Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaMartaMarta wrote:Jakie ubranka dla maluszków pakujecie do szpitala?
Czy body z krótkim rękawem plus pajacyki bedą ok? Czy może lepiej inne zestawy?czepek nie biorę, może jakieś skarpetki.Anielka była w czapeczce tylko chwilę po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 09:48
-
Ja nic nie biorę, może zapakuje jedno body kopertowe. Tak jak napisała IGA - szpital ubiera w swoje i potem nie musimy naszych ubranek prac w 90 stopniach po powrocie - nie zawozimy szpitalnych bakterii na ubraniach do domu. Zresztą dziecko na początku tak często ulewa i brudzi ubranka, że trzeba by brać pół szafy 😉 ubranka szykuję tylko na wypis a i tak mąż z domu dowiezie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:00
-
nick nieaktualnyDziewczyny z gory przepraszam, ale porusze malo przyjemny temat... mianowicie hemoroidy 🙄 Wczoraj podczas kapieli zauwazylam, ze COŚ mi tam z tylka wystaje. Nie boli, nie krwawi ani nic, ale kuźwa jest. W ostatnich 2 tyg wylazły mi zyly ogolnie na dloniach, lydkach, miewalam tez zaparcia, tak ze to by sie zgadzalo.
Czy wiecie jak z tym walczyc w ciazy? Przełamałam sie i napisalam do gina, to polecil czopki Posterisan. Mozecie polecic cos jeszcze? Kurde jak mnie to zdolowalo, takie paskudztwo, a tu jeszcze 1,5 mca ciazy 🙁
W ogole mam dzis slaby dzien, bo bylam na pobraniu krwi i pielegniarz wbił mi sie w dlon, w zgieciu lokciowym nie mial jak. Boli jak skurczybyk. A za 3 h jade na kolejne pobranie na badanie aktywnosci heparyny...😐 Echh, dobrze ze przynajmniej u nas dzisiaj chlodno, jakies 23 stopnie -
Hej! Ja wczoraj prawie cały dzień przeleżałam pod wiatrakiem i jakoś przeżyłam, ale to był pierwszy dzień, kiedy ten upał dał mi w kość. Wcześniej dobrze znosiłam takie temperatury, jednak to już było przegięcie. Ale dziecko moje niewzruszone, akurat nieźle szalało
Wczoraj też zaczęłam 36 tydzieńZa dwa tygodnie ciąża będzie donoszona. Ja się pytam, kiedy to zleciało? 😮
Bobby cieszę się bardzo z dobrych wieści! Niech rośnie spokojnie Mozarella w swoim tempieNajważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką.
Trzydziecha ja nawet lekarza nie pytałam, a mam zamiar masować w skończonym 36 tc, czyli za tydzień. W przyszły czwartek mam wizytę, to jeszcze podpytam.
Emi cudne te rzeczy! Zamawiam komplecik do wózkaMy mamy spadkowy, więc akurat go odświeżę i będzie piękny. Dzięki za inspirację!
Marta ja zabieram do szpitala body kopertowe z krótkim rękawem i półśpiochy + jakby było chłodniej pajace. Skarpetki i jedną czapeczkę chyba też wezmę. U nas w szpitalu wymagają ubranek, ale zawsze warto o to dopytać, bo jak widać, bywa różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:17
Bobby29, emi2016 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
U mnie w szpitalu trzeba mieć swoje ubranka. Jak będę pakowała torbę w przyszłym tygodniu to wtedy się zastanowię co wziąć 😁
Wczoraj zrobiłam 3 prania i w dodatku wszystko wyprasowałam 😄 także dla malucha mam wszystko gotowe. Teraz muszę ogarnąć tylko rzeczy dla siebie -
baileys wrote:Dziewczyny z gory przepraszam, ale porusze malo przyjemny temat... mianowicie hemoroidy 🙄 Wczoraj podczas kapieli zauwazylam, ze COŚ mi tam z tylka wystaje. Nie boli, nie krwawi ani nic, ale kuźwa jest. W ostatnich 2 tyg wylazły mi zyly ogolnie na dloniach, lydkach, miewalam tez zaparcia, tak ze to by sie zgadzalo.
Czy wiecie jak z tym walczyc w ciazy? Przełamałam sie i napisalam do gina, to polecil czopki Posterisan. Mozecie polecic cos jeszcze? Kurde jak mnie to zdolowalo, takie paskudztwo, a tu jeszcze 1,5 mca ciazy 🙁
W ogole mam dzis slaby dzien, bo bylam na pobraniu krwi i pielegniarz wbił mi sie w dlon, w zgieciu lokciowym nie mial jak. Boli jak skurczybyk. A za 3 h jade na kolejne pobranie na badanie aktywnosci heparyny...😐 Echh, dobrze ze przynajmniej u nas dzisiaj chlodno, jakies 23 stopnie
Też mi jakby wystaje żyła przy odbycie. Tylko już tak od 2 miesięcy mam i to się nie powiększa ani nie boli, nie krwawi, nic. Nie pytałam o to gina, nigdy hemoroidów nie miałam, a z opisem mi się nie zgadza, więc stwierdziłam, że to tylko na czas ciąży się pojawiłoale może te czopki to nie głupi pomysł 😅
Dodam, że ja zaparć nie mam, nigdzie indziej żyły mi nie wystają, jestem aktywna i piję dużo wody, więc bym się zdziwiła gdybym nagle miała mieć hemoroidyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:24
-
MartaMartaMarta wrote:Jakie ubranka dla maluszków pakujecie do szpitala?
Czy body z krótkim rękawem plus pajacyki bedą ok? Czy może lepiej inne zestawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:26
DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość
-
U nas wczoraj był straszny gorąc, 35 jak nic. Na dziś zapowiadali 26, o prawie 10 stopni mniej i myślałam, że poczuje ulgę, a muszę powiedzieć, że jest gorzej niż wczoraj. Temperatura spadła rzeczywiście do tych 26, ale cała noc się tak utrzymywała, więc nawet się mieszkanie nie chciało wywietrzyć dobrze. Na dworze w cieniu może rzeczywiście te 26 jest, ale okna mam na słoneczna stronę i dopiero popołudniu jak będzie cień to otworze. Leżę przy wiatraku i dogorywam 😰😰😰
-
Ja już po wizycie, wg pomiarów Luxmedu moj Kurczak przytył w 1,5tyg jakieś 180g. Trochę był pobieżnie mierzony więc to pewnie dlatego
najważniejsze, że przepływy perfekcyjne i łożysko w super stanie
Po badaniu na fotelu, lekarka pierwszy raz nie mierzyła szyjki usg dopochwowo, uśmiechnęła się tylko znacząco. Na moje pytanie o jakieś symptomy zbliżającego się porodu powiedziała tylko, że szyjka może być miekka i krótka a bez skurczy i tak się nic nie wydarzy 🥴
Więc kazała chyba czytać między wierszamiChimera, Bobby29, Sylvka, Ania95, Applejoy, IGA.G, Smerfelinka, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, emi2016, Agagusia, Marcelina85, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
U nas na dworze odczuwalnie chłodniej, bo różnica między wczoraj a dziś to aż 15 stopni! Ale mieszkanie jest i tak nagrzane że bez wiatraka to trudno. Mam mieszkanie tylko na jedną stronę więc nawet przeciągu nie ma jak zrobić żeby trochę to powietrze ruszyć.. ale lepiej tak, niż gdyby miało być nadal te 37…♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Dziewczyny z gory przepraszam, ale porusze malo przyjemny temat... mianowicie hemoroidy 🙄 Wczoraj podczas kapieli zauwazylam, ze COŚ mi tam z tylka wystaje. Nie boli, nie krwawi ani nic, ale kuźwa jest. W ostatnich 2 tyg wylazły mi zyly ogolnie na dloniach, lydkach, miewalam tez zaparcia, tak ze to by sie zgadzalo.
ja miałam hemoroidy po porodzie i dośc duże, nie krwawiłam ale srednio było to przyjemne. stosowałam maść proctoglyvenol ale średnio działał. siostra poleciła mi naturalną metodę ;p kostka lodu z zamrażarki, w woreczek i przyłożyć w miejsce hemoroidów - i tak kilka razy dziennie. fakt majtki mokre, niezbyt fajnie, ale minęło po dwóch dniach
Ania95 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Przyszła moja wyprawka z Gemini, więc się jaram 🙈
Oczywiście nie wiem jak to zrobiłam, ale zamówiłam dwa zestawy do paznokci. Taka jestem zdolna... 😕 Jeszcze czekam na drugą część z innej apteki i termometr.
Na tą chwilę to chyba tyle..znowu dostalam wczoraj siate ubrań, więc kolejne pranie będzie w akcji...zaczynam się obawiać czy przerobię to wszystko a zwłaszcza to co kupiłam sama.
Co do pogody, dziś już można wreszcie oddychać!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0e1683bcc82.jpg
Aaa i bonusy z alie dziś dzień dostaw
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a354d718926d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2b12ad16ca6.jpg
Wiecie co ciągle chodzi mi po głowie ten Wasz daszek do wózka, prawdopodnie jest mi niezbędny do życia i oddychania 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:53
Domi_tur, Chimera, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Bobby29, emi2016, Agagusia, Limerikowo, Applejoy, werni, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ania95 wrote:Też mi jakby wystaje żyła przy odbycie. Tylko już tak od 2 miesięcy mam i to się nie powiększa ani nie boli, nie krwawi, nic. Nie pytałam o to gina, nigdy hemoroidów nie miałam, a z opisem mi się nie zgadza, więc stwierdziłam, że to tylko na czas ciąży się pojawiło
ale może te czopki to nie głupi pomysł 😅
Dodam, że ja zaparć nie mam, nigdzie indziej żyły mi nie wystają, jestem aktywna i piję dużo wody, więc bym się zdziwiła gdybym nagle miała mieć hemoroidy -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Dodam, że ja zaparć nie mam, nigdzie indziej żyły mi nie wystają, jestem aktywna i piję dużo wody, więc bym się zdziwiła gdybym nagle miała mieć hemoroidy
Ja jestem na tle przecietnej ciezarowki ekstremalnie aktywna, a wody pije minimum 3 litry dziennie. Tu nie ma niestety tak prostej reguly.
Moj gin odpisal, ze koniecznie trzeba to zobaczyc na najblizszej wizycie, mimo ze nie boli itd. Tak ze na Twoim miejscu tez bym nie olewała tematu, zwlaszcza jesli tak dlugo juz to masz. U mnie wylazła ta zyla wczoraj i juz mam panike stulecia 😁 -
Dzień dobry 😊 gratuluję udanych wizyt i zakupów. Za wizytujące dziś trzymam kciuki. Ja idę jutro.
Jestem w szoku , że piszecie już o szykujacych się porodach , mój dopiero za 2 miesiące a ja jeszcze w lesie z przygotowaniami🤦♀️
Macie ochotę na ciacho? Dziś przyjeżdża do mnie kumpela w ciąży, będziemy się objadac i plotkować, zapowiada się super dzień😁
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ae6776bd7d0.jpgbaileys, kayama, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Nacha, emi2016, Domi_tur, Misi@, Agagusia, Applejoy, werni lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja jestem na tle przecietnej ciezarowki ekstremalnie aktywna, a wody pije minimum 3 litry dziennie. Tu nie ma niestety tak prostej reguly.
Moj gin odpisal, ze koniecznie trzeba to zobaczyc na najblizszej wizycie, mimo ze nie boli itd. Tak ze na Twoim miejscu tez bym nie olewała tematu, zwlaszcza jesli tak dlugo juz to masz. U mnie wylazła ta zyla wczoraj i juz mam panike stulecia 😁
Spokojnie, z tego co czytałam to one się chowają po ciąży. Dobrze , że nie odczuwasz bólu ani dyskomfortu. Kiedy masz wizytę? -
nick nieaktualnyKalija wrote:Spokojnie, z tego co czytałam to one się chowają po ciąży. Dobrze , że nie odczuwasz bólu ani dyskomfortu. Kiedy masz wizytę?
Wizyte mam za tydzien 05.07. Nie chcialabym jej przyspieszac, bo wtedy wizyty nie beda mi sie zgadzac z L4. Ale jak zauwaze cokolwiek dodatkowego zwiazanego z tym CZYMŚ, to chyba jednak pojde wczesniej, a przy tym umowie sie do proktologa i chirurga na LuxMed, bo skisne ze stresu 😂
W szoku jestem, ze u was tak cieplo. Ja cala noc mialam pootwierane okna, balkon i mam teraz w mieszkaniu 23 stopnie, jest elegancko. -
Dziewczyny a te miseczki na płatki kosmetyczne i wodę to gdzie kupujecie ? Widziałam w Ikei takie pojemniki doczepiane do łóżeczka, ale kolor mi się nie podobał (brudna biel)... z drugiej strony to chyba by było w moim przypadku praktyczne, bo u mnie w sypialni zmieści się tylko łóżeczko, komoda nie🤔