Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze dziewczyny z malych miasteczek - dowiedzcie sie czy u Was nie ma miejskiego becikowego. U nas jest, niezależnie od dochodu kazdy dostaje 1000zl:) z drugim dowiedzieliśmy sie niechcący 2 dni przed końcem mozliwosci złożenia wniosku. W Wawie jest za to wyprawka dla niemowlaka od miasta z czyms ala kosz Mojżesza, takie niby pudło na dziecko:)
My w pracy u mnie mamy obje wykupiona grupowej, chwile przed ciaza zwiększyłam pakiet na najwyższy, wiec po 2400 nam wpadnie. I maz w swojej pracy tez sie zapisał, ake tak zwlekał ze 9muedyecxba karencja na urodzenie dziecka konczy sue 1.08, a ha mam termin na 8.08, zobaczymy czy sie załapiemy. Z drugiej strony powinna sie liczyc przewidywana data porodu i fakt ze podpisujac umowe w ciazy nie bylam i moge to dokumentacja medyczna udowodnić... a tak maz soe zapisac w połowie pazdziernika , wiec liczy sie od poczatku listopada, a ja ostatni okres mialam 1.11 i tak wyszlo.
Czy ktoras ma doświadczenie jest jest z karencja przy porodzie we wcześniejszym niz przewidywany terminie. Moze ty Baileyes jako prawnik cos i tym wiesz?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
plinka89 wrote:O widzisz... Nie mialam pojecia. Większość moich znajomych z tego nie korzystala i myslalam, ze moj dostal dlatego, ze ja bylam po cc. My ostatnim razem dowiedzieliśmy sie dopiero w szpitalu.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
co do wypłaty świadczenia z ubezpieczenia grupowego to mimo, że piszą, że poród nie wchodzi do wypłaty to zawsze warto spróbować
ja miałam mieć płacone w pierwszej ciąży jakąś tam kwotę za każdy dzień pobytu w szpitalu - oczywiście o ile pobyt dłuższy niż 4 dni i nie związany z porodem a mimo to dostałam zwrot i to dosyć ładną kasę a wszystko dzięki dziwnemu zapisowi na karcie wypisu - już nie pamiętam co tam było napisane ale nie mieli pod co podłączyć to że musieli podać córce immuglobolinę (czy jak to się nazywa) w związku z moim WZW B i dali kod który mówił, że hospotalizacja z powodu nie związanych ciążą czy jakoś tak no i ja to ładnie im opisałam wszystko i się udało
tak więc zawsze warto próbować!
co do osłonek to mi uratowały laktakcje - nie miałam ich w ogóle kupoionych i mąż musiał szukać na szybko i kupywać bo córka nie potrafiła złapać sutka mojego a mi już prawie rozwalało piersi od nawału w drugiej dobie więc teraz wole je mieć w torbie coby się nie stresować
-
Agagusia wrote:Tak, ale jesli placi najniższe składki zdrowotne to niestety sa to grosze typu 250 zl za tydzien zwolnienia... choc jesli w tym czasie mialby i tak nie pracowac i z Wami zostac ten tydzien-dwa to sie opłaca. No i potem podobnie z ojcowskim sie liczy - my zawsze korzystaliśmy na wyjazd wakacyjny, mozna wziac go chyba do 2 lat po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 21:56
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Smerfelinka wrote:Niezapominajko u mnie w badaniu palpacyjnym też wyszło 1 cm szyjki. Doktor kazał się nie martwić, bo niby z tym odcinkiem wewnętrznym to wciąż ponad dwa razy tyle. I teraz to już czysta fizjologia, że się skraca. Będzie dobrze!
Przywracacie nadziejęSmerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Z jakiej firmy polecacie te nakładki ?
Mój ostatnio mówił ze jak wcześniej urodze to on dodatkowo dostanie za to kasę. Jak dobrze pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 22:10
-
nick nieaktualnyJa c&a też nie polecę. Zamawiałam ciuchy ciążowe on-line przed Wielkanocą. Jedną musiałam oddać - zły rozmiar. Jak pojechałam do sklepu to Pani powiedziała, że musi to być spakowane jako paczka - więc jeszcze szłam na pocztę po kopertę bąbelkową. Więc w sumie ten zwrot w sklepie można sobie darować. Dodatkowo strasznie długo czekałam na zwrot pieniędzy i info, że otrzymali ten zwrot towaru - przyspieszyło dopiero po moim mailu. Do tej pory rzadko zamawiałam on line - jeśli już z Orsay, a tam zasady są super i zawsze wszystko szybko było załatwianie.
-
baileys wrote:Ja co roku w sezonie jesiennym czaje sie na Huntery i co roku odpuszczam, bo w sumie po co mi jak wszedzie jezdze autem. Ale kalosze ogolnie sa mega stylish 😁
Baileys na spacery pieszo będziesz łazić, a w Polsce też pada! Więc wreszcie masz racjonalne uzasadnienie zakupu. Deszcz nie deszcz, w kaloszkach i dresikow można spacerować♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Na drugie ma z kolei dostac Jagoda, bo malz chce wolac na nia z angielskiego MJ (emdżej😁😁)
Miszcz 😂😂😂baileys lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Czy któraś z Was kupila łóżeczko dostawne3 lionelo? Jakies opinieStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Frida91 wrote:U nas będzie Rozalia
Już dawno zdecydowaliśmy choć łatwo nie było wybrać.
Nic nie kupiłam w tym C&A bo w ogóle nie było tych ciuszków co w sklepie internetowym, stacjonarnie tylko typowo letnie i już w większości przebrane. Z kolei sklep internetowy ma wymóg zakupu za min. 70zł i dostawa do sklepu tez płatna, więc nic nie biorę. Kupiłam za to włóczkę 100% wełny Merino mięciutką, niegryzącą i będę dziergać sweterek dla malutkiejW końcu się czymś zajmę, bo ostatnio siedzę w domu przez te upały i już mam dość.
U nas też byłaby najprawdopodobniej Rozalka gdyby Błażej był dziewczynką 😂 Dobry wybór 👍Frida91, Domi_tur lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kalija wrote:Marcelina, wybraliście śliczne imię. To była jedna z moich propozycji, ale mąż się nie zgodził.
Dziewczyny macie już imiona na 100% ? U nas ma być Laura, ale nie do końca czuje to imię, próbuje się oswoić jak najczęściej używając jeniestety mąż pochwalił się imieniem przed rodziną i teraz temat uważa za zamknięty. Najlepsze jest to, że sama chlapnęłam imię Laura i jakoś tak poszło 😂
Myślimy czy Igor czy Szymon i jak na razie to stwierdzamy, że jednak Igor. Ale ja zaczęłam jeszcze wracać do mojej poprzedniej propozycji - Filip - ale mąż za nic w świecie się nie zgadza na to imię.
Czuje, że zostanie Igor choć jakoś też nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do tego imienia. -
natty85 wrote:A jaka to firma? Ja mam grupowe w PZU.
ale ogólnie mąż pracuje w banku... U nich chyba w tej chwili coś koło 8tys osób pracuje, to może i warunki jakieś lepsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 23:00
-
U nas na 100 % będzie Karolina. Co do łóżeczka to bije się z myślami między kindercraft a lionelo.
Na wszelki wypadek mam jedno opakowanie mm, nestle opti cos tam, jako jedyne nie miało oleju palmowego w składzie.Sylvka, Nacha, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Lionelo toon mozna kupic.za.285zl.plus wysyłka. My mamy takie zwykłe po córce i sie.zastanawiam nad takim.dostawnymStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
werni wrote:Dziewczyny a wam juz cieknie z piersi ? Chodzicie z wkładkami ?
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Czy ktoras ma doświadczenie jest jest z karencja przy porodzie we wcześniejszym niz przewidywany terminie. Moze ty Baileyes jako prawnik cos i tym wiesz?
Spojrzałam w aktualne OWU PZU P Plus i obawiam sie, ze termin 9 mcy liczony od poczatku ochrony ubezpieczeniowej okreslonego w ubezpieczeniu podstawowym jest okresem wyłączonym od świadczeń. Zdarzeniem tzw. triggerem uruchamiajacym wyplate swiadczenia jest tutaj urodzenie sie dziecka. "Dupochron" ubezpieczyciela w postaci karencji polega na tym, ze owo zdarzenie musi nastąpić po uplywie okresu wskazanego w OWU (9 mcy przy urodzeniu dziecka zywego, 6 mcy przy martwego). Czyli w skrocie niewazne kiedy zaszlas w ciaze, badz kiedy sie o tym dowiedzialas. Wazne, żeby nie urodzic przed uplywem karencji 😕
Ja na dzial gosp. wcale sobie nie wykupilam zyciowki, wiec dostanę fige z makiem. Maz z kolei ogarnal sie, jak juz bylam w ciąży, ale jako ze pracuje w duzej firmie, to udalo mu sie wynegocjowac polise ze zniesiona karencja. Niestety, mnie juz nie mogl do niej wciagnac, bo tego przywileju ubezpieczyciel nie stosowal wzgledem osob, ktore w chwili przystapienia do ubezp przebywaly na zwolnieniu lekarskim (a to byl 4 miesiąc i ja juz wtedy bylam na zwolnieniu).
Od kochanego miasta Poznania raczej tez nic nie dostaniemy, nie slyszalam ani o wyprawkach, ani o becikowym niezaleznym od dochodu. Dlatego ja juz od pazdziernika / listopada mam zamiar na nowo przyjmowac zlecenia, zwlaszcza takie mniej terminowe i od klientow po znajomości. Bede pisać pisma w miare mozliwosci z domu, a jak trafi sie rozprawa, to skocze na kilka godzin, a mąż zostanie z Majcia. Mam nadzieje, ze Młoda zaaakceptuje taki uklad i pozwoli matce zarabiac 😉 Bo zasiłek macierzyński na dzialanosci jest meeeega marny, mi starcza akurat tylko na leasing 😐
Bobby29 lubi tę wiadomość