Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Dziewczyny poradzcie na jaki kolor pomalować pokój dla dzidzi
Waham się między jasno szarym a zlamana biela. Meble będą białe, nad łóżeczkiem taka naklejka
https://www.naklejkiozdobne.pl/pl/p/NAKLEJKI-Spiace-oczka-Gwiazdki-Chmurki-150x100cm-BAL4001-/3413
Kolory w dodatkach blady róż, szary i miętowy. Będą szare rolety.
Jasno szary. Polecam z palety NCS kolor 1000Nkayama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tez się melduje z wizyty. U mnie kulturystka duża już 1700 gram 😳 no i niecierpliwa, ale to po mamie
Kalija, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Smerfelinka, emi2016, Domi_tur, Vampire, Ania95, Frida91, Misi@, werni, Chimera, Limerikowo, Pierniczkowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Malinka7 wrote:Ja też nie wiem, który rozmiar to ten standardowy, ale będę układała tak, żeby najmniejszy ciuszek był na samej górze i tak po kolei.
Moge powiedziec dzis ze mam torby obie spakowane kompletnie, a wyprawka uprasowana. W pokoju zostala nieszczęsna tapeta do naklejenia, poleczki do przykręcenia, mobil i kocyk na drutach do dokończenia.
Wmawiam sobie ze jak kocyk skończę to urodzę:)No tak za miesiac to bym chciala max, ale ja ogolnie strasznie niecierpliwa jestem!
Mam prośbę o obmierzenie tego daszku do wozka. Ktora juz to ma na stanie? Chce sobie sama cos takiego uszyć, tzn z pomocą mamy:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dokładnie to napisałam, ze są dwie strony medalu i jest wiele różnych aspektów do rozważenia przy wyborze (o ile w ogóle można mieć wybór). W moim przypadku np dg jest malo realna i nie jest tak, ze każda firma na to pójdzie. Jest wręcz wiele firm, które nie wchodzą w samozatrudnienie, które często w przypadku jednoosobowych działalności wypełnia znamiona pracy na etat. A chyba to treść stosunku pracy przemawia o jego istocie a nie to jak strony go nazwa. I ja np nie narzekam bo nie zamieniłabym się mimo wyższych obciążeń podatkowych i zusowskich właśnie ze względu na „inne aspekty”.
Ale to jest temat rzeka i każda ze stron ma swoje słuszne racje bo temat nie jest zero-jedynkowy 🙂.
Zostawmy to zatem
Potwierdzam że nie jest tak różowo z przejściem na DG z etatu. Moja firma mimo że w branży IT jest to dość normą że kusi się pracownika możliwością pracy na b2b to zaczęła od tego odchodzić ponieważ taka współpraca nosi znamiona pracy na etat i kontrole mogą być bolesne. Jeszcze 2-3 lata temu nie było problemu ze współpracą na b2b, teraz już trzeba się mocno nagimnastykowac w negocjacjach żeby pracodawca sie zgodził na dg. Preferowany zdecydowanie etat. Powiem wam że ja chciałam być na etacie w związku z planowaniem ciąży (a to że zeszło nam 4 lata na próbach to inna historia) ale gdyby nie planowanie ciąży to chyba wolałabym w tamtym momencie DG. A teraz już nie mam wyboru bo realia inneprawda jest taka jak piszecie, każda z form współpracy ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne
i każdy musi konkretnie swój przypadek brać pod uwagę przy ustalaniu co się nam bardziej opłaca. O ile jest wybór, bo na pewno nie każdy go ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 17:30
DrzewkoPomarańczowe, wiki2 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
A moim zdaniem mama na etat, a tata na działalność to idealny układ. Jako rodzina mozecie czerpać profity z obydwu firm. Przemyślcie tez późniejsze zwolnienia na dziecko...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
No i do tytułu pierwszej damy z niemowlakiem startuje tez chyba Pierniczkowa, nie?
Super ze juz wszystkie jestemy na takim etapie ze mozemy z tego pozartowac bez stresu ogromnego:)
Domi, z Kappahl te skarpetki w gwiazdki sa bardzo fajne, bierz dodatkowo w innych rozmiarach, ja mam juz w domu trzy paczki, po kolei bedzie nosil, bo akurat skarpetki po starszakach sie niestety spierają, jakie by nie byly. Pajace tez byly w dobrej cenie, 2-pak tych ma suwak za 32 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:16
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Przekonałaś mnie 🙈 robię zamówienie 🙈
My musimy tylko przykręcić nóżki do przewijaka i zawiesić lampkę chmurkę najlepiej bezgwoździowo 😁 czekam na naklejki chmurki i ciasny kącik będzie można już tylko wycierać z kurzu
Wiecie, ja poza parciem w kroczu, nie mam parcia na otwieranie porodów u sierpniówekdoskwiera mi już ten niski brzuszek szczególnie jak chodzę, ale wolałabym bez presji ustawić się w kolejce do porodu 😂
-
baileys wrote:Wczoraj w Pepco kupilam dwa takie fajne biale pojemniki z przegrodkami, super tanio, chyba 10 zl sztuka. Beda staly obok przewijaka wlasnie na te rzeczy kosmetyczne. Mozesz rozwazyc tez organizer do powieszenia na sciane jak nie masz miejsca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3a1c198614f.jpg
Tez ten pojemnik mamjuz dawno go kupiłam. Trzymam tam swoje kosmetyki w łazience
-
Dziewczyny, które miały ostatnio biegunki. Czy Wam też twardnial brzuch? We wtorek wzięłam saszetkę Monuralu, wczoraj miałam mocny skurcz brzucha z bólem, który ustąpił po wizycie w toalecie. Wczoraj wzięłam drugą i ostatnią saszetkę i dziś od 16 mam twardnienia brzucha, bóle i "jeździ" mi po jelitach. Podobnie trochę ulżyło, jak końcu mnie przeczyscilo. Czytałam na ulotce, że biegunka pojawia się często. Nie wiem czy jechać na IP czy poleżeć i poczekać jeszcze chwilę.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyGratuluję dzisiejszych wizyt
Ja poplynelam.znow w zarze.wydalam 600 zł ma dzieciaczki, ale wszystko zamówiłam w promo już na przyszły rok. Robie tak co roku. Kupuję na wyprzedażach latem i zimą i to dobra opcja.
Zamówiłam też firany dla małego do pokoju z robotami....wszystko przez net. Ale ja lubię kupować internetowosynek z mężem pojechali do dentysty A teraz są na placu zabaw. Ja już się nie mogę ruszać boli mnie brzuch i krocze ...aaa...jednak mam nadzieję, że urodze w sierpniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:26
Agagusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia widziałam dziś że na Ursynowie w kilku przedszkolach alarmy bombowe 😬😬😬 szok!!!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Jeeej, wróciłam właśnie od dentysty i z miasta, a teraz padam na ryjek
To już nie to, co było choćby miesiąc temu.
Ale kupiłam takie same pojemniki w pepco, jak Baileys pokazywała i jestem zachwycona, bo dokładnie takich szukałamWzięłam dwa niskie do szuflad i dwa wysokie, żeby mieć obok przewijaka. Ponownie już dzisiaj dziękuję za inspirację
Kayama my mamy w sypialni i docelowym pokoju Smerfa jedną ścianę w jasnej szarości i uwielbiam ten kolorPięknie wygląda z białymi meblami.
Domi ja bym się mogła pierwsza rozpakowywać, ale ten remont 🙈 A tak szyjka ma trzymać i koniec. Chociaż mam przeczucie, że urodzę przed terminem... Brzuch niby jeszcze wysoko, ale nie wiem, czy to dobry wyznacznik. A z tym 1 cm szyjki, to chyba też powinnam tylko leżeć... Lekarz niby nic takiego nie wspominał, jednak zaczęłam się tym niepokoić. Chyba trzeba zwolnić tempo już terazWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:44
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️
1.08.2025 - bHCG 16 mlU/ml 🍀🤞
15.05.2025 - transfer 💔
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Co do szarości także bym wybrała ten kolor
chyba tez u nas będzie taki. Dodatki białe i miętowe
Dziewczyny super ze wizyty się udały.
Ale się dziś rozpisalyscie
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Nie można odejść od komputera... tyle już napisaliście
Bayleys jeśli chodzi te 7000zl (o ktorych pisalas)... nie bralas faktycznie pod uwage kosztu pracodawcy. Liczac obciążenie pracownika i pracodawcy, na reke wyjdzie ciut ponad 4100zl... 2900zl !! więc obciążenie uważam za koszmarne. A wpadając w drugi próg podatkowy to już w ogóle... moja firma nie zgadza się nawet wyplate premii na umowę zlecenie. Wszystko idzie na umowę po pracy. A zebY było "fajniej" w tym roku dostałam od ZUSu wyliczenia swojej emerytury... zarabiając wyżej średniej krajowej mam dostać minimalna emeryturę!! Ciut ponad 1000zl zakładając że do emerytury będę zarabiać na tym poziomie co teraz... ja naprawdę nie wiem jak oni to liczą. Już wolę te 1500zl + 19% podatku liniowego i mieć ZUS w d..e.
Ale jeśli chodzi o ciążę to faktycznie lepiej się opłaca być na etacie.. ale z drugiej strpny przez tyle lat pracy na etacir zapłaciłam duuuuzo więcej zusu niż dostanę zasiłku przez rok. To się nie kalkuluje wg mnie...
Moja koleżanka dostała propozycję od szefa przejścia z DG na umowę o pracę jak powiedziała o ciąży... bo i tak musiała podwyższyć podstawę... no to przeszła, zeby mieć lepszy zasiłek. Pracodawca jej dał tyle co wcześniej miala na fakturze... tyle że odliczajac swoje koszty i ten cholerny ZUS z umowy o pracę... Bardzo się zdziwiła jak dostała wypłatę... no ale nie musi martwić się o zasiłek później..
Także i tak źle i tak niedobrze
Limerikowo lubi tę wiadomość