąc zakupy, eliminować produkty z olejem palmowym ). Bebiko czy bebilon jeden pies tylko drugie droższe a tez ma dziadowski olej palmowy 😜

To radze sie wczytac dokladnie, bo w skladzie NAN jak byk widnieje oleina palmowa. Do tego maltodekstryna - zageszczacz bomba cukrowa 🙄

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a wam juz cieknie z piersi ? Chodzicie z wkładkami ?
    mi cieknie, ale chodze bez wkładek. cieknie raczej po nacisnięciu, albo z rana. w pierwszej ciąży nie cieklo nic

werni lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się rozpływam... a dzisiaj jeszcze piknik u Anieli na zakończenie roku, chyba zemdleje tam...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko wspolczuje przebojow od rana
    my tez zawsze patrzmy czy prawa czy lewa noga wstana
    cos moze nie pasowac w ciagu dnia zazwyzaj po 5 po polud krytyczna godzinabo starsza juz nie spi i marudzi z tupaniem i plakaniem,krzyczy
    za nic nie da sobie wytlumaczyc wiec bez wyjscia zostawiamy ja, na pare min z jej wlasnymi emocjami by sie uspokoila
    na razie to dziala
    maz wiadomo po pracy zmeczony a ja tez mam dosc po calm dniu z panienkami
    za to przed kolacja i kapiela dostaja energii atomowej 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:16

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sezon na warzywa i owoce jak o tej porze mógłby trwać cały rok :) Nawet mój kot ostatnio podkradał mi bób :P
    Dziś na obiad robię sobie makaron z pesto bazyliowo-pietruszkowym :)

Na wagę na razie boję się stawać. Zważę się za tydzień przed wizytą u gina :P

W ogóle to ostatnio puchną mi stopy, ale co ciekawe bardzo delikatnie i tylko z samego rana jak wstaję, mam tak jakby obrzęknięte podeszwy stóp. Potem jak już się rozruszam to po chwili przechodzi i przez cały dzień nie puchnie mi nic. Martwić się? Czy po prostu pić więcej wody?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko współczuje, ja ostatnio mam mało cierpliwości w tym stanie, gorąco i ciężko a Anielka niby grzeczna, ale zabrac ja z placu, namówić do czegoś czasem graniczy z cudem. wiem, ze dwójka mogą być cięzkie chwile ale wole dwójke niż brzuch i upał ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu dzień dobry, jakie tu wszyscy ambintne wyjściowe plany mają😁 ja dzisiaj odbieram trasę kanapa-kuchnia - kibelek-kanapa i tak do wieczora 😁 niedawno wstawalam, na termometrze jedyne 29 stopni 😲 więc pierwszy spacer uskutecznię ok 20 🙈

Co do kupowania mm, to wiecie, ja jestem więcej niż niż pewna, że przygoda z karmieniem piersią będzie wspaniałą i skuteczną metodą karmienia przez długie miesiące 😁 i bezproblemową 😁 ale jednak gdybym w środku nocy miała mega kryzys i awarię, to jakoś czuję się spokojna :) Nie chcę namawiać ale może schowajcie na dnie głębokiej szuflady choć jedną saszetkę? :)

I przez Was muszę zjeść dziś bób 😂
    Jak wyglądają wizyty w tym tygodniu? Ktoś się wybiera? Ja idę jutro :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny jestem z siebie dumna, chyba dopięłam zamówienie apteczne na ostatni guzik 😍 w tym termometr, aspirator do nosa, smoczki, dodatkowy ręcznik kąpielowy i 5 stów poszło się pitolić 😂 Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.
    Ostatecznie wzięłam tylko dwie buteleczki z gotowym mlekiem jeden bebilo i nestle na spróbowanie. Te smoczki do nich faktycznie są takie jednorazowe? Przy okazji wizyty w Rossmanie weźmę jeszcze parę saszetek i myślę, że jako takie zabezpieczenie będzie.
    Teraz druga tura prania (bo ciuszków przybywa) dopakowanie torby do końca i będzie git 👍 Remont się robi, ale to mnie o dziwo jakoś najmniej przeraża 😁
    I ostatecznie jaki termometr i aspirator wybrałaś? :)
    Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
    Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Taki sezon na warzywa i owoce jak o tej porze mógłby trwać cały rok :) Nawet mój kot ostatnio podkradał mi bób :P
    Dziś na obiad robię sobie makaron z pesto bazyliowo-pietruszkowym :)

Na wagę na razie boję się stawać. Zważę się za tydzień przed wizytą u gina :P

W ogóle to ostatnio puchną mi stopy, ale co ciekawe bardzo delikatnie i tylko z samego rana jak wstaję, mam tak jakby obrzęknięte podeszwy stóp. Potem jak już się rozruszam to po chwili przechodzi i przez cały dzień nie puchnie mi nic. Martwić się? Czy po prostu pić więcej wody?
    ja nigdy nie puchłam, a w ciąży puchne, gin mówił, że normalne... w balerinki już stopy nie włoże ciśnie mnie...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie po prostu ciąża + upał daje takie efekty... A w nocy jednak nie piję więc może dlatego nad ranem takie objawy. Potem w dzień jest ok. Czasem tylko po spacerze puchną mi dłonie, bo siłą rzeczy idąc mam je w dole :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    I ostatecznie jaki termometr i aspirator wybrałaś? :)
    Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
    Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.
    Może kup sobie zwyczajną lanolinę? Z Ziaji jest niedroga, chyba ok.10zł za tubkę. Ja kupiłam sobie na w razie czego :)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ