X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kupiłaś to co trzymam w koszyku 😁
    Poza Anhydrą, która mocno milczy mam dwa typy ale może nie będę straszyć, choć Misi@ akurat idzie ze mną łeb w łeb 😁 a że ja mam wizytę na rzęsy to może być szybciej niż ja😂

Wygrałam wczoraj na Fb darmową sesję brzuszkową, w dodatku w wymarzonym minimalistycznym stylu😍 idę w środę, muszę mocno zaciskac nogi 😂

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka, Nacha, Misi@, zielonooka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kayama, tk niemożliwe zeby Ci córa przybrała w 10 dni kilogram! Pewnie nawet Ty tyle nie przytyłaś s tym czasie... a z ra gliwa sie nie przejmuj, to sa naprawde milimetry na usg. Nam nz połówkowych wychodziła glowa mega podłużna, a na usg 3 trymestru juz calkiem okrągła, teraz wychodzi ze maly na glowe wrecz szeroka:) widzialam po moim poniedziałkowym rajdzie po szpitalach hak bardzo te wszystkie pomiary moga sie różnic.
    Ciuszki wrzucam:
    5da435lvmyra_t.jpg

A Ty, baileys, wzięłaś cos oprocz kombinezonu? Widzialam go. Gdybym miala dziewczynke...;) byly tez dla dziewczyn takie kombinezoniki dresowe ladne, za niecałe 40 zl wychodziły, dla chłopów nie bylo:( zreszta wodzialyscie po ile te ciuszki na Facebooku na grupach sprzedażowych chodza? No sorry, ale za używanego bodziaka to 3 dych bym w życiu nie dała!

No cudne masz te ciuszki 😍 ja już dziś przepatrzyłam kolejną siatkę i odłożyłam najmniejsze do kolejnego prania. Większe zostawiam na później, bardzo dużo mam rozmiarów 62, ale firma firmie nie równa aż jestem w szoku, że takie rozbieżności.
    Bardzo się hamuję żeby nic więcej nie kupować, mam tego taką masę że życiu chyba nie przerobię 🙈😱

Agagusia lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Poza Anhydrą, która mocno milczy mam dwa typy ale może nie będę straszyć, choć Misi@ akurat idzie ze mną łeb w łeb 😁 a że ja mam wizytę na rzęsy to może być szybciej niż ja😂

Wygrałam wczoraj na Fb darmową sesję brzuszkową, w dodatku w wymarzonym minimalistycznym stylu😍 idę w środę, muszę mocno zaciskac nogi 😂

Domi ale czad! Zazdraszaczam ❤

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Też mam duży rozstrzał patrząc na metki A rzeczywistość i chce je porównać, ale nie wiem które faktycznie wypadają standardowo :)
    Ja też nie wiem, który rozmiar to ten standardowy, ale będę układała tak, żeby najmniejszy ciuszek był na samej górze i tak po kolei.

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei weszlam do pepco i kupilam krótkie bodziaki, bo byly po 3 zl. Stwierdzilam, ze nawet gdybym miala po 1 razie wyrzucic, to nie będzie szkoda :D

U nas niby mówią, zeby wziac do szpitala ubranka, ale w razie czego daja swoje. Poza tym nigdy mi nie zginely, jak ktos przebieral to zawsze kladl moje obok dziecka.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka ja pisalam o Mustelii ze ma w skladzie parfum fragrance pid ktorym to napisem 100x roznych skladnikow moze sie ukrywac a producent nie musi ich ujawniac , mimo iz niektore sa kancerogenne

kiedys nie zwracalam zbytnio uwagi.za sklady ale przy dzieciach czl nabiera troche swiadomosci😊

nie ma sie jednak dac co zwariowac

ja sprawdzam na swojej skorze
    jesli mi wysusza jak np dziecieca nivea, sanex dermo czy sensitive to probuje cos innego

przy corkach sprawdzil sie nam hipp, po dzidzisiu z tesco wizyta u dermatologa wysypka jak na odre.od pasa w dol gorsza bo wiecej kontaktu z "kosmetykiem" w wannie

zobaczysz sama co Twojemu Bobaskowi podpasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:24

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A doktorkowi na wizycie oczywiście mówiłam o tych przykurczach mięśni pleców, i że nic nie pomaga. Kazał brać Aspargin 3x2 i no spe. Niech oni się pocałuja w tyłek z tymi swoimi pomyslami :( W sobotę mam prywatna wizytę u ortopedy, to już chyba mój ostatni pomysł... A dziś godzinę czekałam bo było opóźnienie potem na chwilę do Lidla oddać sukienkę i się tak wymeczyłam że leżę już 1,5 godziny i z wyra wstać nie mogę bo brzuch się robi jak kamień :/ I weź człowieku żyj tak jeszcze z półtora miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:25

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Też mam duży rozstrzał patrząc na metki A rzeczywistość i chce je porównać, ale nie wiem które faktycznie wypadają standardowo :)

Wydaje mi się że najbardziej standardowo wypada smyk _ cool club ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A moze być jeszcze różnie 😉 ja na tym etapie co Ty miałam 2 cm rozwarcia, dziecko wstawione w kanał i całkowicie zgładzona szyjkę j część pochwowa i gdyby nie indukcja pewnie dotrwalabym do terminu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:29

Domi_tur lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki posegregowalam na dwie sorty (większe i mniejsze) przykładając do siebie, ciuszki które dostałam od szwagierki w ogóle miały metki powycinane, więc i tak musiałabym oceniać na oko. Z wszystkiego co mam w rozmiarze 56-62/68 i kilka mniejszych z 74 też się załapało. Na trzeciej półce mam ciuszki, które będą bankowo za duże, a które kupiłam z myślą że będą ok, czyli lidlowe 62 większe niż niektóre 74 z innych firm.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Wydaje mi się że najbardziej standardowo wypada smyk _ cool club ;)

według mnie tez

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny z gory przepraszam, ale porusze malo przyjemny temat... mianowicie hemoroidy 🙄 Wczoraj podczas kapieli zauwazylam, ze COŚ mi tam z tylka wystaje. Nie boli, nie krwawi ani nic, ale kuźwa jest. W ostatnich 2 tyg wylazły mi zyly ogolnie na dloniach, lydkach, miewalam tez zaparcia, tak ze to by sie zgadzalo.

Czy wiecie jak z tym walczyc w ciazy? Przełamałam sie i napisalam do gina, to polecil czopki Posterisan. Mozecie polecic cos jeszcze? Kurde jak mnie to zdolowalo, takie paskudztwo, a tu jeszcze 1,5 mca ciazy 🙁

W ogole mam dzis slaby dzien, bo bylam na pobraniu krwi i pielegniarz wbił mi sie w dlon, w zgieciu lokciowym nie mial jak. Boli jak skurczybyk. A za 3 h jade na kolejne pobranie na badanie aktywnosci heparyny...😐 Echh, dobrze ze przynajmniej u nas dzisiaj chlodno, jakies 23 stopnie

ja biore cyclo4dios na klopoty z zylakami
    to taki diosminex dla kobiet w ciazy
    w aptece bez recepty, biore 2x dziennie
    nie czuje juz bolu wiec poprawilo sie
    w poprzed ciazach nie mialam tak8ch klopotow z zylakiem ktory wyszedl mi przy pr pachwinie

sprobuj tez masci na hemoroidy
    jest szansa ze po ciazy wchlonie sie lub do usuniecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:41

baileys lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, tylko na etacie mozesz chorowac i rodzic dzieci do woli, bo dostajesz w okresie zasilkowym normalna pensje, masz 40h tydzien pracy, platne 26 dni urlopu, nadgodziny i mase innych benefitow pracowniczych. Poza tym jak chcesz skorzystac z opcji takich jak leasing, wrzucanie w koszty mediow czy odkurzaczy, to zawsze mozesz zalozyc dg, mysle ze kazda firma z pocalowaniem reki przejdzie z pracownikiem na model B2B. Ja marudze, bo takiego wyboru nie mam, ustawa reguluje, ze jako wolny zawod musze miec dg.

Agagusia, ja wzielam tylko kombinezon w Newbie, bylam twarda😁 Twoje łupy piekne!❤

Malinka, ja tez dzieliłam po rzeczywistych wymiarach, a nie rozmiarach na metce. Poprane mam wszystko, ale nadal niewyprasowane, nie mam kiedy do tego siasc, a wlasnie tez obawiam sie, ze to robota na wieeeeele godzin, zwalszcza ze pokupilam te bambusy, ktore nie wiadomo jak prasowac, zeby nie pouszkadzac😉

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i ja też rozdzielam rozmiarami przykładając do siebie - teraz też mam taki plan ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie na jaki kolor pomalować pokój dla dzidzi :) Waham się między jasno szarym a zlamana biela. Meble będą białe, nad łóżeczkiem taka naklejka

https://www.naklejkiozdobne.pl/pl/p/NAKLEJKI-Spiace-oczka-Gwiazdki-Chmurki-150x100cm-BAL4001-/3413

Kolory w dodatkach blady róż, szary i miętowy. Będą szare rolety.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobila szary, tylko moze bardziej cieply, a nie chlodny - cos w stylu angel wings Beckersa https://beckers.pl/kolory/beckers-designer-colour

Naklejki śliczne😍

kayama lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a Jak te bambusy trzeba prac i prasować? Jakiegoś specjalnego traktowania wymagają?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys a Jak te bambusy trzeba prac i prasować? Jakiegoś specjalnego traktowania wymagają?

Hmmm ja bambus pralam w 60, prasowałam jak wszystko na poziomie bawełna. Nic się nie stało.

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Moje mialy ma metkach, ze prac max w 30-40 stopniach i bez jakichkolwiek srodkow zmiekczajacych. Tak wypralam i przetrwaly. Prasowac mysle, ze tez trzeba w duzo nizszej temperaturze niz np. ciuszki z bawelny.

Uciekam robic frytki domowe dla małza i potem na jakis spacerek, bo u nas dzis pięknie i chlodniej 🙂

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Drzewko, tylko na etacie mozesz chorowac i rodzic dzieci do woli, bo dostajesz w okresie zasilkowym normalna pensje, masz 40h tydzien pracy, platne 26 dni urlopu, nadgodziny i mase innych benefitow pracowniczych. Poza tym jak chcesz skorzystac z opcji takich jak leasing, wrzucanie w koszty mediow czy odkurzaczy, to zawsze mozesz zalozyc dg, mysle ze kazda firma z pocalowaniem reki przejdzie z pracownikiem na model B2B. Ja marudze, bo takiego wyboru nie mam, ustawa reguluje, ze jako wolny zawod musze miec dg

Dokładnie to napisałam, ze są dwie strony medalu i jest wiele różnych aspektów do rozważenia przy wyborze (o ile w ogóle można mieć wybór). W moim przypadku np dg jest malo realna i nie jest tak, ze każda firma na to pójdzie. Jest wręcz wiele firm, które nie wchodzą w samozatrudnienie, które często w przypadku jednoosobowych działalności wypełnia znamiona pracy na etat. A chyba to treść stosunku pracy przemawia o jego istocie a nie to jak strony go nazwa. I ja np nie narzekam bo nie zamieniłabym się mimo wyższych obciążeń podatkowych i zusowskich właśnie ze względu na „inne aspekty”.
    Ale to jest temat rzeka i każda ze stron ma swoje słuszne racje bo temat nie jest zero-jedynkowy 🙂.
    Zostawmy to zatem ;)

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ