Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w wisielczym nastroju. Julian przyrządził po wstaniu ponad godzinna awanturę. Chciało mu się pic i próbował napić się z bidonu ze słomka na leżąco, podnosząc go go góry nogami (wiadomo, ze nie poleci). Płacz, ze jest za malutko. Na nic moje prośby, żeby spróbował na siedząco, na boczku. Dolałam mu w końcu wody, ale nie wiele to pomogło. Dalej próbował się napic się w nieprawidłowy sposób mimo, ze używa takiego bidonu już od ponad roku 😅. A jak już się rozkręcił to był dym o wszystko. Takie pobudki są ostatnio mega częste, już mam kurwa dość. Nie potrafię temu zaradzić, pomoc mu, sama się przez to mega stresuje i mam wyrzuty ze względu na Kazika
.
Jestem dziś lekuchno podminowana.
[/url]
-
Dziewczyny jestem z siebie dumna, chyba dopięłam zamówienie apteczne na ostatni guzik 😍 w tym termometr, aspirator do nosa, smoczki, dodatkowy ręcznik kąpielowy i 5 stów poszło się pitolić 😂 Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.
Ostatecznie wzięłam tylko dwie buteleczki z gotowym mlekiem jeden bebilo i nestle na spróbowanie. Te smoczki do nich faktycznie są takie jednorazowe? Przy okazji wizyty w Rossmanie weźmę jeszcze parę saszetek i myślę, że jako takie zabezpieczenie będzie.
Teraz druga tura prania (bo ciuszków przybywa) dopakowanie torby do końca i będzie git 👍 Remont się robi, ale to mnie o dziwo jakoś najmniej przeraża 😁Bobby29 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja kupiłam tylko butelkę ze smoczkiem anatomicznym w razie podawania odciągniętego mleka. Smoczków uspokajaczy ani mm nie kupuję bo też zaklinam rzeczywistośc że nie będzie to potrzebne
A w razie awarii zawsze można kupić. W szpitalu mleko mają jakby co,ale w pierwszych dobach dziecko tyle nie potrzbuje.
Kupiłam sobie dziś od rana truskawki, bób i ogórki. Będę nastawiac małosolne 😋Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A ja sie zastanawiam czy smoczki, ktore ,,uzywala" corka moge podac na probe drugiej? Oczywiście po sterylizacji!
Nie chce kupować, bo mamy chyba z 5 sztuk... Wygladaja kompletnie jak nowe, bo córka nie zaakceptowala w sumie żadnego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 09:13
-
Frida91 wrote:Ja kupiłam tylko butelkę ze smoczkiem anatomicznym w razie podawania odciągniętego mleka. Smoczków uspokajaczy ani mm nie kupuję bo też zaklinam rzeczywistośc że nie będzie to potrzebne
A w razie awarii zawsze można kupić. W szpitalu mleko mają jakby co,ale w pierwszych dobach dziecko tyle nie potrzbuje.
Kupiłam sobie dziś od rana truskawki, bób i ogórki. Będę nastawiac małosolne 😋
Też zastanawiałam się nad smoczkami, ale ostatecznie wzięłam też w razie W. Chociaż może faktycznie też nie powinnam zapeszać 😁
To ja idę po czereśnie...Frida91 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyJa dziś wpitoliłam jagodziankę i kawę na śniadanie o 7. Teraz trochę czereśni, malin i brzoskwinię. Na 14 lecę do fryzjera, przed zjem wczorajsze młode ziemniaki i fasolkę szparagową. Na mieście już obczajam do jakiej lodziarni pójdę hahaha.
Na kolacje będzie bób. Ja i moje +12kg (dziś się zważyłam) mamy się dobrzekayama, Frida91, Domi_tur, Limerikowo, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Ja to zaraz na pocztę lecę. Ja to się gotuje we własnej skórze. Ja to chyba kupie truskawki
Kupiłam dwa smoczki ale raczej będę używała ich w późniejszym okresie. -
nick nieaktualnyNacha wrote:Ja kupiłam nakładki z lovi a czy sie przydadzą to cholera wie. Wole miec w domu bo jakby trzeba było kupić to nie wiem czy mój by ogarnął co to jest 😂 najwyżej bede 20zl w plecy
Ja mleka nie kupiłam awaryjnie. Co prawda myślałam o jakis próbkach. Albo tak jak Domi to w butelce juz gotowe do podania.
Z rodzajem to każdy sobie jakimiś kryteriami sam dobiera. Czasem dziecko któregoś nie toleruje. Okaże sie potem. Wychodzimy z założenia ze jak juz to tylko mm od NAN bo nie ma oleju palmowego a nie chcemy tego dziadostwa od urodzenia dziecku dawać bo jest prawie wszędzie (staramy sie tego unikać robiąc zakupy, eliminować produkty z olejem palmowym ). Bebiko czy bebilon jeden pies tylko drugie droższe a tez ma dziadowski olej palmowy 😜
To radze sie wczytac dokladnie, bo w skladzie NAN jak byk widnieje oleina palmowa. Do tego maltodekstryna - zageszczacz bomba cukrowa 🙄 -
Drzewko wspolczuje przebojow od rana
my tez zawsze patrzmy czy prawa czy lewa noga wstana
cos moze nie pasowac w ciagu dnia zazwyzaj po 5 po polud krytyczna godzinabo starsza juz nie spi i marudzi z tupaniem i plakaniem,krzyczy
za nic nie da sobie wytlumaczyc wiec bez wyjscia zostawiamy ja, na pare min z jej wlasnymi emocjami by sie uspokoila
na razie to dziala
maz wiadomo po pracy zmeczony a ja tez mam dosc po calm dniu z panienkami
za to przed kolacja i kapiela dostaja energii atomowej 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 10:16
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Taki sezon na warzywa i owoce jak o tej porze mógłby trwać cały rok
Nawet mój kot ostatnio podkradał mi bób
Dziś na obiad robię sobie makaron z pesto bazyliowo-pietruszkowym
Na wagę na razie boję się stawać. Zważę się za tydzień przed wizytą u gina
W ogóle to ostatnio puchną mi stopy, ale co ciekawe bardzo delikatnie i tylko z samego rana jak wstaję, mam tak jakby obrzęknięte podeszwy stóp. Potem jak już się rozruszam to po chwili przechodzi i przez cały dzień nie puchnie mi nic. Martwić się? Czy po prostu pić więcej wody?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Drzewko współczuje, ja ostatnio mam mało cierpliwości w tym stanie, gorąco i ciężko a Anielka niby grzeczna, ale zabrac ja z placu, namówić do czegoś czasem graniczy z cudem. wiem, ze dwójka mogą być cięzkie chwile ale wole dwójke niż brzuch i upał ;p
-
Uuu dzień dobry, jakie tu wszyscy ambintne wyjściowe plany mają😁 ja dzisiaj odbieram trasę kanapa-kuchnia - kibelek-kanapa i tak do wieczora 😁 niedawno wstawalam, na termometrze jedyne 29 stopni 😲 więc pierwszy spacer uskutecznię ok 20 🙈
Co do kupowania mm, to wiecie, ja jestem więcej niż niż pewna, że przygoda z karmieniem piersią będzie wspaniałą i skuteczną metodą karmienia przez długie miesiące 😁 i bezproblemową 😁 ale jednak gdybym w środku nocy miała mega kryzys i awarię, to jakoś czuję się spokojnaNie chcę namawiać ale może schowajcie na dnie głębokiej szuflady choć jedną saszetkę?
I przez Was muszę zjeść dziś bób 😂
Jak wyglądają wizyty w tym tygodniu? Ktoś się wybiera? Ja idę jutro -
Sylvka wrote:Dziewczyny jestem z siebie dumna, chyba dopięłam zamówienie apteczne na ostatni guzik 😍 w tym termometr, aspirator do nosa, smoczki, dodatkowy ręcznik kąpielowy i 5 stów poszło się pitolić 😂 Mam nadzieję, że nic nie pominęłam.
Ostatecznie wzięłam tylko dwie buteleczki z gotowym mlekiem jeden bebilo i nestle na spróbowanie. Te smoczki do nich faktycznie są takie jednorazowe? Przy okazji wizyty w Rossmanie weźmę jeszcze parę saszetek i myślę, że jako takie zabezpieczenie będzie.
Teraz druga tura prania (bo ciuszków przybywa) dopakowanie torby do końca i będzie git 👍 Remont się robi, ale to mnie o dziwo jakoś najmniej przeraża 😁
Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Frida91 wrote:Taki sezon na warzywa i owoce jak o tej porze mógłby trwać cały rok
Nawet mój kot ostatnio podkradał mi bób
Dziś na obiad robię sobie makaron z pesto bazyliowo-pietruszkowym
Na wagę na razie boję się stawać. Zważę się za tydzień przed wizytą u gina
W ogóle to ostatnio puchną mi stopy, ale co ciekawe bardzo delikatnie i tylko z samego rana jak wstaję, mam tak jakby obrzęknięte podeszwy stóp. Potem jak już się rozruszam to po chwili przechodzi i przez cały dzień nie puchnie mi nic. Martwić się? Czy po prostu pić więcej wody? -
Pewnie po prostu ciąża + upał daje takie efekty... A w nocy jednak nie piję więc może dlatego nad ranem takie objawy. Potem w dzień jest ok. Czasem tylko po spacerze puchną mi dłonie, bo siłą rzeczy idąc mam je w doleCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niezapominajka5 wrote:I ostatecznie jaki termometr i aspirator wybrałaś?
Ja się ciągle zastanawiam,czy brać na wszelki wypadek nakładki na piersi i maść na pękające brodawki.
Ta maść nawet mała sporo kosztuje i trochę szkoda, jeśli się nie przyda i trzeba będzie wyrzucić.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙