X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Domi, nie chce mowic "a nie mowilam", ale wlasnie dziwil mnie Twoj spokoj i zaufanie do lekarki przy prowadzeniu ciazy w Lux Medzie 😉 Ja pisalas, ze nie podawala Ci nawet dokladnej dlugosci szyjki albo AFI.. Dobrze, ze na koncowce trafilas na kogos kompetentego🙂

Ja bede miec Gbs robiony na kolejnej wizycie, 34 tc, zastanawiam sie czy to nie za wczesnie?

Wlasnie wyszlam ubozsza o 2 stowy z badania anty Xa. Kuzwa pracownia hematologii, niby specjalisci, a baba wbijala sie w zyle 3 razy, bo nie mogla trafic! Mam juz serdecznie dosc tych badan krzepliwosci 😕

Szyjkę zawsze podawała, nie zawsze sprawdzała wagę Kurczaka :) no kurde dzisiaj mnie pierwszy raz zawiodła, widziała, że ja oaza spokoju dopytuję jak mogę to nabrała wody w usta. Na każdej wizycie pokazywała mi ilość kieszonek z wodami plodowymi, było ich tyle że nie trzeba było mierzyć poziomu... No nic, dobrze że dziadek mi powiedział wszystko i wiem, że nie jestem przewrażliwiona tylko umiem odczytać sygnały swojego ciała :p

Swoją drogą, kończy się wizyta a on do mnie "Dominika, a co słychać u teściowej? Dawno u mnie nie była, pozdrów ją i powiedz, że zapraszam" 😂😂😂 ja pierniczę, mieszkam od niedawna poza miastem i nie spodziewałam się, że tak kojarzą tu nazwiska 😂

P.s 1,5tyg temu byłam prywatnie u naprawdę genialnej ginekolog, która przez brzuch wymierzyła mi szyjkę na 4,5cm 😂😂 no jaja po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:25

Misi@, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U nas wczoraj był straszny gorąc, 35 jak nic. Na dziś zapowiadali 26, o prawie 10 stopni mniej i myślałam, że poczuje ulgę, a muszę powiedzieć, że jest gorzej niż wczoraj. Temperatura spadła rzeczywiście do tych 26, ale cała noc się tak utrzymywała, więc nawet się mieszkanie nie chciało wywietrzyć dobrze. Na dworze w cieniu może rzeczywiście te 26 jest, ale okna mam na słoneczna stronę i dopiero popołudniu jak będzie cień to otworze. Leżę przy wiatraku i dogorywam 😰😰😰

Wczoraj to z pogoda byla masakra... Najgorzej okazalo sie w nocy, bo u nas ani deszczu, ani wiatru... Dom nagrzany...

Pomimo otwartych okien, zero ruchu powietrza, Coreczce 2 razy przebieralam pizamke i budzilam na picie, bo sie balam, ze sie odwodni. Ja tez sie przebieralam.

Dzis na zewnątrz faktycznie lepiej, ale w domu dalej gorąco!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Domi to rzeczywiście ręce opadają do tych lekarzy... I niby chodzi się prywatnie... Dobrze, że teraz trafiłaś na kogoś kompetentnego.

Ja nawet nie wiem czy wymaz będę miała terwz robiony. Zapytam na następnej wizyciechyba że zrobi mi od razu. Nie trzeba chyba do tego jakoś specjalnie się przygotowywać?

Lux Med to trudno nazwac prywatnie 😉 W Poznaniu maja taki standard leczenia i tak przedpotopowy sprzet, ze lepiej chyba isc na fundusz. Medicover to wiem po znajomych, ze ma dobrych lekarzy, ale Lux Med to dno i trzy metry mułu. Ja poszlam tam raz na poczatku ciazy, ale jak lekarka nie wiedziala co to mutacja mthfr i nie podala nawet wagi i crl Małej, to wiecej sie nie skusilam. Nawet skierowania na badania inne niz podstawowe nie chca dac. Jak kiedys spytalam o tsh, aptt, inr to lekarz zrobil wielkie oczy i spytal po co. Gdzie monitorowanie poziomu tsh jest mega istotne w ciazy!

Jestem w galerii, zaraz bede mijac Kappahla. Nie wejde do Newbie, wytrzymam, nie wejde, nie wejde...😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:42

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys no to rzeczywiście... Jeszcze pół biedy jak ktoś ma.to za darmo z pracy ale niektórzy płacą przeciez prywatnie abonament w LuxMedzie... Jednak warto sobie wcześniej poczytać.opinie.o.lekarzach bo naprawdę można kiepsko trafić.
    Ja kiedy się starałam o ciążę i szukałam lekarza który mnie.poprowadzi trafiłam raz na jednego idiotę... Całą wizytę chciał odwalic w 5 min a jak zasugerowalam badanie hormonów m.in. lh i fsh to powiedział "a co,czujesz się już na menopauzę?"... I to na "Ty". Brak słów. Oczywiście więcej do niego nie poszłam.

W ogóle to we wtorek mam wizytę a już się zaczynam trochę stresować jak tam waga Małej itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:46

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w temacie żagla do wózka...czy któraś widziała coś takiego na aliexpress?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wlazłam do tego Kappahla 🙈 Czy myslicie, ze biorac pod uwage zawyzona rozmiarowke Newbie to na jesien bardziej 68 czy 74?

Bo ten kombinezon to złoto, a jest dodatkowe -20% na wyprzedaz ❤

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af74f0c3c410.jpg

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Domi, nie chce mowic "a nie mowilam", ale wlasnie dziwil mnie Twoj spokoj i zaufanie do lekarki przy prowadzeniu ciazy w Lux Medzie 😉 Ja pisalas, ze nie podawala Ci nawet dokladnej dlugosci szyjki albo AFI.. Dobrze, ze na koncowce trafilas na kogos kompetentego🙂

Ja bede miec Gbs robiony na kolejnej wizycie, 34 tc, zastanawiam sie czy to nie za wczesnie?

Wlasnie wyszlam ubozsza o 2 stowy z badania anty Xa. Kuzwa pracownia hematologii, niby specjalisci, a baba wbijala sie w zyle 3 razy, bo nie mogla trafic! Mam juz serdecznie dosc tych badan krzepliwosci 😕

Baileys ja też gbs na kolejnej wizycie, i to też będzie 34tc, więc to chyba ok!

baileys lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam tak z ciekawości w temacie lux med i medicover - czy u was w miastach normalnie u lekarza ginekologa jest usg w gabinecie? Bo w Łodzi w medicover nie ma chyba w żadnym gabinecie. Więc wizyty na prowadzenie ciąży są bez usg. Na nie chyba trzeba się zapisywać. Nie wiem, bo ja robię tylko u nich badania. Ostatnio nawet u lekarza po skierowanie nie byłam - tylko poprosiłam, żeby zrobili mi z pakietu, bo lekarzy tam nie mam ochoty widzieć. Ja chyba na prowadzenie tam ciąży bym się nie zdecydowała, choć wiem, że czasem można trafić na lepszego lekarza, ja jednak mam zazwyczaj pecha.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    dziewczyny w temacie żagla do wózka...czy któraś widziała coś takiego na aliexpress?

Ja mam takie wynalazki w koszyku, coś a'la daszek czy żagiel. Nie zdecydowałam się na zakup jeszcze bo same ciemne te kolory, ale skoro jest coś takiego dostępne to chyba będę dalej szukać. Wkleje jak będę przy kompie!

Ps. Pls wrzuccie mi Jeszcze raz tą stronkę na FB gdzie któraś z was zamawiała ten żagiel (fajne określenie btw :) ). Nie pamiętam już kto to a też chyba sobie takie coś ogarnę :)

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi...Dobrze że trafiłaś na " znajomego ;)
    Ja tak miałam w maju w szpitalu. Okazało się, że jednej pielęgniarki mąż pracuje z moim teście w innym szpitalu i teść jest jego kierownikiem więc mówiła wciąż że po znajomości i dla dobra jej męża wszystko dla mnie zrobi. Trochę mi głupio było ale było wesoło.. bo oczywiście mówiła to pół żartem;)
    Pachni teraz kochana widzę, że mamy podobnie z szynką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:11

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dobra, wlazłam do tego Kappahla 🙈 Czy myslicie, ze biorac pod uwage zawyzona rozmiarowke Newbie to na jesien bardziej 68 czy 74?

Bo ten kombinezon to złoto, a jest dodatkowe -20% na wyprzedaz ❤

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af74f0c3c410.jpg

Chyba zależy od wielkości twojego szkraba dużo. Jak na jesień to chyba bym brała 68, ale nie mam doświadczenia, więc niech ktoś jeszcze się wypowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:12

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem zadowolona z Luxmedu w Krakowie :) ale wg mnie warto wybrać sobie lekarza po opiniach, dodatkowo zaoszczedzilam meeega duzo kasy na wszytskich badaniach, USG itp.

Co do hemoroidow to mam nawracajace i chodze do proktologa/chirurga (swietnego, w Luxmedzie) i on zalecil mi czopki i piankę PROKTIS M - sa bzpieczne i bez recepty

Domi_tur, Nacha lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu na allegro
    https://allegro.pl/oferta/daszek-oslonka-do-wozka-parasolka-przeciwsloneczny-7853500261

i na fb
    https://www.facebook.com/Zuzanka.sklep/

Bobby pokaż co masz za wynalazek z ali ;)

Ja chodzę do gina na luxmed. Nie narzekam, w gabinecie jest sprzęt do USG, zawsze podglądamy bobo. Dostaje skierowania na badania jakie trzeba. Jedyne co to nie mówi mi jaka szyjka, tylko że wszystko ok. Może dlatego ja się tym nie stresuję. Sam mi zwolnienia wystawia, długo sie pytał czy już ma mi wystawić bo odmawiałam na początku.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez pobrano gbs w 34 tyg i tez było ok, nikt nic nie mówił . Jak tak pasuje wizytowo akurat to lepiej wcześniej niż się spóźnić i później w ciemno antybiotyk dostawać

baileys lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, tez mialam dzis do Kappahla juz nie wchodzić, ba, mialam nie jechac z mezem wczesniej do Wawy tylko dojechać na sama wizyte skm! Ale rano przeszedł sms ze -20% od wyprzedaży to sie szybciutko zebralam i bylam pod sklepem pierwsza, jeszcze zanim sie roleta podniosła:) No dobra, i tak nie mialam co ze soba zrobic od 9, do wizyty o 11:40.
    Ale chwale sie ze kupilam tylko ciuszki 3 na 74c spodnie dla starszego, jednego bodziaka na 50 - sliczny byl, ceglany i za 16 zl:) i szaliczek za całe 6 zl, no dobra - i skarpetki, ale 5-pak za 13 zl to jak mialam nie wziac?

Na wizycie Ok, szybko bylo, bo ostatnio usg mialam nadmiar jak wiecie... przepływy super, serduszko tez. Pobrał wymazy na gbs, widzimy sie za 3 tygodnie. I o dziwo nic nie przytyłam ostatnio, narzekać nie bede. Choc maly tez u mnie malutki jest, Ok 2100, jak pytalam ile moze miec w terminie to mowil doktorek ze Ok 3300-3400, zobaczymy.
    Szyjka ma 2,9 cm w usg w czesci zewnętrznej plus jakis tam odcinek w srodku. U nas dzis skończony 34tc:)))

Domu, to co, pierwsza sie szykujesz?
    Baileys - mysle ze na jesien z Newbie to 62-68.

emi2016, Domi_tur, Bobby29, Chimera, baileys, Smerfelinka, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja też Dziewczyny nie mogę narzekać na wizyty, sprzęt czy poziom innych usług . Gdyby mi powiedziała co z tą szyjką a nie przemilczała to by było ok. Zaoszczedziłam dużo kasy na badaniach, skorzystałam w ramach Luxmedu z 3 prenatalnych w świetnej klinice, może trafiłam na jej gorszy dzień. Bywa 😁 nie przekreślam kobiety choć trochę mi ciśnienie podniósł ten dzień :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mam przeczucie że ktoś przede mną jeszcze będzie 😂

Kurde, miałam nie wchodzić na Newbie, walczylam od rana... I przez Was poleglam!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pokaz zakupy 😀 Wzielam ten kombinezon 68, jest przesliczny. Wczesniej juz patrzylam na niego, tylko kosztowal 120 zl. Teraz z ta znizka byl za mniej niz stowe, wiec sie skusilam.

Na pewno prowadzac ciaze w Lux Medzie mozna wiele zaoszczedzic, chocby na samych prenatalnych jest 1.000 zl. Ja prowadze tabele ile wydalam na wizyty i leki od listopada, to jest juz 5-cyfrowa suma 🙄 Super, ze macie wieksze szczescie do lekarzy w swoich miastach. Ja poki co zadowolona bylam tylko z jednej endokrynolog, choc tez tak nie do konca, bo ft4 nie zlecała, tylko TSH. Od Was sie dopiero dowiedzialam, ze w ciazy to trzeba badac razem. Moze przy drugim dziecku podejde rozsadniej finansowo i zmienie klinike, ta pierwsza ciaze jest tak wyczekana i wystarana, ze sie boje teraz zmieniac na finiszu

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami dziękuję mojemu lenistwu że się tak rozpasało, bo ja to mimo pokusy ogromnej do kupowania, dzisiaj się chyba nigdzie nie ruszam. I tak jestem dumna bo zamontowalam szczote do zbierania kłakow i całe mieszkanie odkłaczylam z kotka, i umyłam podłogę w łazience (bo już wołała, oj wołała..). A poza tym to chyba nic już dziś nie zrobię. Aktualnie leżę pod wiatrakiem z ogromnym bananowym koktajlem, wypiłam kawę przed chwilą a głowa i tak mi się kiwa. Dziś chyba nie mój dzień jednak!

PS. Ej, a online ta promo z newbie też działa, 🙄😂🙄🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:24

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam wyjść na miasto, bo w mieszkaniu można powietrze ciąć nożem. Siedzę sobie właśnie na ławeczce, wiaterek przyjemnie wieje, czekam na męża i idziemy na burrito. Objem się jak dzika loszka! 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:10

baileys, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Applejoy, werni lubią tę wiadomość

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ